وزیر خارجه آلمان با اشاره به صدور مجوز از سوی آمریکا برای اوکراین جهت استفاده از موشکهای دوربرد در حمله به خاک روسیه گفت ایالات متحده «تصمیم مهمی» درخصوص حمایت نظامی از کییف اتخاذ کرده است.
به گزارش کردوار نیوز، مقامات آمریکایی آگاه روز یکشنبه به روزنامه «نیویورک تایمز» خبر دادند که دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به اوکراین اجازه داده تا با استفاده از تسلیحات ساخت آمریکا و موشکهای دوربرد به عمق خاک روسیه حمله کنند؛ تصمیمی که تاکنون با واکنشهای متعددی مواجه شده است.
طبق گزارش خبرگزاری «رویترز»، «آنالنا بربوک» وزیر امور خارجه آلمان امروز دوشنبه پیش از آغاز نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل بیان کرد: «تصمیم طرف آمریکایی برای تداوم کمکهای نظامی به اوکراین بسیار مهم است.»
روزنامه «نیویورکتایمز» به نقل از مقامات آمریکایی نوشت که این موشکها در ابتدا علیه «نیروهای روسی و کرهشمالی» و در دفاع از نیروهای اوکراینی در «کورسک» واقع در غرب روسیه استفاده خواهند شد. پیشتر رسانههای آمریکایی به نقل از پنتاگون مدعی حضور دستکم ۱۲ هزار سرباز کرهشمالی در جنگ اوکراین شده بودند. تحلیلگران علت این ادعا را، تلاشی برای توجیه افزایش کمکهای آمریکا به اوکراین توصیف کرده بودند.
بربوک در ادامه افزود: «مایلم تاکید کنم که این تصمیم آمریکا درخصوص صدور مجوز برای استفاده از موشکهای دوربرد توسط اوکراین در حمله به روسیه، تجدید نظر نیست زیرا پیشتر توسط سایر شرکایمان ارائه شده بود؛ تصمیمی که در این لحظه بسیار مهم است.»
مقامات روسیه، از جمله «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه این کشور درباره این اقدام هشدار داده بودند و اعلام کرده بودند که چنین تصمیمی به معنای ورود مستقیم ناتو به جنگ علیه روسیه خواهد بود.
امروز هم سخنگوی کرملین گفت: «رئیسجمهور ولادیمیر پوتین، موضع روسیه را در مورد تصمیمات مربوط به حملات تسلیحاتی دوربرد به خاک این کشور به وضوح بیان کرده است.»
دیمیتری پسکوف گفت که دولت در حال کنارهگیری آمریکا به اقدامات خود برای تحریک تنشهای فزاینده در اوکراین ادامه میدهد. سخنگوی کرملین گفت: «بدیهی است که دولت مستقر در واشنگتن قصد دارد اقداماتی را انجام دهد، در واقع آنها در این مورد صحبت کردند تا همچنان به افزودن نفت به آتش ادامه دهند و به تشدید بیشتر تنش در اطراف این درگیری ادامه دهند.»
بیش از ۲ سال و نیم از جنگ اوکراین میگذرد و هنوز هیچ چشماندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. این درحالی است که برخی کشورهای غربی بهویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راهحلهای دیپلماتیک جهت حلوفصل این درگیری، بر روی ارسال کمکهای مالی و نظامی به کییف پافشاری میکنند و از طرفی روسیه هم بارها خاطرنشان کرده است که تداوم چنین روندی صرفا این جنگ را طولانیتر میکند.
وزیر خارجه آلمان همچنین با اشاره به متحدان «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و ضمن اتهامزنی به این کشورها ادعا کرد: «به متحدان رئیسجمهور پوتین از جمله ایران و چین هشدار میدهیم که اتحادیه اروپا در حال آمادهسازی تحریمها جدیدی علیه آنهاست.»
انتهای پیام