آموزش تهیه نقشه قبل از اجرای دوربین مداربسته

آموزش تهیه نقشه قبل از اجرای دوربین مداربسته اولین قدم جهت جلوگیری و یا کنترل جرم و جنایت علیه شما است. نصب این دوربین‌ها مزایای زیادی دارد. ممکن است متوجه شده باشید که نصب این دوربین‌ها امری بسیار گران‌قیمت است. کافی است چند مرحله ساده را دنبال کنید تا بتوانید به‌راحتی این دوربین را نصب کنید.

شما باید از شروع هر کاری باید ازهرجهت آماده باشید؛ بنابراین با تهیه لیست وسایل موردنیاز و تهیه لیست قدم‌به‌قدم مراحل نصب دوربین مداربسته را برای خودتان ساده کنید. این کار باعث می‌شود که فرایند شروع و انجام کار به‌آرامی پیش برود و از رفت‌وآمد مدام شما به فروشگاه برای خرید وسایلی که جامانده جلوگیری کند. ولی چطور بندانید چه وسیله‌ای نیاز دارید، کدام دوربین را تهیه کنید یا مراحل نصب کدام است؟ در ادامه ما شما را با تمام این موضوعات آشنا می‌کنیم.

آموزش تهیه نقشه قبل از اجرای دوربین مداربسته

پس از انتخاب و تهیه خود دوربین و بخش‌های مختلف آن، مهم‌ترین فرایندی است که در نحوه کارکرد درست و صحیح سیستم‌های امنیتی مدار بسته نقش بسزایی داشته و از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا حتی اگر بهترین برند و باکیفیت‌ترین مدل موجود در بازار را نیز تهیه کنید، اگر بلد نباشید که چگونه دوربین مدار بسته را بر اساس استانداردهای لازم و به‌درستی، نصب کنید، پتانسیل سیستم و انتظار کاربران از قابلیت‌های آن به‌خوبی برآورده نخواهد شد. حال که بااهمیت فراوان این مرحله آشنا شدید، شاید با خود فکر کنید بهتر است تمامی مراحل نصب را به یک نصاب حرفه‌ای واگذار کنیم. در ادامه این مقاله بیشتر به انتخاب دوربین مطلوب و نصب آن خواهیم پرداخت.

تهیه نقشه اولین گام از مراحل نصب دوربین مدار بسته

در اولین مرحله باید باتوجه ‌به نقشه منطقه موردنظر یک نقشه برای اجرای دوربین‌های مداربسته طراحی کرد. با کمک این نقشه‌ها می‌توان نصب را در مدت‌زمان کوتاه‌تری انجام داد و همچنین تخمین مناسبی از ابزار و لوازم موردنیاز داشت. همچنین اگر ابعاد پروژه زیاد باشد، می‌توان با استفاده از این نقشه، کار را تقسیم کرد، و در مدت کوتاه‌تری امورات نصب را انجام داد.

انتخاب تجهیزات مناسب، دومین گام

پس از اینکه نقشه موردنظر تهیه شد می‌توان با استفاده از مختصات آن در مورد هر یک از لوازم و میزان موردنیاز را تخمین زد و نسبت به تهیه آنها اقدام کرد. توصیه می‌کنیم در تهیه تجهیزات دقت و توجه خاصی به خرج داده و تاحدامکان آنها را از بهترین مدل‌ها و برندها تهیه کنید. هر چه کیفیت دوربین‌های مداربسته بیشتر باشد، تصاویر ضبط شده دارای کیفیت بالاتری هستند.

تعیین محل نصب تجهیزات سومین گام

آموزش نصب دوربین مدار بسته را با  سومین مرحله ادامه می‌دهیم. برای این کار باید باتوجه‌به نقشه تهیه شده، محل مناسب برای نصب تجهیزات مختلف از جمله دوربین‌ها، کابل‌ها و دستگاه‌های DVR و غیره را انتخاب کرد.

در واقع انتخاب محل یکی از مهم‌ترین مرحله‌های نصب دوربین‌های مداربسته به شمار می‌رود، اگر در این موردتوجه خاصی انجام نشود، حتی با دوربین‌های خاص نیز نمی‌توان بازدهی مناسب را دریافت کرد.

از طرفی اگر دوربین‌ها و یا تجهیزات به‌صورت اصولی و در مکان مناسب نصب نشوند، سارقین به‌راحتی می‌توانند به آنها دسترسی داشته و با اختلال در آنها امورات خود را انجام دهند.

به همین دلیل باید در انتخاب مکان مناسب نهایت دقت و توجه را به خرج داد و فاصله‌های لازم را برای ایمنی آنها رعایت کرد. برای مثال باید دوربین‌ها و مدارها در نقاط بالایی نصب شوند تا دسترسی به آنها به‌راحتی امکان‌پذیر نباشد.

کابل‌کشی و برقراری مدارها، چهارمین گام

بسته به نوع دوربین‌ها و سیستم کاری آنها بایستی از کابل و مدار خاص آنها استفاده شود. اولین حالت که عموماً در نصب دوربین‌های مداربسته مورداستفاده قرار می‌گیرد، مدار آنالوگ یا اچ دی است. در این حالت دوربین‌ها به‌وسیله کابل‌های RG۱۱، RG۶، RG۵۹ متصل می‌شوند و اتصالات دوربین و برق آن به دستگاه DVR انجام می‌شود.

 اما اخیراً استفاده از دوربین‌های تحت وب نیز انجام می‌گیرد. برای اجرا و نصب این دوربین‌های مداربسته، به دوربین‌های تحت شبکه یا همان آی پی، NVR و همچنین سوئیچ شبکه نیاز است. در این شیوه دوربین‌ها تصاویر دریافتی را با کمک کابل‌های Cat۶، Cat۵e، Cat۵ و غیره به سوئیچ شبکه و دستگاه NVR منتقل می‌کنند.

حالت سوم آموزش تهیه نقشه قبل از اجرای دوربین مداربسته  نیز مدارها و کابل‌کشی آنها نیز کاملاً به‌صورت بی‌سیم انجام می‌شود. در این حالت یک شبکه اینترنتی محلی راه‌اندازی می‌شود و دوربین‌ها و گیرنده‌ها با کمک آن کار ارسال و دریافت و ذخیره‌سازی تصاویر را انجام می‌دهند. اگر محیط موردنظر بزرگ و گسترده بود می‌توان با این شیوه کار نصب دوربین‌های مداربسته را انجام داد.

اجرای تنظیمات، آخرین گام

برای انجام این مرحله باید از نصب صحیح دوربین‌ها مطمئن بود و بر اساس مدل و برند دوربین‌ها از نرم‌افزارهای خاص آنها استفاده شود تا بتوان تصاویر آنها را روی یک نمایشگر و یا A حتی تلفن همراه هوشمند خود دریافت و ذخیره نمود. در این مرحله همچنین می‌توان زاویه دید دوربین‌ها را نیز تنظیم کرد.

رعایت برخی از نکات مهم و ریز در هنگام آموزش تهیه نقشه قبل از اجرای دوربین مداربسته در کاربری‌های مختلف مسکونی، اداری، تجاری و… بسیار ضروری است. این موضوع در نهایت هم می‌تواند باعث تمیزی کار انجام شده و هم باعث دوام بیشتر سیستم نصب شده خواهد شد.

  1. در هنگام نصب دوربین مداربسته، کابل‌کشی باید به نحوی انجام شود که سیم و کابل‌ها در معرض دید نباشند. برای این منظور می‌توان از لوله فلکسی دوربین مدار بسته استفاده نمود. لوله فلکسی یک باکس پلاستیکی یا فلزی است که می‌توان کابل‌ها را درون آن قرارداد، به‌نحوی‌که به بیرون درز نکرده و دیده نشوند.
  2. در هنگام جای‌گذاری دوربین در نقاط تعیین شده باید به این نکته توجه نمود که دوربین‌ها در زاویه‌ای درست نصب شوند تا برای مثال در معرض تابش نور مستقیم خورشید نباشند.
  3. در هنگام نصب دوربین مداربسته دقت شود که مانعی بر سر راه آن نباشد تا دید آن را مختل کند. برای مثال ستون، گلدان، آویز و…
  4. بهتر است دوربین مداربسته در جایی نصب شود که در معرض دید نباشد زیرا از لحاظ روانی ممکن است باعث ایجاد حساسیت شود.
  5. بهتر است دوربین‌هایی را که در فضای خارجی نصب کرده‌اید تاحدامکان مستقیماً در معرض وزش باد و بارش باران قرار نگیرند.
  6. دوربین مداربسته باید در ارتفاع مناسبی قرار گیرد تا از دسترس سارقین و افراد خرابکار دور باشد.

فواید نصب دوربین مداربسته

آموزش تهیه نقشه قبل از اجرای دوربین مداربسته چه فوایدی دارند؟ دوربین‌های مداربسته می‌توانند از موارد زیر پیشگیری کنند یا پس از وقوع در پیداکردن مجرمین شما را یاری کنند.

مراحل نصب بعد از انتخاب دوربین مناسب

برای نصب دوربین مداربسته در ابتدا باید از محل نصب دوربین و میدان دید دوربین مطمئن باشید. به این منظور باید نقشه‌ای محل موردنظر تهیه کنید تا با مسائلی مانند سیم‌کشی، زاویه دید و برق درگیر نشوید. پس از آن با انتخاب تجهیزات مناسب و انتخاب محل موردنظر برای نصب دوربین مداربسته کار را ادامه می‌دهید. در مرحله بعد باید به توجهتان را به‌سوی کابل‌کشی و برقراری مدارهای ارتباطی معطوف کنید. این مرحله برای دوربین‌های آنالوگ و IP متفاوت است پس باید بادقت و توجه خاصی انجام شود. در آخر نیز با برقراری ارتباط میان دوربین و دستگاه کنترل، نصب دوربین به پایان می‌رسد.

پس نصب دوربین مداربسته چه نکاتی را در نظر داشته باشم؟

از مهم‌ترین نکات قابل‌توجه در نصب دوربین مداربسته، توجه به نوع سیم‌کشی دوربین‌های مداربسته و پنهان کردن سیم‌کشی، انتخاب بهترین زاویه دید برای دوربین، عدم وجود سازه‌هایی که میدان دید دوربین را کور کنند، پنهان‌سازی حداکثری دوربین برای کاهش فشار روانی، مراقب از دوربین‌های فضای خارجی در برابر عوامل چون بادوباران و نصب دوربین در ارتفاع مناسب جهت جلوگیری از خرابکاری.

جمع بندی

مراحل نصب دوربین مداربسته باید با دقت انجام شود. چون برای این کار هزینه شده است و هر کسی در پی تامین مالی و جانی از خود و اطرافیان خود در برابر متجاوزین خواهد بود. ما در تیم پویش رایان داتیس، آمادگی هرگونه مشاوره رایگان برای نصب بهتر و انتخاب اصولی تر هستیم. شماره تماس ما 02174865 و آدرس وب سایت ما www.datisint.com است. خوشحال میشویم در خدمت شما باشیم.

خروج از نسخه موبایل