رژیم غذایی کبد چرب در طب

بکارگیری رژیم غذایی و تغذیه مناسب، موجب تناسب اندام و لاغری نیز می‌شود. برای درمان کبد چرب، تغییر در رژیم غذایی و تغذیه روزانه ضروری است. برای درمان کبد چرب چی بخوریم و چی نخوریم؟  برنامه غذایی مناسب در رژیم کبد چرب شامل مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، قهوه، روغن زیتون، سویا، آجیل و دانه های کتان و چیا و … است. برای درمان کبد چرب چی نخوریم؟ بهترین رژیم لاغری و تغذیه ممنوعه برای سلامت و تناسب اندام مبتلایان به این بیماری شامل نوشابه ، الکل، غذاهای شور، چربی های اشباع، غذای سرخ شده، بیکن، سوسیس، گوشت های پخته شده و گوشت های چرب میباشد.

رژیم غذایی |کبد چرب

خطرات بیماری کبد چرب

بیماری کبد چرب به دلیل تجمع سلول‌های چربی در کبد ایجاد می‌شود و به‌صورت عادی در افراد سالم نیز وجود دارد؛ اما با افزایش آن سلامتی افراد را به خطر می‌اندازد. کبد یکی از اعضای مهم بدن است که نه‌تنها در تولید بسیاری از متابولیت‌ها نقش دارد، بلکه به پاکسازی سموم از خون و بدن نیز کمک می‌نماید، با پکیج کبد چرب میتوانید از خطرات این بیماری در امان باشید.

رژیم کبد چرب

بیماری کبد چرب، همانطور که از اسمش پیداست، بیماری حاصل از تجمع چربی در کبد است. ابتلا به کبد چرب در دو نوع عمده شایع است:  ناشی از الکل (ناشی از مصرف بیش از حد الکل) و غیر الکلی.

برای افرادی که به گرید ۲ مبتلا هستند بهترین رژیم غذایی شامل محدود کردن مصرف کربوهیدارت ها می باشد. ضمن آنکه بهتر است نان و برنج مصرفی حتما دارای سبوس باشد. این افراد بهتر است از میوه ها و سبزیجات بیشتر و روغن های سالم تر در رژیم غذایی خود استفاده کنند. همچنین غذاهای فرآوری شده و دارای شکر و قند بالا را محدود نمایند. این افراد بهتر است هرگز الکل، گوشت و چربی های اشباع مصرف نکنند.

قهوه

تحقیقات پزشکی در حوزه تغذیه و تناسب اندام نشان داده، قهوه ی بدون خامه و شکر، یکی از موثرترین روش ها برای بهبود کبد چرب است. به نظر می رسد که قهوه ممکن است نفوذپذیری روده را کاهش داده و لذا جذب چربی را برای بدن کندتر می کند. البته صحت این مسئله هنوز در مرحله تحقیقات بالینی قرار دارد اما با این وجود، شواهد فزاینده ای نشان می دهد که قهوه اثرات مفیدی در کمک به کاهش علائم و خطرات بیماری دارد. بسته به نوع شدت بیماری و وضعیت بیمار، مصرف 7 تا 9 فنجان قهوه در هفته توصیه می شود.

غذاهای غنی از ویتامین E

شامل فلفل دلمه ای قرمز، اسفناج ، بادام زمینی و مغزها و … می باشد که سرشار از ویتامین E بوده و برای افراد مبتلا به کبد چرب توصیه

برنامه غذایی سالم

چنانچه چربی یا همان تری گلیسرید در کبد تجمع پیدا کرده و از آن خارج نشود، فرد به بیماری کبد چرب دچار می‌شود. درصورت بروز این بیماری، چنانچه رژیم غذایی فرد تغییر نکند، این بیماری پیشرفت کرده و ممکن است سبب ایجاد سیروز کبدی بدخیم شود. به همین دلیل است که افراد باید در مراحل اولیه این بیماری یک برنامه غذایی برای کبد چرب خود داشته باشند تا از پیشرفت آن جلوگیری کند و بنابراین دانستن نکات آشپزی رژیمی ضروری‌ست.

علائم بیماری، ممکن است در پوست یا به‌صورت اضافه وزن و چربی دور شکم ویا در عملکرد قلب و عروق و سایر اعضای بدن، نمود پیدا کند. در ادامه محصولات بیز شاپ آورده‌ایم که به شما کمک می‌کند چنانچه در آغاز ابتلا به کبد چرب هستید، از پیشرفت آن جلوگیری کرده و مانع از بروز علائم آن شوید.

پیشنهاد میشود برای دیدن راه های لاغری به مقاله نوشته شده ما با عنوان رادنبال نمایید.

صبحانه رژیمی برای کبد چرب

صبحانه مناسب برای کبد چرب چیست؟ همانطور که می‌دانید صبحانه یکی از وعده‌های مهم در روز است. یکی از نکات اساسی در ارتباط با این بیماری، این است که نباید هیچ یک از وعده های غذایی حذف شوند؛ اما می‌توان وعده‌های غذایی را سبک انتخاب کرد و از غذاهای بی خطر  استفاده نمود. برای تهیه صبحانه رژیمی برای کبد چرب باید نکاتی را رعایت کنید. اولین نکته مربوط به مصرف سبزیجات، به خصوص سبزیجات چلیپا در وعده صبحانه است، که می‌تواند به پاکسازی سموم از بدن کمک کند. در کنار سبزیجات چلیپا، همچون کلم بروکلی، گل‌کلم و…، از مرکبات استفاده کنید.

مصرف ویتامین سی و همچنین نوشیدن آب مرکبات در صبح، می‌تواند به پاکسازی کبد کمک کند. یکی از نکات آشپزی رژیمی برای درمان این عارضه، چکاندن آب لیموترش در آب و نوشیدن آن در طی روز است.چنانچه طرفدار نوشیدن چای در صبحانه هستید، بهتر است چای سیاه را با چای سبز جایگزین کنید. مصرف چای سبز نه تنها در لاغری به شما کمک می‌کند، بلکه یکی از بهترین گزینه‌ها برای صرف یک صبحانه کبد چرب است و به پاکسازی آن کمک می‌کند.

برای کاهش وزن، می‌توانید در وعده صبحانه خود قهوه را جای بدهید؛ اما مصرف زیاد قهوه می‌تواند با گرم کردن کبد، سبب ایجاد کبد چرب شود؛ پس بهتر است مصرف آن محدود باشد. همچنین انواع توت، انگور و کشمش را در برنامه غذایی خود جای دهید تا به بهبود آن کمک کند.

  • تهیه صبحانه برای کبد چرب با زردچوبه: زردچوبه نه‌تنها برای تهیه یک صبحانه رژیمی برای کبد چرب مفید است، بلکه به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌های بسیار و خواص ضدالتهابی که ماده کورکومین موجود در زردچوبه دارد، به درمان کبد چرب و هر نوع التهاب دیگری کمک می‌کند؛ بنابراین می‌توانید از زردچوبه در تهیه وعده‌های غذایی مختلف استفاده کنید.
  • خوردن سیر ناشتا: سیر حاوی میزان زیادی گوگرد است که کمک می‌کند آنزیم‌های کبدی فعال شده و در نتیجه برای تهیه یک صبحانه برای پاکسازی کبد بسیار مفید است. همچنین می‌توانید حبه‌های سیر را به‌صورت ناشتا میل کنید تا به میزان بیشتری از خواص آن دست پیدا نمایید.
  • سبزیجات چلیپا: برای تهیه یک صبحانه رژیمی برای کبد چرب، می‌توانید از مصرف سبزیجات چلیپ،ا یعنی انواع کلم همچون کلم پیچ، کلم بروکلی، کلم بروکسل و گل کلم استفاده کنید. در این سبزیجات گلوتاتیون وجود دارد که به شما کمک می‌کند یک صبحانه برای پاکسازی کبد داشته باشید و همچنین در افزایش سیستم ایمنی بدن نیز موثر است.

دمنوش کبد چرب

دمنوش کبد چرب دکتر بیز باعث افزایش چربی سوزی می‌شود، این دمنوش کبد چرب  ممکن است مزیت دیگری برای دور کمر شما داشته باشد، زیرا به عنوان یک میان وعده کاهش وزن فوق‌العاده رضایت‌بخش نیز عمل می‌کند.نوشیدن این دمنوش کبد چرب دکتر بیز 20 کالری و سرشار از آنتی اکسیدان به عنوان یک میان وعده بعد از ظهر می تواند به شما کمک کند تا چندین ساعت سیر بمانید. همچنین می‌توانید از میان وعده‌های ماشین فروش ناسالم دوری کنید. کاهش این میان وعده ها باعث صرفه جویی در صدها کالری و کاهش نسبتاً سریع چربی می شود.

 

نمایش بیشتر