اهمیت گسترش همکاری‌های سلامت‌محور ایران و کوبا/ بی‌اثر بودن تحریم‌ها در رشد علمی ۲ کشور

ایران و کوبا |تحریم |علم

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت گسترش همکاری‌های علمی و سلامت‌محور ۲ کشور ایران و کوبا گفت: ما به دنبال تقویت و تسهیل تبادلات علمی بین ۲ کشور هستیم؛ هر قدر کوبا قوی‌تر شود نقش هاب خود را در منطقه بهتر ایفا خواهد کرد.

به گزارش کردوار نیوز، بهرام عین‌اللهی در مراسم بازدید رییس جمهور کوبا و هیئت همراه از انستیتو پاستور ایران، گفت: امروزه شاهد وقوع یک جنایت تاریخی در غزه هستیم که نظام صهیونیستی تمام معاهدات بین‌المللی را نقض کرده و تا امروز بیش از ۶۰۰۰ کودک و ۵۰۰۰ زن بر اثر این تهاجم از بین رفته‌اند و این صحنه‌ها در شرایطی است که سازمان‌های جهانی که ادعای حقوق بشر دارند، بی تفاوت هستند و کاری نمی‌کنند و کادر سلامت تحمل دیدن این صحنه‌ها را ندارند.

وی افزود: مفتخریم که امروز رئیس جمهور کشور کوبا از یکی از موسسات تحقیقاتی، تولیدی و آموزشی ایران با بیش از یک قرن سابقه بازدید می‌کنند.

او تاکید کرد: ما علی‌رغم تحریم‌های ناجوانمردانه پیشرفت‌های زیادی در کشور داشتیم و در تمامی عرصه‌ها پیشرفت کردیم‌ به شکلی که اکنون ۹۹ درصد داروهای مصرفی را خودمان تولید می‌کنیم و یا ۴۰ درصد از تجهیزات پیشرفته مورد نیاز را تولید می‌کنیم و تحریم‌ها هیچ کارایی در جمهوری ندارد و علی‌رغم جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور اما همه کارها را خودمان انجام می‌دهیم و حتی بسیاری از مردم کشورهای همسایه برای درمان به ایران می‌آیند.

وی افزود: اکنون نزدیک به ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی، ۲۲ هزار عضو هیئت علمی، ۲۷۰ هزار دانشجو و ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی داریم و میدانیم برای رشد باید روی پای خودمان باشیم و چشممان به داخل کشور باشد چرا که تحریم ما را هم مانند کوبا قوی‌تر کرده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: انستیتوپاستور ایران در سال ۱۲۹۹ تاسیس شد و نزدیک به یک قرن است که در تولید واکسن و سایر فرآورده‌های سلامتی در حال کار است. یک اتفاق خوب سه دهه گذشته این بود که انستیتوپاستور با موسسات تحقیقاتی کشور کوبا همکاری کرد و این برای ما بسیار مبارک بود. این همکاری در کرونا به اوج خود رسید و یکی از بهترین واکسن‌های کرونا در نتیجه این همکاری تولید شد. در واقع این همکاری  نشان داد در صورت وجود عزم راسخ، دو کشور می‌توانند با همکاری یکدیگر بهترین اتفاقات را رقم بزنند. امروزه هیچ کشوری به تنهایی قوی نیست و حتی خود کشورهای امپریالیسم هم از منابع و دانشمندان سایر کشورها استفاده می‌کنند.

وی افزود: کوبا یک نقش ارزشمند و راهبردی در آمریکای لاتین دارد و موقعیت ژئوپلوتیک و حکوکت انقلابی کوبا برای ما ارزشمند است. ما به دنبال تقویت و تسهیل تبادلات علمی بین دو کشور هستیم؛ هرچقدر کوبا قوی‌تر شود نقش هاب خود را در منطقه بهتر ایفا خواهد کرد.

وی بر اهمیت اننقال تکنولوژی واکسن‌های مننژیت، پنوموکوک و … بین دو کشور اشاره کرد و ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران می‌تواند هاب منطقه خاورمیانه و مدیترانه شرقی و کوبا می‌تواند هاب منطقه در آمریکای لاتین و آمریکای جنوبی در این همکاری‌ها باشد تا به نیاز دارویی و واکسن منطقه هم پاسخ دهیم. از طرفی آینده مشخص نیست و باید برای مقابله با بیماری‌های نوپدید آماده باشیم.

عین‌اللهی ادامه داد: دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس برای ما جدی است. از طرفی این روزها سرطان از مشکلات عمده جهان است و ما می‌توانیم با همکاری یکدیگر در پیشگیری از سرطان موثر باشیم. ما مطمئن هستیم که تحریم‌های آمریکا هیچ اثری بر رشد علمی دو کشور نخواهد داشت و حتی کشورهای انقلابی و همسو را کنار یکدیگر قرار می‌دهد تا به سرعت پیشرفت کنند.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل