جوشکاری یکی از فرآیندهای بسیار مهم و حیاتی در صنایع مختلف است که در آن دو قطعه فلزی یا غیر فلزی با گرم شدن محل اتصال و معمولا با ذوب شدن یک قطعه خارجی به شکل دائم به یکدیگر متصل میشوند که روش گرم کردن و نوع ماده اتصالدهنده، حالتهای مختلفی از جوشکاری را به وجود میآورند که هریک دارای ویژگیها، مزایا و معایب خاصی هستند و در موارد مختلف از آنها استفاده میشود. اگر قصد تهیه انواع دستگاه جوش و ابزار الات دیگر را دارید میتوانید از طریق فروشگاه اینترنتی جعبه ابزار همین الان اقدام به خرید با بهترین قیمت کنید.
انواع روشهای جوشکاری
در حالت کلی، روشهای مختلف جوشکاری به دو دسته کلی شامل جوشکاری ذوبی و جوشکاری حالت جامد تقسیم میشوند. حرارت، عامل اصلی برای انجام جوشکاری ذوبی است ولی وجود مادهای مانند الکترود که به عنوان فیلر شناخته میشود، الزامی نیست اما در جوشکاری حالت جامد از گرما استفاده نمیشود و هیچ مادهای در طول فرآیند جوشکاری ذوب نشده و این عمل به وسیله اعمال فشار و جوش خوردن مواد در سطح مولکولی انجام میشود و خواص مکانیکی و فیزیکی قطعات تغییر نمیکند؛ در نتیجه استفاده از این روش برای اتصال مواد حساس به گرما بسیار مناسب است.
جهت خرید و آگاهی از آخرین قیمت های ابزار آلات صنعتی و ساختمانی می توانید بدون واسطه با وارد کننده این محصولات با شماره تماس 02166975233 در ارتباط باشید.
جوشکاری قوس الکتریکی
مفهوم قوس الکتریکی
قوس الکتریکی برای اولین در سال 1802 میلادی کشف شد اما امروزه اساس ایجاد قوس الکتریکی و ویژگیهای مربوط به آن مانند نور، حرارت، دما و غیره به وجود قطعهای به نام الکترود بستگی دارد. به طور کلی قوس الکتریکی به تخلیه الکترونها در میان دو الکترود و گازهای یونیزه شده گفته میشود.
با نزدیک شدن الکترود به سطح فلز پایه، هوا یونیزه شده و امکان هدایت الکتریکی را فراهم میکند اما به دلیل وجود مقاومت الکتریکی بالا در این نقطه، انرژی الکتریکی به انرژی حرارتی تبدیل میشود و با ایجاد دمایی در بازه 4000 تا 7000 درجه سانتیگراد باعث ذوب شدن سطح فلز پایه و نوک الکترود میگردد.
پس از ذوب شدن این دو قسمت، بخشی به نام حوضچه جوش به وجود میآید که در این حوضچه هر دو فلز با یکدیگر ترکیب شده و با حرکت الکترود و حرکت حوضچه به سمت جلو، دمای مواد ترکیبشده قبلی کاهش پیدا میکند و اتصال بسیار مقاومی را در محل برخورد الکترود با قطعه یا اتصال دو قطعه به وجود میآورد.
برای خرید و مقایسه قیمت انواع دستگاه جوش میتوانید از وبسایت ترب استفاده کنید.
منظور از الکترود مصرفی و غیرمصرفی چیست؟
اگر جنس الکترود یا همان مشعل جوشکاری از جنس موادی مانند کربن یا تنگستن باشد، دمای ایجاد شده توسط عملیات قوس الکتریکی باعث ذوب شدن این مواد نمیشود اما در صورتیکه از یک فلز با نقطه جوش پایینتر از دمای قوس الکتریکی استفاده شود، در حین عملیات جوشکاری، انتهای الکترود ذوب شده و با ایجاد حوضچه جوش، بر روی قطعه کار قرار میگیرد.
یک نکته مهم در خصوص قوس الکتریکی و جوشکاری
از آنجاییکه ایجاد قوس الکتریکی، ذوب کردن الکترود و ایجاد حوضچه جوش به حرارت بسیار زیادی نیاز دارد، لذا باید این حرارت را به وسیله پارامترهای الکتریکی مانند ولتاژ، جریان و مقاومت به وجود آورد. با توجه به ایجاد مقاومت بسیار بالا در محل ایجاد قوس الکتریکی و با توجه به رابطه RI^2 میتوان نتیجه گرفت که با کاهش ولتاژ و افزایش جریان میتوان حرارت لازم برای انجام فرآیند جوشکاری را به راحتی ایجاد کرد.
به همین دلیل است که معمولا دستگاههای جوشکاری به عنوان یک مبدل یا اینورتر شناخته میشوند و با تبدیل پارامترهای الکتریکی، شرایط لازم برای انجام عملیات جوشکاری را فراهم میکنند. معمولا ولتاژ مورد استفاده در دستگاههای جوش در بازه 20 تا 80 و جریان آنها در بازه 150 تا 1000 آمپر قرار دارد.
جریان مورد نیاز برای انجام فرآیند جوشکاری به ضخامت قطعه پایه و الکترود وابسته است و افزایش ضخامت این دو بخش، نیازمند استفاده از جریانهای بالاتر برای ذوب کردن الکترود خواهد بود که از نظر الکتریکی کاملا منطقی و قابل توجیه است.
نقش پارامتر ولتاژ در عملیات جوشکاری
با اینکه بسیاری از کاربران، پارامتر ولتاژ را به عنوان یک عامل مهم در فرآیند جوشکاری در نظر نمیگیرند اما ولتاژ یک دستگاه جوش وظیفه تشکیل و تداوم قوس الکتریکی در حین انجام عملیات جوشکاری را بر عهده دارد. البته مقدار ولتاژ خروجی یک دستگاه جوش باید در محدوده استاندارد باشد زیرا کاهش یا افزایش آن باعث برهم خوردن پایداری قوس الکتریکی در حین عملیات جوشکاری میشود.
انواع روشهای جوشکاری به روش قوس الکتریکی
حالتهای بسیار متنوعی برای استفاده از قوس الکتریکی و انجام فرآیند جوشکاری وجود دارد که هریک از آنها دارای معایب و مزایای مخصوص به خود هستند و در کاربریهای مختلف میتوان از آنها استفاده کرد.
در این روش از یک الکترود فلزی مصرفی با روکش محافظ استفاده میشود که این پوشش در زمان جوشکاری با تولید گازهای محافظ از ایجاد اکسید در محل حوضچه جوش جلوگیری کرده و باعث افزایش قدرت و کیفیت اتصال در نقطه جوشکاری میشود. اما این روش در مقایسه به روشهای دیگر دارای عمق نفوذ کمتری است و محدود بودن طول الکترود، مانع از انجام جوشهای طولانی و یکنواخت میشود.
خرید بهترین دستگاه جوش
آشنایی با مفاهیم و روشهای مختلف جوشکاری، یکی از نیازها و الزامات اساسی برای خرید دستگاههای جوش یا اینورتورهای جوشکاری محسوب میشود زیرا ساختار دستگاههای جوش ممکن است تنها برای استفاده در موارد خاص بهینهسازی شده باشد، بنابراین هر دستگاه جوش امکان کار بر روی قطعات و آلیاژهای مختلف را ندارد. به همین دلیل انتخاب و خرید یک دستگاه جوش مناسب میتواند تاثیر قابل توجهی در کیفیت و سرعت انجام پروژههای مختلف داشته باشد.
بهترین برند دستگاه جوش در ایران
با اینکه برندهای مختلفی در زمینه طراحی و تولید انواع دستگاههای جوش در حال فعالیت هستند اما شرکت الکتروجوش یکی از قدیمیترین و معروفترین برندهای داخلی در زمینه تولید انواع دستگاه جوش و اینورتر جوشکاری است که کالاهای متنوع و بسیار باکیفیتی را در اختیار مشتریان خود قرار میدهد و طیف وسیعی از نمونههای رده خانگی تا صنعتی را به بازار داخلی و خارجی عرضه میکند. فروشگاه اینترنتی کیف ابزار، امکان شرکت الکتروجوش را با بهترین قیمت، گارانتی اصلی و ارسال رایگان در اختیار مشتریان سراسر کشور قرار میدهد.
معرفی محصولات خاص شرکت الکتروجوش
با اینکه کیفیت و کارآیی محصولات برند الکتروجوش نیازی به تعریف و توضیح اضافی ندارد اما داشتن یک شناخت اجمالی در خصوص ویژگیها و قابلیتهای آنها میتواند زمینه لازم برای انتخاب و خرید یک محصول مناسب و کارآمد را در اختیار مشتریان قرار بدهد و آگاهی خوبی را در خصوص زمینه اصلی فعالیت هریک از آنها به وجود بیاورد.
فرق دستگاه جوش ترانسی و اینورتر جوشکاری
محصولات شرکت الکتروجوش در دو دسته کلی شامل نمونههای ترانسی و اینورتری طبقهبندی میشوند. دستگاههای جوش ترانسی دارای ابعاد و وزن بیشتری نسبت به نمونههای اینورتری هستند و به شکل گسترده در پروژههای بزرگ و برای اتصال صفحات فلزی ضخیم مورد استفاده قرار میگیرند و به دلیل استفاده از ترانس برای تبدیل پارامترهای الکتریکی، راندمان چندان بالایی ندارند.
در طرف مقابل، نمونههای اینورتری به دلیل استفاده از قطعات الکترونیکی در بخش تبدیل انرژی، از راندمان و دقت بالایی برخوردار بوده و نسبت به نمونههای ترانسی، کوچکتر و سبکتر هستند و بسیاری از کاربران فعال در حوزههای مختلف، استفاده از دستگاههای جوش اینورتر را به دستگاه جوش ترانسی ترجیح میدهند. البته باید توجه داشت که نمونههای اینورتر، توانایی فعالیت در پروژههای سنگین یا اتصال صفحات ضخیم را ندارند.
گارانتی محصولات برند الکتروجوش
شرکت کلیه محصولات خود را همراه با 36 ماه گارانتی و خدمات پس از فروش در اختیار مشتریان خود قرار میدهد تا کاربران علاوه بر استفاده از دستگاههای باکیفیت، مشکلی از بابت خرابی و تعویض قطعات معیوب یا دریافت لوازم جانبی نداشته باشند.
خانواده دستگاههای جوش ترانسی الکتروجوش
دستگاه جوش ترانسی 200 آمپر الکتروجوش مدل سلکتوری
به شکل ویژه برای انجام فعالیتهای سبک در بخش خانگی و کارگاهی طراحی شده و با ارائه حداکثر جریان خروجی 200 آمپر، امکان استفاده از الکترودهای سایز 2.5 و 3.2 را فراهم میکند. چرخه کار این دستگاه در جریان خروجی 200 آمپر برابر با 25درصد است و حدود 17 کیلوگرم وزن دارد.
دستگاه جوش ترانسی 250 آمپر الکتروجوش مدل سلکتوری
به عنوان نمونه پیشرفتهتری از محصول 200 آمپری است که با ارائه جریان خروجی 250 آمپر و برخورداری از چرخه کار 60درصد، امکان انجام فعالیتهای طولانیتر و استفاده مداومتر از دستگاه جوش را فراهم میکند و حدود 22 کیلوگرم وزن دارد.
دستگاه جوشکاری ترانسی 225 آمپر الکتروجوش مدل فلکه ای
، دارای دو ورودی تکفاز 220 ولت و سهفاز 380 ولت با حداکثر جریان خروجی 225 آمپر است که با برخورداری از چرخه کار 60درصد و امکان ذوب کردن الکترودهای سایز 2.5 و 3.2 برای انجام فعالیتهای کارگاهی مناسب است و 23 کیلوگرم وزن دارد.
دستگاه جوشکاری ترانسی 275 آمپر الکتروجوش مدل فلکه ای
، نمونه پیشرفتهتر محصول 225 آمپری است که با ارائه حداکثر جریان خروجی 275 آمپر، گزینه بسیار مناسبی برای فعالیتهای کارگاهی با حجم فعالیت نسبتا بالا را فراهم میکند و نزدیک به 38 کیلوگرم وزن دارد.
دستگاه جوش ترانسی 550 آمپر الکتروجوش مدل فلکه ای چرخ دار
، بهترین محصول از سری دستگاههای ترانسی-فلکهای شرکت الکتروجوش که با ارائه چرخه کار 60درصد در جریان 550 آمپر و قابلیت جوشکاری با الکترودهای سایز 2.5 تا 4 به عنوان یک انتخاب ایدهآل برای انجام فعالیتهای صنعتی در حالت تکفاز و سهفاز محسوب میشود.
اینورتر جوشکاری 350 آمپر الکتروجوش مدل POWER MIG 350N
، اولین نمونه صنعتی از محصولات سهفاز شرکت الکتروجوش است که قابلیت جوشکاری با انواع گازهای خنثی و فعال را دارد و امکان استفاده از سیمهای جوش غلطکی با ضخامت 0.8 / 1 / 1.2 میلیمتر را فراهم میکند. این دستگاه جوش دارای فیدر داخلی و گرمکن برقی بوده و به وسیله جریان هوا خنک میشود و چرخه کار آن در جریان خروجی 270 آمپر برابر 60درصد است و 85 کیلوگرم وزن دارد.
اینورتر جوشکاری ترانسی 350 آمپر الکتروجوش مدل POWER MIG 350S
در مقایسه با نمونه قبلی دارای بخش فیدر مجزا همراه با دو غلطک قدرتمند است و حدود 93 کیلوگرم وزن دارد.
اینورتر جوشکاری ترانسی الکتروجوش مدل POWER MIG 450S
در مقایسه با دو مدل قبلی از خروجی جریان بیشتری برخوردار است و با ارائه چرخه کار 60درصد در جریان 400 آمپر و استفاده از فیدر مجزا با چهار غلطک حرفهای به عنوان یکی از بهترین نمونههای موجود در بازار ایران شناخته میشود و 84 کیلوگرم وزن دارد.
اینورتر جوشکاری 650 آمپر ترانسی الکتروجوش مدل POWER MIG 650S
با ارائه جریان خروجی 450 آمپر در حالت ورودی سهفاز از پایداری و قدرت نفوذپذیری بسیار بالایی برخوردار است و با استفاده از وایرفیدر چهار غلطکی، امکان جوشکاری بر روی انواع صفحات فلزی از جنس آهن، استیل، آلومینیوم و غیره را فراهم میکند و دارای مجموعه کاملی از لوازم جانبی است.
خانواده دستگاههای جوش اینورتر الکتروجوش
در این گروه از محصولات شرکت الکتروجوش نیز شاهد عرضه نمونههای بسیار خوب و باکیفیتی از انواع دستگاههای جوش الکترودی، تیگ، میگ/مگ و زیرپودری هستیم که در میان کاربران از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار هستند و طیف وسیعی از فعالیتهای مختلف از رده خانگی تا صنعتی را پوشش میدهند که در ادامه به صورت اجمالی با هریک از محصولات این خانواده نیز آشنا میشویم.
اینورتر جوشکاری 200 آمپر الکتروجوش مدل 200ED
اینورتر جوشکاری 250 آمپر الکتروجوش مدل 250ED
، نمونه قدرتمندتری از مدل 200ED است و با ارائه خروجی واقعی 250 آمپر و مشخصات فنی مشابه، تنها 5.5 کیلوگرم وزن دارد و یک گزینه عالی برای استفاده در فعالیتهای سیار محسوب میشود.
اینورتر جوشکاری 500 آمپر الکتروجوش مدل 500ED
، با ارائه جریان خروجی 500 آمپر و با قابلیت ذوب انواع الکترودهای شماره 2.5 تا 5 (بجز نمونههای سلولزی) به شکل ویژه برای انجام فعالیتهای کارگاهی و صنعتی طراحی شده و حدود 20 کیلوگرم وزن دارد.
اینورتر جوشکاری 315 آمپر الکتروجوش مدل 315ED
با برخورداری از سیستم تکفاز و دوفاز هوشمند، دارای جریان خروجی 200 و 300 آمپر است که با وجود سیستم IGBT قدرتمند، امکان جوشکاری با انواع الکترودهای شماره 3 و 4 را به شکل مداوم و الکترودهای شماره 5 را به صورت مقطعی فراهم میکند و دارای 9 کیلوگرم وزن است.
اینورتر جوشکاری 500 آمپر الکتروجوش مدل RECT ZX7 501
را میتوان به عنوان یک نمونه سهفاز و تمام عیار صنعتی با قابلیت تولید جریان خروجی 500 آمپر و امکان ذوب کلیه الکترودهای از سایز 2.5 تا 6 در نظر گرفت که با برخورداری از وزن 47 کیلوگرمی، میتوان از آن به عنوان یک دستگاه پرتابل استفاده کرد.