مشکلات آنتن دهی در موبایل

حال که کمی در مورد علت های آنتن ندادن گوشی دانستیم لازم است ترفندهایی برای عیب یابی آنتن در منزل را نیز آموزش دهیم. برای آنکه بتوانید گوشی هوشمندی که مشکل آنتن دارد را در منزل عیب یابی کنید لازم است گام های زیر را به ترتیب طی نمایید:

در این مرحله لازم است قبل از هرکاری میزان آنتن واقعی (شدت سیگنال واقعی) را برای گوشی خود به دست آورید. اصولا سیگنال را با یکای دسی بل db نمایش می دهند.

این اعداد شدت سیگنال آنتن گوشی شما را نمایش می دهند. اگر عدد نمایشی عددی نزدیک به 60db- است یعنی شدت سیگنال و در نتیجه آنتن شما برای دریافت و ارسال به شبکه چیزی نزدیک به حد اعلای خود است.

اگر شدت سیگنال نمایشی روی گوشی شما عددی کمتر از 100 db- است، می توان شدت سیگنال را خیلی بد دانست. در این صورت باید برخی اقدامات دیگر را برای بهبود آنتن گوشی انجام دهید.

وجود دیوار و اجسامی که میان شما و برج ارسال سیگنال آنتن است، می تواند روی شدت سیگنال و قوت آنتن موبایل شما تاثیر بگذارد. در این صورت گوشی نمی تواند به شبکه متصل شود و ممکن است در حالی که آنتن دو خط یا بیشتر را نمایش می دهد نتوانید تماسی برقرار کرده و یا تماسی را دریافت کنید.

برای آن که متوجه شوید عیب از گوشی شما است یا مشکل از فضایی است که درون آن قرار گرفته اید موبایل خود را به فضایی باز ببرید و سعی کنید با آن تماس برقرار کنید.

با این کار شما احتمال ارسال و دریافت سیگنال هایی قدرتمند تر روی گوشی خود را افزایش می دهید. اگر با این کار هم آنتن موبایل بهبود پیدا نکرد، به گام بعدی بروید.

یکی از مجرب ترین راه حل ها برای حل کردن مشکل آنتن گوشی، ریستارت کردن آن است. زمانی که گوشی را ریستارت می کنید گوشی و سیستم عامل آن رفرش می شوند.

در این حالت بار دیگر گوشی به دنبال شبکه می گردد. این کار اصولا برای پیدا کردن شبکه آنتن موبایل جواب می دهد؛ هر چند که ریستارت کردن موبایل شما ممکن است تنها به صورت موقتی مشکل آنتن را حل کند.

ریستارت کردن گوشی برای دریافت آنتن برای کسانی که به کرات با مشکل آنتن گوشی مواجه می شوند، راه حلی آسان و سریع است. اگر مشکل آنتن گوشی با ریستارت کردن آن هم حل نشد، می بایست به گام بعدی عیب یابی آنتن موبایل بروید.

روی آیکون مد پرواز کلیک کنید و آن را روشن کنید و برای 30 ثانیه صبر کنید.پس از گذشت سی ثانیه، می توانید مد پرواز را غیر فعال کنید و آن را off نمایید.

زمانی که گوشی از مد پرواز خارج شد، سیستم عامل به دنبال شبکه های آنتن موجود می گردد و با احتمال خوبی می تواند این شبکه ها را پیدا کند و به انها متصل شود.

گاهی اوقات حتی با این که سیم کارت به درستی درون اسلات خود قرار گرفته است، گوشی نمی تواند سیگنال آنتن را پیدا کند و همین مسئله باعث می شود که پیغام خطایی مبنی بر پیدا نشدن آنتن نمایش داده شود.

برای حل این مشکل باید سیم کارت را به دقت از محل خودش خارج کنید و سپس آن را بار دیگر وارد اسلات کنید. اگر حس می کنید پس از وارد کردن دوباره سیم کارت، سیم کارت درون براکت خودش حرکت می کند باید گوشی را برای بررسی های بیشتر به دست کارشناسان تعمیرات موبایل بسپارید.

برای فهم این موضوع که حرکت سیم کارت درون براکتش موجب از دست رفتن آنتن می شود یا خیر، می توانید پس از قرار دادن سیم کارت درون اسلاتش، آن را کمی حرکت دهید، اگر حین حرکت آنتن گوشی پرید، می توانید مطمئن شوید که مشکل آنتن گوشی از براکت سیم کارت است.

اگر مطمئن شوید که مشکل از براکت سیم کارت است، باید گوشی را به گارانتی آن بسپارید تا آن را برای وجود مشکلات احتمالی در ساخت بررسی کنند. برای حل موقتی مشکل می توانید با استفاده از یک تکه کاغذ، سیم کارت را درون محل آن نگه دارید.

اگر شما هم قصد خرید یک گوشی دست دوم را دارید رو مطلب آبی رنگ کلیک کنید و از نکارفع مشکل آنتن دهی گوشی چگونه است؟ ضعف سیگنال مشکلی است که بسیاری از کاربران گوشی های هوشمند حداقل یک بار با آن مواجه می شوند و با وجود اینکه در اکثر این موارد، علت آنتن دهی ضعیف موبایل، به انتن های مخابراتی برمی گردد اما با تنظیمات مختلفی می توان آنتن را تقویت کرد.

بارها پیش آمده که در حال صحبت کردن یا پیام دادن هستیم که ناگهان آنتن موبایلمان می پرد یا ضعیف می شود. امروزه زندگی و کار بسیاری از انسان ها به گوشی موبایلشان بستگی دارد. بنابراین ضعف سیگنال انتن موبایل روی کار آن ها می گذارد. خوشبختانه با انجام می توانیم آنتن گوشی یا آن را تقویت و مشکل انتن دهی گوشی و دیگر برندها را به شکل ساده ای حل کنیم. در ادامه این مطلب از ، به این سوال که چرا انتن گوشی ضعیف است و همچنین روش هایی که به تقویت آنتن موبایل کمک می کنند پرداخته ایم.

رفع مشکل آنتن دهی گوشی؛ چگونه انتن دهی گوشی را درست کنیم؟

اگر مشکل از دستگاه شما نباشد، کار خاصی برای رفع مشکل عدم آنتن دهی موبایل، از عهده شما برنمی آید چرا که علت آنتن دهی ضعیف گوشی در بیشتر موارد مربوط به تنظیمات انتن دهی موبایل است و باید از طرف آن ها برطرف شود. اما اگر دلیل ضعیف شدن آنتن گوشی از آن ها نباشد، مثلا اگر یک گوشی با همان خط یا خط دیگری، در منطقه شما مشکل آنتن دهی ندارد، پس مشکل از ضعیف شدن انتن گوشی است.

  1. به روز رسانی نرم افزار برای رفع مشکل آنتن دهی گوشی

آیا شما هم پیام هایی که راجع به تنظیمات انتن دهی ایرانسل و همراه اول هستند را دریافت می کنید؟ معمولا این پیام ها می گویند که گوشی شما به کدام آنتن مخابراتی وصل می شود. به طور ایده آل شما باید همیشه این پیام ها را جدی بگیرید و گوشی را به روزرسانی کنید. اما اگر خیلی وقت است که این پیام آپدیت برایتان نیامده است، از تنظیمات گوشی می توانید گوشی موبایلتان را به روزرسانی کنید؛ بدین ترتیب شما اولین گام برای رفع مشکل ضعیف بودن انتن دهی گوشی را برداشته اید چرا که دلیل این موضوع می تواند یک باگ نرم افزاری باشد.

  1. خاموش کردن سرویس های غیرفعال

سرویس هایی مانند وای فای، بلوتوث و ارتباط حوزه نزدیک (ارتباط NFC) گاهی می توانند باعث ایجاد مشکلاتی برای آنتن گوشی شوند؛ چراکه این سرویس ها تلاش می کنند از طریق سرویس خودشان پیام یا تماسی را برقرار کنند یا به گوشی های دیگر اجازه می دهند از پهنای باندی که برای آنتن گوشی یا اینترنت سریع نیاز است استفاده کنند. پس برای تقویت انتن دهی ضعیف اگر به این خدمات نیاز ندارید، آن ها را خاموش کنید.

  1. خاموش و روشن کردن حالت پرواز

اگر آنتن گوشیتان پریده است یا اینترنتتان ضعیف کار می کند، یک بار حالت پرواز () را خاموش و روشن کنید. این کار باعث می شود که گوشی تلفن همراه یکبار دیگر به سرویس اینترنت یا مخابرات وصل شود. بنابراین اگر جایی هستید که به آنتن مخابرات نزدیک هستید و مطمئنید خوب است، برای تقویت آنتن موبایل در خانه یکبار حالت هواپیمای گوشی را خاموش کنید و بعد از 30 ثانیه روشن کنید تا گوشی مجبور به اتصال دوباره به سرویس اینترنت همراه شود.

  1. انتخاب دستی اپراتور شبکه اینترنت

این گزینه تنها برای گوشی های اندرویدی فعال است. برای انتخاب دستی به قسمت زیر بروید:

بخش تنظیمات > یافتن شبکه های موبایل > اپراتورهای شبکه

گوشی تمامی شبکه های موجود در اطراف شما را اسکن می کند. شبکه ای که قوی تر است و به شما هم نزدیکتر است را انتخاب کنید.

  1. بررسی سیم کارت

گاهی اوقات با اینکه سیم کارت را درست در اسلات گذاشته اید، اما باز هم آنتن گوشی خوب کار نمی کند. برای رفع مشکل آنتن دهی گوشی، یک بار سیم کارت را از جای خود بردارید و دوباره جا بزنید. اگر حس کردید سیم کارت سر جای خود کمی حرکت می کند، مشکل از اسلات سیم کارت است. برای حل این مشکل، گوشی را پیش یک تعمیرکار ببرید.

اگر اسلات سیم کارت مشکلی ندارد ممکن است علت، خود سیم کارت باشد. مخصوصا اگر مدت طولانی از یک سیم کارت استفاده کردید. چرا که سیم کارت های قدیمی ممکن است با پیکربندی جدید آنتن های مخابراتی سازگاری نداشته باشند یا اینکه به مرور زمان رابط آن ها به گوشی، گرد و خاک گرفته یا از بین رفته است. ابتدا سیم کارت را دربیاورید و آن را با یک پد الکلی تمیز کنید. همچنین می توانید یک سیم کارت جدید از شرکت ارائه دهنده دریافت کنید.

  1. G درست را انتخاب کنید

هرکدام خصوصیات مختص به خود را دارند و سیگنال های مربوط به هرکدام نیز در برخی اوقات از آنتن های مخابراتی متفاوتی دریافت می شود. برخی شرکت های ارائه دهنده به صورت خودکار تنظیمات سیم کارت را جوری تنظیم می کنند که اولویت انتن دهی موبایل به شبکه های 5G داده شود حتی اگر آنتن مربوط به آن با شما فاصله زیادی داشته باشد. حتی ممکن است شبکه 4G به طور موقت دچار مشکل شده باشد. به همین خاطر شبکه های 3G یا 2G را انتخاب کنید و ببینید تغییری در آتن دهی مشاهده می کنید یا خیر.

  1. چند طبقه بالاتر بروید

آنتن گوشی همراه و همچنین داده تلفن همراه در طبقات بالاتر سیگنال قوی تری دارند. پس اگر طبقه همکف هستید و نمی توانید موانع سر راه سیگنال ها را بردارید (مانند ساختمان های بزرگ، درخت ها و غیره)، پس چند طبقه بروید بالا تا آنتن قوی تری داشته باشید.

  1. به پنجره نزدیک شوید

سیگنال آنتن موبایل یا داده اینترنت وقتی مانعی سر راهش نباشد راحت تر می تواند وارد ساختمان شود؛ موانعی مانند آجر و سیمان و ورقه های فولادی و غیره. بنابراین آنتن گوشی کنار پنجره ها که مانعی نیست قوی تر است و سیگنال بهتری دارد. اگر کنار پنجره هم سیگنال گوشی بهتر نشد، از ساختمان خارج شوید. مطمئنا خارج از ساختمان سیگنال بهتری از آنتن مخابرات دریافت می کنید.

  1. درخت ها، تپه ها و کوه ها

درخت و تپه می توانند یکی از علت های کم شدن آنتن موبایل، به خصوص در تابستان و به علت انبوه برگ ها باشند. مطمئنا نمی توانید کوه را جا به جا کنید یا درخت سرسبزی را قطع کنید. به شما راه حل دیگری را برای تقویت آنتن دهی گوشی پیشنهاد می دهیم که ممکن است کمی هزینه بر باشد، اما کاربردی است. بهترین راه تهیه یک ریپیتر یا تکرارگر است. تکرارگر می تواند سیگنال ضعیف تلفن همراه درون خانه را قوی کند. یک گوشی تلفن همراه می تواند سیگنال ضعیف را تا 32 برابر قوی تر کند.

  1. فاصله زیاد از برج مخابرات؛ علت آنتن دهی ضعیف گوشی

ممکن است فاصله تان از برج مخابرات یا آنتن های اینترنت همراه زیاد باشد. بنابراین طبیعی است که آنتنتان ضعیف باشد. پس اگر جا به جایی منزل یا محل کارتان مشکل است، بهترین راه می تواند استفاده از روش های تقویت آنتن موبایل، مثل خرید یک ریپیتر (تکرارگر) باشد. تکرارگر می تواند سیگنال های ضعیف را دریافت کند و آن را قوی کند و در دسترس شما قرار دهد.

با شرکت در دوره تعمیرات موبایل ، علاوه بر یادگیری و کسب مهارت در تعمیرسخت افزار و نرم افزار دستگاه های موبایل، این مزیت بزرگ را خواهید داشت که در پایان دوره گواهینامه رسمی و بین المللی را از یک موسسه فنی و حرفه ای دریافت کنید.

  1. مسدود کردن آنتن گوشی

اگر طی یک دهه گذشته اخبار دنیای را دنبال کرده باشید حتما ماجرای آنتن گیت را به خاطر دارید. آیفون 4 در زمان عرضه به دلیل انتن دهی ضعیف گوشی و داشتن آنتن هایی که به راحتی با دست می شد مانع از دریافت سیگنال های مخابراتی توسط آن ها شد، مورد تمسخر قرار گرفت. در آن زمان استیو جابز به کاربران توصیه کرد گوشی را طور دیگری به دست بگیرند تا بتوانند سیگنال ها را دریافت کنند.

البته این راه حل خیلی به درد نخورد و آن ها در نهایت محکوم به پرداخت 53 میلیون دلار خسارت به 25 میلیون کاربر آیفون 4 شدند. این مشکل ممکن است در برخی گوشی های امروزی نیز دلیل ضعف سیگنال انتن موبایل باشد. اگر اطلاع نداشته باشید که چگونه گوشی را در دست بگیرید، ممکن است جلوی این آنتن داخلی را بگیرید و طبیعتا آنتن گوشی یا اینترنت ضعیف می شود.

اینکه این آنتن داخلی کجای گوشی قرار دارد، به مدل گوشیتان بستگی دارد. با یک جستجوی ساده می توانید متوجه شوید که آنتن گوشی شما کجا قرار گرفته است. پس سعی کنید مانع دریافت سیگنال این آنتن داخلی نشوید.

  1. تغییر دکوراسیون برای حل مشکل انتن دهی ضعیف

وسایل و اشیا در خانه می توانند از علل ضعف سیگنال انتن موبایل باشند؛ وسایلی مانند یخچال فریزر، کابینت و کمدهای فلزی، آبشارهای مصنوعی و دکوری. آسانترین راه برای تقویت آنتن دهی گوشی کمی تغییر دکوراسیون است! با جا به جا کردن موانع بین گوشی تلفن همراه و جایی که سیگنال وارد ساختمان می شود، مشکل ضعیف بودن آنتن گوشی را حل کنید.

  1. بازگشت به تنظیمات کارخانه

اگر فکر می کنید مشکل از گوشی است، آخرین راه ریست کردن آن یا بازگشت به است. اما پیشنهاد می دهیم ابتدا تمامی راه های ذکر شده در این مقاله برای انتن دهی موبایل را امتحان کنید بعد به سراغ ریست کردن گوشی بروید؛ چراکه با بازگشت به تنظیمات کارخانه تمامی اطلاعات و برنامه هایی که روی گوشی دارید پاک می شوند. به عبارتی گوشی به حالت اولیه اش هنگام خرید باز می گردد. پس قبل از ریست کردن تلفن همراهتان، از تمامی اطلاعاتی که درون گوشی دارید یک نسخه بکاپ تهیه کنید.

کد آنتن دهی همراه اول و ایرانسل

طی چند سال گذشته تقریبا برای هرمشکلی یک کد مطرح شده که به گفته کسانی که این مطالب را منتشر می کنند، می توانند یک راه حل ساده برای مشکلات مختلف باشند. مانند کد برای افزایش طول عمر باتری یا هک کردن گوشی دیگران و غیره. کد تقویت آنتن همراه اول و همراه اول هم جزو همین دسته هستند که با عنوان رفع مشکل ضعیف بودن آنتن دهی گوشی مطرح شدند.

چرا آنتن گوشیم ضعیفه؟

شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که چرا گوشی آنتن ندارد ؟ دلایل پریدن آنتن گوشی می تواند به فاکتورهای زیادی برگردند. ممکن است سیم کارت شما دچار مشکل شده باشد یا ممکن است گوشی شما قدیمی باشد و فرکانس های مخابراتی جدید را پشتیبانی نکند. با استفاده از روش هایی که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم می توانید علت ضعیف بودن آنتن گوشی را پیدا و آن را برطرف کنید.

آیا سیگنال ضعیف روی مصرف باتری گوشی تاثیر می گذارد؟

بله. در شرایط ضعیف شدن آنتن گوشی، تلفن همراه بیشتر سعی می کند تا به آنتن مخابرات یا آنتن اینترنت همراه وصل شود؛ پس باتری بیشتری مصرف می شود.

روش های تقویت آنتن موبایل کدام هستند؟

با استفاده از روش های بالا می توانید تا حدودی مشکل انتن دهی ضعیف را حل کنید اما همانطور که گفتیم، در بیشتر موارد مشکل از شرکت مخابراتی شما است و باید با آن ها تماس بگیرید.

علت علامت ضربدر روی آنتن گوشی چیست؟

در برخی گوشی های اندروید با نسخه 7 یا بالاتر، ممکن است برخی مواقع یک علامت ضربدر بالای آنتن گوشی مشاهده کنید. این علامت ربطی به تنظیمات انتن دهی گوشی ندارد و به این معنی است کaه اینترنت گوشی خاموش شده است. ممکن است خود شما آن را خاموش کرده باشید یا اینکه ممکن است اینترنت سیم کارت شما قطع شده باشد.

جمع بندی

در این مقاله به دلایل و راهکارهای رفع مشکل آنتن دهی گوشی پرداختیم. همانطور که دیدید برای رفع مشکل چندین راه وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. از نظر شما بهترین روش های تقویت آنتن موبایل کدام روش ها هستند؟ نقطه نظرات خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

ت گفته شده در آن استفاده کنید.

خروج از نسخه موبایل