4 ترفند برای از بین بردن بوی چای ساز جدید
ممکن است پس از خرید چای ساز بوی نو بودن را در بینی خود احساس کرده باشید. اکثر وسایل جدید این بوی پلاستیک مانند دارند که می توانید پس از خرید آن را بگیرید. البته اگر وسیله خریداری شده مربوط به غذا نباشد حمل آن چندان سخت نیست اما اگر از این وسیله برای تهیه غذا استفاده کنید احساس سوزش خواهید داشت. یکی از آنها چای ساز است که امروزه در بسیاری از خانه ها یافت می شود و مردم از آن برای تهیه چای استفاده می کنند. در این مقاله، شما را با چند روش آزموده شده در فرآیند خوشبو کردن چای ساز جدید آشنا می کنیم.
چرا قوری چای بوی نو می دهد؟
وسایلی مانند دستگاه چای ساز بعد از خرید بوی خاصی پیدا می کنند و آن بو را به محتویات خود منتقل می کنند اما علت این مشکل چیست؟ دلایل بوی دستگاه هایی مانند چای ساز را می توان به 2 دسته تقسیم کرد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
اولین علت بوی چای ساز عبور این دستگاه از خط تولید ناشی از مجاورت دستگاه های مکانیکی و … می باشد. از آنجایی که امروزه بسیاری از خطوط تولید به صورت خودکار کار می کنند، هر دستگاه تا حد زیادی در اطراف چندین دستگاه قرار می گیرد و به همین دلیل دستگاه هایی مانند چای ساز بوی مواد شیمیایی می دهند.
دلیل بعدی بوییدن چای ساز فرآیند بسته بندی این دستگاه است. هنگامی که چای ساز خط تولید را ترک می کند و آماده بسته بندی می شود، چندین ابزار خودکار دستگاه را در پلاستیک و مقوا می پیچند. در طی این فرآیند گازهای مختلفی از این ظروف خارج شده و با نشستن در داخل و خارج چای ساز بوی خاصی از دستگاه متصاعد می شود.
با توجه به این نکات می توان تایید کرد که علاوه بر بوی بد، احتمال وجود مواد شیمیایی مختلف روی بدن وجود دارد که می تواند به سلامتی شما آسیب برساند. شاید بپرسید راه حل این مشکل چیست؟
بوی چای تازه را از بین ببرید
در این قسمت با بررسی 4 راه حل به شما کمک می کنیم تا مشکل بوی چای ساز جدید را حل کنید و بسته به شرایط خود می توانید از هر کدام استفاده کنید. قبل از انجام هر یک از این فرآیندها، البته بهتر است چای ساز خود را با دقت با آب و مواد شوینده مناسب بشویید تا مواد شیمیایی روی بدنه دستگاه در اثر این شستشو از بین برود.
هشدار: از هر محلولی که برای از بین بردن بوی چای تازه استفاده می کنید، مراقب باشید که هیچ مایعی به قسمت های الکتریکی این دستگاه برخورد نکند. اگر این نواحی خیس شوند، علاوه بر آسیب رساندن به تجهیزات، سلامت شما نیز به شدت در خطر خواهد بود.
راه حل 1
برای این فرآیند که در نگاه اول بسیار ساده به نظر می رسد، فقط به آب نیاز دارید. هنگامی که آب مورد نیاز خود را آماده کردید، مراحل زیر را دنبال کنید تا مشکل بوی چای ساز جدیدتان حل شود.
در مرحله اول چای ساز را کاملا تمیز کنید.
سپس دستگاه را تا حد مجاز با آب پر کنید.
به چای ساز زمان بدهید.
وقتی آب به نقطه جوش رسید آن را تخلیه کنید. (اگر در این مرحله رنگ بدنه داخلی کتری تغییر کرد، لطفا اصلا نگران نباشید. مخلوط کردن مواد شیمیایی با آب ممکن است روی رنگ این ناحیه تاثیر بگذارد. در چنین شرایطی پس از تخلیه آب، از دستمال تمیز استفاده کنید تا داخل بدن را پاک کنید و آن را کاملا بردارید و مراحل بعدی را ادامه دهید) .
در مرحله بعد قوری را دوباره پر از آب کنید و این مرحله را 3 تا 4 تکرار کنید.
اگر از نتیجه راضی نیستید از راه حل های دیگری برای این منظور استفاده کنید.
راه حل 2
سرکه یکی از پاک کننده های طبیعی است که کاربردهای زیادی دارد. در حالی که خود سرکه برای برخی افراد بو می دهد، می تواند بوهای دیگر را از بین ببرد. البته جای نگرانی نیست زیرا پس از انجام این فرآیند بوی سرکه پس از شستن چای خوری از بین می رود. مراحل حذف بو از قوری جدید با استفاده از ترکیب آب و سرکه عبارتند از:
ابتدا محلولی از 30/70 آب و سرکه تهیه کنید. (70% آب و 30% سرکه)
سپس این محلول را داخل چای ساز بریزید و آن را تا حد مجاز پر کنید.
دستگاه را روشن کنید و منتظر بمانید تا محلول بجوشد.
پس از رسیدن محتویات به نقطه جوش، قوری را باید خالی کرد.
در مرحله بعد با استفاده از پاک کننده مناسب سطح داخلی دستگاه را با دقت بشویید.
برای رفع بوی سرکه علاوه بر شستشوی دستگاه می توانید از اولین محلولی که تست کردیم استفاده کنید.
راه حل 3
برای از بین بردن بوی تازه درخت چای می توانید از اسانس لیمو یا اسانس لیمو در این محلول استفاده کنید و هر دو ماده در رفع بوی تازه درخت چای موثر هستند. برای این منظور باید از نصف لیمو یا 2 قاشق چایخوری جوهر لیمو استفاده کنید، فقط یادتان باشد که استفاده از یکی از این موارد کافی است و ترکیب هر دو با هم توصیه نمی شود. در این فرآیند می توانید از آب لیمو یا برش های لیمو نیز استفاده کنید و این دو تفاوتی ندارند.
برای شروع آب، نصف لیمو را بردارید. (در صورت تمایل می توان نصف لیمو را به قطعات کوچک تقسیم کرد.)
دستگاه چای خوری را تا حد مجاز با آب پر کنید.
آب لیمو یا برش های لیمو را در آب بریزید. (در صورت استفاده از آب لیمو، 2 قاشق غذاخوری به آب اضافه کنید.)
صبر کنید تا مواد به نقطه جوش برسد.
پس از جوش آمدن محتویات، دستگاه را خاموش کنید و بگذارید 15-20 دقیقه بماند.
در مرحله بعد محتویات چای ساز را خالی کرده و داخل دستگاه را بشویید.
اگر قصد دارید از طعم دهنده لیمو در این راستا استفاده کنید، ابتدا آب را به دمای جوش برسانید و در مرحله بعد 2 قاشق چایخوری طعم دهنده لیمو را اضافه کنید. برای تکمیل این فرآیند مراحلی که ذکر کردیم را دنبال کنید.
همچنین در صورت لزوم می توانید از محلول اول برای رفع بوی لیمو یا جوهر لیمو استفاده کنید.
راه حل 4
جوش شیرین یکی دیگر از موادی است که می توان در این راستا استفاده کرد. برای این کار کافی است ۲ قاشق غذاخوری جوش شیرین تهیه کنید و مراحلی که در ادامه به آن می پردازیم را انجام دهید.
در مرحله اول دستگاه را تا حد مجاز با آب پر کنید.
سپس 2 قاشق چایخوری جوش شیرین اضافه کنید و چای ساز را روشن کنید.
صبر کنید تا محلول به دمای گرم برسد.
پس از به جوش آمدن محلول، دستگاه را خاموش کنید و بگذارید 12 تا 24 ساعت بماند. (این زمان بسته به شدت بو و مواد قاب دستگاه متفاوت خواهد بود، اما زمان استاندارد این فرآیند شب یا روز است.)
پس از این مدت، محتویات دستگاه را خالی کنید.
در مرحله بعد کتری را پر از آب کنید و آن را روشن کنید.
پس از به جوش آمدن آب، آب را خالی کرده و ماشین لباسشویی را بشویید.
می توانید با استفاده از راه حل هایی که تاکنون ایجاد کرده ایم، مراحل جداسازی یک چای ساز جدید را طی کنید. بله، باید فهمید که استفاده از مواد شیمیایی نیز برای این منظور رایج است، اما ما استفاده از این ها را برای از بین بردن بوی چای تازه توصیه نمیکنیم.