چگونه می‌توان لوله‌کش شد و در کدام کشور اروپا می‌توان درآمد بیشتری کسب کرد؟

اروپا |ساختمان

آفتاب‌‌نیوز :

گروهی از شهروندان کشور‌های عضو اتحادیه اروپا و نیز شمار قابل توجهی از افرادی که به این کشور‌ها مهاجرت کرده‌اند همچنان تحصیلات عالی در دانشگاه‌ها را پیش شرط ورود موفق به بازار کار می‌دانند. اما داده‌های منتشر شده در مورد درآمد مشاغل مختلف نشان می‌دهد که صاحبان برخی حرفه‌ها نه تنها با تقاضای بالاتری در بازار کار مواجه‌اند بلکه درآمد کمتری نسبت به مشاغلی همچون پزشکی و مهندسی ندارند.

یکی از حرفه‌هایی که در بازار کار اروپا شرایط مطلوبی دارد، لوله‌کشی است، اما چگونه می‌توان لوله‌کش شد، شرایط این حرفه چیست و درآمد آن چقدر است؟

چرا لوله‌کشی؟

لوله‌کشی یکی از ۱۰ حرفه محبوب در دوره‌های آوسبیلدونگ (Ausbildung) یا آموزش‌های فنی‌و‌حرفه‌ای در آلمان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا به شمار می‌رود. لوله‌کشی همچنین جزء حرفه‌های پردرآمدی در کشور‌های عضو اتحادیه اروپاست که برای انجام آن نیازی به تحصیلات دانشگاهی نیست.

در مجموع بازار کار این حرفه در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا چنان گسترده است که امنیت شغلی تضمین شده‌ای را برای شاغلان خود فراهم کرده است. لوله‌کش‌ها با هر سطحی از توانمندی و تجربه می‌توانند یا در پروژه‌های ساختمانی شرکت‌های ساخت و ساز و صنایع مختلف مشغول به کار شوند و هم می‌توانند به عنوان خود اشتغالی یا خویش‌فرمایی کار‌های تعمیراتی منازل و شرکت‌ها را انجام دهند یا در پروژه‌های کوچک ساختمانی مشارکت کنند. 

عدم نیاز به تحصیلات دانشگاهی، ساعت کاری انعطاف‌پذیری و تجربه محیط‌های کاری متنوع و وجود فرصت پیشرفت و افزایش درآمد نیز از دیگر مزایایی هستند که صاحبان این حرفه از آن بهره‌مند می‌شوند. این حرفه به دلیل این که نیاز به دانش زبان سطح بالایی ندارد برای مهاجران خارجی می‌تواند جذاب‌تر هم باشد. 

چگونه لوله‌کش شویم؟

اگر شما علاقه‌مندید که در اتحادیه اروپا (EU) به حرفه لوله‌کشی بپردازید، ابتدا باید یک دوره آموزشی که حاوی مجموعه‌ای از دروس تئوری و عملی است را سپری کنید که معمولا بین ۳ تا ۷ ماه به طول می‌انجامد. 

در برخی از کشور‌های اتحادیه اروپا می‌توان با صرف حداقل هزینه ممکن و گاه رایگان در دوره‌های دولتی شرکت کرد و یا با پرداخت ۲ تا ۱۱ هزار یورو (بسته به سطح و طول دوره) در موسسات آموزشی خصوصی ثبت نام کرد. 

البته تمامی فارغ‌التحصیلان باید یک دوره کارآموزی را نیز سپری کنند و پس از آن می‌توان در آزمون صدور مجوز حرفه‌ای شرکت کرد که گذشته از تخصص و تکنیک کاری، تسلط بر قوانین و مقررات لوله‌کشی در کشور‌های اتحادیه اروپا را نیز می‌سنجد. 

درآمد لوله‌کش چقدر است؟

درآمد یک لوله‌کشِ دارای مجوز کار در اتحادیه اروپا بسته به هزینه زندگی در کشوری که در آن کار می‌کنید و نیز سطح تجربه و صلاحیت حرفه‌ای شما، این ارقام می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، لوله کش‌ها در کشور‌هایی مانند آلمان، بلژیک، فنلاند و هلند به دلیل هزینه‌های بالای زندگی، حقوق بیشتری دریافت می‌کنند، در حالی که در کشور‌هایی مانند بلغارستان و رومانی ممکن است به دلیل هزینه کمتر زندگی، درآمد کمتری داشته باشند.

اما در کشور‌های غرب اتحادیه اروپا درآمد ماهانه یک لوله‌کش بین ۱۵۰۰ تا ۸۰۰۰ یورو متغیر است. چنان که درآمد یک لوله‌کش دارای تخصص بالا و تجربه کاری بالای ۸ سال می‌تواند بیش از حقوق یک پزشک متخصص یا مهندس نرم‌افزارِ با سابقه باشد.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در سال ۲۰۲۰ با انتشار گزارشی، متوسط دستمزد سالانه لوله‌کش‌ها را در کشور‌های عضو بر پایه شاخص برابری قدرت خرید (PPP) اعلام کرد که در میان کشور‌های عضو اتحادیه اروپا هلند با ۶۷ هزار و ۱۶۳ یورو صدرنشین بود و پس از آن بلژیک (۶۳ هزار و ۶۷۷ یورو)، آلمان (۶۰ هزار و ۳۰۹ یورو) و ایرلند (۵۳ هزار و ۵۶۱ یورو) قرار داشتند. در مقابل، این رقم در کشور یونان تا ۲۷ هزار و ۷۴۷ یورو پایین می‌آید.

البته تازه‌ترین گزارش‌ها از بازار کار اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که حقوق سالانه یک لوله‌کش ارشد در آلمان به بالای ۶۷ هزار یورو رسیده، ولی متوسط درآمد لوله‌کش‌ها در این کشور بر پایه نرخ‌های جاری، حدود ۵۵ هزار یورو است. این ارقام در هلند به ترتیب بیش از ۶۹ و ۵۶ هزار یورو و در بلژیک نیز افزون بر ۷۰ و ۵۸ هزار یورو است

 در حال حاضر، یک لوله‌کش ارشد در فرانسه سالانه بیش از ۵۵ هزار یورو درآمد دارد که کسب آن مثلا برای بسیاری از مدرسان دانشگاه غیرممکن است. همچنین، مطابق اعلام موسسه آمار این کشور، متوسط درآمد ناخالص فرانسوی‌ها در سال گذشته میلادی ۳۹ هزار و ۸۰۰ یورو بوده است که نشان می‌دهد متوسط درآمد حرفه لوله‌کشی در این کشور بالاتر از متوسط تمامی حرفه‌ها و مشاغل است.

خروج از نسخه موبایل