هرگونه بناسازی در اطراف حافظیه مبتنی بر رویکرد طرح عرفان تعریف شود

ناسا

کردوار نیوز/فارس وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به پروژه‌های در دست احداث اطراف حافظیه نظیر باغ‌موزه مشاهیر و موزه منطقه‌ای فارس و… گفت: باید هرگونه بناسازی در این محور بنا بر رویکرد طرح کلان «عرفان» تعریف شود.

سیدرضا صالحی امیری امروز، ۲۰ مهرماه در بازدید از پروژه بازآفرینی مجموعه زندیه با اشاره به پروژه‌های مهم و بزرگ فرهنگی و گردشگری در دست اجرا در شیراز گفت: با احیای بافت تاریخی شیراز به‌خصوص محور عرفان در منطقه حافظیه و بافت تاریخی زندیه و خصوصا اجماع و همدلی که بین استانداری فارس، شهرداری شیراز و اداره‌کل میراث‌فرهنگی فارس برقرار است، آینده بسیار خوبی برای شیراز پیش‌بینی می‌شود.

وی گفت: در بازدید از پروژه‌های فرهنگی و گردشگری شیراز به یک نقطه بسیار مثبت برخورد کردم و آن همدلی مسئولان استان و شهر شیراز بود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: رویکرد اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس همگرایی است و باور داریم با این اجماع که در استان وجود دارد، آینده خوبی را نوید می‌دهد.

صالحی‌امیری با اشاره به احیای بافت تاریخی شیراز به‌خصوص محور زندیه افزود: با احیا و اجرای پروژه‌های فرهنگی و گردشگری، شیراز آینده زیبایی را برای مردم استان فارس و گردشگران داخلی و خارجی فراهم می‌کند.

وی در ادامه سخنانش به بازدیدش از پروژه باغ‌موزه مشاهیر و موزه منطقه‌ای فارس در شمال آرامگاه حافظ نیز اشاره کرد و گفت: باغ‌موزه مشاهیر و موزه منطقه‌ای فارس محوطه‌ای بزرگ است که در کنار مجموعه فرهنگی تاریخی حافظیه، کتابخانه ملی و مرکز اسناد فارس و باغ جهان‌نما و دیگر مجموعه‌های فرهنگی قرار گرفته است و باید هرگونه بناسازی در این محور بنا بر رویکرد طرح کلان «عرفان» تعریف شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچمین به بازدید از مجموعه زندیه شیراز، ارگ کریم‌خانی و عمارت کلاه‌ فرنگی و دیوان‌خانه وکیل هم اشاره کرد و افزود: بخشی از ساختمان‌های محور زندیه آزادسازی شده است و محوطه میدانگاهی احیا می‌شود و ساختمان مخابرات که در حریم عمارت دیوان‌خانه نیز قرار دارد با توافق شهرداری و مخابرات به محوطه اضافه می‌شود و برای ساختمان بانک ملی در این محور هم، قرار شد برای تداوم فعالیت و تبدیل آن به موزه با مطالعات کارشناسانه تصمیم‌گیری شود.

شهردار شیراز نیز در این بازدید، پروژه ملی بازآفرینی مجموعه زندیه را یک‌ گام مثبت برای رفتن به ثبت جهانی آن دانست‌ و از تعامل شهرداری این کلان‌شهر با مجموعه میراث فرهنگی و سایر دستگاه‌های مرتبط با این پروژه ملی سخن گفت.

به گفته محمدحسن اسدی، مجموعه تاریخی شیراز با مساحت ۳۰ هکتار بخش قابل توجهی از آثار تاریخی و میراثی را دربردارد که با  این طرح بااعتبار بالغ بر هزار میلیارد تومان درحال اجراست.

شهردار شیراز تصریح کرد: با نگاه احیای پروژه ملی بازآفرینی زندیه و ارتباط با حرم حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع)، خیابان طالقانی در فاصله بین مجموعه زندیه و حرم حضرت احمدبن موسی(ع) تبدیل به پیاده‌راه خواهد شد که این پروژه  تکمیل‌کننده یک زیرساخت برای برگزاری مراسم آیینی است.

انتهای پیام

نمایش بیشتر