به گزارش خبرگزاری کردوار نیوز ؛ امیر حسنزاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در جمع خبرنگاران از برگزاری سیودومین همایش ملی بلورشناسی و کانیشناسی ایران در روزهای ۸ و ۹ اسفندماه سالجاری به میزبانی دانشگاه شهید باهنر خبر داد.
وی بیان کرد : کانیشناسی و بلورشناسی پایه و اساس معادن است و با توجه به ظرفیت بالای استان کرمان در بخش معدن در اسفندماه میزبان همایش ملی بلورشناسی و کانیشناسی ایران هستیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان ادامه داد: برگزاری همایش ملی بلورشناسی و کانیشناسی ایران در کرمان در راستای معرفی استان بهعنوان پایتخت اقتصاد معدنی و ارائه ظرفیتهای معدنی دانشگاههای ما از جمله دانشگاه باهنر موثر است.
حسنزاده از کانهآرایی، زمینشناسی بلورها و کانیها، ابررساناها، بلورهای مایع و نانوبلورها، بررسی ساختار مواد و بلورها با پرتو ایکس، بهسازی، ساخت و تجارت گُهرسنگها و زمینشناسی، ژئوشیمی و اکتشاف گوهرها بهعنوان برخی از محورهای همایش ملی بلورشناسی و کانیشناسی ایران در کرمان نام برد.
به گفته وی، مطالعه ساختار و خواص فیزیکی لایههای نازک، خواص فیزیکی، شیمیایی و هندسه بلورها و کانیها، روشهای تجزیه دستگاهی پیشرفته در بلورشناسی و کانیشناسی، مطالعات سیالات درگیر در اکتشاف ذخایر معدنی و نفتی، کانیشناسی پزشکی و زیستمحیطی از دیگر محورهای همایش ملی بلورشناسی و کانیشناسی ایران در کرمان است.
فارس نوشت، حسنزاده در ادامه سخنان خود با اشاره به ظرفیتهای استان کرمان در حوزه معادن اعلام کرد : حدود ۱۰ میلیارد تن ذخیره قطعی مواد معدنی در استان کرمان داریم و ۴۲ ماده از ۸۹ ماده معدنی ثبتشده در ایران در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه نیمی از حقوق دولتی معادن را استان کرمان پرداخت میکند، ادامه داد: رشتههای معدنی در دانشگاههای استان کرمان، ایجاد ۸ محدوده معدنی و کارخانههای فرآوری در جنوب استان بهعنوان دیگر ظرفیتهای معدنی استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان از ایجاد محدوده و کارخانههای تیتانیوم، مس و کرومیت در آیندهای نزدیک در کرمان خبر داد و تصریح کرد: برگزاری همایشها و رویدادها در حوزه معدن باید در استان کرمان افزایش یابد تا جدیدترین روشهای علمی در این بخش را داشته باشیم.
حسنزاده با اشاره به اینکه اولین آزمایشگاه تخصصی معدنی در افغانستان و نیجریه توسط جوانان متخصص کرمانی راهاندازی شده است، گفت : استان کرمان باید قطب رفرنس(منبع) علمی معدنی در منطقه شود و به طور مثال اگر در ارمنستان، پاکستان یا افغانستان میخواهند در حوزه معدن کاری را انجام دهند از تجربه و اطلاعات متخصصان کرمانی استفاده کنند.
46