تندیس «عکس هدایت» در دست هنرمندان عکاس
۱۲ اثر عکاسی از میان ۳ هزار اثر ارسالی و ۴۵ عکس راهیافته به بخش نمایشگاهی جشنواره عکس هدایت برتر و شایسته تقدیر شناخته شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دماوند، امروز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ همزمان با ایامالله دهه مبارک فجر، مراسم اختتامیه سومین جشنواره کشوری عکس هدایت از سری برنامههای چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با حضور جمعی از مسئولان دانشگاهی و شهری برگزار شد.ا
این مراسم با سخنرانی، اجرای مراسم شبیهخوانی و تجلیل از نفرات حائز رتبه و برتر کشوری همراه بود.
در مراسم اختتامیه سومین جشنواره کشوری عکس هدایت محمد حاج علیرضایی موفق به کسب مقام دوم و عباس مشهدی آقایی شایسته تقدیر شدند.
عکاسان باید معارف عاشورا در عالم هستی را شناسایی و تبیین کنند
حجتالاسلام حمید آقایی معاون راهبردی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در مراسم اختتامیه سومین جشنواره کشوری عکس هدایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند اظهار کرد: عکاس قرار است در امتداد زمان روایتگر حقیقت باشد و هنرها در عاشورا همگی سربازان زینب کبری هستند.
وی افزود: در واقع تمام هنرها پس از عاشورا به میدان آمدند، اما در صفحه امروز این رسانه است که کار عاشورا را تمام میکند.
معاون راهبردی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور عنوان کرد: این وقایع میان همه هنرها و ماجرای عاشورا برقرار است.
آقایی عنوان کرد: عکاس نیز در این مسیر نقشی مهم ایفا میکند و هنر عکاس یکی از سپاهان تبیین است.
سخنران ویژه جشنواره عکس هدایت واحد دماوند گفت: دشمنان حقیقت حتی در عرصه عکس نیز به جعل و تحریف روی آوردند؛ چرا که عکاسان هزاران مقاله و کتاب روایت و تصویر تولید میکند از همین رو هر بار دشمن در شکست میخورد بیش از همچنین مانع از تصویر برداری میشود یا تلاش تصویری محبوس و تحلیل شده را جایگزین کند.
معاون راهبردی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور بیان کرد: عکاس میتواند هم صادقترین راوی واقعه باشد و هم دروغ گوترین تحلیلگران؛ همان گونه که در یک سو یزیدیترین عکاسان بود برای قلب واقعیت تلاش میکنند در سوی دیگر زینبیترین عکاسان با ثبت حقیقت در سپاه زینب کبرا میجنگند.
آقایی بیان کرد: پیوند عکس و عاشورا و انتظار یعنی تصویر با تبیین زینبی که در این رابطه عکاس وظیفه دارد تمام معارف عاشورا در عالم هستی را شناسایی تبیین کند.
وی گفت: عکاسان چه خواه و ناخواه معلمان دیدن هستند و آنان به ما میآموزند چگونه ببینیم و چه چیزی را ببینیم.
معاون راهبردی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور ادامه داد: امروز مهمترین مسئله جهاد اسلامی در جامعه اسلامی جهاد تبیین است و مهمترین جنگ ما جنگ روایت هاست.
سخنران اختتامیه عکس هدایت بیان کرد: در میدان جنگ روایتها عکاسان و هنرمندان پدافند غیرعامل هستند و میتوانند به جامعه یاد بدهند که در برابر گلولههای سهمگین جنگ روایت مصون دارد؛ عکاسان یک جامعه میتوانند آن جامعه را آموزش دهند که چگونه ببینند از کدام زاویه ببینند و واقعیت را چگونه بفهمد.
وی بیان کرد: عکاسان میتوانند جهان را تاریک و ناامید نشان دهند یا روشن و امیدوار همان گونه که معلمان در دبستان و دبیرستان چگونه خواندن و نوشتن را یاد میدهند.
بیش از ۳ هزار اثر از ۴۰۰ عکاس به دبیرخانه جشنواره کشوری عکس هدایت ارسال شد/ ۴۵ اثر به بخش نمایشگاهی جشنواره راه پیدا کردند
مهدی ملکمحمدی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دماوند و دبیر جشنواره عکس هدایت هم در این مراسم با تبریک اعیاد شعبانیه و ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار کرد: برای سومین سال متوالی جشنواره کشوری عکس هدایت را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند میزبانی هستیم.
وی افزود: این جشنواره هرساله با محور فرهنگ حسینی در زندگی و خانواده، آیینهای حسینی و پیادهروی اربعین برگزار میشود.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دماوند عنوان کرد: این جشنواره که یکی از ۶۳ برنامه چهارمین جشنواره امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی به شمار میرود طی دو سال گذشته در جمع برترین برنامهها قرار گرفت.
ملکمحمدی بیان کرد: امسال دبیرخانه، جشنواره فعالیت خود را از اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز کرد و کمیته اجرایی از آغاز تاکنون در چند نوبت تشکیل و هماهنگیهای لازم انجام شد.
وی بیان کرد: انتشار فراخوان، رونمایی از پوستر، صدور احکام اعضا، انجام مصاحبههای خبری متعدد و انتشار در خبرگزاریها، تولید دو تیزر تبلیغاتی، تبلیغات میدانی قابل توجه در چند شهر، پخش تبلیغات جشنواره در چند نوبت در شبکه صدا و سیما بخشی از فعالیتهای انجام شده جهت جذب آثار بیشتر به این دوره بوده است.
دبیر جشنواره عکس هدایت ادامه داد: انعقاد تفاهمنامه همکاری با انجمن عکاسی میراث فرهنگی ایران که از اتفاقات خوب این دوره به شمار میرود که در این میان دو مرحله پیشرویداد در قالبهای نمایشگاه عکسهای برتر دو سال قبل و یک کارگاه با عنوان معیارهای داوری در جشنوارههای عکس برگزار شد.
ملکمحمدی عنوان کرد: تا ششم بهمن امسال در نهایت بیش از سه هزار اثر از حدود ۴۰۰ عکاس به دبیرخانه ارسال شد و کار داوری با حضور اساتید امیرعلی جوادیان، ابراهیم طاقی سیسان و مجید ناگهی و در سه مرحله به انجام رسید و ۴۵ عکس به بخش نمایشگاهی راه پیدا کردند.
وی گفت: از این میان ۶ اثر جوایزی از ۵ تا ۲ میلیون تومان همراه با لوح و تندیس را دریافت خواهند کرد و ۶ اثر نیز شایسته تقدیر و حائز دریافت هدیه یک میلیون تومانی خواهند شد.
دبیر جشنواره عکس هدایت گفت: این مژده را نیز به شرکتکنندگان و علاقهمندان عزیز خواهیم داد که در ماههای محرم و صفر، نمایشگاههای متعددی در سطوح مختلف شهرستانی و پایتخت از آثار رسیده برگزار خواهیم کرد.
ملکمحمدی در پایان عنوان کرد: همچنین کتاب الکترونیکی و چندرسانهای از آثار برتر به زودی منتشر و رونمایی خواهد شد.