چگونه طراح گرافیک حرفه ای شویم؟

مراحل تبدیل شدن به یک گرافیست و فتوشاپ کار حرفه ای چیست؟

کارشناسان طرحیسا معتقدند برای اینکه یک گرافیست بشوید نیاز است که مراحل زیر را طی کنید:

1. آشنایی با ابزارهای طراحی گرافیک

در ابتدا باید با نرم افزارهای تخصصی در زمینه طراحی گرافیک آشنا باشید. این نرم افزارها به شرح زیرند:

نرم افزار فتوشاپ (Photoshop)

یکی از پرکاربرد ترین آن ها فتوشاپ است. این نرم افزار جادویی با قابلیت هایی (مانند برش عکس ها، ادیت رنگ ها، ترکیب چند تصویر باهم و…) که در اختیار شما می گذارد، کاربردهای زیادی در زمینه ی طراحی گرافیک دارد. منابع آموزشی زیادی برای یادگیری این نرم افزار وجود دارد که مجموعه آموزش فتوشاپ فرادرس در لینک زیر، جامع ترین منبع آموزشی را از سطح مبتدی تا پیشرفته برای این نرم افزار در اختیار شما قرار می دهد:

اما برای تبدیل شدن به یک گرافیست حرفه ای فقط فتوشاپ کافی نیست. نرم افزار های زیادی می توانند در این مسیر به شما کمک کند که  از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نرم افزار کورل دراو Corel Draw

کورل یکی از نرم افزارهای محبوب و بسیار کاربردی در زمینه طراحی گرافیک است که دارای فضای پیکسلی و برداری می باشد. از این نرم افزار کاربردی عموما برای تابلو سازی، طراحی کارت ویزیت و برش شبرنگ استفاده می شود. این نرم افزار ویژگی های زیادی دارد از جمله:

اگر می خواهید که به یک طراحی گرافیک تبدیل شوید، بهتر است که نرم افزار کورل را نیز در کنار فتوشاپ آموزش ببینید. به این جهت پیشنهاد می کنیم که مجموعه آموزش کورل به همراه نمونه کارت ویزیت کابینت سازی با این نرم افزار را در سایت ما مشاهده کنید.

نرم افزار ایلوستریتور Adobe Illsutrator

ایلاستریتور یکی نرم افزار حرفه ای و تمام عیار در طراحی گرافیک است که بیشتر برای تصویر سازی، کارت ویزیت، طراحی لوگو حرفه ای، کارت پستال، جدول و نمودار و… استفاده می شود. این نرم افزار با دارا بودن ابزارهای خوب باعث صرفه جویی در زمان طراحی می شود. نرم افزار ایلاستریتور با قابلیت های بسیاری که در اختیار شما می گذارد، طراحی شما را دقیق تر، با کیفیت تر و جذاب تر می کند. اگر می خواهید که پاسخ سوال چگونه طراح گرافیک شویم را بیابید، باید این نرم افزار را بخوبی آموزش ببینید.

نرم افزار ایلوستریتور و کورل دراو، بر خلاف فتوشاپ معمولا برای طراحی های رسمی تر مانند:  سربرگ های اداری، کارت ویزیت از جمله کارت ویزیت لبنیات و موارد مشابه استفاده می شود. اما اگر شما به فضاهای فانتزی و هنری تر علاقه دارید، فتوشاپ گزینه  بهتری از دیگر نرم افزار هاست. فتوشاپ با قابلیت هایی که در اختیار کاربر می گذارد، به شما این اجازه را می دهد هر آن چیزی که تصور می کنید را به نمایش بگذارید. در واقع این نرم افزار قدرت خلاقیت شما را به چالش می کشد. البته دانش استفاده از این نرم افزار فوق حرفه ای بسیار مهم است. فتوشاپ قابلیت های فراوانی دارد که استفاده از آن ها مستلزم نیاز و دانش شما درباره آن قابلیت هاست.

2. آموزش رنگ شناسی

یکی دیگر از مراحل گرافیست شدن، آشنایی با اصول رنگ شناسی است. رنگ ها در دنیای گرافیک حرف اول را می زنند. استفاده درست از رنگ ها می تواند طرح شما را جذاب تر کند. یک گرافیست و فتوشاپ کار حرفه ای، به خوبی با رنگ های اصلی و ترکیب های آن ها آشناست. روان شناسی رنگ ها در این زمینه می تواند کمک زیادی به شما بکند. شما برای ایجاد فضاها و انتقال پیام خود به مخاطب، نیازمند دانش استفاده از رنگ ها هستید. در روان شناسی هر رنگ نمادی از یک مفهوم است. بدون اطلاعات کافی درباره رنگ ها، طرح شما نمی تواند در انتقال پیام موفق عمل کند. به طور مثال برای ایجاد فضای شاداب، از ترکیب رنگ های شاد مانند سبز، زرد و نارنجی و از این دست رنگ ها استفاده می کنند.

3. به کار بردن خلاقیت

به علاوه تمام مواردی که درباره سوال «چگونه طراح گرافیک شویم» گفتیم، داشتن خلاقیت در طراحی گرافیک نیز از مهم ترین نکات تبدیل شدن به یک گرافیست حرفه ای است. یک گرافیست علاوه بر دانش کافی درباره ی نمادها، تصاویر و رنگ ها، باید سلیقه ی خوبی هم داشته باشد. یک گرافیست پل ارتباط دنیای تجاری با دنیای هنری است. شاید بخاطر همین است که این رشته جزو رشته های هنری به حساب می آید.

نکته ای که یک طراح گرافیک باید با آن توجه کند چگونگی ارتباط با مخاطب به ساده ترین روش ممکن است. مهم ترین ویژگی یک طرح گرافیکی خوب، چشم گیر بودن آن است. یعنی مخاطب در کوتاه ترین زمان ممکن با اثر ارتباط برقرار کرده و هدف اصلی طراحی را بفهمد. یک گرافیست با خلاقیت پیام خودش را به مخاطب می رساند. استفاده از المان های مختلف خلاقیت (از قبیل: رنگ متفاوت، بزرگ نمایی، استفاده از کلمه ای که توجه را جلب میکند و ترکیب دو تصویر به ظاهر بی ربط) می تواند کمک زیادی به انتقال پیام شما بکند.

همچنین از آنجایی که طراحی گرافیک مستقیما با مخاطب در ارتباط است، دیده شدن مهم ترین خصوصیتی است که باید به آن توجه کند. پس گرافیست ها مستقیما با سلیقه ی عموم مردم سر و کار دارند. شناخت سلیقه مردم و خلاق بودن می تواند در دیده شدن طرح آن ها بسیار موثر باشد. برای درک بیشتر از این مطلب میتوانید به طرح های بیلبورد ها و یا تبلیغات برند های معروف توجه کنید.

چگونه طراح گرافیک شویم؟

همان طور که می دانید رشته گرافیک زیر شاخه های زیادی دارد. برای موفقیت در این رشته، باید یک زیر شاخه را انتخاب کرده و به صورت حرفه ای در آن فعالیت کنید.

مرحله اول، شناسایی مهارت

مرحله اول در پاسخ دادن به سوال چگونه طراح گرافیک شویم، شناخت مهارت است.  برای انتخاب زیر شاخه مد نظر خود، باید ابتدا مهارت های خود را شناسایی کنید. به طور کلی زیر شاخه های طراحی گرافیک به 3 بخش تایپو گرافی، کالی گرافی و پیکتو گرافی تقسیم می شوند.

شما اگر در طرح های گرافیکی نوشتاری مهارت دارید، بهتر است در زمینه تایپو گرافی مشغول به کار شوید. اگر با فنون ترکیب رنگ آشنا هستید، بهتر است در زمینه کالی گرافی فعالیت کنید. همچنین اگر مهارت شما در تصاویر گرافیکی است، می توانید زیر شاخه پیکتو گرافی را برای فعالیت دائمی خود انتخاب کنید. البته طراحی سایت های مختلف نیز یکی دیگر از زیر شاخه های این رشته شناخته می شود.

مرحله دوم، آمادگی اولیه

مرحله دوم در پاسخ دادن به سوال چگونه طراح گرافیک شویم، ایجاد یک آمادگی اولیه است. اما این آمادگی اولیه چگونه ایجاد می شود؟ در این مورد باید گفت که مهارت اولیه برای پیشرفت در رشته طراحی گرافیک کافی نیست.

کلیپ های آموزشی

مهارت شما تنها می تواند حیطه تخصصی فعالیت شما را مشخص کند. پس از مشخص شدن حیطه تخصصی، باید اطلاعات اولیه خود را در این زمینه افزایش دهید. یعنی می توانید با استفاده از کتاب های مخصوص داخلی و خارجی، مجلات آموزشی، فیلم ها و کلیپ های آموزشی و… اطلاعات مقدماتی خود را افزایش دهید. با این کار ذهنیت شرکت در کلاس های حرفه ای را پیدا خواهید کرد و درک مفاهیم پیچیده، برای شما آسان تر خواهد شد.

مرحله سوم، شرکت در کلاس های آموزشی

مرحله سوم برای پاسخ دهی به جمله چگونه طراح گرافیک شویم شرکت در کلاس های آموزشی می باشد. حتما می دانید برای طراحی گرافیک، کلاس های مختلفی برگزار می شود. این کلاس ها در انواع مختلفی برگزار می شوند. در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

• هنرستان:

اگر در سنین نوجوانی هستید، بهتر است برای تبدیل شدن به یک گرافیک دیزاینر حرفه ای از دبیرستان های هنری استفاده کنید. رشته تحصیلی گرافیک، یکی از رشته هایی است که در دبیرستان تدریس می شود. شما با تحصیل در این رشته می توانید اطلاعات خود را به طرز خوبی افزایش دهید. مفاهیم ابتدایی و اصول اولیه طراحی گرافیک در این دبیرستان ها آموزش داده می شود.

• دوره های گرافیک:

بعضی از دوره های گرافیک که در مجموعه های آموزشی مختلف برگزار می شوند، شامل گواهی نامه هستند. یعنی شما با شرکت در این دوره ها، ضمن افزایش اطلاعات خود می توانید یک مدرک معتبر نیز دریافت کنید. البته برای این کلاس ها باید هزینه هایی پرداخت کنید اما در مقابل پس از گذراندن دوره آموزشی، مدرک دریافت خواهید کرد.

• دوره های آموزشی آنلاین رایگان:

در بعضی موارد شما تنها می خواهید اطلاعات خود را در زمینه طراحی گرافیک بالا ببرید و قصد گرفتن مدرک و فعالیت حرفه ای در این زمینه را ندارید. در چنین مواردی می توانید از دوره های آموزشی رایگان استفاده کنید. در این صورت ضمن بالا بردن توانایی و مهارت خود در زمینه طراحی گرافیک، هزینه ای نیز صرف نخواهید کرد.

• گرفتن مدرک از دانشگاه:

به طور کلی، بهترین راه برای تبدیل شدن به یک گرافیک دیزاینر حرفه ای، استفاده از امکانات و تحصیلات دانشگاهی است. رشته گرافیک در بسیاری از دانشکده های هنر کشور در حال تدریس است. با شرکت در آزمون های کنکور و قبولی در این دانشگاه ها می توانید علم و اطلاعات خود را تا حد زیادی افزایش دهید و به یک طراح گرافیک حرفه ای تبدیل شوید.

چگونه طراحی و گرافیک سایت را آموزش ببینیم؟

چگونه طراح گرافیک شویم؟ این سوالی است که ذهن علاقه مندان به علوم کامپیوتر را نیز تحت الشعاع قرار داده است. امروزه بسیاری از مهندسان کامپیوتر که به گرافیک نیز علاقه دارند، ترجیح می دهند در زمینه طراحی وب سایت های حرفه ای فعالیت کنند. برای انجام چنین فعالیت هایی، علاوه بر آگاهی در زمینه گرافیک، باید با علوم کامپیوتر نیز به طور کامل آشنایی داشته باشید.

طراحی گرافیک وب سایت

لازم به ذکر است، طراحی گرافیک وب سایت، یکی از مشاغل پر درآمد و حرفه ای محسوب می شود. به همین دلیل افراد بسیاری به این رشته علاقه نشان می دهند. برای یادگیری اصول حرفه ای کامپیوتری نیز می توانید به دوره های آموزشی یا کلاس های دانشگاهی مراجعه نمایید.  خوشبختانه علوم کامپیوتر در ایران نیز مانند سایر کشورهای جهان گسترش ویژه ای پیدا کرده است. البته شما برای افزایش اطلاعات خود در این زمینه می توانید از سایت های جهانی و ویدئوهای آموزشی آن ها نیز بهره ببرید. اما برای گرفتن مدرک و فعالیت حرفه ای حتما نیاز به شرکت به دوره های آموزشی معتبر خواهید داشت.

رازهای تبدیل شدن به یک گرافیست حرفه ای

حال که به برای سوال چگونه طراح گرافیک شویم، به طور کامل پاسخ دادیم، قصد داریم نکات طلایی برای تبدیل شدن به یک گرافیست حرفه ای را نیز برای شما بیان کنیم. باید دقت کنید که اولین گام در تبدیل شدن به یک گرافیست حرفه ای، یادگیری صحیح، مهارت بالا و داشتن مدارک معتبر است. پس با داشتن این مدارک قادر به ارائه بهترین نوع خدمات طراحی گرافیک، خواهید بود.

تعرفه کارهای گرافیکی

پس از این موارد، باید دقت کنید که حتما نیاز مشتری را در راس امور قرار دهید. شما باید به طور کامل خواسته مشتری را اجرا کنید. مشتری برای انجام کار به شما دستمزد پرداخت می کند، پس باید خواسته او را به طور کامل اجرا کنید. در این صورت مشتری از کار شما رضایت خواهد داشت و برای تجربه های بعدی نیز به شما مراجعه خواهد کرد. نکته بعد، تعیین هزینه کار است. تعرفه کارهای گرافیکی با توجه به معیارهای مشخصی تعیین می شود. شما باید این معیارها را حتما برای تعیین تعرفه لحاظ کنید.

 گرافیک دیزاینر حرفه ای

اگر قصد دارید که به یک گرافیک دیزاینر حرفه ای تبدیل شوید، باید از بهترین ابزار و متریال برای کارهای خود استفاده کنید. در این صورت کارهای شما کیفیت بیشتری پیدا کرده و نظر مخاطب را به خود جلب می کنند. همچنین باید به طور کامل با نرم افزارهای طراحی گرافیک مانند Adobe Illustrator آشنایی داشته باشید. در این صورت تسلط شما روی کار بیشتر شده و کارهای حرفه ای تری به مخاطب ارائه می دهید.

افزایش درآمد

با در نظر گرفتن این نکات، می توانید در کار خود پیشرفت چشمگیری داشته باشید. البته کسب تجربه نیز به افزایش توانایی شما در این زمینه کمک می کند. در واقع در چنین کارهایی تجربه بسیار مهم است. با انجام دادن کارهای مختلف می توانید تجربه زیادی در این رشته کسب کنید و از آن برای افزایش درآمد خود استفاده نمایید.

خروج از نسخه موبایل