برگزاری کنفرانس ملی هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد کرج + جزئیات
دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد البرز از برگزاری کنفرانس ملی هوش مصنوعی با هدف شناسایی و ارائه توانمندیهای دانشگاه در این حوزه و گردآوری نیازمندیهای جامعه و ارائه راهکارهایی برای پاسخ به آنها خبر داد.
حسین کلانتری خلیلآباد دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز از دریافت مجوز برگزاری کنفرانس ملی در زمینه هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج خبر داد و بیان کرد: از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی پیشرفت علمی، پایه و لازمه قطعی پیشرفت همهجانبه و اقتدار یک ملت است.
وی افزود: ایشان تأکید دارند که باید به مراکز علمی و تحقیقی و پروژههای علمی، تحقیقی و فناوری کمک شود؛ ضمن اینکه باید میل به تولید علم و تحقیق و پژوهش همه جا ازجمله در محیط دانشجویی گسترش پیدا کند. معظمله تحقق این امر را محتاج تدبیر مسئولان بخشهای آموزشی کشور از جمله دانشگاهها میدانند. از طرفی، مقام معظم رهبری بر توسعه فناوریهای مرتبط با حوزه هوش مصنوعی تأکید و قرارگرفتن جمهوری اسلامی ایران در میان ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی را مطالبه کردهاند. بدون تردید ایستادن بر فراز قلههای این فناوری فوق پیشرفته که به درستی قرن ۲۱ نیز به نام آن شناخته میشود، نیازمند تلاش جمعی، جهادی و انقلابی است.
کلانتری بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی پیرو فرمایش حکیمانه مقام معظم رهبری و در راستای تحقق منویات ایشان در زمینه هوش مصنوعی با توجه به شناخت جامعی که از بازار و توانمندی مراکز علمی و صنعتی کشور دارد و با توجه به ظرفیتها و قابلیتهای چشمگیر سختافزاری، نرم افزاری و نیروی انسانی کارآمد و شایسته و نیز تجارب ارزنده آموزشی، پژوهشی و عمرانی آن، شورای راهبردی هوش مصنوعی را در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل داده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج ادامه داد: بر همین اساس و بنابر اهمیت فوق العاده فناوری هوش مصنوعی در جهان معاصر و با پیگیریهای صورت گرفته و حمایتهای رئیس دانشگاه آزاد و ارکان ذیربط، مجوز راهاندازی دانشکده موضوعی هوش مصنوعی در واحد کرج برای نخستین بار توسط شورای راهبردی هوش مصنوعی صادر و گامی بزرگ در راستای توسعه این فناوری (آموزشی و پژوهشی) در دانشگاه آزاد اسلامی برداشته شد.
دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز افزود: دانشکده هوش مصنوعی واحد کرج در فضایی بالغ بر ۱۱ هزار متر مربع و در ۶ طبقه بنا شده و دارای بیش از ۵۰ کلاس آموزشی و چند آزمایشگاه تخصصی است. این دانشکده اکنون بیش از ۶ هزار دانشجو در سه گروه آموزشی مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و مهندسی مکانیک دارد که در گرایشهای مختلف و در مقاطع تحصیلی مختلف در حال تحصیل هستند.
** آشنایی دانشجویان و استادان رشتههای علوم انسانی با فناوری هوش مصنوعی
وی با اعلام اینکه برای اخذ ۱۲ رشته تحصیلی جدید برای دانشکده موضوعی هوش مصنوعی اقدام شده است، اضافه کرد: این دانشکده میتواند به دانشجویان رشتههای مختلف، ابزاری ارائه کند تا از هوش مصنوعی در حوزههای مختلف دانش استفاده کرده و با چگونگی عملکرد، مراحل و روشهای مختلف آن آشنا شده و در رشته تخصصی خود به کار گیرند. در این راستا در نیمسال جاری برای رشتههای مهندسی کامپیوتر، مهندسی صنایع، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی کشاورزی و میکروبیولوژی دروس مرتبط با حوزه هوش مصنوعی در این دانشکده ارائه شده و تلاش شده است در آینده نزدیک، بستر مناسبی برای آشنایی دانشجویان و استادان رشتههای علوم انسانی نیز با این فناوری فراهم شود.
کلانتری گفت: یکی دیگر از ویژگیهایی که در دانشکده هوش مصنوعی پیشبینی شده توسعه آموزشهای مهارتی و دانش افزا به عنوان پشتوانه رشتههای موجود دانشکده است. دانشجویان پس از ورود به این دانشکده آموزشهای دانشگاهی و مهارتی را نیز به صورت همزمان طی میکنند بهگونهای که دانشجویان از همان سال اول ورود به دانشگاه توانایی واردشدن به بازار کار را در قالب طرح پویش و یا حضور در مدارس عالی مهارتی خواهند داشت.
این مسئول یادآور شد: با ارتباطی که دانشکده با سازمان آموزش فنی و حرفهای دارد، دانشجویان میتوانند هنگام آموزش دروس تخصصی با شرکت در «طرح کهاد» گواهینامه معتبر از سازمان فنی و حرفهای را نیز دریافت کنند. راهاندازی آزمایشگاههای فوق تخصصی در زمینه هوش مصنوعی و علم داده مانند آزمایشگاههای شبیه سازی، امنیت سایبری، داده کاوی، یادگیری ماشین و رباتیک، ایجاد مراکز تحقیقاتی دانشبنیان مانند مرکز تحقیقاتی بازیهای کامپیوتری و نیز برگزاری استارتآپهای مختلف در زمینه هوش مصنوعی از طرحهای در دست اقدام دانشکده هوش مصنوعی واحد کرج است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با اشاره به برگزاری کنفرانس ملی در زمینه هوش مصنوعی در واحد کرج اظهار کرد: با همکاری سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و ادارهها و شرکتهای فعال استان بهخصوص شرکتهای با چارچوب دانشبنیان، کنفرانسی در سطح ملی در زمینه هوش مصنوعی با عنوان نخستین «کنفرانس ملی پژوهش و نوآوری در زمینه هوش مصنوعی» ۹ و ۱۰ خرداد سال آینده، برگزار خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج اضافه کرد: این کنفرانس دوروزه فرصتی برای حضور متخصصان و فعالان حوزه هوش مصنوعی در کشور است تا از تجربیات همدیگر در مواجهه با چالشهای توسعه هوش مصنوعی و علم داده استفاده کنند. هدف از برگزاری این کنفرانس شناسایی و ارائه توانمندیهای دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی، گردهمایی ذینفعان دولتی، خصوصی، دانشگاهی و صنعتی در حوزه هوش مصنوعی و نیز احصای نیازمندیهای موجود در جامعه و ارائه راهکارهایی برای پاسخ به این نیازمندیهاست.
** دعوت از دانشجویان، متخصصان صنعت، دانشگاهیان، پژوهشگران و شرکتها
وی افزود: پس از صدور مجوز برگزاری این کنفرانس، ارکان و مجریان مختلف کنفرانس انتخاب، رایزنیها و هماهنگیهای اولیه انجام و دبیرخانه کنفرانس فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون با راهاندازی سایت کنفرانس امکان دریافت مقالات از پژوهشگران علاقهمند در این حوزه فراهم شده است.
کلانتری اظهار کرد: در حاشیه این کنفرانس، کارگاههای آموزشی، سخنرانی، پانلهای تخصصی متعدد در حوزه هوش مصنوعی و نشستهای تخصصی حول محورهای اصلی همایش برگزار خواهد شد. ضمن اینکه جشنواره و نمایشگاهی تخصصی از دستاوردهای هوش مصنوعی با حضور فعالان این حوزه برگزار خواهد شد که بی تردید میتواند تجربهای بزرگ برای کل مجموعه آموزش عالی و بهخصوص دانشگاه آزاد اسلامی باشد.
این مسئول از دانشجویان، افراد متخصص و پرتجربه صنعت و دانشگاه و پژوهشگران، شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی و سایر علاقهمندان دعوت کرد تا در این رویداد مهم شرکت کنند و با مرز دانش این حوزه آشنا شوند.
وی به شرکتها، صنایع، معادن و سازمانها پیشنهاد کرد با هوشمندسازی صنعت خود، ارزش افزوده بیشتری خلق کنند. ضمن اینکه با حضور در کنفرانس ملی هوش مصنوعی و همایشهای مشابه علاوه بر حل مشکلات فنی خود، نیازمندی منابع انسانی در حوزه هوش مصنوعی را با شناسایی افراد توانمند این حوزه مرتفع کنند.
گفتگو: حسین پورقاسمی
انتهای پیام/