معرفی رنگ پلاستیک
رنگ های پلاستیک که بر پایه آب هستند، جزو نخستین انواع رنگ بوده اند و شروع استفاده از آن ها به زمان های خیلی دور در تاریخ برمی گردد. در واقع می توان گفت که از غارنشین ها گرفته تا مصری ها، از رنگ های بر پایه آب برای نقاشی دیوارها و مصارف دیگر استفاده می کردند. برای استعلام قیمت رنگ پلاستیک به سایت ما مراجعه کنید.
با گذشت زمان این رنگ ها بهبود پیدا کرده اند به گونه ای که بشرِ امروز شاهد رنگ های پلاستیک با ویژگی های مختلفی است. اما همواره رنگ های پلاستیک بیشترین استفاده را در نمای داخلی ساختمان مانند سقف و دیوارها داشته اند. رنگ پلاستیک بر پایه پلی وینیل استات برای مصارف ساختمانی نیز برای اولین بار در سال 1338 در ایران تولید و عرضه شد.
رنگ پلاستیک امروزی حاوی ذرات پلاستیکی میکروسکوپیِ چسب، بتونه و رنگدانه هستند که در آب حل می شوند. این رنگ ها محلول در آب هستند، اما در هنگام خشک شدن،تقریبا ضد آب می شوند. چسب استفاده شده در رنگ پلاستیک می تواند از انواع مختلف مواد مانند وینیل باشد.
این رنگ ها در دو گروه رنگ تمام پلاستیک و نیم پلاستیک به بازار عرضه می شوند. رنگ تمام پلاستیک نسبت به نوع نیمه پلاستیکی مقاومت خوبی در برابر آب دارد اما پایداری خوبی در برابر رطوبت ندارد. از سوی دیگر رنگ نیم پلاستیک نسبت به نوع تمام پلاستیک از مقاومت کم تری در برابر آب و رطوبت برخوردار است ولی استفاده از آن ها کاربرد بیشتری دارد. برای اطلاع بیشتر در مورد تفاوت رنگ پلاستیک و رنگ رویال به این مقاله مراجعه کنید.
اگر بخواهیم به طور اختصاصی به تفاوت این دو رنگ در برند آیسافام بپردازیم باید بگوییم که رنگ تمام پلاستیک 100 آیسافام دارای کیفیت و ماندگاری بهتری نسبت به رنگ نیمه پلاستیک است و مطمئنی به حساب میآید . این محصول، مناسب مشتریانی است که خواستار رنگی مقرون به صرفه و در عین حال دارای پوشانندگی بالا می باشند.
این رنگ ها مناسب و ایده آل جهت استفاده در سطوح داخلی مانند سقف ها، نقاشی های قبلی، دیوار گچی خشک شده، پنل گچی و غیره می باشد. از سوی دیگر پوشرنگ نیم پلاستیک جزو پر استفاده ترین رنگ داخلی ساختمان است، این رنگ آب پایه بوده و در آن از مواد مضر و سرطان زا مانند مشتقات نفتی استفاده نشده است، به همین دلیل مواد به کار رفته در آن به هیچ وجه برای محیط زیست و سلامت انسان خطرناک نیست، بوی کم یکی دیگر از ویژگی های این محصول است.
این محصول مناسب مشتریانی است که می خواهند سطح در عین پوشانندگی دچار ترک خوردگی نشود. با توجه به استفاده از مواد با کیفیت بالا، همزمان اقتصادی ترین رنگ نیم پلاستیک آیسافام نیز می باشد. زمان خشک شدن سطحی این رنگ ۲ ساعت می باشد. به طور کلی پیشنهاد می شود از رنگ نیم پلاستیک برای نقاشی دیوارها، سقف های داخلی ساختمان، سقف های دارای نقاشی قدیمی استفاده شود. همچنین این محصول برای سطوح دیگری مانند گچ، چوب، آجر، سیمان نیز قابل استفاده است.
مزایا رنگ پلاستیک
رنگ پلاستیک رنگی با ایمنی بالا است که برای سلامتی انسان و محیط زیست خطری ندارند. اگرچه این رنگ ماندگاری رنگ روغنی را ندارد، اما بازه زمانی لازم برای خشک شدن آن کوتاه تر از رنگ روغنی است. بنابراین در صورتی که نقاشی یک فضا نیاز به سرعت عمل بالایی داشته باشد، بهتر است از رنگ پلاستیک استفاده شود. با توجه به این ویژگی می توان چند لایه رنگ را در یک روز روی دیوار پیاده کرد.
این رنگ ها بوی کمی دارند و تمیز کردن آن ها ساده است. برای تمیز کردن این رنگ ها می توان به سادگی از کمی آب و صابون استفاده کرد اما تمیز کردن رنگ روغنی نیاز به صرف زمان و انرژی بیشتری دارد. به همین دلیل استفاده از این رنگ ها برای دیوارهای داخلی مناسب تر است. نکته مثبت دیگر این رنگ ها درمقایسه با رنگ روغنی این است که هزینه کمتری دارند. یکی از معایب این رنگ ها ماندگاری کم آن ها است، اما با توجه به دوستدار طبیعت بودن و مضرات کمتری که نسبت به رنگ روغنی دارند، انتخاب بسیاری از افراد هستند.
برای جمع بندی مطالب فوق می توان گفت که مزایا و معایب رنگ پلاستیک به شرح زیر است.
مزایای استفاده از رنگ پلاستیک:
- عدم نیاز به آماده سازی سطوح قبل از نقاشی
- عدم رشد کپک در سطوح نقاشی شده
- عدم انتشار مواد سمی
- قابلیت تمیزشوندگی آسان با آب
- خشک شدن سریع
- انعطاف پذیر و مقاوم در برابر ترک خوردگی
- قابلیت استفاده در تمام سطوح
- ماندگاری و پایداری با گذشت زمان
- مقاوم در برابر نور آفتاب
معایب رنگ پلاستیک
معایب استفاده از رنگ پلاستیک:
- عدم ایجاد درخشندگی روی سطوح
- ماندگاری و دوام کمتر نسبت به سایر رنگ ها
- امکان لایه لایه شدن در حضور رطوبت
موارد استفاده از رنگ پلاستیک
کیفیت رنگ پلاستیک در طی سال های متمادی بسیار بهبود یافته است و اکنون یک پوشش بسیار بادوام بر روی سطوح داخلی و خارجی است. این رنگ ها در قسمت های مختلف ساختمان از استخرهای شنا گرفته تا انبارها، بام ها، نرده ها و کف ها قابل استفاده هستند. این رنگ در گروه رنگ بهداشتی قرار دارد، بنابراین می توان از آن ها در مناطقی که برای عموم آزاد است استفاده کرد. از آن جا که این رنگ ها بوی کم دارند و در حالت ایده آل حاوی فناوری هایی هستند که به طور فعال با باکتری ها، میکروب ها و غیره مبارزه می کنند، برای مراکز تفریحی، بخش های بیمارستانی و خانه های مراقبت مناسبند.
الف) اجرای رنگ پلاستیک روی کفپوش
رنگ پلاستیک برای مناطقی که تهویه آنها دشوارتر است می تواند به کار برده شود. در واقع این رنگ ها برای فضاهایی مانند کفپوش غذاخوری ها بسیار مناسبند. هم چنین این رنگ ها قابل استفاده در مکان هایی هستند که نیاز به نور کم یا متوسط وجود دارد، به عنوان مثال می توان برای نشانه گذاری خطوط عابر پیاده از این رنگ ها استفاده کرد. اما به دلیل انعکاس کم آن ها برای خطوط هشدار به وسایل نقلیه مناسب نیستند. قابل ذکر است که رنگ پلاستیک برای همه سطوح مناسب نیست، زیرا ممکن است خصوصیات چسبندگی ، نحوه برخورد و آب بندی آن ها توسط پوشش های قبلی تحت تاثیر قرار بگیرد و از عملکرد صحیح رنگ پلاستیک جلوگیری کند.
ب) اجرای رنگ پلاستیک روی دیوارها
رنگ پلاستیک به دلیل خاصیت خشک شدن سریع، بوی کم و کاربرد آسان، همیشه برای نقاشی دیوارهای داخلی و خارجی انتخاب مناسبی هستند. از این رنگ ها هم چنین می توان در ریزه کاری ها، کارهای چوبی ابتدایی، سنگ تراشی ، گچ و بتن های داخلی و آستانه های پنجره استفاده کرد. در بسیاری موارد در نقاشی ساختمان نیاز به استفاده از طیف رنگی خاصی است که این طیف رنگی در بازار برای خرید وجود ندارد و باید به طور دستی ساخته شود.
پوشرنگهای پلاستیک عمدتا به رنگ پایه سفید در بازار عرضه می شوند که به واسطه مادر رنگ پلاستیک می توان طیف عظیمی از رنگ پلاستیک با تنوع رنگ بالا ایجاد کرد. مادر رنگ پلاستیک آیسافام دارای فام های آبی، زرد، قرمز، سبز، گل ماش و مشکی می باشد و میتوان با ترکیب این رنگ با رنگ های مختلف به طیفی گسترده از انواع رنگ ها دست یافت.
ج) اجرای رنگ پلاستیک روی سقف ها
با توجه به وسعت گسترده برخی از سقف های تجاری، رنگ ها توسط اسپری روی آن ها پیاده می شوند، برخی از انواع رنگ پلاستیک می توانند یک غشای ضخیم عایق و ضد خوردگی را روی سطح موردنظر ایجاد کنند. به طور مشابه، برای سقف های شیب دار، رنگ های ضد آب جایگزین بسیار مناسبی برای ورق آزبست هستند.
د) اجرای رنگ پلاستیک روی فلزات
برخی از انواع رنگ پلاستیک یک پوشش الاستومری ضد آب و ضد خوردگی را هنگام استفاده از قلم مو یا غلطک فراهم می کنند. غشاء ضد خوردگی حاصل از این رنگ در برابر آب، باران های اسیدی،نمکی و محیط های متفاوت مقاومت بالایی دارد و گذشت زمان تاثیر خود را از دست نمی دهد. انواع دیگری از رنگ پلاستیک وجود دارند که می توانند از فلزات در درجه حرارت های بالا محافظت کنند که برای وسایل آتش نشانی، اجاق گازها و دودکش ها بسیار مناسبند. هم چنین برخی از آن ها به گونه ای طراحی شده اند که از سازه های فولادی تا 60 دقیقه در برابر آتش محافظت می کنند.
ه) اجرای رنگ پلاستیک روی چوب
قبل از استفاده از رنگ پلاستیک روی سطوح چوبی، ابتدا باید بررسی کرد که به یک آستر نیاز دارد یا خیر، زیرا برای بهبود چسبندگی برخی از محصولات به سطح مورد نظر باید از آسترها استفاده کرد اما سایر محصولات را می توان مستقیما روی سطح چوبی پیاده نمود. رنگ پلاستیکِ مخصوص چوب، یک پوشش محافظ بیرونی و ضد آب با ثبات رنگی بسیار مناسب و چرخه نگهداری طولانی روی سطح مورد نظر ایجاد می کند که محافظ بسیار خوبی در برابر آب و هوا است.
و) اجرای رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی
پیاده کردن رنگ پلاستیک روی سطوحِ بدون رنگ یا پوشیده شده با رنگ پلاستیک به سادگی و با در نظر گرفتن نکات فوق قابل انجام است. اما اگر سطح مورد نظر قبلا با رنگ روغنی پوشیده شده باشد برای رسیدن به یک پوشش مناسب باید مواردی را در نظر داشت. در قدم اول و قبل از پیاده کردن رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی باید از پوشش روغنی آن رها شد.
از آنجا که رنگ پلاستیک مبتنی بر آب است به خوبی به سطح براق رنگ روغنی نمی چسبد بنابراین باید تا آنجا که ممکن است سطح براق را از روی آن جدا کرد. برای این کار می توان از کاغذ سنباده ریز استفاده کرد و آن را روی تمام سطح کشید. باید توجه نمود که هدف از این مرحله پاک کردن تمام رنگ نیست، فقط باید سطح مورد نظر را به خوبی تمیز کرد تا کاملا نرم و صاف شود. سپس باید آن را با یک پارچه پاک نموده تا هرگونه گرد و غبار از روی آن برداشته شود.
در گام بعد و قبل از استفاده از رنگ پلاستیک می توان سطح را با تری سدیم فسفات رقیق شده نیز تمیز کرد. زیرا این ماده شن، ماسه، خاک و آهک را که می تواند باعث کاهش چسبندگی رنگ پلاستیک شود را،از سطح رنگ روغنی خارج می کند. باید توجه نمود که در این مرحله حتما باید از دستکش و عینک ایمنی استفاده کرد و سطح را با یک اسفنج نرم که به محلول آغشته است پاک نمود. سپس باید اثرات آن را با یک اسفنج مرطوب تمیز کرده و زمانی را برای خشک شدن آن در نظر گرفت.
در مرحله بعد باید در نظر داشت که همیشه هنگام پیاده کردن رنگ پلاستیک روی رنگ روغنی باید از رنگ آستر مناسب استفاده کرد. در حقیقت برای پوشش تمام نواقص و لکه های رنگ روغنی، جلوگیری از لایه لایه شدن رنگ پلاستیک و رسیدن به یک پوشش یکنواخت از آن، توصیه می شود که از یک یا دو لایه رنگ آستر استفاده شود.
در پایان بهتر است حداقل دو لایه رنگ پلاستیک را با استفاده از یک قلم موی مناسب یا غلطک روی رنگ روغنی پیاده کرد و در هر مرحله زمان کافی را برای خشک شدن لایه ها در نظر گرفت.
رابطه رنگ و روانشناسی
رنگهای گرم حس هیجان و شادابی را ایجاد میکند و رنگهای سرد بیشتر باعث ایجاد احساس آرامش در فرد میشود
همانطور که میدانید در علم روانشناسی، روانشناسان معتقد هستند که هر رنگ سمبل خاص به خودش را دارد و بیانگر حس و حال خاصی است و علاوه بر این رنگها تاثیر مستقیمی در روحیه فرد میگذارند. به طور مثال رنگهای گرم انرژی انسان را بیشتر کرده و حس هیجان و شادابی را در فرد ایجاد میکند و رنگهای سرد بیشتر احساس آرامش را در فرد ایجاد میکند در نتیجه باید قبل از انتخاب نوع رنگ کاربرد فضا را بشناسیم و سپس رنگ مورد پسند را انتخاب کنیم. اما رنگها انواع مختلفی دارد که در این مقاله درباره مزایا و کاربرد رنگها در فضاهای مختلف بحث خواهیم کرد.
معرفی انواع رنگ ساختمان
بهترین رنگ برای کدام است؟ تا به حال به این موضوع فکر کردهاید؟ این روزها طرح های جدید رنگ آمیزی ساختمان بسیار متنوع شده است از این رو شما را در این بخش با انواع رنگ های ساختمانی جدید و قیمت انواع رنگ ساختمان آشنا میکنیم تا بتوانید از میان نمونههای مختلف، بهترین نوع رنگ ساختمان و همچنین زیباترین رنگ ساختمان را انتخاب کنید.
۱– رنگ پلاستیک
یک نمونه رنگ ساختمان رایج از میان انواع رنگ ساختمان که از دیرباز تاکنون جز یکی از رنگهای بسیار کاربردی بوده، رنگ پلاستیک است. رنگ کردن دیوار با رنگ پلاستیک بسیار آسان است و از طرفی خشک شدن آن نیز به نسبت راحت است. البته باید در نظر داشت که برای استفاده از رنگ پلاستیک به یک نقاش حرفهای نیازمند است که خدمات در نظر گرفته شده برای شما در استادکار این مزیت را در اختیار شما قرار داده است.
از رنگ پلاستیک بیشتر برای رنگ کردن پوشش سقف استفاده میکنند زیرا قابل شست و شو نمیباشد.
مزایای رنگ پلاستیک:
- اگر رنگ پلاستیک درجه یک و با کیفیت بسیار بالا در دسترس باشد تا حدودی قابل شست و شو است
- رنگ پلاستیک در آب به خوبی حل میشود و نیازی به حلالهای نفتی ندارد
- رنگآمیزی رنگ پلاستیک بسیار ساده است و از طرفی بسیار سریع خشک میشود
- رنگ پلاستیک نیازی به زیرسازی ندارد و سرعت عمل رنگ آمیزی آن بالا است.
- رنگ پلاستیک کاملا مات است و میتواند تمام عیب و نقصهای دیوار را بپوشاند
سرویس دهندگان متخصص نقاشی و رنگ ساختمان استادکار با استفاده از بهترین مواد اولیه و بهترین رنگآمیزی رنگ پلاستیک را برای شما اجرا میکنند.
معایب استفاده از رنگ پلاستیک
- بر روی قسمتهای آهنی مانند نرده یا پنجره قابل اجرا نیست
- آب را به خود جذب میکند؛ در نتیجه امکان شست و شو بسیار سخت است
- به دلیل مات بودن و شست و شوی سخت معمولا زود کثیف میشود
رنگ پلایستیک چطور اجرا میشود؟
متخصصان نقاشی ساختمان استادکار با استفاده از بهترین نوع رنگ پلاستیک، بعد از انتخاب رنگ، برای رنگآمیزی به میزان مناسبی این رنگ را در آب حل میکنند، طوری که غلظت آن نه بسیار زیاد باشد و نه خیلی رقیق که رنگ قلممو بر روی دیوار باقی بماند. سپس با یک میزان متناسب از رنگ با استفاده از قلممو و فرچه مناسب کار رنگ آمیزی را انجام میدهند.
هزینه اجرا رنگ پلاستیک چقدر است؟
برای اجرای پروژه نقاشی دیوار با رنگ پلاستیک با استفاده از بهترین مواد اولیه مبلغی بین ۵ تا ۹ هزارتومان به ازای هر متر مربع محاسبه میشود. همچنین در کنار این خدمات، امکان استفاده از بازدید، مشاوره و راهنمایی شما به صورت رایگان توسط متخصصان نقاشی ساختمان استادکار وجود دارد. این مشاوره و راهنمایی فرصت خوبی است تا ریسک انتخاب شما را از بین ببرد و کمک کند تا بهترین انتخاب و باکیفیتترین خدمات را دریافت کنید.
رنگ روغنی بیشتر برای پوشش سقف استفاده میشود.
۲– رنگ روغنی
رنگهای روغنی نیز جز دسته رنگهایی هستند که کاربرد بسیار زیادی برای رنگآمیزی دیوارهای داخلی ساختمان دارند. رنگهای روغنی به سه دسته رنگ روغنی براق، رنگ روغنی نیمه مات و رنگ روغنی مات تقسیم میشود که هرکدام کاربرد خاص خودش را دارد. از رنگ روغنی به عنوان یکی از مصالح ساختمانی عایق و ضد زنگ نیز استفاده میشود در نتیجه انتخاب بسیار خوبی برای پوشش «دیوارهای داخلی» منزل است.
انواع رنگ روغنی ساختمان
۱– رنگ روغنی براق
رنگ روغنی براق پوشش بسیار خوبی دارد و برای تمام دیوارها و حتی وسایل آهنی مانند نرده و یا قاب پنجره نیز میتوان از آن استفاده کرد. علاوه بر این ماندگاری بسیار بالایی نیز دارد. معمولا از رنگ روغنی براق برای فضاهایی مانند پذیرایی که نیاز به روشنی بسیار دارد استفاده میشود. براق بودن سطح این رنگ کمک میکند تا نورهای محیطی به خوبی بر روی دیوار منعکس شوند و فضا بسیار روشن و لوکس جلوه کند. علاوه بر این رنگ روغنی براق کاملا قابل شست و شو است.
- توصیه استادکار به شما این است که از رنگهای روشن براق روغنی برای فضای پذیرایی و اتاق مهمان استفاده کنید.
۲– رنگ روغنی نیمه مات و مات
به طور کلی شاید در نگاه اول تفاوت چندانی میان رنگ نیمه مات و مات دیده نشود اما تفاوت بارز آنها در «انعکاس نور» است. رنگ روغنی نیمه مات نسبت به رنگ مات بیشتر نور را منعکس میکند و این در حالی است که رنگ روغنی مات به هیچ عنوان انعکاس نور را انجام نمیدهد. یکی از مزیتهای رنگ مات این است که اگر پوشش گچ کاری دیوار ایراداتی داشته باشد، رنگ مات به هیچ عنوان آن را نمایان نمیکند ولی هر چه رنگ براقتر باشد بیشتر ایرادات را نشان میدهد. تنها ایرادی که میتوان بر روی رنگ روغنی مات گذاشت، عدم قابلیت شست و شو آن و باقی ماندن اثر لکه بر روی آن است.
- سرویس دهندگان متخصص نقاشی ساختمان استادکار به شما پیشنهاد میدهند از رنگ روغنی نیمه مات و مات در محیطهایی مانند اتاق خواب استفاده شود و برای اتاق خواب بهتر است از رنگهای ملایم روغنی مات استفاده شود.
رنگ روغنی چطور اجرا میشود؟
از آنجا که از رنگ روغنی برای پوشش دیوارهای داخلی استفاده میشود، بعد از مشاوره، این تیم فضا را کاملا تمیز میکنند و سپس رنگ روغنی بسیار با کیفیت را بر روی دیوار اجرا میکنند.
هزینه اجرا رنگ روغنی چقدر است؟
در کنار مشاوره رایگان خدماتی که تیم تخصصی نقاشی ساختمان استادکار برای اجرای پروژه نقاشی دیوار با رنگ روغنی با استفاده از بهترین مواد اولیه در نظر گرفته است برای هر متر مربع بین ۵ تا ۱۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
آیا میتوان رنگ پلاستیک را روی رنگ روغن اجرا کرد؟
قطعا پاسخ به این سوال مثبت است و شما میتوانید رنگ پلاستیک را بر روی رنگ روغن اجرا کنید اما اگر میخواهید بر روی دیوارهایی که از قبل با رنگ روغن رنگ شدهاند رنگ دیگری مانند پلاستیک را اجرا کنید باید کاملا اصولی و با انجام یک سری زیرسازی این کار را انجام دهید.
حال منظور از زیر سازی چیست؟ قطعا رنگ روغن نیز مانند بسیاری از رنگهای دیگر در اثر گذر زمان مات و تیره میشوند و یا ممکن است آلودگیهایی بر روی آن وجود داشته باشد. به عنوان زیرسازی شما بایستی ابتدا دیوارها را کاملا تمیز کنید و مطمئن شوید هیچ گونه فرو رفتگی و یا شکافی بر روی دیوار وجود ندارد و در صورتیکه هر نقصی بر روی دیوار وجود داشت باید با بتونه پلاستیکی آن را کاملا صاف کرد.