آیا خودم میتوانم آیفون تصویری را تعمیر کنم؟

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفهای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

به نقل از https://dommer.ir/ آیفون تصویری الکتروپیک بعد از برند تابا یکی از محبوب ترین مارک های شناخته شده در بین مصرف کنندگان می باشد.

اما هر چقدر هم که کارایی یک وسیله زیاد باشد، این احتمال وجود دارد که بنا به دلایلی خراب شده و به تعمیر نیاز پیدا کند.

آیفون تصویری الکتروپیک نیز از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل در ادامه این مطلب قصد داریم با بیان مشکلات آیفون تصویری الکتروپیک شما را با نحوه تعمیر و عیب یابی این وسیله آشنا کنیم.

مشکلات رایج در آیفون تصویری الکتروپیک به همراه روش رفع آن ها

برای اینکه مبحث عیب یابی و تعمیر آیفون تصویری الکتروپیک را به صورت کامل بررسی کنیم، در این قسمت به بررسی مشکلات رایج در این وسیله به همراه نحوه تعمیر آن ها پرداخته ایم:

یکی از مهمترین مشکلاتی که می توان در این وسیله پیدا کرد، زنگ نخورد آیفون است. جالب اینجاست که زنگ نخوردن آیفون تصویری الکتروپیک در چند حالت خود را نشان می دهد.

اما زنگ نخوردن در مانیتور داخلی این وسیله رواج بیشتری دارد. از جمله دلایل این معضل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

وظیفه برد صدا این است که صدا و تصویر را قطع، وصل و تنظیم کند. برای رفع این مشکل اولین اقدام این است که قطعه هوک بر روی برد اصلی را تعویض کنیم.

همچنین لازم است تا آی سی زنگ موجود بر روی برد اصلی دستگاه چک شود، این احتمال وجود دارد که آی سی سوخته و نیاز به تعویض داشته باشد.

همه می دانیم که بلندگو صدا را در آیفون پخش می کند، پس ممکن است خراب شدن آن مانع از پخش صدای زنگ در آیفون تصویری الکتروپیک شود. بنابراین در قدم بعدی بلندگو را تعویض می کنیم.

زمانی که آیفون تصویری ما بیش از هفت طبقه داشته باشد، برای نصب و سیم کشی آن از قطعه ای به نام سوییچر استفاده می شود.

این قطعه زنگ پنل را در بین طبقات مدیریت می کند. به این صورت که وقتی شاستی زنگ یکی از طبقات را فشار می دهیم، زنگ داخل مانیتور همان طبقه به صدا در می آید.

با این توضیحات مشخص می شود که اگر آیفون تصویری الکتروپیک شما برای زیر هفت طبقه است، باید خراب بودن سوییچر را نادید بگیرید چون اصلاً از این قطعه به صورت جداگانه در دستگاه استفاده نشده است.

اما چنانچه آیفون الکتروپیک در یک ساختمان چند طبقه نصب شده، می توان خرابی سوییچر را در زنگ نخوردن دستگاه موثر دانست و بنابراین به فکر تعویض این قطعه بود.

در حالت معمول وقتی شاستی زنگ را بر روی پنل خارجی دستگاه فشار می دهیم، باید صدای زنگ را بر روی پنل بشنویم تا از زنگ خوردن مانیتور داخلی نیز مطمئن شویم.

اما اگر این صدا در پنل خارجی به گوش نمی رسد، به طور حتم مشکلی وجود دارد.

علت اصلی شنیده نشدن صدای زنگ در پنل خارجی آیفون تصویری الکتروپیک به خرابی قطعه هوک دستگاه مربوط می شود که فقط باید آن را تعویض کرد.

یکی دیگر از مشکلات رایج آیفون های تصویری الکتروپیک در عمل نکردن درب بازکن این وسیله است که خود را به حالت های مختلف نشان می دهد:

در صورتی که مشکل باز نشدن درب برای یکی یا چندتا از واحدها را دارید، باید این معضل را در عوامل زیر بررسی کنید:

  1. خراب بودن شاستی درب بازکن

شایع ترین دلیل عمل نکردن درب بازکن این است که شاستی آن خراب شده است. این شاستی وظیفه انتقال فرمان و رساندن ولتاژ به رله درب بازکن را به عهده دارد.

اگر می خواهید بدانید شاستی درب بازکن مشکلی دارد یا خیر، باید ابتدا آن را با اهم متر چک کنید. به این صورت که چنانچه این قطعه سالم باشد، باید با فشار دادن شاستی بازر بر روی اهم متر به صدا در بیاید.

  1. ورود ولتاژ نامناسب به برد تغذیه آیفون تصویری الکتروپیک

اگر ولتاژ مناسب از مانیتور داخلی به پنل خارجی منتقل نشود، رله درب باز کن تغذیه نشده و عمل نخواهد کرد.

پس باید چک کنید که ولتاژ بالاتر از 16 ولت به برد تغذیه آیفون تصویری الکتروپیک می رسد یا خیر؟ اگر ولتاژ ورودی کمتر از این مقدار باشد، درب باز نمی شود.

  1. وجود قطعی در سیم کشی درب بازکن

در مسیر یک سیم برای باز کردن درب به مانیتور و قفل متصل شده است. اگر این سیم قطع باشد، در باز کن عمل نمی کند.

بارها این نکته مهم را در تاکید کرده ایم که فاصله بین ترانس تغذیه و پنل خارجی نباید به قدری زیاد باشد که ولتاژ در طول مسیر افت پیدا کند.

برای رفع این مشکل می توانید تا حد امکان محل نصب ترانس تغذیه به پنل را کوتاه کرده و یا از برد تغذیه نو استفاده کنید.

فقط توجه داشته باشید که بالا بردن بیش از حد ولتاژ در برد تغذیه آیفون می تواند باعث سوختگی آیفون تصویری الکتروپیک شما شود، پس حتماً از مجری برقکار مشورت بگیرید.

یکی از مهمترین عوامل افت ولتاژ در مسیر سیم کشی آیفون تصویری این است که از سیم نامناسب استفاده شده است.

برای حل این مشکل یا باید سیم کشی آیفون تصویری الکتروپیک خود را به طور کامل تعویض کنید و یا باید برای جبران افت ولتاژ ایجاد شده از برد تغذیه با ولتاژ بالاتر استفاده کنید.

در قسمت فوق هرچه که بررسی کردیم، به دلایل کار نکردن درب بازکن در یکی از واحدها و یا حداکثر تعدادی از واحدهای ساختمان مربوط می شد.

در ادامه می خواهیم دلایل باز نشدن درب برای کل واحدها را بررسی کنیم:

گفتیم که رله ولتاژ مورد نیاز برای عمل کردن درب بازکن را به این قطعه می سپارد. پس اولین قدم برای بررسی نقش رله در عمل نکردن درب بازکن این است که این قطعه را تست کنیم.

برای این منظور ابتدا به صدای خروجی از رله در مانیتورهای داخلی دقت کنید. اگر ولتاژ مناسب به بوبین رله برسد، در زمان فشار دادن شاستی درب بازکن صدای تق را در داخل واحد خواهید شنید.

در این حالت مطمئن می شوید که مشکل از داخل واحد نیست. در مرحله دوم تست، بایستی تیغه های بوبین درب بازکن را توسط بازر اهم متر چک کنیم.

به این شکل که در صورت وصل شدن بوبین باید تیغه نیز وصل شود. حتی می توانید به صورت دستی به بوبین رله ولتاژ 12 ولت دهید.

چنانچه در این حالت باز هم رله عمل نکرد، به طور حتم رله خراب است و باید تعویض شود. اما اگر رله عمل کرد، این نتیجه را می دهد که ولتاژ مناسب جهت تغذیه بوبین رله به رله نمی رسد و مدار باید چک شود.

ساده ترین دلیلی که می توان برای عمل نکردن درب بازکن در نظر گرفت، قطعی سیم درب بازکن به دلایل مختلف است که اغلب به خاطر باز و بسته شدن مکرر درب ورودی ساختمان صورت می گیرد.

در این حالت باید سیم کشی درب چک شده و در صورتی قطعی سیم درب بازکن به اصلاح آن اقدام شود.

در داخل درب بازکن سیم پیچی برای ایجاد میدان مغناطیسی وجود دارد که با کمک این میدان قطعه فلزی درب بازکن به سمت آن کشیده شده و درب باز می شود.

برای اینکه سوختن درب بازکن را چک کنید، دو راه دارید:

به این صورت که دو سر بازر را به دو سیم خارج شده از بوبین درب بازکن وصل می کنیم، چنانچه بازر عمل نکرد، این معنی را می دهد که سیم پیچ قطع است و باید بوبین یا سیم پیچ تعویض شوند.

به این صورت که برق 12 ولت را به صورت مستقیم از ترانس به درب بازکن بدهید، اگر درب بازکن سالم باشد، عمل خواهد کرد.

فقط توجه داشته باشید که این ولتاژ باید به صورت لحظه ای به درب بازکن وارد شود، در صورت اتصال برق دائمی بوبین داخل آن خواهد سوخت.

  1. سوختن ترانس 12 ولت درب بازکن

چنانچه ترانس تغذیه آیفون تصویری الکتروپیک سوخته باشد، درب بازکن عمل نخواهد کرد. برای تست این موضوع باید از ولت متر کمک بگیرید.

ابتدا یک مصرف کننده 12 ولتی را با ترانس روشن کرده و سپس توسط ولت متر مقدار ولتاژ آن را اندازه بگیرید تا مطمئن شوید در مواقغ زیر بار نیز ولتاژ ترانس تغذیه کمتر از 12 ولت نیست.

آبی شدن تصویر در صفحه مانیتور آیفون تصویری الکتروپیک می تواند چند دلیل عمده داشته باشد:

  1. خرابی میکروسوییچ
  2. معیوب شدن سیم تصویر
  3. خرابی پتانسیومتر
  4. استفاده از سیم بی کیفیت در سیم کشی آیفون

وقتی صدا در بین پنل خارجی و مانیتور داخل واحد منتقل نمی شود، چند احتمال را باید بررسی کرد:

  1. قطع شدن سیم شماره 4
  2. خرابی برد در مانتیور داخلی
  3. خرابی برد اصلی در پنل
  4. قطعی بلندگو و میکروفن در پنل خارجی
  5. قطعی بلندگو و میکروفن در مانیتور داخلی
  6. سوختن آی سی صدا
  7. از کار افتادن خازن های مربوط به صدا

برای بررسی هر کدام از عوامل فوق باید از مجری برقکار کمک بگیرید. بخصوص تعمیر برد آیفون تصویری الکتروپیک بسیار تخصصی است. هر چند در انتهای همین مطلب در این خصوص بیشتر توضیح خواهیم داد.

یک طرفه بودن صدا در آیفون تصویری الکتروپیک به هیچ عنوان به دلیل قطعی سیم نمی تواند باشد، چرا که در سیم کشی این وسیله همانند از 4 عدد سیم استفاده شده است.

بنابراین همان یک سیم به عنوان سیم رابط رفت و برگشت صدا در آیفون شناخته می شود. پس اگر یکی از دو طرف صدا وجود ندارد، عوامل زیر را باید بررسی کنید:

  1. شاستی قطع کن بر روی مانیتور داخلی خراب است.
  2. سیم دهنی قطع شده است.
  3. خارن های برد صدا سوخته اند.

این مشکل به دو دلیل اصلی در آیفون های تصویری الکتروپیک مشاهده می شود:

  1. ولوم میکروفن و اسپیکر در پشت پنل خارجی زیاد است، برای رفع این مشکل میزان ولوم را کم کنید.
  2. فاصله بین میکروفن و بلندگو کم می باشد که با زیاد کردن فاصله این دو قطعه مشکل رفع خواهد شد.

زنگ خوردن خود به خودی آیفون تصویری الکتروپیک فقط مختص این مارک نبوده و در اکثر برندها دیده شده است.

چند عامل اصلی هستند که باعث این اختلال می شوند:

  1. گیر کردن یا خرابی شاستی زنگ

چنانچه شاستی زنگ خراب شده باشد، گاهی به صورت خودکار گیر کرده و صدای زنگ را به صدا در می آورد.

  1. خرابی میکروسوئیچ در مانیتور داخل واحد

گاهی مشاهده شده که زنگ خوردن خود به خودی آیفون تصویری الکتروپیک بعد از زنگ خوردن دیگر طبقات اتفاق می افتد.

در این صورت میکروسوییچ واقع در همان آیفون تصویری داخل واحد خراب شده و نیاز به تعویض دارد. این نکته را به خاطر داشته باشید که آیفون های 4 سیمه از جمله الکتروپیک، شدیداً دچار تداخل زنگ می شوند.

در صورتی که از سیم کشی آیفون تصویری الکتروپیک شما مدتی گذشته باشد، این احتمال وجود دارد که سیم ها دچار اتصالی شده و آیفون به صورت خود به خود زنگ بخورد.

مشکل اصلی از برد صدا در پنل داخلی است که باعث یکسره شدن قطعه فرمان درب بازکن شده است. این مسئله تا زمانی ادامه دارد که برق توسط هوک قطع شود.

چنانچه از ترانس های 12 ولتی برای سیم کشی و نصب آیفون تصویری الکتروپیک استفاده کرده باشید، این مشکل ایجاد می شود.

چرا که این نوع ترانس ها آمپراژ بالایی دارند. برای حل این موضوع ابتدا باید کلیه سیم کشی را با اهم متر تست کنید و در نهایت از ترانس تغذیه 24 ولت استفاده نمایید.

تعمیر برد تغذیه آیفون تصویری الکتروپیک

یکی از اصلی ترین قسمت های آیفون تصویری الکتروپیک به برد تغذیه آن مربوط می شود. بنابراین آشنایی با نحوه تعمیر آن می تواند در عیب یابی و تعمیر آیفون تصویری الکتروپیک به شما کمک کند.

وظیفه برد تغذیه این است که نیروی لازم برای کارکرد آیفون تصویری شما را فراهم کند. برای این منظور ولتاژ ورودی یک برد تغذیه آیفون تصویری 220 ولت و از نوع برق شهری یا AC بوده و خروجی آن 12 تا 16 ولت DC می باشد.

ابتدا به سراغ مشکلاتی می رویم که در نتیجه خرابی برد تغذیه در این وسیله ایجاد می شوند:

تمامی این حالت ها زمانی در آیفون تصویری الکتروپیک ایجاد می شوند که برد تغذیه دستگاه دچار مشکل شده باشد. پس هر زمان این علائم را در دستگاه خود مشاهده کردید، باید به سراغ تعمیر برد تغذیه بروید

منبع : wikipedia.org

خروج از نسخه موبایل