عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه یک ساله نیست که در قانون جهش تولید دانشبنیان به تصویب مجلس رسیده است اما برخی در برنامه هفتم به دنبال حذف این ماده مهم و سیاست اصلی جهت توسعه فناوری در صنعت هستند که مجلس قطعا با حذف مشوقهای مالیاتی هدفمند تولید و به خصوص تحقق دانشبنیان شدن اقتصاد کشور مخالف است.
احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری کردوار نیوز از تفاوت نگاه دولت و مجلس در بحث مشوقهای مالیاتی خبر داد و اظهار داشت: دولت به دنبال کسب درآمد و مجلس به دنبال حمایت از تولید است. بحث اعطای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه در مجلس اصلاح میشود. در بحث اخذ مالیات تفاوت دیدگاهی در بین مجلس و دولت وجود دارد. قاعدتا آنچه برای دولت به ویژه در این یک یا دو ساله گذشته مهم است، بحث افزایش درآمد دولتی و منابعی است که به خزانه دولتی وارد میشود. بعد از بحث فروش نفت،دومین منبع درآمدی دولت مالیات محسوب میشود.
وی ادامه داد: تفاوت نگاه دولت و مجلس در بحث مالیات این است که دولت دنبال درآمد زایی حداکثری از دریافت مالیات است و مجلس نیز به دنبال دریافت مالیات هدفمند. مجلس معتقد است که باید در جایی که دلالی و سوداگری وجود دارد و پای مشاغل خاص درمیان است مالیات گرفته شود. در برخی از این موارد که فرار مالیاتی وجود دارد کوتاهی صورت گرفته درحالیکه سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد و دولت باید بیشتر ورود پیدا کنند و سخت گیرانه تر عمل کنند.
نماینده مردم نیشابور در مجلس تصریح کرد: متاسفانه در جاهایی که اتفاقا فعالیتها شفاف، قانونمند و از جنس تولید و دانش بنیان است؛ سخت گیری اعمال میشود در حالیکه باید با مشوقهای مالیاتی از توسعه و گسترش دانشبنیانها حمایت صورت بگیرد تا این بخش مهم از اقتصاد کشور به مرحله تجاری سازی کامل برسند اما شاهدیم که بیشترین مالیات از بخش مولد اقتصاد اخذ میشود و هر ساله به دنبال حذف بیشتر مشوقهای تولید و اخذ بیشتر مالیاتها هستیم. دریافت میکنند.
ارکانی گفت: بخاطر تفاوت نگاه دولت و مجلس، نمایندگان اعطای مالیاتی تحقیق و توسعه را تصویب کرد. باتوجه به اعتراضهایی که شرکتهای دانش بنیان داشتند که هزینههای زیادی که برای ایدهها میدهند و از انطرف هفت خوان مجوزها را باید رد کنند، در نتیجه مجلس تصمیم به حمایت از آنها گرفت.
عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی افزود: اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه یک سال نیست که در قانون جهش تولید دانشبنیان به تصویب مجلس رسیده است اما برخی در برنامه هفتم به دنبال حذف این ماده مهم و سیاست اصلی جهت توسعه فناوری در صنعت هستند که مجلس قطعا با حذف مشوقهای مالیاتی هدفمند تولید و به خصوص تحقق دانشبنیان شدن اقتصاد کشور مخالفت خواهد کرد و به همین دلیل نیز اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه را به تصویب رساند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان امور مالیاتی رقمهای بالا و غیرمنطقی بر درآمد واقعی شرکتهای دانش بنیان در نظر میگیرد که باعث کندی حرکت شان شده است. اگر این شرکتها سرمایه را در بخش دلالی و سوداگری انجام دهند که سازمان امور مالیاتی خیلی از آنها را رهگیری نمی کند،به درآمد هنگفتی میرسند.
ارکانی گفت:اگر سازمان امور مالیاتی و دولت دنبال درآمد واقعی هستند در نقاط کور دست بگذارند نه اینکه از تولید کننده ای که شفاف فعالیت دارد یا دانش بنیانهای نوپایی که باید از آنها حمایت کرد مالیات اخذ شود.
نماینده نیشابور در مجلس ادامه داد: دولت به دنبال آن است که کسری بودجه را حل کند طبیعتا هر روشی را اتخاذ میکند تا به درآمد برسد. لذا دربرنامه هفتم توسعه شاهدیم که معافیتهای مالیاتی حذف شده که با قوانین مجلس مغایرت دارد.
وی تاکید کرد: نظر مجلس همان است که تصویب کرده و باید برای شرکتهای دانش بنیان و فناور معافیت مالیاتی وجود داشته باشد. ارکانی در پایان خاطر نشان کرد: فعلا لایحه هفتم توسعه متن دولت است و مهم آنچیزی است که مجلس تصمیم میگیرد لذا نمایندگان این رویکرد را اصلاح میکنند.
انتهای پیام/