چرا لفور مقصد اصلی گردشگران در سوادکوه است؟

دهستان لفور (لپور) یکی از دهستان‌های شهرستان سوادکوه شمالی در استان مازندران در شمال ایران است. این دهستان از سمت جنوب به ارتفاعات رشته‌کوه البرز، از سمت غرب به منطقه قرآن‌تالار یا بابلکنار و از سمت شرق به جنگل‌های منتهی به بخش زیراب و جوارم و از سمت شمال به جنگل‌های منتهی به بخش شیرگاه محدود است. خیلی ها هستند که مخصوصا در این روزهای گرم تابستان به دنبال مقصدی اند که هم بکر و سر سبز باشد و هم خوش آب و هوا و از این رو ما امروز جنگل لفور در سوادکوه مازندران را به صورت کامل برای شما به عنوان مقصدی با چنین خصوصیاتی معرفی خواهیم کرد. اگر تجربه کافی برای شب ماندن در جنگل را ندارید، به دلیل خطرات احتمالی مثل حمله حیوانات وحشی، حتما از قبل به فکر اجاره کلبه در لفور باشید.

جنگل لفور زیستگاه بکر و مناسبی برای طیف گسترده‌ای از گیاهان و جانوران بوده و ازنظر پوشش گیاهی و جانوری بسیار غنی به شمار می‌رود. وجود بیش از ۸۰ گونه گیاهی متمایز و حیواناتی مثل خرس، روباه، پرندگان و… این منطقه را تبدیل به یک موزه طبیعی برای علاقه‌مندان کرده است. بخش وسیعی از جنگل با درختان پهن‌برگ انجیری که ارتفاع آن‌ها تا ۲۵ متر می‌رسد، پوشیده شده که سایه خنکی را بر فضای جنگل حاکم می‌کند.

فاصله جنگل لفور از تهران

اگر جاده شیرگاه را به عنوان ورودی حساب کنیم، فاصله این جنگل از تهران در حدود ۲۵۰ کیلومتر است.

می‌توانید در کمتر از ۴ ساعت از تهران به این منطقه جذاب و خوش و آب و هوا برسید.

فاصله جنگل لفور از بابلسر

این جنگل می‌تواند یکی از قسمت‌های سفر شما به استان مازندران باشد.

اگر در بابلسر اقامت دارید، تنها ۷۵ کیلومتر با جنگل مورد نظر فاصله دارید و از مسیر بابلسر به بابل و جاده گنج افروز به سمت لفور حرکت کنید.

فاصله جنگل لفور از مشهد

نزدیکی به شرق کشور باعث شده تا این جنگل یکی از بهترین گزینه‌ها برای سفر از سمت استان خراسان و مشهد باشد.

فاصله لفور از مشهد در حدود ۷۵۰ کیلومتر است و برای رسیدن به این جنگل جنگل از نیشابور، سبزوار، شاهرود، دامغان، ساری و در نهایت قائمشهر عبور می‌کنید و وارد جنگل سرسبز می‌شوید.

بهترین زمان سفر به جنگل لفور

هزاررنگی برای انسان صفت خوبی نیست؛ اما همین صفت برای طبیعت بهترین توصیف است. هوای شمال باعث طبیعتی با رنگ‌های مختلف شده است. فصل بهار شکوفه‌های ظریف درختان جنگل را چراغانی‌ می‌کند و در تابستان همین چراغ‌های کوچک تبدیل به محصولات خوشمزه می‌شود. در بهار آبشارهای جنگل لفور پرآب می‌شوند. تابستان هوای لفور را شرجی می‌کند که پیاده‌روی را کمی سخت می‌کند. پاییز هم فصل رنگ عوض‌کردن درختان است. درختانی که تا امروز به رنگ سبز براق بودند حالا به نارنجی و زرد و قرمز تبدیل می‌شوند. بهترین زمان سفر به لفور از اردیبهشت تا اواخر تابستان است. بیشتر گردشگران در تابستان به این جنگل سفر می‌کنند. سفرهای پاییزه جنگل هم زیاد است؛ اما امان از زمستان. بهتر است زمستان به جنگل سفر نکنید. با اینکه طبیعت این منطقه حتی در زمستان هم زیباست؛ اما امکان گم‌شدن به خاطر بارش‌ها وجود دارد.

اقامت در لفور

سفر طبیعت بدون شب‌مانی کامل نیست. اکثر گردشگران لفور به دنبال محلی برای اقامت هستند. خوشبختانه لفور چنین امکاناتی را فراهم کرده است. در نزدیکی جنگل ویلاها و اقامتگاه‌های بومگردی بسیاری وجود دارد. در این اقامتگاه‌ها هم از طبیعت لذت می‌برید هم با فرهنگ کهن این مردمان آشنا می‌شوید. اگر چادرزدن در طبیعت را دوست دارید به سد لفور بروید. این منطقه محل‌های مناسبی برای چادرزدن دارد. شب در جوار ستارگان صبح‌کردن تفریحی مفرح است. حتی اگر عادت به صبح زود بیدارشدن ندارید، این بار را زود بیدار شوید. دیدن طلوع خورشید از پشت سد لفور منظره‌ای تکرارنشدنی است

کلبه جنگلی لفور

اقامت در چادرها یا بومگردی‌ها دلنشین هست؛ اما به پای شب‌مانی در کلبه جنگلی نمی‌رسد. کلبه‌ای که از پنجره‌‌اش می‌توانید زندگی آرام حیوانات را از نزدیک مشاهده کنید. بازی پرندگان روی شاخه درختان یا جنب‌وجوش خرگوش‌ها لابه‌لای علف‌های جنگل منظره‌ای است که از پنجره خانه‌های ما هرگز دیده نمی‌شود. هیجان ماندن در این کلبه‌ها بی‌انتهاست. صدای صحبت حیوانات با هم برای ما آشنا نیست به همین علت اضطرابی شیرین را به آدم تزریق می‌کند. این کلبه‌ها از کاهگل و چوب ساخته شده است. این کلبه‌ها منوی غذا هم دارند. غذاهایی خوشمزه که با بهترین مواد پخته شده‌اند. برای پیداکردن این کلبه‌ها می توانید به سایت گلستانی ها مراجعه کرده و برای اجاره کلبه در لفور اقدام نمایید.

جاذبه های گردشگری در لفور

سد البرز، مکانی جذاب برای گردشگران

این سد در ابتدا قرار بود تا به عنوان یک سد مخزنی بر روی بابلرود ساخته شود اما در نهایت در سال ۱۳۷۴ در منطقه ی لفور و در قسمت شمالی سوادکوه ساخته شد. با این که در منابع رسمی این سد را با نام آیت الله صالحی مازندرانی می شناسند اما، نام عامه ی این سد؛ همان البرز است. سد البرز (Alborz Dam) را به عنوان بزرگ ترین سد خاکی ایران هم می شناسند. اگر می خواهید به سد البرز لفور بروید، برای افزایش سطح ایمنی خود تنها از فاصله ای مناسب و در یک کلام دور از آن دیدن کنید چون ممکن است که حصار کشی های آن دچار مشکل باشد و ضریب وقوع حادثه را مخصوصا برای افرادی که به صورت حرفه ای با اصول طبیعت گردی آشنا نیستند، بالا ببرد.

آبشار اسکلیم

این آبشار به عنوان عروس این جنگل شناخته شده است. ارتفاع آن حدود ۳۲ متر بوده و به صورت پلکانی است. به خاطر آهک موجود در آب آبشار، خواص درمانی بسیار زیادی دارد. این آبشار در بابل، جاده گالشکلا و در انتهای روستای گالشکلا قرار دارد. برای رسیدن به آن، باید حدود چند ساعت در دل جنگل پیاده‌روی کنید.

هفت آبشار

این آبشار به دو قسمت بزرگ و کوچک تقسیم بندی می‌شود که در بخش غربی جنگل وجود دارند. برای رفتن به هفت آبشار تیرکن باید حدود دو ساعت در جنگل لفور سوادکوه پیاده‌روی کنید تا به آن برسید. اگر اهل آبتنی و شنا هستید، در روزهای گرم سال می‌توانید در آن تجربه شنا را داشته باشید. این آبشار در انتهای روستای درازکلا قرار دارد.

در سایت گلستانی ها https://golestaniha.com/ دستت برای اجاره ویلا در هر جای ایران و با هر امکاناتی باز است؛ به فکر اجاره ویلا در شمال برای خوشگذرانی لب دریا هستید؟ یک کلبه جنگلی دنج یا ویلا استخردار برای سفر با دوستان می‌خواهید ؟ شاید هم یک سوئیت در کیش برای سفر خانوادگی؟ از بین صدها اقامتگاه‌ها در سایت اجاره ویلا گلستانی ها با دیدن تصاویر و مقایسه قیمت‌ها و امکانات، بهترینش را انتخاب کنید. حالا که خیالت از یک جای عالی با یک میزبان مهمان‌نواز و پشتیبانی کامل گلستانی ها با مدیریت خانم معصومه بیات از لحظه رزرو تا پایان سفر راحت است، می‌توانید برای هر ثانیه حالِ خوش در سفر برنامه‌ریزی کنید. شماره تماس برای اجاره ویلا 09114481870 .

پلنگ دره

یکی از بهترین جاهای این جنگل، پلنگ دره محسوب می‌شود که هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. آبشار پلنگ دره و رودخانه خروشان آن، مکانی مناسب برای تفریح و آب‌تنی گردشگران محسوب می‌شود. پلنگ دره در روستای شیرگاه، در قسمت شرق جنگل قرار دارد و باید چند ساعتی را در دل جنگل بروید تا به آن برسید.

امامزاده گزو

یکی از مکان‌های مقدس لفور برای روستاییان این منطقه، امامزاده گزو است. در گزو آبشاری با ارتفاع ۴۸ متر وجود دارد که در بین گردشگران مشهور است. مسیر دسترسی به امامزاده گزو در زیر قرار داده شده است.

آبشار ترز

این آبشار در روستای قرآن تالار قرار دارد و پل چوبی روی رودخانه آن، فضای طبیعت را بسیار خوش نقش و نگار کرده است. این آبشار بکر و دست نخورده حدود ۱۸ متر ارتفاع دارد.

خروج از نسخه موبایل