انواع مختلف الکترود جوشکاری و کاربرد آنها
الکترود جوشکاری دارای تیپ ها و انواع مختلفی می باشد که با توجه به یک سری ویژگی ها و فاکتور های مختلف این انواع قابل تشخیص می باشند و همچنین بر روی قیمت سیم جوش آلومینیوم تاثیر می گذارد. از پارامتر هایی که در ساخت انواع مختلف الکترود در نظر گرفته می شود و بر روی قیمت الکترود جوشکاری تاثیر می گذارد، می توان به جنس مفتول و ضخامت پوشش الکترود جوشکاری و همچنین دیگر پارامتری که بر روی قیمت الکترود جوشکاری تاثیر می گذارد پوشش فلاس الکترود جوشکاری اشاره نمود.
اگر بخواهیم الکترود جوشکاری را از نظر پوشش فلاس الکترود را طبقه بندی نماییم می توان به انواع مختلفی از قبیل الکترود سلولزی، الکترود روتیلی و همچنین الکترود پوشش قلیایی و الکترود روتیلی با پودر آهن اشاره نمود که در صورت استفاده از هر یک از این پوش ها قیمت الکترود جوشکاری متفاوت خواهد بود.
همچنین اگر بخواهیم الکترود را بر اساس ضخامت پوششی به کار رفته در آن طبقه بندی کنیم میتوان به موارد مانند الکترود جوشکاری با ضخامت نازک، الکترود با ضخامت ضخیم، الکترود با ضخامت بسیار ضخیم و الکترود با ضخامت متوسط اشاره نمود که قیمت الکترود جوشکاری در هدکدام از این انواع نام برده شده متفاوت خواهد بود. اگر بخواهیم با توجه به نوع ساخت الکترود آن را طبقه بندی کنیم میتوان به الکترود انجماد سریع، الکترود جوشکاری انجماد پر شده و همچنین الکترود چسبان سریع اشاره نمود.
همانطور که گفته شد یکی دیگر از پارامتر هایی که انواع مختلف الکترودهای جوشکاری را مشخص می کند جنس مفتول به کار رفته در الکترود جوشکاری می باشد که از این منظر میتوان به الکترودهایی مانند الکترود ساخته شده از جنس مفتول آلومینیومی الکترود ساخته شده از جنس ضد زنگ الکترود ساخته شده از جنس نیکل و همچنین الکترود کم کربن اشاره نمود که قیمت الکترود جوشکاری در نوع ضد زنگ بیشتر از بقیه موارد می باشد.
در حالت کلی انواع مختلف الکترودهای جوشکاری توسط یک سری پودر پوشش دهی می شوند که با توجه به کاربری و هدفی که در آنها از الکترود برای انجام پروژه جوشکاری استفاده می گردد جنس پوششدهی روی الکترود تعیین میگردد مهمترین مواد قابل پوششی برای الکترود میتوان به پوشش های اسیدی، پوشش های سلولزی، پوشش های قلیایی و همچنین پوشش های روتیلی اشاره نمود.
انواع مفتول های به کار رفته در ساخت الکترود :
- مفتول فولاد زنگ نزن
- مفتول فولاد کم کربن
- مفتول نیکلی
- مفتول آلومینیومی
انواع ضخامت های پوشش فلاکس به کار رفته در ساخت الکترود جوشکاری
- پوشش نازک
- پوشش متوسط
- پوشش ضخیم
- پوشش خیلی ضخیم
در هنگام خرید و بررسی قیمت الکترود جوشکاری ، لازم است که با نام های اختصاری الکترودها که در انتخاب نوع الکترود بسیار مهم است، آشنا شویم. سازمان AWS الکترودها را بر اساس حرف و اعداد طبقه بندی کرده که هر کدام بیانگر ویژگی های آن الکترود است. حرف E بیانگر الکترود است که قبل از یک عدد چهار الی پنج رقمی آورده می شود ( EXXXX). این الکترود در جوشکاری با قوس الکتریکی استفاده می شود.
چنانچه الکترود در جوشکاری به روش گاز انجام شود، الکترود به کار رفته در این روش با علامت اختصاری RG نشان داده می شود. 2 الی 3 رقم بعد از حرف انگلیسی نشان دهنده میزان استحکام کششی جوش است. به عنوان مثال در الکترود E100XX، عدد 100 نشان دهنده 100 K.S.I یا 100000P.S.I میزان استحکام کشش جوش است که بر حسب Weded As یا تنش زدایی بیان می شود.
موقعیت های مختلف جوشکاری که الکترود خاص خود را دارد، بر اساس عدد دوم از سمت راست مشخص می شود. مثلا در EXX1X منظور از عدد 1 کارایی این الکترود در همه موقعیت ها می باشد. در مثال دیگر EXX2X الکترودی است که فقط در Flat و Horizontal به کار می رود. عدد 3 نیز نشان دهنده تنها حالت Flat و عدد 4 نشان دهنده جوشکاری در همه موقعیت ها است.
قیمت الکترود جوشکاری از لحاظ ساخت آن متفاوت است. لذا الکترودها از لحاظ ساخت نیز دسته بندی می شوند:
الکترود انجماد سریع:
این نوع از الکترودها دارای سه ویژگی مهم هستند: ایجاد قوس مقاوم، ایجاد سرباره بسیار کم و طیف گسترده کاربرد آن در صنعت جوشکاری. از انواع الکترود انجماد سریع می توان به E6010 و E6011 اشاره کرد.
الکترود انجماد پر شده :
این نوع از الکترودها دارای پوشش سنگینی بوده و توانایی خارج کردن سرباره را دارد و دانه هایی با ترکیب یکدست را ایجاد می کند. از این نوع الکترودها می توان به E6013، E6012 و E7014 اشاره کرد.
الکترود چسبان سریع:
این نوع از الکترودها دارای پوشش سنگینی روی سیم بوده و در آنها نرخ رسوب گذاری بسیار بالا است. پر فروش ترین انواع این الکترودها E6028 و E6027 است.
الکترود کم هیدروژن :
پوشش فلاکس در این نوع از الکترودها دارای مقادیر اندکی هیدروژن است که برای فولاد پر کربن به کار می رود. از جمله الکترودهای کم هیدروژن می توان به E7018 و E7028 اشاره کرد.
انواع قیمت الکترود جوشکاری
در حالت کلی با توجه به انواع مختلف الکترودهای جوشکاری که در این مقاله به آنها اشاره کردیم قیمت الکترود جوشکاری نیز متفاوت می باشد و قیمت الکترود برای هر یک از انواع و تیپ های نامبرده شده رقم آن متفاوت خواهد بود.
معیوب شدن الکترود جوشکاری
از جمله مهمترین مواردی که باعث معیوب شدن الکترود می گردد می توان به رطوبت و آب اشاره نمود در صورتیکه الکترود در معرض رطوبت و یا آب قرار گیرد کارایی و بازده خود را از دست
دلایل محاسبه هزینههای جوشکاری اتصال لولهها
آگاهی از عوامل تاثیرگذار بر هزینههای جوشکاری یک شرکت را قادر میسازد تا بر روی تغییراتی متمرکز شوند که هزینهها را پایین آورده و کسب و کار بتواند رقابت و سودآوریاش را بهبود بخشد.
عوامل تاثیرگذار بر هزینههای جوشکاری لوله
موقع محاسبه هزینههای جوشکاری هرچه تعداد فاکتورهای مربوطه بیشتر باشد، نتایج محاسبه دقیقتر خواهد بود. همچنین درنظرگرفتن تمامی فاکتورهای مربوطه ممکن است فرصتهای کاهش هزینه را افزایش دهد.
ممکن است کلیه عوامل زیر بخشی از هزینه جوشکاری در نظر گرفته شوند:
- مدت زمان آمادهسازی انواع اتصالات
- زمان آمادهسازی مواد جهت جوشکاری (انفجار، پاک کردن زمانمواد روغنی و غیره)
- زمان سرهمبندی قطعات
- زمان برای از پیش گرم کردن اتصالات (در مواقع نیاز)
- زمان میخکوبی کردن
- زمان استقرار اتصالات
- زمان برای جوشکاری لوله
- زمان برای برداشتن سرباره (در مواقع موجه بودن)
- زمان پاک کردن لکهها
- زمان بازبینی و بازدید
- زمان تعویض الکترودها
- زمان جابجایی دستگاه جوشکاری از یک مکان به مکان دیگر
- زمان تغییر تنظیمات دستگاه جوشکاری
- زمانی که پرسنل صرف کارهای شخصی میکنند.
- زمان دوبارهکاری یا تعمیر جوشهای خراب
- هزینه مربوط به رفع هرگونه فشار
- هزینه الکترودها
- هزینه نگهداری از مواد
- هزینه برق
- هزینه سوخت گاز به منظور پیش حرارت دادن (درمواقع نیاز)
زمان، بیشترین هزینه را شامل میشود
معمولا زمان اختصاص داده شده به عملیاتهای جوشکاری و دستمزدهایی که باید به کارکنان ماهر پرداخت شود از هزینههای جوشکاری بیشتر خواهد شد، مگر اینکه در عملیات کاری از آلیاژهای گران قیمت استفاده شود یا عملیات بسیار اتوماسیونی باشد.
الگوهای هزینهای ساده
احتمال دارد برای محاسبه هزینههای جوشکاری از دو رویکرد متفاوت استفاده شود: ساده و پیچیده. مدلهای پیچیده و مبتنیبر کامپیوتری وجود دارند که تمام فاکتورهای تاثیرگذار را بررسی و ثبت میکنند؛ مدلهای ساده هم وجود دارند. هر دو مدل با کاستیهایی مواجه هستند، اما به هر حال ثمربخش میباشند. در این مقاله فقط مدلهای ساده بررسی خواهند شد.
هزینههای جوشکاری با توجه به مدلهای ساده براساس فاکتورهای زیر محاسبه میگردد:
- نیروی کارگر و هزینه بالاسری(L&O)
- هزینه جوشکاری مواد مصرفی و نگهداری مواد
بنابراین فرمول برآورد هزینه اولیه به شکل زیر خواهد بود: هزینههای جوشکاری = (L&O)+ (هزینههای مواد مصرفی)
ضریب عملیاتی
ازآنجاکه مجموع ساعات کاری همواره بیشتر از مجموع ساعات صرف شده برای جوشکاری است، بنابراین نسبت ساعات صرف شده برای جوشکاری به مجموع ساعات کاری را ضریب عملیاتی مینامند. هزینه باید براساس فرمول و به درستی محاسبه گردد. ازآنجاکه همیشه زمان قوس بر یک عدد بزرگتر تقسیم میشود، در نتیجه عدد بدست آمده همواره کمتر از 1.0 و اعشاری است. برای راحتی کار حین اشاره به ضرایب عملیاتی، این نسبت بر 100 ضرب میشود و به صورت درصد بیان میگردد. بنابراین، ضرایب عملیاتی غالبا به صورت 30، 40 یا 50 درصد بدست میآیند. اما زمان استفاده از ضریب عملیاتی در فرمول هزینه، باید به صورت اعشاری بدست آیند طوری که ضریب عملیاتی 40% در فرمول هزینه به صورت 0.40 نوشته خواهد شد.
سه رویکرد اولیه
با استفاده یکی از سه رویکرد زیر میتوان هزینههای جوشکاری را محاسبه کرد:
- هزینه به ازاء هر واحد تولید
- هزینه به ازاء متراژ لوله
- هزینه برحسب وزن. این نوع روال مشخص خواهد کرد کدام روش از همه مناسبتر است.
هزینه به ازاء هر واحد تولید
روش هزینه به ازاء هر واحد تولید زمانی موثر است که مجبور باشیم قطعات را از بین ایستگاه کاری (معمولا کامپیوتر) عبور دهیم. نوع و سایز جوشها در این روش خیلی اهمیت ندارد-جوش گوشه، جوش شیاری، جوش انگشتانه و غیره همگی را میتوان موقع محاسبه هزینه به ازاء هر واحد تولید با هم ترکیب کرد، از این زمان به بعد (پرهزینهترن بخش جوشکاری) یکراست محاسبه میشود.
معلوم شد محاسبات به روش هزینه به ازاء واحد تولید در بین این سه روش از همه دقیقتر است. در این روش متغیر اصلی هزینه بلافاصله محاسبه میشود و نیازی به استفاده از متغیر ضریب علیاتی نیست. اگر در این پروسه از الکترود سیمی استفاده شود، بدست آوردن هزینه مواد جوشکاری ساده است. محاسبه هزینه مواد مصرفی وقتی دشوارتر میگردد که از روش جوشکاری با الکترود دستی پوششدار استفاده شود.
با استفاده از فرمولهای زیر میتوان هزینه به ازاء هر واحد تولید را برآورد کرد:
- هزینه/واحد = (L&O/واحد) + (هزینه نگهداری مواد و آلیاژ گرکننده)
- L&O/واحد = (واحد/زمان مربوط به جوشکاری) x (نرخ L&O)
در مورد فرآیندهای تغذیه شده باسیم:
- واحد/هزینه سیم جوش = (سرعت تغذیه سیم) x (زمان جوشکاری) x (وزن الکترود/اینچ) x (هزینه الکترود/به پوند)
- هزینه سیم جوش (SMAW) = ]{(سرعت ذوب الکترود) x (زمان جوشکاری) x (وزن الکترود/اینچ)}/(% الکترود استفاده شده)[
- قطعه/هزینه گاز محافظ = (سرعت جریان) x (زمان جوشکاری) x (هزینه گاز/ft)
- قطعه/هزینه جریان جوشکاری قوس پوششدار= (وزن جریان استفاده شده)x (هزینه جریان/Ib)
هزینه به ازاء متراژ
این روش در تخمین هزینههای جوشکاری برحسب متراژ مناسب است، و بیشتر در جوشکاریهای تکگذرکه اندازه آن از قبل تعیین شده کاربرد دارد. مقادیری که از این روش بدست میآید با توجه به سایز و متراژ جوشکاری فرق خواهد کرد. متغیر زمان از طریق اندازهگیری سرعت جابجایی بدست میآید (ft./واحد زمانی). هرچند این روش برای محاسبه مقادیر جوشکاریهای تکگذر کارساز است، اما محاسبه مقادیر جوشکاریهای چندگذر با استفاده از این روش دشوارتر است. از این فرمولها میتوان برای محاسبه هزینه برحسب متراژ استفاده کرد:
- هزینه/متراژ = (هزینه/متراژL&O) + (سیم جوش و متراژ/هزینه گاز محافظ)
- متراژ/هزینه L&O = (نرخ L&O)/(سرعت جابجایی) (ضریب عملیاتی)
- درازا/هزینه فلزپرکننده (فرآیندهای تغذیه شده با سیم) = {(سرعت تغذیه سیم) x (وزن الکترود/اینچ) x (هزینه الکترود/ Ib.)}/(سرعت جابجایی)
- درازا/هزینه فلزپرکننده = (سرعت ذوب) x (وزن الکترود/درازا) x (هزینه الکترود/ib.)/(سرعت جابجایی)(% الکترود استفاده شده)
- درازا/هزینه گاز محافظ = (سرعت جریان گاز) x (هزینه گاز/ft.3)/(سرعت جابجایی)
- درازا/هزینه گاز محافظ (جریان) = (وزن فلز/متراژ جوشکاری) x (نسبت جریان به فلز جوشکاری) x (هزینه جریان/Ib.)
هزینه برحسب وزن
صرف نظر از اینکه از چه فرآیند جوشکاری استفاده شود، محاسبه هزینه بر حسب وزن راحتترین روش محاسبه هزینه محسوب میشود. این روش هنگام محاسبه حجم قابلتوجهی از فلز جوشکاری مانند جوشکاری چندگذر بیشترین کاربرد را دارد. این روش برای جوشکاری پوششی و سخت کاری سطحی ایدهال است. متغیر زمان با اندازهگیری سرعت تهنشست بدست میآید (وزن تهنشست در هر ساعت).
برای محاسبه هزینه لولههای بزرگی که با روش جوشکاری چندگذر اتصال خوردهاند، این بهترین روش است. جهت ارزیابی تغییرات در اتصال شیاری، هزینه به ازاء وزن مناسب است. این روش هنگام جوشکاریهای جزئی، کوچک و تکگذر خیلی دقیق عمل نمیکند و در جوشکاری طولانی کاربردی ندارد. با استفاده از فرمولهای زیر میتوان هزینه برحسب وزن را تخمین زد:
- هزینه/Ib. = (هزینه L&O/Ib.) + (سیم جوش و هزینه محافظ/Ib.)
- هزینه L&O/Ib. = (نرخ/ L&O)/{(سرعت تهنشست) x (ضریب عملیاتی)}
- هزینه سیم جوش/Ib/ (هر نوع فرآیندی) = (هزینه سیم جوش/Ib.)/(کارایی الکترود)
- هزینه محافظ/Ib. (گاز) = (سرعت جریان گاز محافظ) x (هزینه گاز محافظ/ft.3)/ )سرعت تهنشست)
- هزینه محافظ/Ib. (فلاکس روان ساز) = (هزینه فلاکس/Ib.) x (نسبت به فلاکس به سیم جوش
قیمت سیم جوش میکا
میکا، از کارخانجات معروف و شناخته شده تولید سیم جوش کشور است که اطلاع از قیمت روز سیم جوش میکا برای افرادی که قصد تهیه این محصول را دارند اهمیت زیادی دارد. قیمت سیم جوش میکا در سایزهای 1.2، 1.6 و 2.4 به عنوان پرفروش ترین سایز این محصول به صورت رول و بسته در جداول موجود در این صفحه وجود دارد که می توانید بعد از انتخاب محصول مورد نظر خود، برای خرید سیم جوش با کارشناسان آهن آنلاین تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید.
قیمت سیم جوش میکا 3
یکی از سایزهای پرمصرف سیم جوش، نمره 3 آن است و به دلیل اینکه برند میکا، یکی از شناخته شده ترین و باکیفیت ترین تولیدکنندگان این محصول در بازار است، قیمت سیم جوش میکا 3، برای خریداران و مصرف کنندگان این کالا اهمیت دارد.
قیمت سیم جوش دانه ای و بسته ای
این محصولات در بازار عمدتا بهصورت بستهای ارائه می شود؛ اما اگر در تعداد کم به آن نیاز داشته باشید، می توانید قیمت سیم جوش دانه ای را نیز از کارشناسان مجموعه استعلام بگیرید.