به گزارش خبرنگار آنلاین، محمدمهدی اسماعیلی شامگاه پنجشنبه در نشست با اهالی فرهنگ، هنر و رسانه خوزستان که در خانه هنرمندان این استان برگزار شد، خطاب به هنرمندان اظهار کرد: نکات بسیار خوبی گفته شد و من در برابر مطالبات دقیق، درست و کامل شما هیچ مقاومتی ندارم؛ همه نواقص و ضعیفهایی که در کار ما هست میپذیرم و بزرگواری و لطف شما را نیز درک میکنم.
وی با بیان اینکه ما کار خود را در یک وضعیت ویژه ای آغاز کرده ایم، تصریح کرد: در دولت مردمی که مسؤولیت آن را یک شخصیت علمی، فرهنگی، حوزوی و دانشگاهی برعهده دارد و شبانه روز خود را وقف خدمت صادقانه به مردم کرده، ما نیز افتخار داریم در این مسیر در خدمت مردم باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: میتوانم ساعتها در مورد عظمت فرهنگی و هنری خوزستان و عظمت تاریخی و تمدنی این استان صحبت کنم؛ این استان یک تاریخ چند هزارساله متعالی دارد، در دوران قبل از اسلام که کانون علم، فرهنگ، هنر و دانش بوده و با ورود اسلام عزیز، ایرانیان مشتاقانه به خدمت آرمانهای بزرگ آسمانی این دین الهی قدم برداشتند.
اسماعیلی ادامه داد: دانشمندان ایرانی در شاخههای مختلف، برجستگان علوم مختلف اسلامی هستند. از صرف و نحو عربی گرفته تا همه شاخههای فقهی، فلسفی، فکری، علوم مهندسی، پزشکی و همه تحولات مهم که ایرانیان با استعداد در سایه سار اسلام عزبز پیش بردند.
وی با بیان اینکه خوزستان یکی از کانونهای مهم فرهنگی، هنری، علمی و آموزشی کشور بوده، هست و خواهد بود، تصریح کرد: نقطه نقطه این استان از ذخایر فرهنگی و هنری در همه بخشها مملو است. این تنوع فرهنگی که در خوزستان وجود دارد مهمترین فرصت تعالی این استان است. همانطور که ما در یک سطح بالاتر در کشورمان این تنوع را مهمترین فرصت میدانیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: همه ما با عرق، علاقه و تعصب به آئینها و مناسک محلی و فرهنگی خودمان، خود را یک فرد ایرانی مسلمان عاشق مکتب اهل بیت میدانیم. عشق به خاندان آل الله اختصاص به فرد، گروه و مذهب خاصی ندارد و همه مردم ایران در این ویژگیها با یکدیگر هم راستا هستند، به همین دلیل وقتی ما در مورد ایران صحبت میکنیم میگوئیم ما ملیت را در ایران با درآمیختگی با مذهب، دین و عنصر علاقه به وطن با هم جمع کرده ایم که این در کشورهای غربی کمتر اتفاق میافتد.
اسماعیلی گفت: در ایران به این دلیل یک جامعه فرهنگی هستیم که مقوله امت و ملت را با هم جمع کرده ایم، علاقمندی به دین، مذهب و معارف را در کنار تعلقات ملی با هم جمع کرده ایم و این هویت واحد را شکل داده ایم لذا به همین دلیل انقلاب اسلامی ما انقلاب فرهنگی است.
اسماعیلی با بیان اینکه رهبران این انقلاب فرهنگی هستند تصریح کرد: افتخار میکنیم که امام راحل عظیم الشان ما یک شخصیت کاملاً فرهنگی و علمی است، در دهههای سوم و چهارم عمر شریف خود مهمترین کتب فلسفی، عرفانی و اخلاقی را به نگارش درآوردهاند. همچنین امام عزیز ما شاعر بلندپایهای هستند که شعرهای بینظیری سروده اند.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب یک مؤلف، نویسنده، مفسر، ادیب و فقید هستند. در محفل شعری که امسال در روز ولادت امام حسن مجتبی (ع) در محضر ایشان برگزار شد همه شعرا از شعرای عرب، فارسی و ترک اشعار خود را میخواندند و ایشان با دقت گوش میکردند و اشکالات ادبی آنها را بیان میکردند؛ به همین نسبت در محافل دیگر ر دارند به گونهای که ایشان در آغاز ماه رمضان محفل قرآن را میزبانی میکنند که همه اینها نگاه مهم انقلاب اسلامی به حوزه علم، فرهنگ، هنر و ادب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در استانها نیاز به یک جهش بالا داریم که امسال در حال آغاز این کار هستیم، اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از محتوای فاخر در همه بخشها هیچ محدودیتی ندارد و با همه قوا در خدمت انجمنها، هنرمندان و فرهیختگان است.
اسماعیلی گفت: اهالی فرهنگ، هنر و رسانه خوزستان امروز پیشنهادات خوبی ارائه کردند؛ در خصوص انجمنهای سینمای جوان ۱۸۰ میلیارد تومان در نظر گرفتهایم که تا عید همه دفاتر آنها را در تمام کشور بدون استثنا تجهیز خواهیم کرد. برای حوزههای نمایشی، تجسمی، موسیقی، ادبیات، شعر، مساجد و قرآنی نیز قرارگاه شهید آوینی در معاونت فرهنگی تشکیل شده که برای هر بخش میزی گذاشته است.
وی اضافه کرد: سرانه در نظر گرفتهایم البته قرار نیست بدون برنامه هزینهای صورت گیرد. امسال یک هزار میلیارد تومان برای تولیدات فاخر اعتبار در نظر گرفتهایم که ۵۰۰ میلیارد تومان آن در این ماه به استانها تخصیص پیدا کرده است. برای جریان تولید محتوا سالانه حدود ۱۰ میلیون تومان به انجمنها اختصاص میدادند که امسال ترانه را همه استانها یک میلیارد تومان در نظر گرفتهایم که تا قبل از عید ۵۰ درصد آن در همه استانها از طریق قرارگاه آوینی اختصاص داده میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در دولت قائل به این هستیم که ما وظیفه نظارت، حمایت، تسهیلگری و تنظیم را بر عهده داریم در فرهنگ باید مردم، انجمنها و گروههای انقلابی پای کار بیایند؛ رهبر به ما امر فرمودهاند که در ساختارهای فرهنگی بازنگری صورت بگیرد و البته فرمودهاند که بازنگری در حوزه فرهنگی دولت نباشد، بلکه در حوزه فرهنگی جامعه باشد.
اسماعیلی با بیان اینکه امروز هنرمندان ما در خصوص افتخار به گذشته و امید به آینده مأموریتهای بزرگی را بر عهده دارند، تصریح کرد: دشمن در حال عملیات در این نقطه است، میخواهد جوانهای ما را نسبت به داشتههای خودمان بدبین کند، قصد دارد جوانهای دهه هشتادی و نودی ما را نسبت به آرمانهای اصیل مردم به ایران بیگانه کند بنابراین اهالی فرهنگ و هنر اینجا باید پای کار بیایند که البته امسال این رویکرد را در فعالیتهای فرهنگی و هنری کشور دیدهایم.
وی عنوان کرد: امسال در جشنواره فیلم فجر افتخارات این مردم به تصویر درآمده است. در خصوص شهید همت، شهید کاظمی، شهید شیرودی، شهدای کربلا و روزهای حماسه و خون تولیدات محتوایی داریم که خوشحال هستم خوزستان یکی از پیش قراولان در این حوزه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امروز در حوزه جمعیت نیاز به تولید محتوای فاخر داریم، امروز دغدغه کاهش جمعیت همه دنیا را به خود مشغول کرده و ما نیز گرفتار نسخههای غربی در این زمینه شدهایم که باید با تغییر فضا و فرهنگ از این حوزه خارج شویم لذا از هنرمندان خواهش میکنم در کنار این پیشنهادات خوبی که ارائه کردند به حوزه تولید محتوای عمیق ایرانی اسلامی نیز فکر کنند و آن را گسترش دهند.
اسماعیلی با بیان اینکه با پیشنهادات مهمی که اهالی فرهنگ و هنر خوزستان در خصوص جشنوارهها داشتهاند کاملاً موافق هستم تصریح کرد: با جشنواره ادبی مرحوم قیصر امینپور موافق هستم، هنرمندان از کمبودها گلههایی داشتند که مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان هفته آینده جلسهای با هاشمی معاون حقوقی و امور مجلس استانها و اسلامی جلسهای برگزار کنند تک تک این درخواستها که امروز مطرح شد مورد بررسی قرار گیرد تا به جمعبندی برسند، من نیز با همه وجود در خدمت هنرمندان خوزستان هستم.
وی با اشاره به تبصره ۹ بند «ه» قانون گفت: امسال کار را در این زمینه آغاز کردهایم، شرکتهای دولتی مکلف هستند یک درصد از هزینههای خود را در اختیار فعالیتهای فرهنگی قرار دهند که کارگروه این مسئله در تهران تشکیل شده است، ارشاد مسؤولیت کارگروه را بر عهده دارد ولی همه دستگاههای فرهنگی عضو این کارگروه هستند؛ از این طرح حمایتهای خوبی صورت گرفته و در برنامه هفتم تصویب شد همچنین در بودجه سال ۱۴۰۳ نیز آمده است.