به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، طبق آمار ارائه شده توسط خودروسازان بزرگ کشور به سازمان بورس، در مجموع هشت ماهه سال جاری، ۵۸۲ هزار و ۲۴۳ دستگاه خودرو در ایرانخودرو، سایپا و پارس خودرو (که زیر مجموعه سایپا است) تولید شده است.
در مقابل طی این مدت برای ۵۵۳ هزار و ۷۹۸ دستگاه از تولیدهای این خودروسازان طی هشت ماهه امسال و پیش از آن (بخشی از فروش این مدت خودروسازان مربوط به تولیدهای پیش از سال جاری و از دسته خودروهای ناقص است که طی هشت ماهه امسال تکمیل و به بازار عرضه شده است)، فاکتور فروش صادر شده است.
مقایسه آمار تولید در هشت ماه امسال و میزان فروشها نشان میدهد که در مجموع ۲۹ هزار و ۶۰۵ دستگاه از تولید این مدت خودروهای ناقصی است.
آمار تولید و فروش خودروهای داخلی پرتیراژ به تفکیک محصولات
ایرانخودرو : در مجموع هشت ماه سال جاری ۲۸۲ هزار و ۶۶۳ دستگاه در گروه صنعتی ایرانخودرو تولید شده است که از این تعداد برای ۲۶۹ هزار و ۵۰۷ دستگاه فاکتور فروش صادر شده و بر این اساس قابلیت تجاریسازی داشته است و ۱۳ هزار و ۱۵۶ دستگاه الباقی تولید این مدت ناقص در پارکینگ خودروسازی باقیمانده است. البته این گروه صنعتی در مجموع (به انضمام فروش تولیدهای پیش از سال ۱۴۰۰ خود) برای ۲۶۹ هزار و ۷۴۰ دستگاه فاکتور فروش صادر کرده است.
از مجموع ۲۸۲ هزار و ۶۶۳ دستگاه تولیدی گروه صنعتی ایرانخودرو طی هشت ماهه امسال، ۱۸۴ هزار و ۶۳۱ دستگاه از محصولات خانواده پژو (بهجز پژو ۲۰۰۸) تولید کرده که ۱۷۹هزار و ۲۶۲ دستگاه آن را فروخته است؛ همچنین ۱۰۳ دستگاه پژو ۲۰۰۸ تولید کرده که همه ۱۰۳ دستگاه آن فروخته شده است.
پس از پژوها، ایرانخودرو ۳۵ هزار و ۴۹۲ دستگاه از محصولات خانواده سمند در هشت ماهه ابتدایی ۱۴۰۰ تولید کرده و برای ۳۵ هزار و ۵۵۶ دستگاه از این محصولات فاکتور فروش صادر کرده است.
همچنین در این مدت، ۳۳ هزار و ۳۳۸ دستگاه دنا، ۲۰ هزار و ۸۶۳ دستگاه رانا و ۴۶۱۶ دستگاه تارا در مجموعه گروه صنعتی ایرانخودرو تولید شده است. در این مدت همچنین به ترتیب ۲۹ هزار و ۴۹۷ دستگاه دنا، ۱۷ هزار و ۳۱۷ دستگاه رانا و ۴۲۱۶ دستگاه تارا فروخته شده است.
ایران خودرو در محصولات مونتاژی نیز در هشت ماهه امسال، عملکرد تولید ۳۶۲۰ دستگاه هایما و همانطور که اشاره شد ۱۰۳ دستگاه پژو ۲۰۰۸ را ثبت کرده است که به ترتیب ۳۷۷۱ دستگاه هایما و ۱۰۳ دستگاه پژو ۲۰۰۸ فروخته است.
همانطور که در گزارشهای قبلی نیز یاد شده است، از تولیدهای مونتاژی پیشین این گروه صنعتی، سه دستگاه تندر (L۹۰)، دو دستگاه دانگفنگ و از تولیدهای داخلی گذشته آن سه دستگاه وانت آریسان از ابتدای سال جاری تا پایان آبان در آمار فروش این گروه خودروسازی ثبت شده است.
سایپا : در گروه خودروسازی سایپا نیز در طول هشت ماهه سال جاری ۲۲۰ هزار و ۸۹۹ دستگاه خودرو تولید شده است که از این میزان به ترتیب ۱۵ هزار و یک دستگاه سهم وانتهای سایپا، ۱۹۱ هزار و ۱۹۳ دستگاه سهم خانواده تیبا، ۱۳۰ دستگاه سهم آریو s۳۰۰ و ۱۴ هزار و ۵۷۵ دستگاه سهم شاهین بوده است.
طبق آمار، گروه خودروسازی سایپا در محصولات خانواده پراید با توجه به توقف انواع پرایدها تنها تولید وانت پراید (سایپا ۱۵۱) داشته است که طی هشت ماهه نخست امسال برای ۱۴ هزار و ۶۰۹ دستگاه از این محصول فاکتور فروش صادر کرده است.
همچنین از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه، ۱۷۷ هزار و ۲۲۸ دستگاه از محصولات خانواده تیبا و ۱۲ هزار و ۸۶۰ دستگاه شاهین را تجاریسازی و برایشان صورت مالی ثبت کرده است.
این خودروساز همچنین ۵۸ دستگاه از محصولات پراید سواری، سه دستگاه آریو، یک دستگاه سراتو و ۳۶۲ دستگاه چانگان (پرایدها، سراتو و چانگانها مربوط به تولیدهای قبل از سال ۱۴۰۰ است) طی هشت ماهه امسال در آمار فروش خود ثبت کرده است.
بدین ترتیب، طبق آمار از ۲۲۰ هزار و ۸۹۹ دستگاه خودرو تولیدی گروه خودروسازی سایپا در مجموع هشت ماهه امسال، ۱۶ هزار و ۱۹۹ دستگاه ناقص باقی مانده و قابلیت تجاریسازی داشته است. برای ۲۰۵ هزار و ۱۲۱ دستگاه خودرو نیز از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه فاکتور فروش صادر شده است.
پارسخودرو : در گروه صنعتی پارسخودرو به عنوان زیر مجموعه گروه سایپا نیز در مجموع هشت ماهه امسال، ۷۸ هزار و ۶۸۱ دستگاه خودرو تولید شده است که ۲۵۰ دستگاه آن قابلیت عرضه به بازار نداشته است. طی این مدت ۷۸ هزار و ۹۳۷ دستگاه از تولیدات این گروه صنعتی فروخته شده و دارای فاکتور فروش است.
از تعداد خودروهای تولید پارسخودرو، ۴۰ هزار و ۸۷۳ دستگاه از محصولات گروه Q۲۰۰ و ۱۵ هزار و ۶۳۹ دستگاه از محصولات گروه S۲۰۰ تولید شده است. به ترتیب برای ۴۰ هزار و ۶۴۴ دستگاه Q۲۰۰ و ۱۵ هزار و ۶۲۲ دستگاه S۲۰۰، فاکتور فروش صادر شده است.
همچنین پارس خودرو در هشت ماهه امسال ۲۱ هزار و ۶۷۲ دستگاه کوییک معمولی تولید کرده است اما در این ماه ۲۱ هزار و ۶۶۸ هزار دستگاه کوییک معمولی فروخته است.
با توجه به اینکه در حال حاضر تولید برلیانس و رنو در این گروه خودروسازی متوقف است، اما در هشت ماهه تعدادی از تولیدات پیشین آنها که تجاری نشده بود، تکمیل و راهی بازار شده است.
البته امسال پارسخودرو ۴۹۷ دستگاه برلیانس تولید و ۹۹۹ دستگاه فروخته است. همچنین دو دستگاه رنو (از تولیدات گذشته پارسخودرو) تجاری شده است.
در پایان لازم به تاکید مجدد است در مواردی که میزان فروش از میزان تولید بیشتر است، بدین معناست که از تولیدهای ماههای گذشته به هر دلیل (همچون کسری برخی قطعات) تجاری نشده بود، تجاری و فروخته شده است.
بررسی صورتهای مالی سه خودروساز بزرگ کشور (ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو) در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ در مجموع یک میلیون و ۳۸ دستگاه انواع خودرو فروخته شده است. این در حالی است که در ۱۱ ماهه سال گذشته میزان فروش خودرو حدود ۹۳۱ هزار دستگاه خودرو بود که به این ترتیب امسال شاهد افزایش ۱۲ درصدی فروش خودرو هستیم.
بررسی جزئیتر فروش خودرو نشان میدهد که گروه صنعتی ایران خودرو در این مدت ۵۵۲ هزار و ۷۸۴ دستگاه انواع خودرو (سواری و وانت) فروخته است که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۴۰ درصدی را نشان میدهد.
ایرانخودرو توانسته ۳۳۷ هزار دستگاه از خانواده پژو را به فروش برساند و محصول “پژو ۲۰۷” را به پرفروشترین خودروی فروخته شده سال ایران تبدیل کند؛ سال گذشته ۲۷۰ هزار دستگاه از خانواده پژو به فروش رسیده بود، بنابراین امسال از خانواده پژو ۶۷ هزار دستگاه بیشتر فروخته شده است. همچنین در این بازه زمانی حدود ۶۵ هزار دستگاه سمند، ۷۵ هزار دستگاه دنا و ۳۵ هزار دستگاه رانا فروخته شد که به ترتیب ۱۹ هزار دستگاه، ۳۴ هزار دستگاه و ۱۰ هزار و ۵۰۰ دستگاه بیشتر از پارسال است؛
در ۱۱ ماهه امسال حدود ۱۴ هزار و ۲۰ دستگاه هایما نیز به فروش رسیده که اگرچه فروش این محصول نسبت به مدت مشابه پارسال دو برابر شده اما کم فروش ترین محصول ایران خودرو بوده است.
بررسی جزئیات صورت مالی شرکت سایپا نیز بیانگر آن است که در ۱۱ ماهه امسال حدود ۳۵۹ هزار دستگاه خودرو از سوی این خودروساز فروخته شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد ۲۳ درصدی را نشان میدهد؛ یعنی سایپا در این مدت ۶۶ هزار دستگاه بیشتر از پارسال خودرو فروخته است. در این بین سایپا توانسته با فروش بیش از ۲۸۴ هزار دستگاه خودرو از خانواده ایکس ۲۰۰، این محصولات را تبدیل به پرفروشترین خودرو خود کند. همچنین بیش از ۳۰ هزار دستگاه خودروی شاهین فروخته شده که نسبت به ۱۱ ماهه پارسال رشد ۳ هزار دستگاهی را نشان میدهد.
در ۱۱ ماهه امسال حدود ۴۴ هزار دستگاه وانت پراید نیز به فروش رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال بیانگر رشد ۶ هزار دستگاهی است.
بررسی صورت مالی شرکت پارس خودرو حکایت از آن دارد که این شرکت در ۱۱ ماهه امسال حدود ۱۲۷ هزار دستگاه خودرو فروخته که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد اندکی داشته است. در ۱۱ ماهه امسال این گروه توانسته بیش از ۷۰ هزار دستگاه خودرو از گروه Q200 خود را به فروش برساند که پرفروشترین محصول این شرکت نیز بوده است. همچنین در این بازه زمانی ۷۰۰ دستگاه خودروی ساینا فروخته شده است.
در این مدت ۱۹۴ دستگاه از خودرو کوئیک اس، ۱۰ دستگاه رنو و پنج دستگاه برلیانس نیز فروخته شده که کمفروش ترین محصول در ۱۱ ماهه امسال بوده اند.
خرید ماشین یکی از مهمترین تصمیمات زندگی است. با توجه به تنوع بالای ماشینها در بازار، انتخاب بهترین نمایشگاه ماشین در تهران میتواند کار دشواری باشد
ایران جیببه گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، بررسی آمارهای منتشر شده در سامانه کُدال حاکی از تولید ۲۲۶ هزار و ۴۲۸ دستگاه خودرو توسط سه خودروساز بزرگ کشور یعنی ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو از ابتدای امسال تا پایان خردادماه است. این میزان تولید در مقایسه با آمار مدت مشابه سال قبل (تولید ۲۰۳ هزار و ۵۲۹ دستگاه خودرو) رشد ۱۱.۲ درصدی نشان میدهد.
تولید ۱۰۴ هزار و ۱۴۱ دستگاه از این خودروها مربوط به آمارخرداد خودروسازان است.
رشد ۲۷ درصدی تولید آبیپوشان جاده مخصوص
برپایه این گزارش، در سه ماهه ابتدایی امسال گروه صنعتی ایرانخودرو ۱۲۳ هزار و ۸۸۷ دستگاه خودرو تولید کرد که بیش از ۶۲ درصد آنها در گروه پژو بوده است.
این گروه صنعتی توانست در این مدت ۷۷ هزار و ۱۲۸ دستگاه در گروه پژو، ۱۸ هزار و ۶۱۸ دستگاه در گروه سمند، ۱۴هزار و ۶۱۱ دستگاه دنا، هفت هزار و ۷۸۶ دستگاه رانا، ۲هزار و ۲۴۷ دستگاه تارا، سههزار و ۴۸۳ دستگاه هایما و ۱۴۹ دستگاه سایر محصولات تولید کند.
برپایه این گزارش، جمع تولیدات آبیپوشان جاده مخصوص در سه ماهه امسال در همسنجی با پارسال (۹۷ هزار و ۲۳۰ دستگاه) رشد ۲۷.۴ درصدی داشته است.
ایرانخودروییها در خردادماه نیز موفق به تولید ۵۸ هزار و ۴۱ دستگاه خودرو شدند.
افت ۷.۸ تولیدات سایپا
برپایه آمارهای سامانه کدال، در این مدت گروه سایپا موفق به تولید ۷۵ هزار و ۳۰۴ دستگاه خودرو شد که شامل ۵۹ هزار و ۹۲۰ دستگاه خودرو از خانواده ایکس ۲۰۰ (مشتمل بر تیبا، کوئیک و ساینا)، ۶هزار و ۲۰۱ دستگاه شاهین و ۹هزار دستگاه سایپا ۱۵۱ (وانت پراید) بود.
در سه ماهه امسال همچنین ۱۸۳ دستگاه خودرو شامل ۱۶۰ دستگاه اس. کی. دی (قطعات نیمهکامل خودرو) و ۵۳ دستگاه سی. بی. یو (خودروی کامل صادراتی) توسط این گروه خودروسازی به دیگر کشورها صادر شد.
این میزان تولید از سوی نارنجیپوشان جاده مخصوص در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ (تولید ۸۱ هزار و ۶۶۹ دستگاه خودرو) کاهش ۷.۷۹ درصدی نشان میدهد.
شایان ذکر است ۳۳ هزار و ۴۶۵ دستگاه از تولیدات سه ماهه نارنجیپوشان مربوط به آمار خردادماه این شرکت است.
رشد ۱۰.۶ درصدی تولیدات پارسخودرو
بر اساس این گزارش، از ابتدای امسال تا پایان خردادماه همچنین پارسخودروییها موفق به تولید ۲۷ هزار و ۲۳۷ دستگاه خودرو شامل ۱۴هزار و ۳۵۸ دستگاه در گروه کوئیک (کیو ۲۰۰)، ۱۹۴ دستگاه کوئیک اس، ۱۱هزار و ۹۵۷ دستگاه کوئیک معمولی دندهای، ۴۲۷ دستگاه کوئیک اتومات پلاس و ۳۰۱ دستگاه در گروه ساینا شدند.
این میزان تولید در مقایسه با مدت بهار ۱۴۰۰ (تولید ۲۴ هزار و ۶۳۰ دستگاه خودرو) رشد ۱۰.۵۸ درصدی نشان میدهد. همچنین ۱۲ هزار و ۶۳۵ دستگاه از مجموع تولیدات سه ماهه پارسخودرو مربوط به آمار خردادماه این شرکت است.
به گزارش ایرنا، تعداد خودروهای ناقص کف پارکینگها در پایان بهار پارسال ۱۴۳ هزار دستگاه بود اما با کاهش ۷۰ درصدی امروز به کمتر از سال ۴۲ هزار دستگاه رسیده است.
در سه ماه نخست سال جاری تعداد ۲۴۶ هزار خودرو تحویل داده شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۳۶ درصدی همراه شده است.
گروه صنعتی ایرانخودرو در سال ۱۴۰۱، برای تولید ۷۲۵ هزار دستگاه سواری و ۲۵ هزار خودروی تجاری برنامهریزی کرده است. همچنین تولید ۶۵۰ هزار دستگاه خودرو در سال جاری برای سایپا برنامه ریزی شده است.
رئیسجمهوری ۱۱ اسفندماه سال گذشته از ایرانخودرو و سایپا بازدید کرد و دستورالعمل هشت مادهای به خودروسازان ابلاغ کرد.
لزوم افزایش ۱.۵ برابری میزان تولیدات خودرویی کشور در سال آینده، افزایش کیفیت تولیدات با چند اولویت ویژه، خروج خودروهای دارای پلتفرم قدیمی از خطوط تولید و جایگزینی محصولات جدید و بهروز و افزایش گارانتی خودروهای عرضه شده از ۲ سال و ۴۰ هزار کیلومتر به سه سال و ۶۰ هزار کیلومتر از جمله این دستورها بوده است.