اقتصادی

حرکت ایران به سمت ایجاد قطب گازی در خاورمیانه

حرکت ایران به سمت ایجاد قطب گازی در خاورمیانه

کارشناس بازار انرژی گفت: ایران با ازسرگیری واردات گاز از ترکمنستان به سمت تبدیل‌ شدن و ایجاد هاب گازی در خاورمیانه حرکت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری کردوار نیوز، سید حمید حسینی عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران، با بیان اینکه هرگونه افزایش مراودات در حوزه انرژی با کشورهای همسایه به جایگاه ایران در بازار گاز جهان و افزایش سهم ایران در تجارت گاز کمک می‌کند، افزود: توسعه تجارت گاز با کشورهای همسایه، به چرخش بهتری انرژی در کشور منجر خواهد شد.

وی ادامه داد: زمستان سال گذشته در سرشاخه‌ها با کمبود گاز مواجه شدیم که این کمبود بیشتر در مناطق شمال شرق کشور و نزدیکی ترکمنستان بود و امسال با واردات گاز از ترکمنستان می‌توانیم بخشی از این نگرانی برای کمبود گاز را برطرف کنیم.

عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران با تأکید بر اینکه واردات گاز از ترکمنستان همچنین می‌تواند به پایداری تأمین خوراک گاز پتروشیمی‌ها کمک کند، گفت: با توجه به روند افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، پتروشیمی‌ها با کمبود خوراک مواجه‌اند و نمی‌توانند با ظرفیت کامل کار کنند. این در حالی است که مجموع نیاز پتروشیمی‌های کشور برای خوراک گاز حدود ۴۰ میلیون مترمکعب است و واردات گاز از ترکمنستان بخشی از کمبود خوراک گازی پتروشیمی‌ها را برطرف خواهد کرد.

حسینی با بیان اینکه توسعه روابط گازی با ترکمنستان اقدام مناسبی است، افزود: در این زمینه چند سالی فرصت‌ها را از دست دادیم.

وی تصریح کرد: ترکمنستان در این سال‌ها روابط گازی خود را با دیگر کشورها توسعه داده است، بنابراین برای انجام مذاکرات باید فعال‌تر وارد عمل می‌شدیم که این اتفاق در دولت سیزدهم انجام شد و به‌ نتیجه رسید.

این کارشناس بازار انرژی با اشاره به اینکه یکی از مواردی که به امضای این قرارداد منجر شد، پرداخت بدهی‌های گذشته ایران به ترکمنستان بود، گفت: دولت سیزدهم توانست از منابع ایران در عراق، بدهی ترکمنستان را بپردازد.

حسینی به اهداف ایران برای تبدیل‌ شدن به هاب‌ گازی خاورمیانه اشاره کرد و افزود: افزون بر واردات گاز از ترکمنستان، ایران می‌تواند از مسیر ترکمنستان و جمهوری آذربایجان گاز روسیه را دریافت و به دیگر کشورها صادر کند. روسیه تا پیش از جنگ اوکراین تقریباً معادل ۱۰ فاز پارس جنوبی به اروپا گاز صادر می‌کرد، اما اکنون این گاز مازاد را در اختیار دارد.

وی ادامه داد: البته برای دریافت گاز روسیه از این کشورها، افزون بر خطوط لوله موجود، باید زیرساخت‌های تازه‌ای نیز احداث شود.

انتهای پیام/






آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

نمایش بیشتر