رسانه آمریکایی اینترسپت در گزارشی مطرح کرد شبکه سیانان در پوششدهی اخبار فلسطین و اراضی اشغالی در موضوع جنگ غزه، با انتشار تولیدات خبری خود از دفتر این شبکه در قدس اشغالی، در حال اجرای دقیق سیاستهای سانسور ارتش رژیم صهیونیستی است.
به گزارش کردوار نیوز، اینترسپت نوشت که تمامی خبرنگاران شبکه سیانان که در حوزه اراضی اشغالی و فلسطین فعالیت میکنند، چه از خاورمیانه گزارش بدهند و چه از آمریکا یا هر جای دیگری در جهان، باید تولیدات خبری خود را پیش از انتشار، برای بازبینی به دفتر این رسانه در قدس اشغالی بفرستند که از سانسور ارتش رژیم صهیونیستی تبعیت میکند.
این یکی از سیاستهای دیرینه سیانان است. در حالی که سیانان میگوید این سیاست به معنای اطمینانیابی از دقت گزارشها درباره موضوعی حساس است، در واقع این کار به معنای این است که پوشش خبری این شبکه از جنگ غزه و انعکاس آن در سراسر جهان، توسط خبرنگارانی شکلگرفته که تحت کنترل سانسور ارتش رژیم صهیونیستی فعالیت میکنند.
پایگاه خبری آمریکایی اینترسپت در این باره نوشت: رویه همیشگی سیانان در پوششدهی اخبار از طریق دفتر بیتالمقدس به معنای این نیست که واحد سانسور ارتش، مستقیما، تمامی گزارشهای خبری را بررسی میکند. با این وجود، این سیاست با سیاست دیگر رسانههای بزرگ مغایرت دارد که در گذشته، گزارشهای حساسی را از طریق دفاتر خارج از اسراییل به منظور پرهیز از فشار سانسور منتشر کردهاند. به عنوان یکی از اصلیترین قوانین رسمی و بیسروصدای گزارشدهی از اسراییل، سیانان، اخیرا، برای کارکنان خود دستورالعملی برای استفاده و پرهیز از ادبیاتی بخصوص هنگام پرداختن به موضوع خشونت در نوار غزه ارائه کرده است. این شبکه همچنین یکی از سربازان پیشین را از واحد سخنگویی ارتش اسراییل به عنوان یک خبرنگار در اوایل جنگ استخدام کرد.
این در حالی است که یک سخنگوی سیانان در ایمیلی به اینترسپت در توجیه رفتار این شبکه خبری گفت: «سیاست انتشار گزارشها درباره اسراییل یا فلسطین از دفتر بیتالمقدس چندین سال است که اجرا میشود. صرفا به این دلیل است که نکات ظریف منحصر بهفرد و پیچیدهای وجود دارند که مستلزم موشکافی بیشتر برای اطمینانیابی از ارائه دقیقترین گزارشدهی است.»
این سخنگو همچنین مدعی شد که این پروتکل «هیچ تاثیری روی تعامل(حداقلی) ما با سانسور ارتش اسراییل ندارد و ما به طور کلی، رونوشتی را با آنها (یا هر نهاد دولتی دیگری) به اشتراک نمیگذاریم. ما نظر مقامات اسراییلی یا دیگر مقامات مربوطه را پیش از انتشار گزارشها جویا میشویم اما این فقط کار درست ژورنالیستی است.»
در مقابل یکی از اعضای سیانان که به شرط فاش نشدن نامش با اینترسپت در این باره گفتوگو کرد، گفت که سیاست بازبینی داخلی تاثیر مشهودی روی پوششدهی اخبار جنگ غزه داشته است. او میگوید هر خط مرتبط با اراضی اشغالی و فلسطین که قرار است در گزارشی به کار برود، باید از سوی دفتر قدس یا افرادی که از سوی آن برگزیده شدهاند تایید شوند که اغلب مواقع، با نکتهبینی خاصی که با روایت رژیم صهیونیستی همسو باشد، ویرایش میشوند.
در ادامه گزارش اینترسپت آمده است: میان سانسور ارتش اسراییل و مطبوعات و رسانههای داخلی و خارجی قولوقرارهای سوالبرانگیز و مبهمی وجود داشته است که خبرنگاران را مجبور میکند مدام، خودشان تولیدات خبریشان را از ترس ورود به موضوعات ممنوعه، از دست دادن اختیارات رسانهای خود و احتمالا، مجبور شدن به عذرخواهی علنی، سانسور کنند. سیانان نیز مانند دیگر رسانههای آمریکایی موافقت کرده است که تصاویر ضبطشده در نوار غزه را در ازای دسترسی محدود به این منطقه، پیش از انتشار در اختیار واحد سانسور ارتش بگذارد و این انتقاد کسانی را به دنبال داشته است که میگویند سانسور به معنای ارائه تصویری فیلترشده از رخدادهای این منطقه است.
یکی از کارکنان سیانان توضیح میدهد که چطور این سیاست سانسور عملی میشود. به گفته او «جنایت جنگی و نسلکشی تابو محسوب میشوند. از واژه “انفجار” برای بمبارانهای اسراییل استفاده میشود و به هیچ طرفی نسبت داده نمیشود تا زمانی که ارتش اسراییل بخواهد مسئولیت آن را بر عهده بگیرد یا آن را انکار کند. اظهارات و اطلاعات مقامات ارتش و دولت اسراییل به سرعت تایید میشوند، در حالی که اظهارات فلسطینیها به شدت مورد موشکافی قرار میگیرند.»
انتهای پیام