برنج یکی از گزینههای همیشگی غذاهای ایرانی است. که به صورت روشهای مختلف پخته شده و در کنار انواع خورشها و کبابها سرو میشود. پلو در آشپزی ایرانی به برنجی گفته میشود که در تهیه آن مواد دیگری مانند؛ گوشت، سبزیجات و حبوبات استفاده شود و خیلی ها الویت خود را خرید برنج طارم میدانند. برنج عمدتاً به صورت کتهای یا آبکش تهیه میشود. پخت پلو به صورت کتهای دارای ریزه کاریها و نکات مهمی است. البته به این نکته نیز دقت کنید که برنجی که به صورت کتهای درست میشود، چربی کمتری در خود دارد و خاصیت بیشتری نسبت به برنج آبکش داشته.
مواد لازم برای تهیه برنج آبکش :
- برنج: ۳ پیمانه
- روغن مایع: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه برنج آبکش:
اگر بعد از خرید برنج هاشمی قصد درست کردن یک پلو خوشمزه دارید، تهیه برنج مرغوب و درجه یک را باید در نظر گرفته باشید. هرچه برنج شما کیفیت بهتری داشته باشد در نهایت پلو شما خوشمزهتر خواهد شد.
- برای تهیه پلو به صورت آبکش، برنج را به دقت پاک کنید که سنگ ریزه در آن نباشد، سپس برنج را چندین بار در آب ولرم بشویید تا برنج شما زلال شود و سپس آب آن را دور بریزید. دقت کنید که برنج را چنگ نزنید.
- برنج را در کاسهای بریزید و به آن آب و نمک اضافه کنید تا به مدت ۲ تا ۳ ساعت کاملا خیس بخورد. میزان آب در کاسه باید به اندازه ۱ بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. میزان نمکی که باید استفاده کنید بستگی به میزان برنج شما دارد. به ازای هر پیمانه برنج نصف قاشق غذا خوری نمک به برنج اضافه کنید.
- یک قابلمه مناسب را انتخاب کنید و درون آن چند پیمانه آب به همراه مقداری نمک و روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا بجوش بیاید. سپس برنج را به درون قابلمه اضافه کنید و آن را با ملاقه خوب هم بزنید. بعد از گذشت حدود ۱۰ دقیقه برنج را امتحان کنید که ببینید آیا برنج پخته است یا خیر ( این زمان با توجه به نوع برنج شما متغیر است). اگر اطراف دانههای برنج پخته شده باشد و مغز آن کمی سفت باشد، وقت آبکشی برنج فرا رسیده است. برنج را درون یک آبکش بریزید و با آب سرد بشویید. قابلمه را همچنین با آب سرد بشویید و بر روی اجاق گاز بگذارید تا آب داخل آن تبخیر شود.
- مقداری روغن در کف قابلمه بریزید و در صورت تمایل به آن ته دیگ نان یا ته دیگ سیب زمینی اضافه کنید. به این صورت که سیب زمینی را پوست بگیرید و بشویید و به صورت حلقه حلقه برش دهید و سپس حلقهها را در کف قابلمه قرار دهید. سپس برنج را با کفگیر به روی ته دیگ بریزید. سعی کنید طوری برنج را در قابلمه بریزید که یک شکل مخروطی مانند به خود بگیرد. سپس برای خوشمزه تر شدن پلو مقداری کره یا روغن کرمانشاهی در داخل قابلمه روی برنج قرار دهید.
- در قابلمه را بگذارید، بهتر است که در قابلمه شما یک دم کنی بر روی آن داشته باشد و همچنین از یک شعله پخش کن نیز استفاده کنید. در ابتدا حرارت را زیاد کنید تا بخار در قابلمه بپیچد، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا پلو با آرامی دم بکشد و جا بیفتد. برای پخته شدن به حدود ۴۵ دقیقه وقت نیاز دارید.
رشته پلو، یک پلو خوشمزه:
در ایران انواع اقسام پلو درست میشود و هرکدام طرفداران خاص خودشون رو دارند، اینجا به طور خلاصه توضیحاتی داده شده است.
طرز تهیه رشته پلو: ابتدا پیاز و خرما و کشمش را تفت میدهند. سپس رشته و برنج را آماد میکنند. و هنگام ریختن برنج و رشته در قابلمه خرما و کشمش را به آن اضافه کرده تا به همراه برنج حدود ۴۰ دقیقه دم بکشند..
پخت پلو به صورت کته ای:
- بعد از اینکه برنج را پاک کردید آن را با آب ولرم چندین بار بشویید تا آب برنج شفاف شود. سعی کنید برنج را چنگ نزنید.
- برنج شسته شده را درون یک کاسه بریزید و بر روی آن آب و نمک اضافه کنید و ۲ تا ۳ ساعت به برنج وقت دهید تا کاملاً خیس بخورد. میزان آبی که برنج اضافه میکنید، باید یک بند انگشت از سطح برنج بالاتر باشد. میزان نمک نیز به ازای هر پیمانه برنج نصف قاشق چای خوری نمک اضافه کنید.
- در گام بعدی یک قابلمه را انتخاب کنید، برنج را به آن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. سپس به قابلمه دو قاشق غذا خوری روغن مایع اضافه کنید و برنج را خوب هم بزنید.
- سپس بعد از اینکه آب برنج رو به تمام شدن رفت، با یک قاشق با دیگر برنج را هم بزنید و بعد در قابلمه که بر روی آن دم کنی قرار دارد را بگذارید. بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید و حرارت اجاق گاز را بر روی کم قرار دهید تا برنج به آرامی پخته شود.
برای تزئین و زیبا کردن برنجتان میتوانید از زعفران استفاده کنید.
طرز تهیه برنج زعفرانی:
طرز تهیه برنج زعفرانی بسیار آسان است فقط کافیست زعفران خود را دم کرده و قاطی برنج پخته شده بکنید. البته دقت کنید مقدار زعفران دم کرده با مقدار برنج زعفرانی که میخواهید درست کنید متناسب باشد.
ما انواع برنج داریم که برنج سفید و برنج قهوهای از محبوبترین اونها هستند. خواص برنج و همچنین طرز تهیه هر برنجی بسته به نوع برنج و مرغوبیت آن متفاوت است. برنج قهوهای املاح بیشتری نسبت به برنج سفید دارد و کمیاب تر از برنج سفید است.
طرز تهیه برنج قهوه ای:
- یک پیمانه برنج قهوه ای را با دو پیمانه آبی که به نقطه جوش رسیده اضافه کنید و آن را روی شعله قرار دهید.
- بعد از جوش آمدن مجدد آب، حرارت آن را کم کنید و درب ظرف را در حالت بسته قرار دهید و بگذارید برنج حدود ۴۵ دقیقه بپزد. به همین سادگی برنج شما آمادست..
نکته جالب که شما میتوانید با استفاده از ماکروویو و پلوپز هم برنج درست کنید.
پخت برنج در ماکروفر:
کافیست برنج را به همراه آب و نمک در ظرف مناسب ریخته و در مایکروفر بگذارید. سعی کنید که اندازه ظرف را رعایت کنید و حجم آبی که به ظرف اضافه می کنید تا نصف اندازه ظرف باشد. ظرف را در مایکروفر قرار دهید و بیشترین توان مایکروفر به مدت ۱۰ دقیقه آن را روشن کنید. سپس ظرف را از مایکروفر خارج کنید و برنج را هم بزنید. دوباره ظرف را در مایکروفر بگذارید و این بار با دو پله پایین تر از توان حداکثری مایکروفر به مدت ده دقیقه آن را روشن کنید تا برنج شما آماده شود.
پخت برنج در فر:
برنج شسته شده را درون یک کاسه بریزید و بر روی آن آب و نمک اضافه کنید و به برنج وقت دهید تا کاملا خیس بخورد. میزان آبی که برنج اضافه میکنید، باید یک بند انگشت از سطح برنج بالاتر باشد. برنج را به همراه همراه چند قاشق غذا خوری روغن مایع در پلوپز قرار دهید و پلوپز را به برق متصل کنید و آن را روشن کنید. دیگر نیاز به انجام کاری نیست تا برنج شما آماده شود.برای پخته شدن بهتر برنج، بعد از اینکه آب آن جوشیده شد. دو الی سه بار برنج را با یک قاشق هم بزنید.پیشنهاد ما برای تهیه برنج مورد نظرتون فروشگاه برنج راکافا می باشد.
Source : rakafa.com