لوله استنلس استیل چیست ؟

لوله ایی از جنس استنلس استیل ( فولاد ضد زنگ ) می باشد که به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی ، حرارت ، اسید ها و … ؛ از محبوبیت و کاربرد بسیار بالایی برخوردار است . که به دو شکل درز دار و بدون درز تولید می شود . لازم به ذکر است که این لوله ها به صورت داخل پولیش نیز تولید می شوند .

 

کاربرد ها

از کاربرد های لوله استیل می توان به ؛ استفاده در صنعت پزشکی ، ساختمان سازی ، خودروسازی ، دکوراسیون ، لوله کشی ( تصفیه آب و فاضلاب ، مالت سازی و فیلتراسیون ) ، کارخانه های تولید مواد غذایی  ، کارخانه های تولید مواد آزمایشگاهی و … ، اشاره نمود .

 

انواع لوله استنلس استیل

لوله های استنلس استیل به دو شکل درز دار و بدون درز ( مانیسمان ) تولید می شوند .

لوله درز دار

ورق های استیل ، با انجام عملیات مکانیکی به شکل لوله در آمده و سپس لبه ها به یک دیگر توسط یکی از روش های جوشکاری ؛ برقی الکتریکی ( ERW ) ، فیوژن ( EFW ) یا دوقلو سوپاپ ( DSAW )  ، به یک دیگر متصل می شوند . از کاربرد لوله های درزدار می توان به ؛  سیستم های تهویه ، لوله کشی کارخانه ها ، خودرو سازی ، کارخانه های مواد غذایی و … ، اشاره نمود .

 

لوله بدون درز ( مانیسمان )

تولید لوله های بدون درز یا همان مانیسمان به وسیله عملیات کوره و کشیدگی ، انجام می شود . این لوله ها به دلیل نداشتن درز برای متحمل شدن فشار بسیار مناسب می باشند . از کاربرد لوله های مانیسمان می توان به ؛ ماشین سازی ، کشف و حفاری نفت و گاز ، انواع بلبرینگ ، پالایشگاه  های هیدروکربن و … ، اشاره نمود .

 

لوله داخل پولیش

در برخی از صنایع غذایی به خصوص صنایع لبنی ، رسوب نکردن مواد اولیه و املاح آن ها در داخل بسیار مهم می باشد . در همین جهت از لوله های داخل پولیش استیل استفاده می شود . این لوله ها به دلیل سطح صاف و صیقلی داخل خود ، از رسوب و ته نشین شدن مواد جلوگیری کرده و بهداشت مواد را حفظ می کند  .  استیل های مصرفی برای ساخت لوله های داخل پولیش جز طبقه بندی های 304 و 316 می باشد  که از بهترین استیل های موجود می باشد .

خرید لوله استیل از استیل صدرا

شرکت استیل صدرا متعهد به ارائه بالاترین سطح کیفیت به مشتریان خود است و تمامی محصولات ما تحت کنترل کیفی دقیق قرار می‌گیرند.

ابعاد لوله استنلس استیل

ابعاد و قطر انواع لوله های استنلس استیل ، بنا به اصناف مربوطه ، با یک دیگر متفاوت هستند . لوله های استیل موجود در بازار دارای قطری بین ؛ 1.2 اینچ تا 50 اینچ ، می باشند . که طول اکثر آن ها 6 متر ( طبق استاندارد ) می باشد . غالبا این لوله ها با استفاده از استیل های ؛ 304 ، 310 ، 316 و 321 ، ساخته می شوند که دارای ضخامت 0.8 تا 1.8 میلی متر می باشند .

 

استیل 304

پر کاربرد ترین فولاد ضد زنگ که رتبه اول بیشترین میزان تولید و مصرف را به خود اختصاص داده است . استیل 304 از خاصیت ضد زنگ زدگی قابل قبولی ، بهره برده و به همین سبب در ساخت انواع محصولات به خصوص ؛ لوله های استیل ، استفاده می شود .

 

استیل 310

استنلس استیل  310 که به استیل نسوز معروف است و دارای مقاومت قابل قبولی تا 1094 درجه سلسیوس ( 2001.2 درجه فارنهایت ) ، می باشد . از موارد استفاده استیل 310 می توان به ؛ صنایع نفت و گاز ، صنایع متالژی و عملیات حرارتی ( لوله های تابشی ) و صنایع غذایی ، اشاره نمود .

 

استیل 316

دومین استیل پرکاربرد که رتبه دوم بیشترین میزان تولید و مصرف را به خود اختصاص داده است . استیل 316 در کنار خاصیت ضد زنگ زدگی ، به دلیل داشتن مولیبدن به میزان 5 درصد از خاصیت ضد اسیدی نیز بهره می برد . این خاصیت سبب استفاده از استیل 316 در مکان های اسیدی و آبشور می شود .

 

استیل 321

استنلس استیل 321 ، به دلیل دارا بودن از عنصر تیتانیوم از مقاومت بالایی در برابر خوردگی ، بهره می برد و همچنین در برابر اکسید شدن در شرایط کاری متداول تا دمای 900 درجه سانتی گراد ، مقاوم است . از کاربرد های استیل 321 می توان به ؛ قطعات موتور جت ، لوازم شیمیایی دما بالا ، لوله های خطوط بخار و بسیار داغ و … ، اشاره کرد .

نحوه محاسبه وزن لوله :

برای محاسبه وزن انواع لوله می بایست محیط لوله را در ضخامت ، طول و چگالی متریال مورد نظر ، ضرب نماییم .

 

چگالی چیست ؟

دانسیته ، جرم حجمی یا چگالی ، هرسه مفهمومی یکسان دارند که نشان دهنده نسبت جرم یک متریال به حجم مشخص ( واحد ) از آن متریال ، می باشد . پس با توجه به تعریف فوق ؛ چگالی (ρ  رو ) برابر است با جرم جسم ( m ) تقیسم بر حجم جسم ( V ) :

ρ=m/V

چگالی استنلس استیل

بالاترین چگالی در میان آلیاژ های فولادی ، که از 7700 کیلو گرم در متر مکعب شروع و تا حدود 8000 کیلو گرم در متر مکعب متغیر است  ، به فولاد ضدزنگ یا استنلس استیل تعلق دارد . چگالی فولاد ضد زنگ در واحدهای مختلفی همانند ؛ کیلوگرم بر متر مکعب kg/m3 ، گرم بر سانتی متر مکعب g/cm3  و میلی گرم بر میلی متر مکعب mg/mm3  محاسبه شده است . با این حال واحد کیلوگرم بر متر مکعب و میلی گرم بر میلی متر مکعب ، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند .

 

 با توجه به توضیحات فوق چگالی استنلس استیل 7800 یا  7.8 می باشد . درضمن به علت معرفی مقاطع استنلس استیل در ایران با واحد میلی متر ، از واحد ” میلی گرم بر میلی متر مکعب ” استفاده می نماییم .

 

مثال :

محاسبه وزن لوله 38 استنلس استیل با ضخامت 1.5 میلی متر و طول 6000 میلی متر ( 6 متر )

 

(3.14 × 19 × 2 ) × 1.5 × 7.8 × 6000 = 8376264 mg

 

پاسخ معادله فوق با واحد میلی گرم به دست می آید ، پس برای تبدیل واحد از میلی گرم به کیلوگرم ، عدد نهایی را بر 1000000 تقسیم میگردد .

 

8376264 mg ÷ 1000000 = 8.376 kg

خروج از نسخه موبایل