سفیر کشور ازبکستان گفت: در منطقه خوارزم ازبکستان، فضایی مناسب برای حضور شرکتهای دانشبنیان و فناور ایرانی ازبکستان فراهم شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه بهویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، دوشنبه۱۰ اردیبهشتماه در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
فریدالدین نصریف، سفیر کشور ازبکستان ضمن خوشامدگویی و تشکر از هیئتهای ایرانی در این همایش، گفت: سال گذشته رویداد دیدار علمی رئیس جمهور ایران از تاشکند انجام شد.
نصریف درباره دیدار ها و فعالیت های بازرگانی و علمی دو کشور توضیح داد: تبادلات کالا بین دو کشور ایران و ازبکستان، در سال گذشته به بیش از ۵ میلیارد دلار رسیده است.
وی ادامه داد: برای سال آینده به دنبال افزایش این مبلغ به میران ۱ میلیارد دلار هستیم.
سفیر کشور ازبکستان یادآوردشد: برای رسیدن به چنین هدف بزرگی در فضای اقتصادی و بازار فناورانه دو کشور، همکاری تمام کشورهای دخیل بسیار مهم است.
نصریف با اشاره به بازدید وزیر صمت وقت ایران از جمهوری تاشکند در سال گذشته، گفت: در بازدید وزیر صمت از کشور ازبکستان، هیئتی از شرکتهای دانشبنیان ازبک در این رویداد حاضر شدند و سرمایه گذاری و صادرات بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در جریان بازدیدهای دوکشور ایران و ازبکستان از دستاوردهای فناورانه یکدیگر، بیش از ۵۰ کشور دانش بنیان ازبکستانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور پیدا کردند.
نصریف به نمایندههای کشور ازبکستان که در نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴، حضور یافتند، استره کرد و گفت: معاون وزیر سازمان انرژی اتمی ازبکستان، معاون اتاق بازرگانی این کشور در ایران اکسپوی امسال حضور دارند.
سفیر کشور ازبکستان در ادامه به حضور نمایندگان ایرانی در رویدادهای علمی ازبکستان اشاره کرد وگفت: در جریان نشست تاشکند، سید رسول موسوی، نماینده وزارت خارجه ایران بهعنوان نماینده ایران حضور خواهد داشت.
سفیر کشور ازبکستان در پایان، از تمام شرکتهای دانشبنیان و فناور ایرانی درخواست حضور و شرکت در رویداد علمی و اقتصادی پیشروی کشور ازبکستان را اعلام کرد و ادامه داد: درمنطقه خوارزم ازبکستان، فضایی مناسب برای حضور شرکتهای فناور و دانشبنیان ایرانی تدارک دیده شده است تا بتوانند پروژههای خود را در این منطقه شروع و به مرحله تجاریسازی برسانند.
اتاقهای مشترک بازرگانی برای توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای دیگر
در قسمت بعدی این رویداد بینالمللی، موسی آقایی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در باره مهمترین وظایف اتاق های مشترک بازرگانی ایران با کشورهای دیگر گفت: بسترسازی برای حضور شرکتهای دانش بنیان ایرانی در بازارهای جهانی، از جمله مهمترین کارکردهای اتاقهای بازرگانی مشترک است.
وی افزود: درهمین جهت به دنبال ایجاد این فرصت مناسب در آسیای میانه با همکاری کشور ازبکستان و دانشگاه تربیت مدرس بودهایم.
آقایی، به دستاوردهای تجاری میان دو کشور ایران و ازبکستان، اشاره کرد و گفت: تاکنون ۸۵میلیارد دلار دستاورد روابط تجاری کارساز با ازبکستان شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محورهای تخصصی که در جلسات B2B همایش بینالمللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه بهویژه ازبکستان، قطعات صنعتی، تولید لبنیات، مواد شیمیایی و پتروشیمی، نفت و گاز، دارویی، بهداشتی و الکترونیک ، از جمله حوزههای مورد بحث در این جلسات بودند.
همچنین، نمایندگانی از شرکتهای دانشبنیان ازبکستانی ازجمله مناطق بخارا، تاشکند و خوارزم در این همایش بینالمللی حضور پیدا کردند.
علاوهبراین، براساس اعلام کارگزران پارک علم و فناوری دانشگاه تربیتمدرس، تاکنون حدود ۳۵۰ میلیون دلار صادرات از ایران به کشور ازبکستان، داشتهایم.