مووینگ اوریج چیست و چطور با آن درصد ریسک را کاهش دهیم

مووینگ اوریج چیست و چگونه سیگنال در جهت استراتژی بگیریم

مووینگ اوریج چیست؟ و چه کاربردی در بازارهای مالی دارد ؟

آیا مووینگ اوریج مادر اندیکاتور ها محسوب میشود ؟

چگونه از این اندیکاتور ها سیگنال بگیریم ؟

این سوالات بیش از 2 هزار نفر از کاربران سایت بوده که در این مقاله آموزشی به تمامی آنها پاسخ خواهیم داد ، بنابراین تا انتهای مقاله را با دقت مطالعه کنید چرا که قرار است تکنیک بسیار خوبی را در بازارهای مالی یاد بگیرید که در دید و تحلیل شما از بازار تاثیر گذار خواهد بود.

قبل از اینکه وارد موضوع مووینگ اوریج ها (moving average) شویم لازم میدانم در ابتدا کمی در مورد کلیت اندیکاتور ها صحبت کنیم.

تقسیم بندی اندیکاتور ها در کل به سه نوع میباشد

1-نوسانگر نماها (Oscillator)

این نوع اندیکاتور در زیر نمودار قیمت قرار گفته ، معمولا در محدوده های 0 تا 100 نوسان میکنندو بصورت هیستوگرام و نوسانگرنمایان میشوند مانند macd، RSI، استوکاستیک و ….

2-روند نماها یا تعقیب کننده های قیمت (Trend)

اندیکاتورهایی که در این دسته قرار میگیرند بروی چارت به نمایش درمی آیند مانند مووینگ اوریجها، ایچیموکو، بولینگر باند ، پارابولیک و …

3-حجمی (Trend)

این نوع دسته از اندیکاتور ها حجمی هستند و نیز در زیر گراف قیمت نمایان میشوند در بعضی مواقع آنچنان دقیق نیستند ولی حجم معاملات را در چارت به ما نشان میدهند مانند: OBV ، MFI و ….

مووینک اوریج ها moving average جزو ابزار و اندیکاتورهایی هستند که قیمت را تعقیب میکنند و به دلیل اینکه در اکثر اندیکاتور ها فرمولی که بکار گرفته شده به نوعی و با تقدم خاصی از فرمول moving average ها استفاده شده به مووینگ اوریج ها مادر اندیکاتور ها را نیز گفته میشود. ساختار و فرمول مویینگ اورج ها از پیچیده ترین آنها گرفته تا ساده ترین آنها در حالت کلی بر یک مبنا میباشد و آن میانگین و معدل گیری از قیمت نمودار است به این طور که اگر یک مووینگ اوریج را بروی چارت خود فعال کنیم یک نموداری را مشاهده خواهیم کرد که هم قدم با قیمت پیش میرود و تا حد قابل توجهی نوسان ها را فیلتر میکند

میانگین متحرک چیست؟

معدل یا میانگین گیری از بازار در محدوده زمانی خاص است که میانگین متحرک اکثرا به عنوان یک indicator تکنیکال برای یکسان کردن داده های بازار برای تشخیص دادن روند مورد استفاده قرار میگیرد.

در حالت کلی فرمول ایجاد و ساخت یک مووینگ اوریج از این فرمول است SUM(CLOSE, N)/N که SUM به معنای مجموع و N به معنای دفعات دوره و Close قیمت انتهایی قیمت در آن دوره میباشد. برای درک بهتر به جدول زیر نگاه کنید.

هنگامی که ما یک مووینگ اوریج با دوره زمانی 10 را روی تایم فریم روزانه قرار میدهیم به معنای این است که یک مویینگ اورج 10 روزه روی چارت خودمان داریم و زمانی که همین مووینگ اورج را در تایم ده دقیقه قرار میدهیم به این مفهوم است که ما یک مووینگ اوریج 10 تا ده دقیقه روی چارت فعال کرده ایم. بنابراین در کل مووینگ اوریجی که در چارت مورد استفاده قرار میگیرد با تایم فریم آن نسبتی مستقیم نیز دارد.

نام های مخفف انواع مووینگ اورج ها

شماره       نام کامل   نام مخفف

1              Simple Moving Average                SMA

2              Exponential Moving Average      EMA

3              Smoothed Moving Average        SMMA

4              Linear Weighted Moving Average            LWMA or WMA

EMA نسبت به مووینگ اورج WMA از لحاظ لحاظ کردن دوره در فرمول خود حساس تر عمل میکند

مووینگ اوریج ها چه کاربردهایی دارند

ایجاد سطحی بعنوان حمایت یا مقاومت

هر بازاری چه سهام و چه جفت ارزها در بازارهای الیمپ ترید ، آلپاری و… یک پریود زمانی خاصی دارد که به ایجاد واکنش قیمتی در گذشته منجر میشود یعنی اگر شما سهمی را با مووینگ اورج 40 تنظیم کرده باشید و با قیمت آن چارت هماهنگ باشد همانندشکل زیر مانند یک سطح مقاومتی به نمایش در می آید . البته باید تایم های زیادی را امتحان کنید تا متوجه بشید دقیقا چارت شما به چه تنظیماتی حساسیت دارد

گرفتن سیگنال خرید یا فروش از طریق قطع کردن خطوط مووینگ اورج ها

برای اینکار احتیاج به فعال کردن دو مووینگ اورج دارید که دوره زمان یکی بالاتر و دوره زمانی یکی پایین تر باشد بطور مثال یکی 50 دیگری 25 . شما هر زمان مشاهده کردید موینگ اورج 25 ، خط مووینگ اورج 50 را به شما بالا قطع کرد سیگنال خرید گرفته و دقیقا بلعکس در زمان هایی که مویینگ 25 به طرف پایین موویینگ 50 را قطع کرد شما سیگنال فروش خواهید گرفت که باید توجه داشته باشید این سیگنال گرفتن در بازارهای روند کاربرد دارد و در بازارهای رنج سیگنال هایش اعتبار بسیار پایینی دارند.

قانون فشردگی در مووینگ اورج ها

برای این روش هم شما حداقل به 8 تا 10 مووینگ اورج احتیاج دارید در بازده زمانی های مختلف .

این قانون به این صورت هست که هر زمان هر 10 مووینگ روی هم قرار گرفتند و یا به اصطلاح مثل فنر فشرده شدند باید انتظار این را داشته باشیم که یک روند بسیار قدرتمند (نزولی یا صعودی) در آینده ایجاد خواهد شد و طبق شکلی که مشاهده میکنید پس از آزاد شدن فشردگی مویینگ ها از هم دور میشوند. در این مقاله آموزشی سعی کردیم مهمترین کاربردهای مویینگ اوریج ها را برای شما توضیح دهیم ، قطعا اگر قصد مطالعه حرفه ای در مورد این مبحث را دارید میتوانید به مقاله اندیکاتور مووینگ اوریج دلتا اف ایکس مراجعه کنید . امیدواریم ازمطلب آموزشی فوق استفاده لازم را برده باشید.

مووینگ اوریج چیست؟

یکی از روش‌های مرسوم برای مشاهده روند تغییرات قیمت استفاده از میانگین متحرک است. این ابزار بر اساس دوره زمانی تعریف شده، میانگینی از قیمت‌های گذشته نماد را محاسبه کرده و منحنی آن را نمایش می‌دهد. میانگین‌ متحرک‌ انواع مختلفی دارد که دو نوع از آن‌ها نسبتا به سایرین کاربرد بیش‌تری در تحلیل تکنیکال دارند:

۱. میانگین متحرک ساده (SMA)

۲. میانگین متحرک نمایی (EMA)

در این مقاله به بررسی هر یک می‌پردازیم.

میانگین متحرک ساده (Simple Moving Average)

در میانگین متحرک ساده، قیمت‌های چند دوره قبل با هم جمع شده و به تعداد تقسیم می‌شود. لازم به ذکر است تعداد دوره‌ای که در محاسبات مورد استفاده قرار می‌گیرد، توسط شما قابل تغییر است. هر چه از عدد یک فاصله داشته باشد روند کلی تغییرات را در سهم نشان می‌دهد.

مثلا تصور کنید قیمت یک سهم در پنج روز متوالی به ترتیب برابر ۱۰۱، ۱.۲، ۱۰۳، ۱۰۴ و ۱۰۵ باشد. اگر در تنظیمات این ابزار، تعداد دوره را برابر ۵ تنظیم کنید، میزان SMA برابر خواهد بود با:

۱۰۳    =    ۵  /  (۱۰۵ + ۱۰۴ + ۱۰۳ + ۱۰۲ + ۱۰۱)

روش رسم میانگین متحرک ساده در ایزی چارت:

برای این کار پس از ورود به بخش ایزی چارت سامانه، مطابق تصویر زیر را عمل کنید:

با کلیک روی «میانگین متحرک» اندیکاتور به نمودار اضافه می‌شود.

برای تغییر تنظیمات اندیکاتور «میانگین متحرک» روی منحنی آن کلیک راست کرده و سپس «فرمت» را برگزینید.

با انجام این کار، صفحه زیر نمایان می‌گردد.

در صفحه «فرمت» دو بخش «ورودی‌ها» و «نحوه نمایش» وجود دارد. همانطور که در تصویر مشاهده می‌فرمایید، ۳ قسمت در بخش «ورودی‌ها» وجود دارد:

در «نحوه نمایش» امکان تغییر رنگ، ضخامت منحنی، شکل منحنی و … وجود دارد.

میانگین متحرک نمایی (Exponential Moving Average)

در محاسبه میانگین‌ متحرک‌ نمایی قیمت‌های مربوط به تاریخ اخیر تاثیر بالاتری در محاسبه میانگین دارند. این معیار زمانی مناسب است که بخواهیم نوسانات اخیر بازار و یا سهم را در بررسی سهم در اولویت قرار دهیم و این تغییرات را برابر با قیمت سهم در ادوار گذشته با دقت بیشتری مورد بررسی کنیم. برای همان مثالی که در بخش قبل، SMA حساب کردیم، در این بخش EMA را محاسبه می‌کنید. با استفاده از فرمول محاسبه «میانگین متحرک نمایی»، وزن هر یک از قیمت‌ها را محاسبه می‌کنیم.

وزن قیمت ۱۰۵      ۰.۳۸

وزن قیمت ۱۰۴      ۰.۲۶

وزن قیمت ۱۰۳      ۰.۱۷

وزن قیمت ۱۰۲      ۰.۱۱

وزن قیمت ۱۰۱      ۰.۰۸

بنابر جدول فوق، میان EMA برابر می‌شود با:

۱۰۳.۸     =     ۰.۰۸ × ۱۰۱  +  ۰.۱۱ × ۱۰۲  +  ۰.۱۷ × ۱۰۳  +  ۰.۲۶ × ۱۰۴  +  ۰.۳۸ × ۱۰۵

همانطور که مشاهده می‌کنید، در روش EMA وزن قیمت دوره‌های نزدیک‌تر، بیش‌تر از دوره‌های دور است.

کاربرد SMA و  EMA

۱. جهت روند فعلی را مشخص می‌کند.

تشخیص روند به از روی نمودار قیمت گاها ممکن است دشوار باشد. با SMA و EMA می‌توان روند قیمت یک نماد را به سرعت تشخیص داد. مثلا در بخش راست نمودار قیمت تصویر، در کوتاه ‌مدت روند صعودی است در حالی که در بلندمدت روند نزولی دارد.

۲. می‌توان از SMA و EMA به عنوان خطوط حمایت و مقاومت استفاده کرد.

گاهی اوقات قیمت در برخورد با میانگین متحرک واکنش نشان داده و روندش تغییر می‌کند. بنابراین می‌توان از SMA و EMA به عنوان خطوط حمایت و مقاومت استفاده کرد. البته لازم به ذکر است که این مورد همواره برقرار نبوده و ممکن است قیمت هیچ واکنشی نسبت به SMA یا EMA نداشته باشد.

۳. می‌توان آینده قیمت سهم با میانگین متحرک تحلیل کرد.

معمولا برای استفاده از میانگین متحرک به سه نمودار میانگین‌ قیمتی نیاز داریم. منحنی ۱۵ روزه که نشان‌دهنده تغییرات سهم در کوتاه مدت است. منحنی ۴۵ روزه که نشان‌دهنده تغییرات میان مدت سهم بوده و منحنی ۹۰ روزه که تغییرات بلند مدت سهم را نمایش می‌دهد. پس از رسم هر یک از موارد ذکر شده هنگامی که منحنی کوتاه‌مدت منحنی میان‌مدت و بلندمدت را به سمت پایین قطع کند به معنای خروج از سهم و فروش آن‌هاست. همچنین هنگامی که منحنی کوتاه‌مدت نمودار بلندمدت و یا میان‌مدت را به سمت بالا قطع کند، سیگنال خرید برای سهم در نظر گرفته می‌‌شود. دقت داشته باشید این معیار نشان‌دهنده این است که تغییرات کوتاه‌مدت در قیمت سهم به چه میزان از تغییرات میان‌مدت و یا بلندمدت آن انحراف دارد.

این معیار با توجه به سهمی که مورد بررسی قرار داده‌اید ممکن است با دیگر سهام متفاوت باشد. علاوه بر این، ممکن است دلایل دیگری برای برهم‌ زدن فاصله کوتاه‌مدت و بلندمدت سهام جز تغییرات تکنیکال وجود داشته باشد. بهتر است از این معیار به عنوان تکمیل کننده سایر معیارهای تکنیکال استفاده کنید.

سوالات متداول

میانگین متحرک چیست؟

میانگین متحرک بر اساس دوره زمانی تعریف شده، میانگینی از قیمت‌های گذشته نماد را محاسبه کرده و منحنی آن را نمایش می‌دهد.

میانگین متحرک به صورت کلی به چند دسته تقسیم می‌شود؟

دو دسته، میانگین متحرک ساده (SMA) و میانگین متحرک نمایی (EMA).

تفاوت میانگین متحرک‌‌ نمایی با میانگین‌ متحرک‌ ساده در چیست؟

در محاسبه میانگین‌‌ متحرک‌‌ نمایی قیمت‌های مربوط به تاریخ اخیر تاثیر بالاتری در محاسبه میانگین دارند. این معیار زمانی مناسب است که بخواهیم نوسانات اخیر بازار یا سهم را برای بررسی سهم در اولویت قرار دهیم.

آیا می‌توان از SMA و EMA به عنوان خطوط حمایت و مقاومت استفاده کرد؟

گاهی اوقات قیمت در برخورد با میانگین متحرک واکنش نشان داده و روندش تغییر می‌کند. بنابراین می‌توان از SMA و EMA به عنوان خطوط حمایت و مقاومت استفاده کرد. توجه داشته باشید که ممکن است این مورد همواره برقرار نباشد.

خروج از نسخه موبایل