بیمه تامین اجتماعی چیست؟
بیمههای درمانی زیادی مانند بهترین نمایندگی بیمه سامان برای به دست آوردن هر چه بهتر سلامتی وجود دارند. میتوان از این بیمهها در راستای هدف سلامتی استفاده کرد. از بیمههای درمانی میتوان به بیمههای سلامت، بیمه تکمیلی، بیمههای خدمات درمانی و… اشاره کرد. یکی از مهم ترین آنها بیمهی تامین اجتماعیست. این بیمهنامه برای تمامی افراد شاغل در کنار تامین سلامتی آنها ضروریست! زیرا برای آنها موجب رزومه کاری نیز خواهد شد.
سازمان تامین اجتماعی با هدف ایجاد رفاه و حمایت از حقوق تمامی کارکنان کارخانهها، ادارات و سازمانهای کاری متولد شد. این سازمان با هدف رفاه همهی مردم از جمله کارمندان، کارگران در حال خدمت به مردم است. سازمان تامین اجتماعی با ایجاد کردن یک بیمه همگانی، تعهداتی را در قبال بیمهشدگان دارد.
هم اکنون، طبق قانون واردهی بیمه تامین اجتماعی، این بیمهنامه برای تمامی افراد شاغل، اجباری است. جالب است بدانید که تامین اجتماعی از جمله حقوق شهروندی در کشورهای مختلف جهان به شمار میرود. بیمه تامین اجتماعی بیمهای همگانی برای همه افراد جامعه است. مهم ترین رکن صنعت بیمه در کشور،سازمان و بیمه تامین اجتماعیست! هر فردی که در صنفهای مختلف که به فعالیت میپردازد میتواند خود را بیمه کرده و از خدمات بهرهمند شود.
حال آیا بیمه تامین اجتماعی همه خدمات درمانی را پوشش میدهد؟ پاسخ منفی است. اگر برای درمان بیماریهای خود نیاز به خدمات بیشتر دارید، بیمه تکمیلی سامان تهیه کنید. این بیمه پوششهای متنوعی دارد. تعریف این بیمه و تفاوت آن با بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی را در ادامه بررسی میکنیم.
بیمه تکمیلی، ضامن سلامتی
همانطور که میدانید بیمه تکمیلی جبران کننده هزینههای درمان است. میتوان بخش زیادی از هزینه های درمان را در زمان بیماری به بیمه تکمیلی سپرد. برای این کار میبایست به فکر بستن قرارداد بیمه تکمیلی باشید. هر ساله مبلغی را به عنوان حق بیمه میپردازید تا بتوانید از پوششهای بیمه درمان تکمیلی استفاده کنید. در واقع، خرید بیمه تکمیلی یک آینده نگری در روزهای سلامتی برای روزهای بیماری است! پس اگر به سلامتی خود فکر میکنید، باید به فکر بیمه هم باشید.
تفاوت بیمه تکمیلی و بیمه تامین اجتماعی در چیست؟
همانطور که در عنوان این پاراگراف لُپِ مطلب را به شما گفتیم، بیمه تکمیلی و بیمه تامین اجتماعی تفاوتهایی باهم دارند. نکتهی قابل توجه این که فرد بیمه شونده باید بنا به نیازی که دارد نوع بیمه خود را انتخاب کند و از آن بهرههای لازم را ببرد. در حقیقت، بیمه تامین اجتماعی پایه و بیمه تکمیلی، تکمیل کننده ی است! در موارد زیر به تفاوتهای بیمه تکمیلی و بیمه تامین اجتماعی اشاره کردهایم
تفاوت بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی از نظر مشتری و شرکت بیمه
در خصوص بیمههای تکمیلی میتوان گفت که میان شرکت بیمه و مشتری از طریق قرارداد ارتباط وجود دارد؛ اما در بیمه اجباری تامین اجتماعی، قانون میان بیمهگر و بیمه شدگان حکمفرماست. یعنی قانون ضرورت بیمه اجتماعی را برای بیمه شدگان تعیین کرده است. اگر فرد شاغلی باشید، حتما از این قانون اطلاع دارید که بیمه تامین اجتماعی برای تمامی افراد شاغل اجباری و ضروری است. با توجه به قانون کار، تمامی شاغلین باید این بیمهنامه را داشته باشند. اما بیمه تکمیلی کاملا اختیاری بوده و با طرحهای مختلف بیمه ای مختلف ارائه میشود. بیمهگزار پوششهای درمانی زیادی را در دستان خود دارد که این موضوع هم خالی از لطف نیست.
مزایای بیمه تکمیلی و بیمه تامین اجتماعی
استفاده از مزایای بیمه در بیمه تکمیلی منوط به پرداخت است، در حقیقت حق بیمه تکمیلی با درنظر گرفتن 9 درصد مالیات ارزش افزوده محاسبه میشود اما در بیمه اجتماعی رویه متفاوت تری را تجربه خواهیم کرد: به این صورت که در بیمه تامین اجتماعی با پرداخت کردن مستمر حق بیمه، امکان استفاده از مزایای این بیمه را خواهیم داشت. در راستای قوانین جمهوری اسلامی ایران، هر کارفرمایی وظیفه دارد کارگر خود را بیمه تامین اجتماعی (بیمه اجباری برای هر فرد شاغل) کند. پس از بیمه کردن کارفرما باید هرماه مبلغی را با عنوان حق بیمه کارمند خود به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند
تفاوت در نوع پوشش بیمه تکمیلی و بیمه تامین اجتماعی
در واقع تفاوت بین بیمه تکمیلی و تامین اجتماعی در نوع پوشش این دو است. در بیمه تامین اجتماعی پوششها برای همهی افراد برابر است ولی در بیمه تکمیلی تعهدات با توافق شرکت بیمه قابل تغییر خواهد بود.
فرق بیمه تکمیلی و تامین اجتماعی از نظر حق بیمه
پرداخت هزینه ها در بیمه تکمیلی فقط برای معالجه و درمان صورت میگیرد؛ اما در بیمه اجباری (بیمه تامین اجتماعی)، هزینههای پیشگیری نیز بعضا پرداخت میگردد. هزینههایی مثل پیشگیری از خسارات و خطرانی که هر لحظه ممکن است خطر آفرین باشد.
تفاوت در دوره انتظار بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی
دورهی انتطار برای زایمان و جراحیها در بیمهی تکمیلی پیشبینی شده است در صورتی که در بیمه تامین اجتماعی لحاظ نشده است.
مزایای بیمه تکمیلی چیست؟
افراد با خرید بیمه تکمیلی میتوانند از پوششهای درمانی آن استفاده کنند. البته توجه داشته باشید که سقف تعهدات بیمه درمان تکمیلی برای هر بیماری متفاوت است. در موارد زیر به مزایا و فواید بیمه تکمیلی اشاره کرده ایم
پوششهای درمانی بیمه درمان تکمیلی
افراد با خرید بیمه تکمیلی میتوانند از پوششهای درمانی آن استفاده کنند؛ البته که باید به سقف تعهدات بیمه درمان تکمیلی توجه داشته باشید . زیرا سقف تعهدات و پوششهای بیمه درمان تکمیلی برای هر بیماری متنوع است.
پوشش هزینههای بستری بیمه تکمیلی درمان
در صورت برقرار بودن شرایط زیر، بیمهگزار میتواند از پوشش هزینه بستری بیمه تکمیلی استفاده نماید:
- فرد به خاطر بیماری در بیمارستان بستری شود.
- هزینههای بستری از سقف تعهدات بیمه درمان پایه بیشتر شود.
بیمه تکمیلی هزینههایی از قبیل ویزیت و دارو به همراه هزینههای استفاده از خدمات اورژانس، هزینههای آمبولانس داخل شهر یا بین شهری را نیز پوشش میدهد.
استفاده از پوشش هزینههای دندانپزشکی
یکی از مشهورترین و کاراترین فواید بیمه تکمیلی این است که میتوانید با پرداخت هزینههای دندانپزشکی به شرکت بیمه از بیمه تکمیلی برای خدمات دندانپزشکی و مراقبت از دهان و دندان نیز استفاده نمایید.
خدمات بیمه درمان تکمیلی برای درمان بیماری چشم
بیمه تکمیلی هزینههای
- خرید اروتز و پروتز
- هزینههای افراد همراه بیمارهای زیر ۷ سال و بالای ۷۰ سال
- هزینههای جراحی عیوب انکساری چشم را پوشش میدهد.
بیمه تکمیلی هزینه درمان افراد را جبران میکند.
پوشش هزینههای پاراکلینیکی بیمه تکمیلی
فواید بیمه تکمیلی در این نوع پوشش شاید بیشتر به چشم بیاید؛ زیرا که موارد زیادی مانند: هزینههای سونوگرافی، آندوسکوپی، تست تنفسی، نوار عضله، نوار عصب، نوار مغز و مثانه، انواع اسکن، MRI، ماموگرافی، استرس اکو و دانسیومتری، تست آلرژی، اکوکاردیوگرافی، هولتر مانیتورینگ قلب و آنژیوگرافی چشم، شنواییسنجی و بیناییسنجی را میپردازد.
پوشش هزینههای جراحیهای مهم در بیمه درمان تکمیلی
جراحیهای سخت و مهم زیر در بیمه درمان تکمیلی پوشش داده میشود:
- سرطان
- مغز
- اعصاب مرکزی و نخاع
- گامانایف
- قلب و پیوند ریه
- کلیه و مغز استخوان
پوشش خدمات آزمایشگاهی در بیمه درمان تکمیلی
بیمه تکمیلی هزینه عملهای سرپایی و هزینه خدمات آزمایشگاهی را پوشش میدهد.
پوشش هزینه های زایمان بیمه تکمیلی
با بیمه تکمیلی میتوان هزینههای زایمان را پرداخت کرد: به این صورت که بیمه درمان تکمیلی نه تنها بخش قابل توجهی از این هزینهها را میپردازد؛ بلکه هزینههای درمان نازایی و ناباروری را نیز پرداخت میکند.
نکاتی درباره بیمه تکمیلی
در بالا، در رابطه با بیمه تکمیلی برای شما صحبت کردیم. اما باید دقت داشته باشید که پرداخت هزینهها در هر یک انواع بیمه متفاوت است. یا سقف تعهدات پرداختی در هر یک با دیگری فرق دارد. باید اشاره کنیم که بیمههای تکمیلی به منظور پوشش هزینههایی به وجود آمده است که بیمه های اصلی به بیمار پرداخت نمیکند. بیمه تکمیلی تمامی عملها و درمانها را پوشش نمیدهد. لازم است ذکر کنیم که بیمه پایه، ضرورتی است تا به بیمه درمان تکمیلی برسید.
بیمه تکمیلی یا بیمه تامین اجتماعی؟ کدام بیمه بهتر است؟
همانطور که گفته شد، بیمه تامین اجتماعی بیمه اجباری است. تمامی شاغلین میبایست برای تامین سلامتی خود بیمه تامین اجتماعی تهیه کنند. ولی بیمه درمانی تکمیلی اجباری نیست، بلکه تکمیل کننده هزینههای درمانی به شمار میرود. برای شما رزومهای رد نخواهد شد! در مقایسه این که کدام یک از این بیمهها بهتر است میتوان گفت هردوی این بیمهها به نحوی فواید خاص خود را دارند، میتوانید در کنار بیمه اجباری خود بیمه تکمیلی نیز داشته باشید. با داشتن بیمه تکمیلی درمان، مواردی که تحت پوشش بیمه اجباری نیستند، پوشش داده میشود
بیمه تکمیلی؛ راهکار کاهش هزینههای درمان
قطعا همه ما در جریان هزینههای سرسام آور درمان هستیم، اما متاسفانه برخی از خانوادهها، توان پرداخت این هزینههای گزاف را ندارند. به خصوص در رابطه با بیماریهای پرهزینه و صعب العلاج این مساله حادتر است. اما جای نگرانی وجود ندارد، در این کره خاکی، برای هر مشکلی یک راه حلی وجود دارد، و راه حل این مشکل نیز “بیمه تکمیلی” است.
بیمه تکمیلی چیست؟ چگونه بیمه درمان تکمیلی به کمک ما میآید؟
اول از همه باید به این سوال پاسخ دهیم که بیمه مکمل چیست؟ بیمه تکمیلی که تحت عنوان بیمه درمان تکمیلی و بیمه تکمیلی درمان از آن یاد میشود، از و بیمهای برای جبران هزینههای بالای درمان بیماریهاست. بخش زیادی از هزینههای درمان را در زمان بیماری یا حتی بعد از آن میتوان به بیمه تکمیلی سپرد!
برای این که بتوانید بخش از زیادی از هزینه های درمان را به بیمه تکمیلی واگذار کنید، میبایست اول یک بیمه پایه داشته باشید؛ سپس بیمه تکمیلی تهیه کنید. شما میتوانید هر سال با پرداخت مبلغ حق بیمه از پوششهای بیمه درمان تکمیلی استفاده کنید. در واقع می توان گفت، خرید بیمه تکمیلی، یک آیندهنگری هوشمندانه در روزهای سلامتی برای روزهای بیماری ست! به عبارت دیگر، این کار، تجربه عملی این جمله معروف را تداعی میکند ” پیشگیری بهتر از درمان است”.
اگر به سلامتی خود فکر میکنید، باید به فکر بیمه هم باشید
در این مقاله، قصد داریم بیشتر به بیمه درمان تکمیلی و موضوعات آن بپردازیم. شما نیز اگر سوالی در مورد این بیمهنامه کاربردی دارید و میخواهید دقیق تر بدانید که ” بیمه تکمیلی چیست” در ادامه با ما همراه باشید. این نوع بیمهها در انواع مختلف توسط شرکت های بیمه ارائه می شوند که نام آنها به عنوان تکمیل کننده هزیته های درمانی می درخشد! هم چنین می تواند جبران کننده ی هزینه های درمانی شما باشد. حتی این بیمه درمان میتوانند مکمل سایر بیمههای درمان نظیر بیمه تامین اجتماعی، بیمه سلامت و … تلقی شود. اگر برای درک فرق بین بیمه تکمیلی و بیمه تامین اجتماعی، به اطلاعات بیشتر نیاز دارید، ما مقاله “” را پیشنهاد می کنیم.
پوشش های بیمه تکمیلی چیست و چه وقت مورد استفاده قرار می گیرد؟
در حقیقت، می توان گفت که پوششهای بیمه درمان تکمیلی، تعهداتی ست که بیمه گر در قبال بیمهگزار متعهد است و باید آنها را به درستی انجام دهد، شرکت بیمه در زمان بروز بعضی از بیماری ها به شرح زیر خدماتی را ارائه می کند. از پوشش هایی که در بیمه درمان تکمیلی ارائه می شود میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- (سونوگرافی، ام آر آی، اکوکاردیوگرافی و…)
- هزینه بیمارستانی مانند یا بستری
- پرداخت خدمات آزمایشگاهی (نوار قلب، رادیو گرافی)
- هزینههای عملهای حیاتی جراحی ( مغز، اعصاب، سزطان، پیوند ریه و کبد و…)
- پرداخت هزینههای عمل سرپایی (گچ گرفتن، ختنه کردن)
- پرداخت هزینههای عملهای سرپایی مثل گچ گرفتن، ختنه کردن، بخیه زدن و…
- هزینه جراحی چشم شامل عیوب انکساری
- پرداخت هزینه عینک و سمعک
- پرداخت هزینههای دندان پزشکی به جز ایمپلنت، ارتودنسی، دندان مصنوعی و جراحی لثه.
- و خدمات اورژانسی
- پرداخت هزینه حضور همراه برای بیماران زیر ۷ و بالاتر از ۷۰ سال.
- پرداخت هزینههای درمان ناباروری و نازایی
- پرداخت مبالغ تهیه اروتز
- پوشش بلایای طبیعی و جبران هزینههای ناشی از آن
بیمه درمان تکمیلی چه عملهای جراحی را پوشش نمیدهد؟
بیمه تکمیلی عملهای زیبایی را پوشش نمیدهد. فقط عملهای جراحی را پوشش داده که برای تکمیل و بهبود سلامتی افراد انجام گیرد. از جمله عملهایی که تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار نمیگیرند به شرح زیر هستند:
- عمل زیبایی بینی( به طور کلی، بینی یا هر عمل زیبایی دیگر تحت پوشش بیمه تکمیلی نیست.)
- عمل زیبایی کوچک کردن معده یا لیپوماتیک
- جراحیهای زیبایی همچون فیلر لب فیلر بینی
- عملهای زیبایی همچون زاویه فک و…. تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار نگرفته و فقط این بیمه عملهای درمانی را تحت پوشش خود قرار میدهد.
البته به این نکته هم باید اشاره کنیم که بیمه تکمیلی را با بیمه عمر سامان اشتباه نگیرید. در مقاله میتوانید اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.