در گفتوگو با آنا تأکید شد؛
دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تا مشارکت مردمی نباشد نمیتوان شاهد حرکت چرخدندههای بزرگ و کوچک اقتصادی کشور بود.
محسن زایندهرودی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم) با بیان اینکه شعار امسال بهعنوان یک راهبرد اساسی کشور از جنبههای مختلفی فابل تحلیل و بررسی است، اظهار کرد: مهمترین نکته برجسته شعار امسال که با جدیت و حساسیت زیاد بر آن تأکید شده، نحوه و چگونگی(برنامهریزی) و راهکارهای مشارکت مردمی است.
وی اضافه کرد: این حساسیت و دقت از دو جهت اهمیت دارد؛ نخست برای به سرانجام رساندن اهداف برنامه هفتم که امسال نخستین سال آغاز این برنامه است و دوم اهمیت آن برای تحقق جهش تولید که امر بسیار مهم و بزرگی است که قطعاً با مشارکت مردمی میتواند تحقق یابد.
دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی کرمان عنوان کرد: مشارکت مردمی بهدلیل ظرفیتهای بالای جوانان در نمایشگاهی که به تازگی فعالیتهای تولیدی بخش خصوصی با سرمایه و ابتکار خود به معرض دید قرار داده بودند و مورد بازدید مقام معظم رهبری هم قرار گرفت، موجب شد این جرقه برای برنامهریزی این راهبرد بسیار مهم ایجاد شود.
عضو گروه کشوری اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: حتی اصطلاح چرخدندههای اقتصادی برای این منظور استفاده شد که تا مشارکت مردمی نباشد نمیتوان شاهد حرکت این چرخدندههای بزرگ و کوچک اقتصادی بود.
اتخاذ سیاستهای نابودکننده رانت اقتصادی
زایندهرودی تبیین کرد: البته مشارکت مردمی باید در کنار سایر ابزارها و وسايلی قرار گیرد که اقتصاد کشور را به شکوفایی برساند.
وی افزود: مشارکت مردمی در جهش تولید بهعنوان یک راهبرد اساسی مبتنی بر راهکارهایی است که در حوزههای اقتصاد خُرد قابل برنامهریزی و سیاستگذاری است.
دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهید حاج قاسم سلیمانی یادآور شد: ازجمله این راهکارها میتوان به سیاستهایی که منجر به از بین بردن رانت اقتصادی، جلوگیری از ایجاد انحصار و کنترل آثار خارجی (مثبت و منفی) در فرآیند تولید و خدمات و حتی اصلاح قیمتهای نسبی و در نتیجه اصلاح الگوی مصرف و بهبود سبک زندگی میشود اشاره کرد که میتواند انگیزههای بیشتری برای مشارکت مردمی مهیا کند.
عضو گروه کشوری اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد که آنچه جامعه دانشگاهیان برای تحقق این شعار بسیار راهبردی باید مورد توجه قرار دهند، ایجاد روحیه امید و تلاش است که میتواند زمینههای حضور جوانان تحصیلکرده را در فعالیتهای اقتصادی بهطور واقعی ایجاد کند.