آموزشگاه فنی حرفه ای برق ساختمان
آموزش برق صنعتی و ساختمان یا سیم کشی برق ساختمان شامل آموزش کامل نصب، آزمایش و تست های لازم، تامین و راه اندازی کلیه لوازم جانبی، سیم کشی، شناخت انواع کلیدها و پریزها و بسیاری موارد دیگر می باشد. در آموزشگاه فن آموزان همه این موارد را با جزئیات به شما آموزش خواهیم داد.
دوره آموزش برق ساختمان درجه یک در آموزشگاه فن آموزان شامل هشت مهارت کلی می شود که این هشت مهارت شامل دوربین های آنالوگ، دوربین های آی پی، تلفن های سانترال کم ظرفیت، اعلام حریق متعارف، دزدگیر اماکن، کرکره برقی ، جک برقی و درب های شیشه ای برقی که به اسم اپراتور شیشه ای شناحته می شوند تقسیم می شوند.
شما تمام این موارد را تک تک آموزش دیده و می توانید از این موارد در نیازهای صنعت ساختمان استفاده کنید. توجه داشته باشید در صنعت ساختمان به تمام این مهارتها نیاز است یعنی در ساختمان هایی که دوربین نصب می شود به احتمال زیاد دزدگیر، کرکره برقی، تلفن های سانترال ، اعلام حریق و سایر مواردی که در برق ساختمان درجه یک به شما اموزش داده می شود را هم باید وجود داشته باشند.
در دوره برق ساختمان درجه دو ابتدا با مبانی اولیه برق و اصول اولیه برق کشی ساختمان، کلید ها و تجهیزاتی که در برق کشی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد کاملا بصورت عملی و اجرایی کار می کنید و همچنین با تجهیزات به روزی که در ساختمانها استفاده می شود ، کلید ها ، پریز ها ، انواع سنسورها و .. آشنا می شوید.در این دوره ، نصب آیفون های تصویری را کاملا بصورت عملی یاد می گیرید و کار می کنید. نکته مهم اینکه کلیه استاندارهای برق کشی ساختمان که در سالهای اخیر الزامی شده است و باید به تاییدیه نظام مهندسی و مهندس ناظری ساختمان برسد را آموزش می بینید.
با گذراندن این دوره شما می توانید بدون هیچ ترسی وارد بازار کار شوید چون با همه متربال و تجهیزاتی به روزی که در بازار استفاده می شود بصورت عملی آشنا می شوید و مطمئنا هیچ مشکلی نخواهید داشت. همچنین این دوره پشتیبانی نامحدود و رایگان دارد و اساتید این دروه بصورت آنلاین پاسخگوی سوالات شما حتی بعد از اتمام دوره هستند.
اگر شما هم علاقه مند به تبدیل شدن به یک برق کار ساختمان هستید، می دانید از کجا باید شروع کنید؟ برای اینکه به عنوان یک برقکار، برق کشی و سیم کشی ساختمان را انجام دهید باید اول دوره آموزشی خود را برای کار به عنوان کارآموز برقکار از آموزشگاه های معتبر شروع کنید. شما می توانید در دوره های آموزشی برق شرکت کنید تا گواهینامه خود را دریافت کرده و سپس با آن، مجوزهای لازم برای شروع کار به عنوان برق کار ساختمان شروع کنید.
دوره برق ساختمان در دو سطح درجه 1 و 2 با سرفصل های که در ادامه صفحه امده است برگزار می شود که همه موارد مربوط به سیم کشی را کامل شامل می شوند. توصیه می شود دوستانی که دنبال یک شغل پردآمد هستند دوره آموزش برق ساختمان را حتما شرکت کنند و با دانستن موارد خیلی زیادی که در ساختمان کابرد دارد کسب درآمد کنند. یعنی با حضور در این دوره شما می توانید بعد از تمام شدن دوره در بازار کار آن پروژه های متعدد را بگیرید و کار واقعی را در محیط واقعی شروع کنید.
انواع برق کشی ساختمان آموزش برق ساختمان
اولین قدم برای آموزش برق ساختمان و شروع برق کشی ساختمان تهیه نقشه فنی ساختمان است. به کمک این نقشه شما به راحتی محل نصب ابزارهای برق و سیم کشی را مشخص می کنید. اگر نقشه فنی ساختمان در دسترس نبود ناچارا باید بدون نقشه بر اساس استانداردهای برق کشی کار را انجام دهید.
برق کشی ساختمان به صورت کلی در دو نوع روکار یا توکار انجام می گیرد. این دو روش کاربرد خاص خود را دارند و هر کدام در مواردی استفاده می شوند. در نوع روکار تمام سیم ها و اتصالات از روی گچ ساختمان عبور می کنند. به همین دلیل مرتب بودن و تمیزی کار بسیار مهم است. تمام سیم ها و اتصالات روکار با داکت پوشیده می شوند. این روش بسیار سریع و آسان صورت می گیرد، اما به دلیل نمایان بودن سیم ها و اتصالات معمولا درمنازل و محل هایی که زیبایی و ظرافت مهم باشد صورت نمی گیرد.
شکل 1. آموزش برق کشی ساختمان به روش روکار
روش دیگر سیم کشی توکار است. به طور کلی در تمام ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی و …. از روش توکار استفاده می شود. این روش با حفظ امنیت بسیار روش بهتری می باشد. به حفظ زیبایی و ظرافت ساختمان نیز بسیار کمک می کند.
ابزار اساسی جهت آموزش و برق کشی ساختمان
وسایل و ابزارهای مختلفی برای برق کشی ساختمان لازم است که در این جا به تعدادی از ضروری ترین آن ها اشاره می کنیم:
1- دژبور یا دریل چکش دار: آموزش برق ساختمان
از این وسیله برای ایجاد شیارهایی روی دیوار برای قرار دادن لوله ها و وسایل نصب استفاده می شود. اگر خرید این وسیله در توان شما نیست می توانید از قلم و چکش استفاده کنید.
2- موکت بر:
برای بریدن لوله های مورد استفاده مانند خرطومی یا پی وی سی استفاده می شود.
3- تراز:
ابزار مهمی که برای تراز کردن وسیله های به کار برده شده مانند قوطی کلید و پریز به کار می رود.
4- شیلنگ تراز:
معمولا ساختمایی که آماده برق کاری هستند به طور کامل آماده و تکمیل نیستن و ممکن است سطح آن ها اصلا تراز نباشد. برای تراز کردن و درست قرار دادن وسایل برق کشی ساختمان حتما به شیلنگ برق کشی نیاز پیدا می کنید.
5- ریسمان رنگی: آموزش برق ساختمان
گاهی اوقات لازم است تعداد زیادی کلید و پریز را در یک محل قرار دهید، از ریسمان رنگی برای ادغام نشدن این کابل ها و ابزار ها استفاده می شود.
ابتدا مراحل لوله گذاری انجام می شود. متناسب با نقشه ساختمان و محل قرارگیری کلید و پریز و لامپ ها لوله گذاری انجام می شود. بعد از نصب لوله ها با فنر مخصوص سیم کشی، سیم ها را درون لوله ها قرار دهید.
نکته مهم هنگام انتخاب سیم در برق کشی ساختمان استفاده از رنگ های مختلف است. در ساختمان های کوچک در صورت وجود ارت از سه عدد سیم استفاده می شود که برای سیم ارت از رنگ زرد استفاده می شود. برای سیم نول از آبی و از رنگ دیگری برای فاز استفاده می شود.
شکل 2: ابزارهای برق کشی ساختمان
نکته مهم: برای وسایل پر مصرف حتما پریز های جداگانه در نظر بگیرید.
مرحله آخر در برق کشی ساختمان کار نصب کلید و پریز ها است. این مرحله نیز باید با دقت خاصی انجام شود زیرا ظاهر کار نیز بسیار مهم است. قبل از نصب از برقراری اتصال ها و محکم بودن سیم ها اطمینان حاصل کنید. آموزش برق ساختمان
موارد و نکات مهم در برق کشی ساختمان :
نکات مهمی وجود دارد که در آموزش برق کشی ساختمان حتما باید به آن ها توجه کنید: آموزش برق ساختمان
• سعی کنید فقط در محل های ضروری کلید و پریز و قوطی قرار دهید و از نصب ابزارهای اضافی و شلوغ کاری خودداری کنید.
• در هنگام لوله گذاری به سالم بودن لوله بسیار توجه کنید. لوله های شکسته ممکن است به وسیله گچ مسدود شوند و امکان عبور سیم از میان ان ها از بین برود.
• هنگام سیم کشی از سیم های کاملا استاندارد و سالم استفاده کنید.
• به تعداد لامپ ها و میزان روشنایی اتاق ها، آشپزخانه و محل های مختلف توجه داشته باشید.
• حتما به محل قرار گیری لامپ ها و کلید و پریز ها مخصوصا در اتاق های پذیرایی و حال توجه داشته باشید. بهتر است به صورت مرتب و در امتداد یکدیگر قرار بگیرند.
• اندازه سیم هایی که برای آویزان شدن لامپ ها استفاده می کنید یکسان باشد تا ظاهر مناسبی داشته باشند.
• در محل هایی مانند حمام یا درون حیاط که در معرض آب باران قرار دارد از حباب های شیشه ای برای لامپ ها استفاده کنید. همچنین کلید و پریز های ضد آب به کار ببرید.
• بهتر است در کنار پریز تلفن از پریز برق استفاده نکنید.
• در هنگام برق کشی ساختمان باید تمام موارد امنیتی را رعایت کنید، لباس ایمن بپوشید و از قطع بودن برق قبل از هر کاری اطمینان حاصل کنید.
ویدیو کارگاه آموزش برق ساختمان :
آموزش برق ساختمان
هنگامی که جهت جریان الکتریکی از قطب مثبت به طرف قطب منفی است ، این نوع جریان را جریان مستقیم می گویند و با علامت DC نمایش می دهند . ولتاژی که برای تغذیه قطعات الکترونیکی و باتری از آن استفاده می شود ، ولتاژ مستقیم است.جریان متناوب در هر لحظه مقدار و جهت آن تغییر می کند اما جریان مستقیم بدین شکل نیست ، لذا برای انتقال صوت و تصویر باید از جریان مستقیم استفاده نمود.
اصطلاحات و تجهیزات رایج مورد استفاده در سیم کشی برق ساختمان : آموزش برق ساختمان
یکی از پیشرفت های تکنولوژی و زندگی روزمره اختراع برق است . به همین دلیل دانستن اصطلاحات اولیه برق برای همه افراد ضرورن دارد. اصطلاحاتی مانند :
برق تکفاز و سه فاز – فاز و نول – مثبت و منفی – جریان متناوب ، جریان مستقیم – جریان – ولتاژ – توان – فرکانس – باتری و …
تجهیزاتی مانند :
فیوز – سیم برق – جعبه فیوز – کنتور – سرپیچ –کلید تک پل –کلید دو پل – پریز ساده – پریز ارت دار- انواع لامپ ها – لوستر و …
تعمیر و نگهداری در آموزش برق ساختمان چیست ؟
تعمیر و نگهداری تاسیسات ، قلب ساختمان است . مثل آب گاز ، برق ، گرمایش و سرمایش و … در برق ، هدف نگهداری ، جلوگیری از برق گرفتگی و آتش سوزی ناشی از تاسیسات الکتریکی است . تعمیر و نگهداری معمولا بعد از اتمام کار صورت می گیرد. تعمیر و تعویض پریز ، کلید ، فیوز ، سرپیچ یا حذف کلید یا پریزی که بصورت استاندارد نصب نشده باشد و …
اهمیت سیم کشی برق مناسب : آموزش برق ساختمان
امروزه عملا بدون انرژی برق ، زندگی سخت و مشکل می باشد . تمام تجهیزات ساخته شده توسط انسان ، با انرژی برق در ارتباط است . تجهیزاتی که برای روشنایی استفاده می شوند تا تلویزیون و یخچال و گوشی های همراه و لوازم خانگی ، همه باعث می شود که اهمیت کلی برق و آموزش برق ساختمان برای همگان نمایان شود.در نتیجه جهت انجام برق کشی ساختمان به نیروهای متخصص و کاربلد نیاز داریم تا با تمامی استاندارد های برق ساختمان آشنا و بر انجام برق کشی ساختمان کاملا مسلط باشند.