آغاز به کار جایزه ادبی «داستان کوتاه هشت» با محوریت انسان و کرامت انسانی

آغاز به کار جایزه ادبی «داستان کوتاه هشت» با محوریت انسان و کرامت انسانی

کردوار نیوز/خراسان رضوی دبیر رویداد ادبی داستان کوتاه هشت» با اشاره به آغاز به کار این دوره با محوریت انسان و کرامت انسانی گفت: این رویداد محلی برای استعدادیابی نویسندگان و تجلیل از ایده های نو در داستان است.

نگار تشکری شامگاه ۲۹ اردیبهشت در نشست خبری «داستان کوتاه هشت» اظهار کرد: امروز جایزه ادبی هشت پس از ماه ها همفکری با اساتید برجسته و فعالان حوزه ادبیات و داستان در کشور آغاز به کار کرد.

وی اضافه کرد: همانطور که عنوان شد این جایزه بر محوریت انسان و کرامت انسانی شکل گرفته است و این مفهوم چه از منظر دینی و چه در سیره و روایت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) جایگاه ویژه ای دارد.

دبیر رویداد ادبی «داستان کوتاه هشت» ادامه داد: مسلماً وقتی این مفهوم در دل داستان بیاید و در داستان جای خوش کند از اثرات بیشتر بهتر و دلنشین تری برخوردار خواهد بود. نیاز امروز ما نیاز مبرم به داستان های خوب است داستان هایی که از دل همین مردم و جامعه باشد داستان هایی که هر خواننده ای خود را در آن ببیند و شاید باعث شود که به خود انسان و دنیای پیرامونش کمی عمیق تر نگاه کند.

تشکری تصریح کرد: در جشنواره هشت ما هشت موضوع را در نظر گرفته ایم که شامل سیره انسانی امام رضا (ع) انسان و نوع دوستی انسان و روابط اجتماعی انسان احساس و عاطفه انسان و روابط خانوادگی انسان شادی و امید انسان و عدالت ورزی و … می شود.

وی در خصوص داوران نخستین رویداد ادبی «داستان کوتاه هشت» اضافه کرد: موضوع دیگر داوران و تیم داوری است که در این جایزه با ما همراه هستند. طی صحبت و همفکری های بسیاری که در چند ماه گذشته داشتیم با ۷ تن از داوران همکاری خواهیم کرد.امیدوارم که داستان های خوبی خلق شود و داوری ها نیز به خوبی انجام گیرد تا شاهد خلق آثار ماندگاری باشیم.

 تشکری بیان کرد: نکته قابل ذکر از برگزاری این رویداد این است که برای اولین بار است که در جشنواره های داستانی این قسمت طراحی شده و جایزه مستقل دارد. به عنوان مثال ۳ جایزه مستقل برای بهترین شخصیت پردازی بهترین طرح داستانی و بهترین ایده داستانی در نظر گرفته شده است. این نوآوری است که ما سعی کردیم در این جشنواره به آن توجه کنیم.

دبیر رویداد ادبی «داستان کوتاه هشت» تصریح کرد: هدف این بود که به نوعی استعدادیابی انجام شود و نویسندگانی که ذره ذره واژه ها را از وجودشان می تراوند و بر دل کاغذ می نشیند مورد توجه قرار گیرند. سعی کردیم که حتی اگر نویسنده ای نتوانسته داستان را آنطور که باید در سطح عالی ارائه دهد اما توانسته شخصیت ماندگار و شرایط جذاب را خلق کند یا ایده بسیار جذابی داشته باشد این آثار و صاحبان این آثار دیده شوند و این جایزه تشویقی باشد برای نوشتن و خشک نشدن قلم آنان؛ لذا جایزه مستقل برای این قسمت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: در حوزه جوایز ۳ جایزه رتبه اول تا سوم برای بهترین داستان های کوتاه در نظر گرفته شده و یک بخش ویژه دیگری به نام بخش «قلم جوان» برای شرکت کنندگان تا ۲۵ سال است؛ هدف ما این بوده که استعدادیابی در بخش دانش آموزی و دانشجویی انجام شود و این عزیزان و آثارشان دیده و تشویق شوند. دو جایزه برای ۲ رتبه این قسمت در نظر گرفته ایم و برای ۱۵ نفر برتر این بخش ویژه هم یک جایزه ویژه در نظر گرفته ایم. همچنین کارگاه تخصصی در حوزه ادبیات داستانی و داستان نویسی با نویسندگان برجسته کشور با هدف تشویق و تقویت نویسندگی برای این افراد بوده است.

تشکری در خصوص مقررات وضع شده برای این دوره از رویداد ادبی «داستان کوتاه هشت» عنوان کرد: در مقررات جشنواره ذکر شده است که داستان ها می تواند تا ۵۰۰۰ کلمه باشد و از آن سو محدودیتی تعیین نشده است تا شرکت کنندگان بتوانند حتی داستانک برای این دوره از رویداد ارسال کنند.

وی اضافه کرد: در پایان برگزاری این رویداد نیز چاپ کتاب را داریم و از بهترین آثاری که در این جشنواره برگزیده شده اند استفاده خواهیم کرد. همچنین تولید پادکست برای فضای مجازی مد نظر قرار دارد و امیدواریم که بتوانیم قدمی نو و محکم در حوزه داستان و تشویق نویسندگان و قدردانی از دوستانی که در این حوزه فعالیت می کنند داشته باشیم.

تشکری ادامه داد: داستان ها نه فقط روایت کلمات که روایت جان انسان هستند و جشنوارهایی که به داستان می پردازد در حقیقت به قلب تپنده فرهنگ نگاه می کند. قطعاً این روند با کمک همدلی و همیاری تمامی اهل فرهنگ به بار خواهد نشست و به نتیجه خواهد رسید.

انتهای پیام

نمایش بیشتر