فواید کف برنج چیست

فواید کف برنج چیست

هنگامی که برنج را آبکش می کنیم و یا پخته می شود کف سفید رنگ و یا زرد رنگی به دست می آید که به آن کف برنج می گوییم  و از قدیم در آشپزی آن را می گرفتیم و از آن استفاده نمی کردیم اما در این مقاله به فواید آن می پردازیم و همچنین معایب که دارد و دلیل گرفتن کف برنج می پردازیم.

 کف برنج:

به کف برنج ، “دوغ برنج” یا “آرد برنج تخمیر شده” نیز  می گویند که یک ماده غذایی سنتی در جنوب شرقی آسیا بوده که از برنج تخمیر شده به دست می اید. از این ماده به عنوان پایه ی سوپ ها، سس ها استفاده می کنند و طعمی ترش وشور به غذا می دهد.

 یکی از برندهای معروف برنج عنبربو، “برنج عنبر بو بانوی بختیاری” است که با ارائه محصولاتی با کیفیت بالا، توانسته است رضایت بسیاری از مشتریان را جلب کند. 

مراحل تهیه کف برنج:

1.خیساندن: برنج را به مدت چند ساعت در آب نگهدارید تا خوب خیس شوند.

1.آسیاب کردن: برنج خیس شده را آسیاب  و آرد کنید تا خمیری نرم به دست آید.

3.تخمیر: خمیر برنج را با یک عامل تخمیری مثل مخمر مخلوط کنید و به مدت 1 تا 2 روز در دمای گرم نگهداشته شود.

4.صاف کردن: مخلوط تخمیر کرده اید را صاف کنید تا مایعی به نام کف برنج بدست آید.

فواید کف برنج:

کف برنج منبع خوبی از پروبیوتیک ها، ویتامین ها و مواد معدنی است.  از فواید سلامتی آن عبارتند از:

1.پروبیوتیک ها: کف برنج منبع عالی پروبیوتیک ها ، میکروارگانیسم های زنده ای است که فواید زیادی برای سلامتی خواهد داشت. پروبیوتیک ها به بخصوص برای سلامت گوارش مهم هستند و باعث تعادل باکتری های روده می شود و مانع رشد باکتری های مضر می شود.

2.پره‌بیوتیک ها: کف برنج علاوه بر پروبیوتیک ها، منبع پره‌بیوتیک ها نیز هست. پره‌بیوتیک ها فیبرهای محلول موجود که غذای پروبیوتیک ها هستند و به رشد و زیادشدن آنها در روده کمک می کنند و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کنند.

 

معایب کف برنج:

1.نفخ :در بعصی افراد، مصرف کف برنج باعث نفخ، گاز و ناراحتی شکمی می شود. این به دلیل وجود پروبیوتیک هاست.اگر از مشکلات گوارشی برخوردارید بهتر است زیاد از کف برنج استفاده نکنید.

2.اسهال: دربرخی موارد مصرف کف برنج دلیلی برای اسهال است به ویژه در افرادی که سیستم گوارشی حساسی دارند .

3.آلرژی به برنج: اگر شخصی به برنج حساسیت داشته باشد مسلما به کف برنج هم حساسیت خواهد داشت.علائم آلرژی به برنج، خارش، تورم و..می باشد.

4.آلرژی به مخمر: کف برنج به وسیله ی مخمر تخمیر می شود بنابراین اگر فردی به مخمر حساسیت داشته باشد ممکن است به کف برنج نیز حساسیت پیدا کند. علائم آلرژی به مخمر عبارت است از  خارش، تورم و..

5.آنتی بیوتیک ها: اگر از آنتی بیوتیک استفاده می کنید، لازم است که قبل از مصرف کف برنج با پزشک خود صحبت کنید. بعضی از آنتی بیوتیک ها قادرهستند با پروبیوتیک های موجود در کف برنج تداخل داشته باشند و اثربخشی آنها را کم می شود.

چرا کف برنج میگیرند:

الف)طعم: کف برنج، طعم ترش و شور منحصر به فردی به برنج می دهد این طعم خاص به دلیل اسید لاکتیک و سایر ترکیبات تولید شده توسط باکتری های تخمیر کننده به وجود می اید به همین خاطر کف برنج را میگیرند

ب) روشی سنتی برای تهیه یک ماده غذایی مغذی و خوشمزه :این ماده فواید سلامتی متعددی را درپی دارد. طعم ترش و شور آن را به یک افزودنی ارزشمند برای آشپزی تبدیل کرده و می تواند به تنوع بخشیدن به رژیم غذایی شما و ارتقای سلامتی کلی شما کمک کند. تخمیر برنج می تواند به افزایش جذب مواد مغذی مانند ویتامین B12، آهن، کلسیم و فسفر کمک کند. همچنین ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون و سطح کلسترول و حتی کمک به کاهش وزن کمک کند.پس از دلایل مهم گرفتن کف برنج این بوده است که طعم شوری به برنج می داد  و دلیل بعدی برای تهیه ماده ی مغذی بوده تا در غذاهای دیگه مثل سوپ استفاده کنند.

برنج عنبر بو بانوی بختیاری به دو شکل برنج نیم دانه عنبر بو  و تمام دانه در بازار عرضه می شود

جمع بندی:

کف برنج یا همون آرد برنج ماده ای است که از برنج تهیه می شود ودارای معایب ومزایای خاص خودش است ودر این مقاله به آن پرداخته ایم.

خروج از نسخه موبایل