از آن جایی که درختان هلو طول عمر اقتصادی چندان بالایی ندارند و پس از گذشت حدودا ۲۰ سال دیگر بازدهی و توجیه اقتصادی برای باغداران نخواهد داشت پس نمیتوان در این مدت نسبتا کوتاه ریسک شیوع و یا درگیری با هرگونه بیماری را در میان این درختان پذیرفت؛ لذا باغداران و یا کسانی که قصد خرید نهال هلو و کاشت و پرورش آن را در مزارع خود دارند همواره به دنبال راههای مقرون به صرفه اما موثر برای پیشگیری و درمان بیماری سفیدک سطحی هلو هستند.
میدانید که همیشه و در همه موارد پیشگیری بهتر از درمان است و این شعار در رابطه با سلامت درختان میوه نیز صدق میکند پس توجه داشته باشید که در تمامی مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولات درختان هلو به حفظ سلامت درختان خود اهمیت دهید تا در آینده برای خرید سموم شیمیایی و سایر روشهای مبارزاتی با بیماریها دچار دردسر نشوید.
اقدامات کم هزینه در راستای حفظ سلامت درختان هلو
اصولا درختان هلو درختان کم توقع و مقاومی هستند اما برای افزایش عمر اقتصادی و همچنین حفظ سلامت و پیشگیری سفیدک نهال هلو بایستی به دنبال راهکارهایی باشیم که از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه باشند، بهترین راهکارهای پیشنهادی در این حیطه عبارتند از:
- کاشت نهال در محیطی سازگار و متناسب
- آبیاری منظم و اصولی با توجه به نیاز درختان هلو و شرایطی آب و هوایی منطقه
- کوددهی به درخت در طی مراحل مختلف حیات گونه با توجه به عناصر غذایی و کمبودهای خاک که پس از آزمایشات خاک شناسی مشخص خواهد شد.
- اعمال هرس سالیانه فرم دهی و باردهی در راستای حفظ سلامت درختان هلو و پیشگیری از سرایت بیماری از درختان بیمار به درختان سالم
- سمپاشی که معمولا با دو هدف کلی انجام میگیرد؛ یکی با هدف پیشگیری از سرایت بیماری سفیدک هلو و دیگری به منظور مبارزه با عامل بیماری زا
کاشت نهال در محیط سازگار
از آن جایی که درختان هلو نسبت به تغییرات آب و هوایی و اقلیمی بسیار حساس هستند و از طرفی عامل بیماری سفیدک سطحی هلو که نوعی قارچ است در آب و هوای مرطوب و بارانی رشد و جهش بیشتری نیز خواهند داشت، توصیه میشود که در هنگام مراجعه به مراکز فروش نهال هلو
۱. ارقام نهال سازگار و بسیار مقاومی را خریداری نمایید.
۲. پس از خرید نهال هلو و کاشت آن شرایط مناسبی را برای تهویه و تبادل هوا بین خاک و محیط ایجاد نمایید تا ریشه نهال بیمار نشود.
جالب است بدانید که کاشت نهال هلو در نواحی آفتاب گیر که خاک آنها نیز به خوبی زهکشی شدهاند، میتواند تاثیر بسیاری در افزایش مقاومت و مصونیت درختان در برابر بیماریهای شایعی همچون سفیدک هلو شود.
آبیاری نهال هلو
با توجه به حساس بودن نهال هلو نسبت به رطوبت از آبیاری بیرویهی این نهال باید خودداری نمود و با توجه به آب و هوای منطقه اقدام به تعبیه برنامهای جامع و اصولی برای آبیاری آن نمود تا نیاز گونه رفع شود در غیر این صورت ممکن است در اثر آبیاری بی رویه و یا کم آبی ریشه نهال دچار مشکل و ضعف شده و آماده ابتلا به بیماریهایی همچون بلایت، پوسیدگی ریشه و از همه مهمتر سفیدک سطحی شود.
پس میتوان گفت که از طریق آبیاری اصولی که روشی کم هزینه نیز است میتوان به کنترل برخی بیماریهای رایج در درختان کمک نمود و بهتر است آبیاری قطرهای یا بارانی را جایگزین آبیاری عرقابی نمود.
کوددهی نهال هلو
از آن جایی که منشا و خواستگاه بسیاری از بیماریهای ویروسی یا قارچی و باکتریایی هستند و از طرفی منشا اصلی پیدایش این عوامل بیماری زا کمبود مواد مغذی و عناصر آلی و معدنی است، مطلوب است در کنار افزودن کودهای پوسیده دامی و کودهای شیمیایی از کودهای مغذی و ارگانیک همچون NPK و سایر مواد معدنی و آلی همچون فسفر، آهن و منیزیم به خاک بیافزاییم تا مقاومت گونه در برابر آفات و بیماریها افزایش یابد و توجه داشته باشید که از کودهای ازته استفاده بیش از حد نکنید.
هرس سالیانه
اگر سالیانه باغدار همت کند و کاملا اصولی با ابزارهایی مناسب عملیات هرس درختان هلو را به اتمام برساند، ریسک درگیری و سرایت درختان به بیماریهایی همچون سفیدک هلو و سایر آفات را تا حد بسیار زیادی کاهش خواهد داد؛ در چنین مواقعی توصیه به عدم کاشت بوتههای رز و یا حذف آنها در صورت وجود در اطراف درختان میشود و به منظور کاهش رطوبت و افزایش جریان هوا اقدام به خلوت کردن تاج درخت نمایید.
سمپاشی
در میان تمامی راهکارهای ارائه شده هزینه برترین روش سمپاشی درختان است که مطلوب است در فصول سرد سال از ترکیبات مسی و مخلوط بردو برای سمپاشی استفاده کنید و در اواسط بهار نیز از سموم پنکونازول، تری سیکلازول و پروپیکونازول استفاده کنید تا مصونیت درختان هلو افزایش یابد.
نتیجه گیری
تمام تلاش ما و همکارانمان در نهالستان پالیز نهال بر این است که علاوه بر تسهیل در عملیات باغداری، تمامی هزینههای کاشت و نگهداری درختان هلو را برایتان به حداقل برسانیم و مقرون به صرفهترین و در دسترسترین شیوهها را برای درمان و کنترل بیماریهای درختان آسیب دیده به شما معرفی کنیم.
همچنین کاهش و کنترل قیمت نهال هلو و سایر ارقام نهال میوه نیز با توجه به نوسانات بازار، یکی دیگر از اهداف این نهالستان است که در راستای جلب رضایت مشتریان قصد داریم به آن برسیم.
تماس با پالیز نهال:
09144501007
09144501008