برای درمان کبد چرب چه باید کرد

بیماری کبد چرب، همانطور که از اسمش پیداست، بیماری حاصل از تجمع چربی در کبد است. ابتلا به کبد چرب در دو نوع عمده شایع است:  ناشی از الکل (ناشی از مصرف بیش از حد الکل) و غیر الکلی. برای افرادی که به گرید ۲ مبتلا هستند بهترین رژیم غذایی شامل محدود کردن مصرف کربوهیدارت ها می باشد. ضمن آنکه بهتر است نان و برنج مصرفی حتما دارای سبوس باشد. این افراد بهتر است از میوه ها و سبزیجات بیشتر و روغن های سالم تر در رژیم غذایی خود استفاده کنند. همچنین غذاهای فرآوری شده و دارای شکر و قند بالا را محدود نمایند

 

صبحانه رژیمی برای کبد چرب

صبحانه مناسب برای کبد چرب چیست؟ همانطور که می‌دانید صبحانه یکی از وعده‌های مهم در روز است. یکی از نکات اساسی در ارتباط با این بیماری، این است که نباید هیچ یک از وعده های غذایی حذف شوند؛ اما می‌توان وعده‌های غذایی را سبک انتخاب کرد و از غذاهای بی خطر  استفاده نمود. برای تهیه صبحانه رژیمی برای کبد چرب باید نکاتی را رعایت کنید.

اولین نکته مربوط به مصرف سبزیجات، به خصوص سبزیجات چلیپا در وعده صبحانه است، که می‌تواند به پاکسازی سموم از بدن کمک کند. در کنار سبزیجات چلیپا، همچون کلم بروکلی، گل‌کلم و…، از مرکبات استفاده کنید. پک چاقی بدن دکتر بیز راه حلی برای شماست.

مصرف ویتامین سی و همچنین نوشیدن آب مرکبات در صبح، می‌تواند به پاکسازی کبد کمک کند. یکی از نکات آشپزی رژیمی برای درمان این عارضه، چکاندن آب لیموترش در آب و نوشیدن آن در طی روز است.چنانچه طرفدار نوشیدن چای در صبحانه هستید، بهتر است چای سیاه را با چای سبز جایگزین کنید. مصرف چای سبز نه تنها در لاغری به شما کمک می‌کند، بلکه یکی از بهترین گزینه‌ها برای صرف یک صبحانه کبد چرب است و به پاکسازی آن کمک می‌کند.

برای کاهش وزن، می‌توانید در وعده صبحانه خود قهوه را جای بدهید؛ اما مصرف زیاد قهوه می‌تواند با گرم کردن کبد، سبب ایجاد کبد چرب شود؛ پس بهتر است مصرف آن محدود باشد. همچنین انواع توت، انگور و کشمش را در برنامه غذایی خود جای دهید تا به بهبود آن کمک کند.

اگر درباره رژیم غارنشینی اطلاعاتی ندارید و میخواهید با این رژیم آشنا شوید به مقاله نوشته شده ما با عنوان  مراجعه نمایید.

ناهار مناسب برای مبتلایان به کبد چرب

کسانی که کبد چرب دارند، نه‌تنها باید در آشپزی خود، رژیم غذایی و رژیم پاکسازی را رعایت کنند بلکه باید رفتار و سبک زندگی خود را نیز تغییر دهند. برای مثال، نوشیدن آب همراه با غذا، می‌تواند به کبد و معده آسیب جدی بزند. به همین دلیل از نظر طب سنتی و طب مدرن، باید از نیم ساعت قبل از صرف وعده غذایی تا یک ساعت پس از آن، از نوشیدن آب پرهیز کنید. همچنین در کنار رعایت نکات آشپزی رژیمی، به خاطر داشته باشید، مصرف آب و نوشیدنی سرد ممنوع است و بهتر است آن‌ها را به‌صورت ولرم میل کنید.

آب را بجوشانید و اسفناج را پس از شستن و بریدن ساقه‌ها به همراه کرفس و سیر خرد شده، به آب درحال جوش اضافه کنید و زمان بدهید تا کاملا بپزد. پس از ترکیب این مخلوط و اضافه کردن روغن زیتون، آن را با ادویه مناسب مزه‌دار کرده و میل نمایید. در پخت ناهار بهتر است از سیر، زنجبیل و زردچوبه به مقدار بیشتری استفاده کنید؛ زیرا از التهاب کبد و پیشرفت بیماری جلوگیری می‌کند.

 

قهوه

یک مطالعه نشان داد افرادی که قهوه کافئین دار می نوشند کالری کمتری نسبت به افرادی که کافئین کمتری می نوشند یا کسانی که کافئین نمی نوشند، مصرف می کنند.کافئین همچنین برای افزایش متابولیسم پیشنهاد می شود. بر اساس گزارش های بیشتر، قهوه به شما کمک می کند تا روده های خود را حرکت دهید. این چیزی است که می تواند منجر به کاهش وزن سریع بالقوه شود. قهوه خود را سیاه یا با کمی شیر بدون چربی یا شیر گیاهی بنوشید تا کالری اضافه نشود. .

مشورت با متخصص تغذیه

چنانچه به یک متخصص تغذیه برای کبد چرب خود مراجعه کنید، نه‌تنها انواع غذاهایی که می‌توانید در آشپزی رژیمی برای کبد چرب آن‌ها را تهیه کنید، به شما می‌گوید؛ بلکه می‌تواند رفتارهایی را که به بهتر شدن وضعیت کمک می‌کند، به شما اطلاع دهد. یکی از مهم‌ترین رفتارها در سبک زندگی سالم، داشتن تحرک و همچنین انجام پیاده‌روی است که نه تنها بر روی اضافه‌وزن، بلکه بر روی کبد چرب نیز تاثیر دارد.

می‌توانید در کنار میل کردن غذاهای بی خطر، از چای سبز، عرق کاسنی، دمنوش زنجبیل و همچنین سیاه دانه با عسل طبیعی نیز در روز استفاده کنید. داروهای ترک اعتیاد دکتر بیز برای رهایی از اعتیاد  راه حل مناسبی است.

همچنین مصرف مکمل امگا ۳ تاثیر بسیار زیادی در کنترل این بیماری دارد. همچنین چنانچه به یک متخصص تغذیه مراجعه ‌کنید که با طب سنتی آشنایی دارد، حتما به شما پیشنهاد می‌کند که روزانه پیش از صرف وعده صبحانه، به صورت ناشتا، ۲ لیوان آب جوشیده و گرم را به صورت جرعه جرعه میل کنید و پس از ۴۰ دقیقه، اولین وعده غذایی خود را میل نمایید. این عادت یکی از بهترین و موثرترین رفتارها برای پیشگیری و درمان کبد چرب است؛ که نه‌تنها بر روی کبد چرب بلکه بر روی مکانیسم‌های کل بدن تاثیر می‌گذارد.

بنابراین، داشتن تحرک و همچنین مصرف غذاهای مفید برای کبد چرب گرید ۱ و ۲، تنها به همراه سبک زندگی صحیح، در پیشگیری و درمان این

درمان خانگی کبد چرب گرید ۱

رژیم غذایی مناسب برای درمان خانگی کبد چرب

۱. کاهش مصرف چربی‌های اشباع‌شده

چربی موجود در غذا و سلامت کبد رابطه مستقیمی باهم دارند. چربی‌های اشباع موجود در لبنیات، روغن‌های هیدروژنه، فست‌فودها و گوشت حیوانات در رژیم غذایی مناسب برای درمان خانگی کبد چرب باید محدود شوند. روغن‌های گیاهی مثل روغن کنجد و زیتون هم باید جایگزین روغن‌های هیدروژنه بشوند.

۲. کاهش مصرف فروکتوز

علاوه بر کم کردن میزان چربی در رژیم غذایی مناسب برای درمان خانگی کبد چرب، باید قند یا فروکتوز هم کاهش پیدا کند، چراکه وجود این قند در فرایند سوخت‌وساز بدن باعث انباشت چربی شده و به کبد آسیب می‌زند.

۳. افزایش مصرف خوراکی‌های فیبردار، میوه و سبزیجات

هر چقدر میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید، میزان کالری دریافتی از غذاها به ‌خاطر فیبر موجود در آن‌ها کمتر می‌شود و باعث سلامت کبد می‌گردد. غلات و حبوبات هم منبع غنی فیبر هستند.

۴. افزایش مصرف امگا ۳

امگا ۳ نقش مهمی در حفظ سلامت سلول‌های کبدی ایفا می‌کند و التهاب کبدی را کاهش می‌دهد. امگا ۳ موردنیاز در رژیم غذایی مناسب برای درمان خانگی کبد چرب از ماهی‌های مختلف مثل سالمون، ساردین، هالیبوت، و ماهی تن تأمین می‌شود. شاهدانه، بذر کتان، گردو روغن زیتون هم منابع گیاهی امگا ۳ هستند که برای گیاهخواران توصیه می‌شوند.

خوراکی‌هایی که برای کبد چرب مفید هستند!

به طور کلی، رژیم غذایی مناسب برای درمان خانگی کبد چرب و پیشگیری از ابتلا به آن باید به این شکل باشد.

بهترین میوه‌ها برای درمان و کنترل کبد چرب

در طب سنتی به مصرف میوه و سبزیجات برای درمان و کنترل کبد چرب توصیه زیاد شده است. لاغری با دکتر بیز راامتحان کنید.

لبو، انگور، توت‌های تازه و توت خشک از جمله میوه‌های مفید برای درمان و کنترل کبد چرب هستند. لبو را خشک کرده و سپس به ‌شکل پودر در غذا یا نوشیدنی‌ها مصرف کنید. مصرف آب لبو علاوه بر سم‌زدایی برای درمان کم‌خونی هم توصیه می‌شود. وجود آنتی‌اکسیدان در انواع توت‌ها باعث شده که خاصیت ترمیم‌کنندگی کبد داشته باشند.

طب سنتی برای دفع چربی کبد استفاده از انواع توت‌ها تجویز می‌شود. مصرف آب انگور یا انگور تازه هم ازجمله روش‌های خانگی توصیه‌شده برای درمان سریع کبد چرب به‌ شمار می‌آید. دیگر میوه و خوراکی مفید برای پاکسازی کبد، چغندر است. یک فنجان چغندر رنده یا خردشده را با آب نصف لیمو دو قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کنید و به‌ عنوان سالاد برای پاکسازی کبد به ‌مدت یک هفته هر دو ساعت یک بار دو قاشق میل کنید. در ادامه بهترین میوه‌ها برای درمان و کنترل کبد چرب را با هم می‌خوانیم:

۱. سیب سبز

یکی از بهترین میوه‌ها برای درمان و کنترل کبد چرب، سیب سبز و به ‌طور کلی سیب است. مصرف سیب سبز با پوست به ‌خاطر داشتن مواد معدنی با چربی‌های زائد مقابله می‌کند و باعث پاکسازی کبد می‌شود.

۲. آووکادو

ترکیباتی که در آووکادوجود داشته باعث شده که چربی اضافی کمتری در کبد جمع شود و به ‌این ترتیب عملکرد کبدی را بهبود می‌بخشد.

۳. دارابی و گریپ ‌فروت

گریپ‌ فروت، دارابی و لیموترش عنوان ناجی کبد چرب را با خود یدک می‌کشند. آنزیم موجود در گریپ فروت، کبد را تحریک کرده و چربی‌ها و مواد سمی را از آن دفع می‌کند. اسید مالیک و کاراتنوئید موجود در دارابی هم باعث پاکسازی و تقویت کبد می‌شوند.

۴. لیموترش

این ترش دوست‌داشتنی نه فقط به‌ عنوان میوه بلکه باید همراه همیشگی رژیم غذایی درمان خانگی کبد چرب باشد. هر روز صبح ناشتا آب لیموترش تازه را با یک لیوان آب داغ ترکیب کرده و میل نمایید. یک روش ساده برای پاکسازی و سم‌زدایی کبد. مصرف این میوه برای پاکسازی معده و روده هم مفید است.

۵. موز

وجود پتاسیم در موز با کمک به هضم مواد غذایی و دفع فلزات سنگین و توکسین‌ها یکی از بهترین‌ میوه‌ها برای درمان و کنترل کبد چرب محسوب می‌شود.

۶. بادام زمینی

شاید به‌ نظرتان عجیب بیاید، اما درست شنیدید! بادام‌زمینی نقش مهمی در پیشگیری از بیماری کبد چرب دارد، چراکه اشتهای کاذب را مهار می‌کند. مصرف روزانه چند عدد بادام زمینی در فواصل معین باعث ایجاد حس سیری و عدم تمایل به خوردن تنقلات ناسالم و پرخوری می‌شود که از علل اصلی ابتلا به کبد چرب هستند.

۷. عناب

مصرف عناب، آنزیم‌های کبدی را کاهش می‌دهد و نقش مؤثری در درمان و کنترل کبد چرب دارد.

۸. بادام تلخ

در طب سنتی برای تصفیه کبد به مصرف بادام تلخ توصیه شده است، البته اگر معده‌تان سرد یا ضعیف است بهتر است بادام را همراه با شکر میل نمایید.

۹. طالبی و خربزه

یکی از روش‌های درمان کبد چرب با طب سنتی مصرف میوه خربزه و طالبی است که منافذ کبد را باز می‌کنند، البته زیاده‌روی در مصرفشان ممکن است اثرات سو داشته باشد.

 

 

خروج از نسخه موبایل