لزوم بهره گیری دولت از اهرم های انگیزشی برای ورود شرکت های خصوصی به بورس / ضرورت افزایش معافیت مالیاتی شرکت های تولیدی بورسی از 10 درصد به 20 درصد به مدت 10 سال
به گزارش خبرگزاری کردوار نیوز از تهران ، این یک مقوله اقتصادی است که در خرید و فروش سهام و سهام تخصص دارد ، دارای متخصصان و متخصصان خاص خود است که در دوره های صدور مجوز به روش های علمی تکیه می کنند و تجربه های مختلفی را در بازار به دست می آورند. سرمایه از این امر آگاه شده است و این واقعیت که افراد تنها با صدای زنگ وارد بازار سهام می شوند ، خطرات جبران ناپذیری را برای عموم مردم به وجود می آورد.
برای اطلاع مخاطبان در مورد بازار سرمایه و بورس کالا ، با سیامک علی پناه ، کارشناس اقتصادی و فعال بازار سرمایه در زمینه مشاوره مدیریت بورس و اوراق بهادار صحبت کردیم که می توانید در زیر بخوانید.
سیامک علی پناه با اشاره به انواع بازارهای مالی در تعاریف اقتصادی اظهار داشت: بازار مالی در کشور ما شامل بازار مسکن ، ارز ، طلا ، بورس و سپرده های بانکی است که به دلیل سطح ریسک (سرمایه گذاری بدون ریسک) سپرده های بانکی است. تثبیت سود آنها برای دنیای سرمایه گذاری مناسب نیست اما می تواند یکی از موثرترین ابزارها باشد و حتی ممکن است بخشی از بازارهای مالی بیمه عمر و سرمایه گذاری باشد که توسط شرکتهای بیمه اداره می شود.
این اقتصاددان افزود: “به جز سپرده های بانکی و بیمه عمر و سرمایه گذاری که بازده پایدار و معقول دارند ، در همه این بازارها ریسکی وجود دارد. همه باید وارد این بازارها شوند زیرا ریسک می کنند.”
علی پناه افزود: با توجه به تحریم های اعمال شده برای کشورمان و مشکلات ایجاد شده توسط کورونا ، وقایع موجود در اقتصاد کشور در سالهای اخیر ، بیشتر نقش سهام بورس را به عنوان یک بازار هوشمند و پایه اصلی بازار مالی تعریف کرده است. وقتی بازارهای هوشمند مانند بازار سرمایه و بورس کالا عملکرد و کارآیی در زندگی مردم را نشان می دهند ، می بینید چه اتفاقی می افتد که حتی مقامات عالی رتبه این سیستم در حال ورود و ترغیب مردم به سرمایه گذاری در بورس هستند. نکته ای که مورد توجه برخی کارشناسان و عموم مردم قرار گرفت این بود که دولت فقط سعی در کاهش کسری بودجه در بازار سرمایه داشت اما تأکید مقام معظم رهبری در رونق بازار سرمایه باعث ایجاد اعتماد به نفس بیشتر شد. به طور خاص ، آزادسازی سهام عدالت اقدامی مؤثر در افزایش جریان نقدینگی به بازار سرمایه است که برآورد و پیش بینی می شود از آزادسازی سهام عدالت ، 300 هزار میلیارد تومان به حجم و ارزش بازار سرمایه اضافه شود. به نظر می رسد حمایت دولت و ارکان نظام از جمله مجلس شورای اسلامی برای بازار سرمایه کشور نشان می دهد که رشد پایدار و منطقی بازار در سال های آینده باعث افزایش ارزش سهام عدالت می شود و بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند این سهام را حفظ کنند. بودن. زیرا هر سبد ایرانی دارای سهام اساسی با ارزش است که می تواند در سال های آینده افزایش یابد.
وی ادامه داد: “این پول هم هنگامی که وارد بازار سرمایه می شود شفافیت مالی و هم درآمد دولت در بخش مالیات شرکت را افزایش می دهد و شرکت هایی را که مایل به ورود به بورس هستند برای ارسال صورت های مالی نیاز دارند. مالیات تجارت در بورس اوراق بهادار در حال افزایش است و قبلاً پول در گردش در بازارهای مختلف گردش می کند و مستعد کاهش تورم است.” به خوبی گرایش یافته و توانایی آن در کنترل تورم رو به افزایش است که منجر به جهش در تولید می شود و ما به سمت اقتصاد شیشه ای واضح حرکت خواهیم کرد.
وی گفت: براساس آخرین گزارش های دریافت شده از سوی رئیس سازمان بورس کالای کشور ، تاکنون 45 هزار میلیارد تومان وارد بورس کالا شده است که مبلغ قابل توجهی است و انتظار می رود این روند ادامه یابد. در دو ماه نخست امسال ، این رقم 5٪ بیشتر از سال 1998 است.
علی پناه گفت: برخی از آشوبگران اقتصادی سعی در تخریب بازار سهام در بین مردم دارند ، برخی از آشوبگران اقتصادی سعی دارند ترس از بازار سرمایه و رشد فعلی بازار سهام را به عنوان حباب در جامعه القا کنند. گزارش نسبت قیمت به درآمد از سوی سازمان بورس اوراق بهادار ملی در مارس 1998 ، ساعت 10.30 و مدت پایان سال آوریل 2009 معادل 14.26 بود.
وی گفت: “بازار سرمایه از پتانسیل رشد برخوردار است ، به ویژه در سهامداران و شرکت های بزرگ. میانگین نسبت قیمت بها (P / E) نشان دهنده رشد برخی از گروه ها است که در رشد بازار باقی مانده اند ، و ما نمی توانیم.” بیایید فرض کنیم که بازار حباب است. طبق آمار بورس ، سهام شناور (سهام شناور دست مردم است) در مقایسه با ماه آوریل حدود 34 درصد افزایش یافت و شاخص کل با همان مقدار افزایش یافت و این دو در کنار هم با یک نرخ متعادل رشد کردند. این نشان می دهد مشارکت مردم در بازار سرمایه همکاری خوبی است و در مقایسه با 97 در بازار سرمایه ، گزارش سالانه بازار سرمایه 219 درصد از ارزش عملیاتی ، 115 درصد در حجم معاملات و 238 درصد در معاملات افزایش یافته است. این نشان می دهد که افراد و اشخاص در طی یک سال گذشته وارد بورس سهام شده اند و این از نظر نقدینگی و تأمین مالی به شرکت ها کمک قابل توجهی خواهد کرد و به شرکت ها این امکان را می دهد تا از پتانسیل کامل خود استفاده کنند. از تولید آنها استفاده کنید و به طور کلی هزینه را کاهش داده و هزینه کالاهای تولید شده را کاهش داده و تولید را افزایش می دهید ، فروش و درآمد را افزایش می دهید و در نتیجه درآمد مالیاتی دولت را افزایش می دهد.
یک کارشناس و فعال بازار سرمایه (بورس اوراق بهادار و مدیریت نمونه کارها) افزود: فکر می کنم مشکل این است که دولت کاملاً از بخش خصوصی چشم پوشی می کند و دولت در حال سفارش آن است. همچنین مشارکت حداقلی وجود دارد ، دولت ادعا می کند که این شرکت ها دولتی نیستند اما این اشخاص حقوقی بخشی از شرکت های شبه دولتی یا همان اشخاصی هستند که وارد بازار شده اند و دولت باید شرکت های خصوصی را به سمت آنها هدایت کند. با توجه به اینکه امسال سال جهش تولید نامیده می شود ، باید سازوکاری اتخاذ شود تا بخش خصوصی بتواند به راحتی وارد بازار سرمایه شود. برای این کار ، دولت نباید مجبور شود بلکه باید اسلحه تشویقی داشته باشد. توجه داشته باشید که شرکت های خصوصی نیز باید محاسبات اقتصادی و ارزش افزوده را در نظر بگیرند.
علی پناه سپس مکانیزمی را برای تشویق بخش خصوصی برای ورود به بورس کالا پیشنهاد کرد و افزود: در همین راستا ، پیشنهاد من تهیه معافیت مالیاتی برای شرکت های ذکر شده در بورس کالا طبق ماده 143 قانون معافیت های مالیاتی مستقیم برای شرکت های ذکر شده در بورس اوراق بهادار است. از 10٪ به 20٪ و برای شرکتهای بورس غیر مولد ، معافیت مالیاتی از 5٪ به 15٪ در طی 5 سال افزایش می یابد که اجرای آن می تواند انگیزه بخش خصوصی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.و دسترسی به بورس و بورس کالا پذیرفته شده و در نتیجه منجر به شفافیت مالی و اقتصادی ، رونق و جهش در تولید می شود و ممکن است در درازمدت درآمد مالیاتی را برای دولت افزایش دهد.
وی همچنین با تأکید بر لزوم ایجاد صندوق های سرمایه گذاری خصوصی (Privet Capital) گفت: “امروز با بهینه سازی ساختار مالی و تولید شرکت ها در جهان ، از طریق ایجاد چنین صندوق هایی به بهبود کمیت و کیفیت سودآوری و تولید کمک می کند. به شركتها اين فرصت داده خواهد شد تا با گذر از قوانين اساسي سازمان بورس اوراق بهادار ، وارد بازار بورس شوند و اين امر به سلامت اقتصادي و شفافيت منجر خواهد شد.
علی پناه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برای اینکه افراد در بورس فعالیت کنند ، باید برای مشاوره به مراکز دارای مجوز قانونی و دلالان سازمان بورس اوراق بهادار مراجعه کنند: “مردم باید چرخه سرمایه گذاری داشته باشند.” خود را در بازار بورس متوسط و بلند مدت مشخص کنید و با آگاهی از این موضوع وارد بازار سرمایه شوید و هرکسی که در مدت زمان کوتاهی وارد بازار سرمایه شود ، قطعاً در مقابل نوسانات بازار رنج خواهد برد.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه مردم می توانند بطور مستقیم و غیرمستقیم در بورس کالا فعالیت کنند ، گفت: افرادی که می خواهند بصورت غیر مستقیم در بورس کالا فعالیت کنند و این بازار را کاملاً نمی شناسند و به یادگیری نیاز به زمان دارند. آنها باید برای شرکتهای مدیریت سبد دارایی مجاز و بورس و مشاوران سرمایه گذاری مجوز بورس استفاده کنند. در عین حال ، مردم دلالان بورس کالا را به رسمیت می شناسند ، که منجر به مشکلاتی شده است که مطابق صلاحیت کارگزاران ، انتظارات افراد را برآورده نمی کند. پیش از این همه این فعالیت ها از جمله مشاوره ، مدیریت نمونه کارها و غیره توسط کارگزاران انجام می شد اما اکنون تخصص در بازار سرمایه وجود دارد و همه چیز جداگانه انجام می شود.
علی پناه (کارشناس اقتصادی و فعال نمونه کارها در مدیریت نمونه کارها) نتیجه گیری کرد: نمونه کارها اختصاص داده شده از خدمات سرمایه گذاری حرفه ای کاملاً نیازهای خاص است و اهداف ، سطح ریسک و افق سرمایه گذاری برای سهامداران و سرمایه گذاران را برآورده می کند. سطح ریسک پذیری در بازار سرمایه برای هر شخص متفاوت است ، سود قابل اعتماد به سهم متفاوتی احتیاج دارد ، هرچه سود بیشتر باشد ، ریسک بیشتر و ضرر بیشتر است. اینها فقط برخی از برنامه های تعیین هدف است که می توانید از آنها استفاده کنید.