معرفی غذاهای گیلانی مشهور و خوش طعم
گیلان یکی از مهمترین شهرهای شمالی کشور ایران بوده و تنوع غذایی آن هم بسیار معروف و مشهور است. بسیاری از افراد و مسافرانی که به این منطقه سفر میکنند انواع خورشت گیلانی و غذاهای این خطه سرسبز شمالي را به خوبی میشناسند. اما برای بعضی دیگر این سوال مطرح است که غذاهای معروف گیلان کدامند. در این مقاله به دنبال معرفی غذاهای گیلانی مشهور و خوش طعم هستیم. به ویژه غذاها و خورشهایی که میتوانید در بهترین رستوران غذای محلی رشت پیدا کرده و طعم و عطرشان را امتحان کنید .برای سفارش آنلاین غذا به صفحه بهترین رستوران در رشت رستوران رازقی مراجعه نمایید.
معرفی غذاهای گیلانی
فسنجان اردک
یکی از غذاهای مشهور گیلانی در جدول و منوی رستورانهای مطرح و بزرگ این شهر، فسنجان اردک است. فسنجان اردک در حقیقت، یکی از انواع خورشت گیلانی محبوب و بسیار خوشمزه محسوب میشود.
این غذای محلی رشت رستورانی با چند دستور پخت متنوع فراهم میشود و برای پخت آن به لوازم و موادی از قبیل اردک، پیاز، گردو و رب انار نیاز دارید. همچنین باید موادی مانند کره و زعفران دم کرده، شکر و برخی ادویهها از قبیل نمک، فلفل سیاه و …. را نیز از قبل فراهم نمایید و مراحلی را پشت سر بگذارید تا این خورشت پرطرفدار تهیه شود.
خورش آلومسما با مرغ
یکی از خورشتهای بسیار خوش طعمی که میتوانید در بهترین رستوران غذای محلی رشت پیدا کرده و طعم ویژه و عطر آن را امتحان کنید، خورشت آلومسما با مرغ است. این خورشت در کشور ایران بسیار پرطرفدار بوده و از انواع غذاهای محلی به شمار میرود.
خورشت آلومسما با مرغ را به روشهای مختلفی تهیه میکنند. اما به طور حتم یکی از بهترین روشهای طبخ این غذا، شیوهای است که در شمال کشور به کار گرفته میشود. در نواحی شمالی در بیشتر موارد خورش آلومسما را با استفاده از گوشت مرغ تهیه میکنند.
اما امکان فراهم کردن آن با گوشت گوسفندی و یا گاو نیز وجود دارد. در فرایند طبخ این غذا از انواع مختلف آلوها میتوان استفاده کرد که متداولترین آنها آلوی قیسی است. رب گوجه فرنگی، پیاز، روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم کرده دیگر موادی هستند که برای تهیه این غذا به آنها نیاز پیدا خواهید کرد.
باقالی قاتق
در لیست غذاهای شمالی و گیلانی در رستورانهای معروف و محبوب غذاهای محلی رشت، غذایی به نام باقالی قاتق و یا باقالی قاتوق نیز به چشم میخورد. خورشت و غذایی بسیار ساده و البته با طعم و مزه بسیار مطبوع و دوست داشتنی.
برای تهیه این غذا از موادی مانند پاچ باقلا استفاده کرده و شوید خشک، کره و سیر نیز به آن اضافه میکنند. تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه دیگر موادی هستند که برای تهیه این غذای معروف و محبوب گیلانی به آن نیاز پیدا خواهید کرد.
این غذای خوشمزه با یک دستور پخت چند مرحلهای و نه چندان دشوار تهیه شده و میتوانید از عطر و طعم دلنشین آن لذت ببرید.
خورشت سیر قلیه
در لیست غذاهای رشتی رستورانهای معروف و محبوب کشور، خورشت سیر قلیه جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است. این غذای سنتی و بسیار قدیمی، محبوب بیشتر ایرانیان بوده و عطر و طعم آن هم بی نظیر است. خورشت سیر قلیه گیلانی با استفاده از موادی از قبیل سینه مرغ، لپه و برگ سیر تهیه میشود.
آب نارنج، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن دیگر موادی هستند که برای پخت این خورشت خوشمزه شمالی به آنها نیاز پیدا خواهید کرد. بسیاری از رستوران داران برای تهیه این غذا از سیر محلی استفاده میکنند تا عطر و طعم آن را افزایش دهند.
این غذا بسیار مقوی بوده و خواص فراوانی هم دارد. به ویژه که در ترکیبات آن از سیر استفاده شده است. این غذای محلی رشت رستورانی و مجلسی را میتوانید با برنج و ترشی میل کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
خورشت مرغ ترش
نمیتوانید از لیست غذاهای شمالی و گیلانی صحبت کنید و نامی از خورشت مرغ ترش به میان نیاورید. اگر به دنبال یک وعده ناهار مناسب و خوشمزه هستید بهتر است، خورشت مرغ ترش گیلانی را برای این وعده در نظر بگیرید.
این غذای محبوب را میتوانید با استفاده از موادی مانند مرغ، سیر و پیاز تهیه کنید. فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک، زردچوبه، لپه، نعنا، روغن، لیمو عمانی، رب انار و گردو دیگر مواد لازم برای تهیه این غذا هستند .
گمج کباب
این غذای محبوب گیلانی را میتوانید با استفاده از موادی از قبیل گوشت، مغز گردو، پیاز، رب انار، آب انار، سبزی گمج کباب، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن طی چند مرحله و گام اساسی تهیه کرده و در مجالس خاص و مهمانیهای خود از آن استفاده کنید. این غذا به دلیل برخورداری از طعم و عطر مطبوع و دلنشین، جایگاه خاصی در میان مسافران و گردشگران و ساکنین و اهالی این خطه سرسبز شمالی دارد.
ترش شامی
ترش شامی که به آن شامی ترش نیز گفته میشود، یکی از انواع خورشت گیلانی محبوب و پرطرفدار است. این غذا طرز تهیه و مراحل پخت بسیار سادهای دارد و در مدت زمان بسیار کوتاهی میتوانید آن را طبخ کرده و مورد استفاده قرار دهید. بسیاری از افراد از این غذا در مجالس و مهمانیهای خاص خود استفاده میکنند.
شامی رودباری
شامی رودباری یکی از محبوبترین غذاهای محلی در شمال کشور بوده و شباهت بسیار زیادی هم به کتلت دارد. این غذا با استفاده از گوشت گوساله و یا گوسفند تهیه میشود. برای پخت این غذا به سبزیهای مختلف و معطر محلی نیز نیاز دارید. پیاز، روغن زیتون، گوجه فرنگی، گل پر، نمک و فلفل دیگر مواد لازم برای پخت این خورش شمالی هستند.
خورشت میرزاقاسمی
این خورشت اصیل و سنتی گیلانی را میتوانید با استفاده از موادی مانند گوجه فرنگی، رب گوجه، تخم مرغ، سیر، بادمجان قلمی، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و روغن طبخ کنید. مدت زمان کلی و پخت این غذای محلی چیزی در حدود ۳۰ دقیقه است. اما عطر و طعم آن برای همیشه در ذائقه شما باقی خواهد ماند.
ترش تره
ترش تره گیلانی با استفاده از سبزیهای معطر، سیر، تخم مرغ، آرد برنج، آبغوره، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تهیه شده و طعم و عطر آن بی نظیر است. به همین دلیل میتوان این غذا را در لیست غذاهای رشتی بسیار محبوب و پرطرفدار جای داد.
اناربیج
یکی دیگر از خورشتهای موجود در لیست غذاهای رشتی و غذای محلی گیلان شبیه فسنجان، ترش تره است. برای فراهم کردن ترش تره باید گوشتها را چرخ کرده و آنها را به صورت قل قلی درآورید. گردوهای چرخ شده را بر روی حرارت گذاشته و سپس به آنها آب سرد اضافه کنید. سبزیجات محلی را ریز خرد کرده و سپس آنها را سرخ کنید. پس از آن با رب انار به آب و گردو اضافه کرده و گوشتهای قل قلی شده را نیز به ترکیب بیافزایید. خورشت شما به همین سادگی تهیه شده و آماده میل کردن است.
سیرابیج
برای پخت سیرابیج رشتی به مدت زمانی در حدود ۳۰ دقیقه نیاز دارید. این غذا به دلیل برخورداری از طعم بسیار دلنشین محبوب و زبانزد است. برای تهیه سیرابیج و یا سیراویج رشتی به برگ سیر تازه و محلی نیاز دارید و باید تخم مرغ، روغن، نمک، فلفل و زردچوبه نیز فراهم کنید. پس از آن باید چند گام ساده را پشت سر بگذارید تا خورشت محبوب شما آماده شود .
ترش واش
این غذای محلی رشت رستورانی، نام خود را از گیاهی به نام ترشه واش گرفته است. ترشه واش به گیاهی خودرو میگویند که در مناطق گرمسیری و یا نیمه گرمسیری رشد میکند. برای تهیه کردن ترش واش به موادی از قبیل بادمجان، گوجه فرنگی و مرغ نیاز دارید و باید از پیش موادی از قبیل پیاز، رب انار، رب آلوچه، سبزی مخصوص یعنی ترش واشه، گشنیز، نعنا، سیر ترشک، چوچاق، نمک، فلفل و زردچوبه را نیز فراهم کرده باشید.