انواع استارت آپ‌ها چگونه دسته بندی می‌شوند؟

دایرةالمعارف دانش‌بنیان‌ها (۱۲۷)؛

انواع استارت آپ‌ها چگونه دسته بندی می‌شوند؟

طبیعتاً انتخاب دسته بندی مناسب استارت آپ‌ها، تابع هدف و انتظارات است و این‌که با چه منظوری، این دسته‌بندی انجام می گیرد؛
اما با توجه به موضوع کارآفرینی، تقسیم‌بندی سه‌گانه استارت آپ‌ها می‌تواند مفید و ارزشمند باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، استارت آپها را می‌توان به شیوه‌های متنوعی تقسیم بندی کرد.

گاهی استارت آپ‌ها را بر اساس حوزه‌ فعالیت تقسیم بندی می‌کنند (استارت آپ‌های حوزه فناوری اطلاعات، استارت آپ‌های مُد و فشن، استارت آپ‌های مالی و بانکی و …)

برخی تحلیل‌گران، مناسب می‌بینند که استارت آپ‌ها را بر اساس مدل کسب و کار و گاه معماری آنها تقسیم بندی کنند. مثلاً طیفِ پایپلاین – پلتفرم را تعریف می‌کنند و می‌کوشند هر استارت آپ را بر اساس جایگاه آن در این طیف، طبقه‌بندی و تحلیل کنند.

طبیعتاً انتخاب دسته بندی مناسب استارت آپ‌ها، تابع هدف و انتظارات است و این‌که با چه منظوری، این دسته‌بندی انجام می گیرد؛ اما با توجه به موضوع کارآفرینی، تقسیم‌بندی سه‌گانه استارت آپ‌ها می‌تواند مفید و ارزشمند باشد.

پس از مطالعه‌ این دسته‌بندی، احتمالاً شما هم به سادگی می‌توانید علت انتخاب و طرح آن را در  کارآفرینی  حدس بزنید.

مدل سه‌گانه در دسته بندی استارت آپ‌ها

این مدل در بسیاری از کتاب‌های مرجع در زمینه‌ی کارآفرینی و استارت آپ‌ها مطرح شده است و بر خلاف عرف رایج در کشورمان – که صرفاً بخش محدودی از فعالیت‌های کارآفرینانه را استارت آپ فرض می‌کنند – هر نوع فعالیت کارآفرینانه‌ی نوپا را استارت آپ در نظر می‌گیرد (مشابه تعریفی که ما هم در متمم درباره‌ استارت آپ پذیرفته‌ایم).

 

خروج از نسخه موبایل