۷۸ درصد سهم دولت به چایکاران پرداخت شد

به گزارش خبرنگارخبرآنلاین گیلان ، حبیب جهانساز، رییس سازمان چای کشور اظهار داشت: چون فصل بهره‌برداری تموم شده و پایان آنلاین ماه، پایان خرید تضمینی برگ سبز چای بود، اولویت ما نیز جمع‌آوری و خرید برگ سبز چای‌کاران بود.

وی افزود: برخلاف سنوات گذشته که خیلی کار راحت‌تر بود و دریافتی کشاورزان مناسب بود همچنین کارخانجات بالاتر از نرخ خرید تضمینی به کشاورز پرداخت می‌کردند، امسال بنا بر دلایلی با چالش مواجه شدیم.

جهانساز ادامه داد: با این شرایط، برای اینکه برگ سبز چای روی دست کشاورز نماند، ما تمام تلاش‌مان این بود که برگ سبز رو گرفته و کارخانجاتی هم که تمایلی به باز کردن نداشتند، مدیریت کردیم تا برگ سبز چای را تحویل بگیرند.

رییس سازمان چای کشور با بیان اینکه امسال تقریبا ۱۲۵ هزار تن برگ سبز گرفتیم و ارزش برگ سبز خریداری شده نیز ۲ هزار و ۱۷ میلیارد تومان شد، اظهار کرد: در سال گذشته ارزش کل برگ سبز چای یک‌هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان شده بود.

طی این سال‌ها هم قیمت برگ سبز چای را افزایش دادیم | درآمد کشاورزان دو برابر شده است

وی گفت: طی این سال‌ها هم قیمت برگ سبز چای را افزایش دادیم و هم رضایتمندی کشاورز را جلب کردیم.

جهانساز با بیان اینکه درآمد کشاورزان تقریباً دو برابر شده است، اظهار داشت: امسال در پرداختی‌ها دچار مشکل شدیم و آن هم به خاطر این موضوع بود که چای در کارخانجات فروش نرفته بود که دلایل مختلفی از جمله کاهش قدرت خرید مردم، تغییر ذائقه، کاهش نقدینگی بازار همچنین خرید چکی خریداران عمده بوده است.

رییس سازمان چای کشور افزود: از حدود دو هزار میلیارد تومان، هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهم کارخانه است و فروش این میزان چای خشک در پهنه کوچک گیلان و مازندران (که ۹۵ درصد در گیلان است) و باید بانک‌ها کمک می‌کردند که با وجود سیاست‌های انقباضی نتوانستند به راحتی از بانک‌ها تسهیلات دریافت کنند تا بتوانند پول کشاورزان را پرداخت نمایند.

۷۸ درصد سهم دولت به چایکاران پرداخت شده است

وی اذغان کرد: با همه این اوضاع از دو هزار و ۱۷ میلیارد تومان، ۵۰۴ میلیارد تومان سهم دولت است که تا کنون ۷۸ درصد یعنی ۳۹۳.۶ میلیارد تومان به چای‌کاران از سهم دولت به صورت یکنواخت به تمامی کشاورزان پرداخت شده است.

جهانساز با اشاره به اینکه هزار ۵۱۲ میلیارد تومان سهم کارخانجات است که از این میزان تا کنون بیش از ۸۱۲ میلیارد تومان پرداخت شده است و به طور میانگین ۵۴ درصد سهم کارخانجات تسویه شده است، اظهار کرد: کارخانه‌ها در این پرداختی به صورت هماهنگ نیستند و متأسفانه برخی از کارخانه‌ها در پرداخت مطالبات بسیار عقب هستند که همین موضوع سبب نارضایتی چایکاران شده است.

رییس سازمان چای کشور در گفتگو با خبرنگارخبرانلاین گیلان تصریح کرد: میانگین کل پرداختی‌های ما از سهم دولت و کارخانه به چایکاران ۵۹/۸ درصد است.

نمی‌خواهم بگویم وضعیت خوب است | محدود کردن واردات چای خشک

وی عنوان کرد: نمی‌خواهم بگویم وضعیت خوب است اما با توجه به دپوی چای خشک در کارخانجات همچنین سیاست‌های انقباضی و عدم همکاری بانک‌ها، در تلاش هستیم وضعیت را بهبود بخشیم.

جهانساز اظهار کرد: باید شرایطی فراهم نماییم که کارخانه‌ها بتوانند چای خشک خود را به فروش برسانند از جمله این کارها، محدود کردن واردات چای خشک است و تا پایان سال مجموع واردات ما نباید بیش از ۴۰ هزار تن، برخلاف سال‌های گذشته که ۸۰-۹۰ هزار تن بود.

مصرف سرانه چای خشک در کشور زیر یک کیلوگرم است | صادرات چای به ۲۳ کشور جهان

وی مصرف سرانه چای خشک در کشور را زیر یک کیلوگرم و حدود ۹۰۰ گرم عنوان کرد و افزود: تا کنون حدود ۵ هزار ۶۰۰ تن چای، به تقریباً ۲۳ کشور جهان صادر شده است که در تلاش هستیم این میزان را افزایش دهیم.

به گزارش خبرانلاین، رییس سازمان چای کشور در پایان با بیان اینکه ثبت سفارش برای واردات چای خارجی منوط به ثبت خرید چای ایرانی است، اظهار کرد: ارز مورد استفاده برای واردات چای خشک، ارز آزاد است.

نمایش بیشتر