مزوتراپی صورت چیست و چه کاربردی دارد؟
ایده اصلی این تکنیک زیبایی برای اولین بار در سال 1952 و توسط میشل پیستور، پزشک فرانسوی ارائه شد. البته در آن زمان از این روش درمانی به منظور تسکین درد استفاده میکردند. با این حال تکنیک مدنظر با استقبال خوبی مواجه شد و در سراسر جهان به محبوبیت رسید. اما مزوتراپی چیست؟
مزو تراپی یک تکنیک درمانی است که در آن از تزریق ویتامینها، آنزیمها، هورمونها و عصارههای گیاهی به منظور ، سفت شدن آن و از بین بردن چربی آن استفاده میکنند. در این روش، از سوزنهایی ظریف تزریق مواد مختلف به لایه میانی پوست (مزودرم) استفاده میشود. اساس و مبنای این تکنیک، رفع معضلاتی مانند گردش خون ضعیف و التهاب است. جالب اینجاست که فرمول استانداردی برای موادی که در این تکنیک تزریق میشوند، وجود ندارد. اما این تکنیک برای رفع چه معضلاتی مناسب است؟
مزوتراپی صورت برای چه افرادی مناسب است؟
همه افراد دارای سن 18 سال به بالا این امکان را دارند که از مزایای این تکنیک بهرهمند شوند. به طور کلی این تکنیک برای قسمتهای مختلفی از بدن مانند شکم، ران، پاها، بازوها و از همه مهمتر صورت کاربرد دارد. اما هدف اصلی اجرای این روش درمانی چیست؟
- کاهش یا از بین بردن چربیهای اضافی،
- کاهش سلولیت،
- رفع چین و چروکها و خطوط ریز صورت،
- کمک به سفت شدن پوست،
- رفع لکههای تیره از پوست،
- کمک به درمان آلوپسی.
در مزوتراپی به کمک مواد و داروهای مختلف، گردش خون بهبود پیدا میکند و معضلات پوستی او برطرف میشود. در واقع اثربخشی این تکنیک بیشتر از هر عامل دیگری به اهداف و نیازهای فرد بستگی دارد. به عنوان مثال اگر چین و چروک معضل اصلی پوست شما باشد، از موادی مخصوص برای رفع چین و چروک استفاده میشود. به همین خاطر این تکنیک، درمانی تخصصی است.
از چه موادی در مزوتراپی صورت استفاده میشود؟
همانطور که بیان شد، انتخاب داروها و ترکیبات مورد استفاده در این تکنیک، به نیازها و اهداف فرد متقاضی بستگی دارد. با این حال اغلب مواد مورد استفاده در این تکنیک، شامل موارد زیر میشوند:
- ویتامینهای مختلف و مواد معدنی،
- عصاره گیاهان،
- آنزیمهایی مانند کلاژناز و هیالورونیداز،
- هورمونهایی مانند کلسی تونین و تیروکسین،
- داروهای گشاد کننده عروق و آنتی بیوتیکها،
با تزریق مستقیم این مواد به لایه میانی پوست، شاهد اثربخشی سریعتر آنها خواهیم بود. تزریق این مواد به کمک سوزنهای کوچک و در عمق مختلفی انجام میشود.
فرایند مزوتراپی صورت
استفاده از داروی بی حسی در این تکنیک بسته به نظر پزشک دارد. در مزوتراپی از سوزنهای کوتاه مخصوص، برای تزریق مواد استفاده میشود. البته این امکان وجود دارد که مواد از طریق یک اسلحه مکانیکی تزریق شوند. به این ترتیب تزریق مواد در مدت زمان کوتاهتر و در سطح بیشتری صورت میگیرد. تزریق مواد را میتوان به عمقهای مختلف پوست انجام داد (عمق 1 تا 4 میلی متر) و تعیین این موضوع به نظر پزشک و نیازهای پوستی شما بستگی دارد. حجم مواد تزریق شده در این تکنیک نیز بسته به نظر پزشک تعیین میشود.
با این حال برای دستیابی به نتایج دلخواه، به احتمال زیاد به چندین جلسه مزوتراپی نیاز خواهید داشت. تعداد جلسات مورد نیاز به طور میانگین 3 تا 5 جلسه برآورد شده است. تزریقها در شروع دوره بین 7 تا 10 روز انجام میشود. با این حال اگر پوست علائم بهبودی از خود نشان دهد، جلسات درمان به هر دو هفته یک بار تا یک جلسه در ماه تغییر میکند.
عوارض جانی و خطرات مزوتراپی صورت
پیش از هر گونه تصمیمگیری، آشنایی با عوارض و خطرات پیش رو الزامی است. مزوتراپی، تکنیکی با حداقل ریسک و عوارض جانبی است؛ البته به شرطی که پزشک متخصص یا فردی آموزش دیده این تکنیک را پیاده سازی کند. به این ترتیب دستیابی به نتایج دلخواه دور از ذهن نخواهد بود. با این حال مزوتراپی درست مانند سایر روشهای درمانی کاملاً بدون خطر و عوارض نیست. برخی از عوارض جانبی گزارش شده از این تکنیک درمانی شامل موارد زیر میشود:
- درد،
- حساسیت،
- تورم و ،
- قرمزی و کبودی،
- عفونت،
- حالت تهوع،
- برجسته شدن محل تزریق،
- ظاهر شدن لکههای تیره روی پوست،
- باقی ماندن جای زخم.
البته بروز هر یک از عوارض فوق به ندرت اتفاق میافتد و با انتخاب پزشکی مجرب یا کلینیک زیبایی معتبر، احتمال بروز این عوارض به حداقل میرسد.
از مزوتراپی صورت چه انتظاراتی باید داشت؟
فرایند مزوتراپی نزدیک به 30 دقیقه به طول میانجامد. اگر در رابطه با درد ناشی از این تکنیک کنجکاو هستید، باید بدانید که این روش درمانی دردناک نیست. با این حال اگر پوستی حساس دارید، این امکان وجود دارد که از کرمهای بی حس کننده موضعی برای به حداقل رساندن درد استفاده کنید.
بعد از انجام این تکنیک ممکن است که با کبودی و تورم خفیفی در ناحیه تزریق مواجه شوید که البته جای نگرانی از این بابت وجود ندارد؛ چرا که کبودی و تورم ایجاد شده در عرض 24 ساعت برطرف میشود. بعد از این مدت، پوستی بافتی درخشانتر و مرطوبتر خواهد داشت. در واقع باید انتظار سفت شدن پوست در اثر تامین مواد مورد نیاز سلولها را داشته باشید. برای به دست آوردن و حفظ نتایج دلخواه بهتر است که یک دوره 6 تا 8 جلسهای را پشت سر بگذارید.
البته بعد از به اتمام رسیدن دوره درمان، همه چیز تمام نشده است. به منظور حفظ نتایج به دست آمده بهتر است که یک یا دو مرتبه در طول سال، برای مزوتراپی به کلینیکهای زیبایی مراجعه کنید.
چگونه باید برای مزوتراپی صورت آماده شد؟
آگاهی از راههای آماده شدن برای این تکنیک، نگرانی شما را به حداقل رسانده و در دستیابی به نتایج دلخواه موثر است. برای آشنایی با شیوه آماده سازی خود، با پزشکتان مشورت کنید؛ او در جلسه مشاوره، آنچه را پیش روی شما قرار دارد، به طور کامل توضیح میدهد.
پیش از انجام این تکنیک شاید مجبور باشید که به مدت یک هفته از مصرف آسپرین خودداری کنید. البته داروهای ضدالتهاب نیز پیش از انجام این فرایند نباید مورد استفاده قرار بگیرند. به یاد داشته باشید که داروهای تسکین دهنده درد نیز تاثیر مطلوبی بر نتیجه نهایی این تکنیک ندارند. اما علت این موضوع چیست؟
علت ممنوع بودن این داروها به افزایش احتمال خطر خونریزی و کبودی در طول مزوتراپی برمیگردد. بنابراین بهتر است برای به حداقل رساندن خطرات، از مصرف این داروها پیشگیری شود.
مزایای مزوتراپی صورت
مزوتراپی تکنیکی است که از سالهای گذشته تاکنون، همواره مورد توجه افراد بوده است. درواقع مزایا و فواید بیشماری که این تکنیک برای پوست دارد، بر محبوبیت هر چه بیشتر آن افزوده است. اگر نمیدانید که با انجام این روش درمانی چه مزایایی نصیب شما میشود، در ادامه با ما همراه باشید.
دریافت غلظت بالایی از ویتامینها
در مزوتراپی سرمها، ویتامینها و مواد مغذی پوست با غلظت نسبتاً بالایی در اختیار آن قرار میگیرند. این مواد مغذی با قرار گرفتن در لایه میانی پوست، سبب طراوت و تازگی پوست میشوند. به این ترتیب پوست مواد مورد نیاز خود را دریافت میکند و شاهد جوانی و رفع چین و چروکهای آن خواهیم بود.
جایگزین مناسب جراحیهای گران قیمت
مزوتراپی تکنیکی ایده آل برای افرادی است که از جراحیهای خطرناک هراس دارند. دیگر برای برخورداری از پوستی جوان و شاداب نیاز نیست که زیر تیغ جراحی بروید. این تکنیک کم تهاجمی، سرمها و مواد مورد نیاز پوست را از طریق سوزنهای کوچکی به لایه مزودرم انتقال میدهد. به این ترتیب پوستی سالم و خیره کننده را با پرداخت هزینهای مقرون به صرفه خواهید داشت.
رفع نیازهای مختلف پوست
فرقی نمیکند که به دنبال فرار از چین و چروکهای پوست باشید یا رویای داشتن پوستی شفاف را دارید، مزوتراپی انواع معضلات پوستی را برطرف میکند. به کمک این تکنیک انواع نیازهای پوست به راحتی تامین میشود و بلافاصله بعد از جلسه اول درمان امکان مشاهده نتایج حاصل را خواهید داشت.
روشن شدن و شفافیت پوست
به کمک این تکنیک انواع لکههای ناشی از پیری، رنگدانههای حاصل از تابش نور خورشید و جای زخمها قابل درمان است. این تکنیک پوست را روشن کرده و شفافیتی خیره کننده به آن میبخشد. چرا که با بهبود گردش خون در پوست، مواد مغذی مورد نیاز سلولها تامین میشود. به این ترتیب سلولهای جدید تولید میشوند، پوست روشنتر و شفاف خواهد شد.
کمک به حفظ رطوبت و آبرسانی به پوست
مزوتراپی صورت، تکنیکی است که رطوبت مورد نیاز پوست را تامین کرده و موجب می شود. به این ترتیب نه تنها روند پیری پوست متوقف میشود، بلکه خاصیت ارتجاعی به پوست برمیگردد. بنابراین افتادگی پوست، خطوط ریز و چین و چروکها به کمک این تکنیک قابل درمان هستند. مزوتراپی، روش درمانی چندان پیچیدهای نیست و برای بهرهمندی از مزایای مختلف آن، تنها کافی است که با پزشک خود مشورت کنید از راهنمایی او استفاده کنید.
بهبودی بعد از مزوتراپی صورت
از آنجا که مزوتراپی تکنیکی غیرتهاجمی است، معمولاً نیازی به استراحت وجود ندارد. به این معنی که فرد بعد از انجام این تکنیک میتواند فعالیتهای روزمره خود را از سر بگیرد. با این حال گاهی ممکن است که فرد به دلیل تورم صورت یا احساس درد در محل تزریق نیاز به یک روز استراحت داشته باشد.
بهبودی بعد از انجام این روش درمانی به سرعت اتفاق میافتد و نیازی به نگرانی وجود ندارد. در نهایت برای مشاهد اثربخشی این تکنیک باید به مدت ۲ یا ۳ روز صبر کرد. البته برای دستیابی به نتیجه دلخواه نیاز است که تعداد جلسات بیشتری برای انجام این تکنیک در نظر گرفت. پزشک با توجه به نیازهای پوستی شما، برنامهای مشخص را به شما ارائه میدهد. البته تعیین جلسات درمانی بعدی به واکنش پوست نسبت به مواد تزریق شده نیز بستگی دارد.
مراقبتهای بعد از مزوتراپی صورت
با اتمام جلسات درمانی نوبت شماست که با مراقبت از پوست روند بهبودی را سرعت ببخشید. در ادامه برخی از توصیههای مهم برای اثربخشی بهتر درمان را مطرح خواهیم کرد:
- از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین خودداری کنید؛
- 10 تا 15 ساعت بعد از مزوتراپی، پوست نباید با آب تماسی داشته باشد؛
- به مدت 2 روز بعد از درمان از انجام فعالیتهای شدید ورزشی خودداری کنید؛
- قبل و بعد از مزوتراپی از داروهای ضدالتهاب استفاده نکنید؛
- الکل، کافئین و سیگار کشیدن بعد از مزوتراپی ممنوع هستند؛
- از تماس با پوست یا خارش آن به خصوص در محل تزریق پرهیز کنید.