یک کارشناس مسائل منطقه گفت که اقدامات منطقهای دستگاه دیپلماسی در ۳۳ ماه گذشته در دولت سید ابراهیم رئیسی و مدیریت آقای امیرعبداللهیان باعث شد بسیاری از سیاستهای خصمانه در سطح منطقه کاهش یابد و این یک موفقیت و راهگشا برای کشور بود.
«جعفر قنادباشی» در گفتوگو با کردوار نیوز درباره عملکرد سیاست خارجی در ۳۳ ماه فعالیت دولت سیزدهم گفت که اگر به کشورهای اسلامی و جهان سوم نگاه کنیم؛ دو دسته سیاست خارجی میبینیم که در حال پیگیری است. دستهای از کشورها هستند که همسو با قدرتهای جهانی و سلطهگر هستند و دستهای هم موافق این روند نیستند و سیاستخارجیشان مستقل از سیاست جهانی و بر اساس منافع راهبردیشان دنبال میشود. معتقدم سیاست خارجی دولت سیزدهم بیش از دولتهای قبلی مستقل و مبتنی بر اصول اساسی کشور بود و اقای امیرعبداللهیان به خوبی این روند را دنبال کردند.
وی ادامه داد: آقای امیرعبداللهیان اعتقادی به همسویی با جریانهای سلطه بینالمللی نداشت و در اصل نگاهش به منافع ملی و نیازهای داخلی، فرهنگ و خواستههای عمومی بود و با بسیاری از وزیران خارجی دیگر در دولتهای قبلی متفاوت بود. این نگاه مستقل ایشان حتی در تشریفات و پوشیدن لباس و تنظیم ساختار وزارت خارجه موثر بود.
این کارشناس مسائل بینالملل گفت، خیلی از کشورهای منطقه که به لحاظ سیاسی و اقتصادی در نوع خود مهم و موثر هستند به دلیل اتخاذ سیاست همسو با غرب معنای استقلال در تصمیمگیری را آنطور که ایران تجربه کرده است، نکردند.
وی گفت که یکی از مهمترین اقدامات دستگاه دیپلماسی در ۳۳ ماه فعالیت این بود که در شرایط فعلی کشور، از حوزه دیپلماسی مسائل اقتصادی و تعاملات تجاری دنبال شد و به دنبال آن شاهد همکاریهای منطقهای ایران در حوزهای اقتصادی و تجاری با کشورهای منطقه و نیز جهان بودیم.
قنادباشی با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی و دولت در این مدت در راستای تقویت جبهه مقاومت حرکت کردند و در کشورهای مختلف این جبهه بیش از گذشته فعال و قوی تر شده است، گفت: در این مدت وزارت خارجه به سرپرستی آقای امیرعبداللهیان توانست در بسیاری از کشورهای همسایه که ما سفیر نداشتیم، سفیر مستقر کند و روابط سیاسی و دیپلماتیک به نوعی دوباره قوت بگیرد.
وی افزود: همچنین تلاش شد تا همکاریها و تعاملاتی در این چارچوب در قالب یک دفاع دسته جمعی و همکاریهای منطقهای وجود دارد، به عنوان یکی از راههای حفظ امنیت حفظ شود. گسترش این نوع همکاریها در گذشته فراموش شده بود اما در دوران امیرعبداللهیان در آفریقا و آمریکای لاتین و آسیا یک همکاری منطقهای شکل گرفت و کوشش شد تا با کشورهای دیگر منطقه مثل عربستان روابط به وضعیت سابق برگردد که خوشبختانه شاهد تحولات بسیار مثبتی در این رابطه بودیم.
این کارشناس مسائل بینالملل گفت: اقدامات منطقهای دستگاه دیپلماسی در این مدت و ارتقاء روابط دیپلماتیک باعث شد بسیاری از سیاستهای خصمانه، کاهش یابد و این یک موفقیت بزرگ بود.
وی گفت: بازگشایی سفارت ایران و عربستان و از سویی همکاری با امارات، کویت و عمان در این مقطع گسترش یافت و به ویژه در رابطه افزایش قدرت معنوی، سیاسی و نظامی جبهه مقاومت موفقیتهایی داشتیم که کم سابقه بود.
انتهای پیام