چیدمان برج خنک‌ کننده

چیدمان برج خنک‌ کننده به معنی نحوه قرارگیری برج‌ های خنک‌ کننده نسبت به هم و محل قرارگیری آنها در محیط نصب می‌ باشد. همانطور که می‌ دانیم بهترین محل برای ، مکان‌ های بلند مانند پشت بام می‌ باشد که جریان هوا به خوبی در آنجا وجود دارد.در محل نصب ممکن است موانع و منابع حرارتی وجود داشته باشد که در صورت عدم رعایت موارد نصب ممکن است در عملکرد کولینگ تاور تأثیرگذار باشد. بنابراین جهت چیدمان صحیح برج خنک کن باید از اصولی پیروی نمود که در ادامه این مطلب از به بررسی آنها می‌ پردازیم و در مورد بهترین تولید برج خنک کننده توضیح خواهیم داد.

نحوه چیدمان برج خنک‌ کننده

اولین نکته‌ ای که باید در نظر گرفته شود محل قرارگیری برج خنک کننده فایبرگلاس مدور نسبت به سایر سازه‌ ها و دیوارها می‌ باشد. در چیدمان که خروجی و اگزاست هوا از قسمت فوقانی می‌ باشد، ارتفاع برج خنک‌ کننده و محل خروج هوا باید بلندتر یا هم ارتفاع دیوارهای مجاور و یا ساختمان‌ های نزدیک باشد.وقتی ارتفاع دستگاه از دیوار مجاور کمتر باشد، مشکلات جریان هوا به وجود می‌ آید. در این چیدمان برج خنک‌ کننده مشکل وقتی شدیدتر می‌ شود که جهت وزش جریان هوا هم به سمت و دیوار باشد که در این صورت هوای خارج شده از برج خنک کن مجدداً به دستگاه وارد شده و کاملاً عملکرد برج خنک‌ کننده را مختل می‌ کند.

چیدمان نادرست برج خنک کن

حتی مواقعی که هوا در جهت خلاف این وضعیت هم به جریان می‌ افتد، در کنار دستگاه فشار منفی ایجاد می‌ شود و مجدداً هوای خارج شده از برج خنک‌ کننده وارد دستگاه شده و عملکرد دستگاه مختل می‌ شود. حتی در صورت عدم وجود باد باز هم وجود دیوار و یا مانع باعث جلوگیری از پراکنده شدن هوای مرطوب و اشباع خارج شده از برج خنک کن می‌ شود.

Cooling tower arrangement

چیدمان نادرست کولینگ تاور

در این حالت می‌ توان با استفاده از شاسی فلزی و یا بتونی ارتفاع برج خنک‌ کننده را افزایش داد تا هم ارتفاع شده و یا بلندتر از مانع شود.راه حل دیگر این است که با اضافه کردن بلندتر و یا قطعه دیسچارژ به بالای دستگاه مسیر خروج هوا را بلندتر از دیوار و مانع کناری کرد.

چیدمان برج خنک کنندهچیدمان برج خنک کن

در جایی که هیچ کدام از این دو راه حل ذکر شده در بالا، امکان پذیر نباشد نیاز دارد که با کارشناس فنی گرفته شخنک شدن محلول در ابزوربر و تقطیر مبرّد در کندانسور چیلرهای آبی تراکمی ضرورت استفاده از برج خنک کننده و طبیعتاً لوله کشی های آن را اجتناب ناپذیر می سازد؛ اما چنانچه دسترسی به منابع دیگری جهت تأمین آب خنک وجود داشته باشد، می‌توان با در نظر گرفتن تمهیداتی از آنها استفاده نمود. آب چاه های عمیق که در طول سال دارای دمای ثابتی هستند و همین طور آب جاری رودخانه از جمله این آبهای خنک در طبیعت است که البته معمولاً به وفور در اختیار نمی‌باشد.

کنترل دما و دبی آب در برج های خنک کننده

دما و دبی آب  تاثیر بسزایی بر ظرفیت سرمایش چیلر آبی و جذبی دارد.از این رو توجه به کیفیت و کمیت آب برج خنک کننده و کنترل دقیق آن متناسب با دما و دبی سیال از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. برای کنترل دمای آب برج خنک کننده راه های گوناگونی وجود دارد که ساده ترین آن استفاده از ترموستات برای روشن و خاموش کردن فن هوادهی برج خنک کننده است.در این روش ، حسگر ترموستات ،دمای آب خنک کننده ورودی به چیلر را سنجیده و در صورت مناسب بودن دمای آب خروجی از تشتک برج، فرمان خاموش شدن فن هوادهی را صادر می کند.

محاسبه سایز لوله ها و پمپ گردش آب برج

محاسبه سایز و قطر لوله ها و همچنین هد (فشار) و دبی (جریان) آب در گردش برج های خنک کننده، صرفاً توسط مهندسین و کارشناسان تأسیسات بر اساس پارامتر های مختلفی مانند دبی و جریان آب در گردش مورد نیاز (GPM)، هد پمپ سیرکولاتور جریان آب برج خنک کننده، افت فشار در لوله ها و اتصالات مسیر جریان آب تا برج، افت فشار جریان آب در لوله های کندانسور یا ابزوربر و نهایتاً فشار مورد نیاز در هنگام پاشش آب روی پکینگ ها طبق دیاگرام ها و جداول مهندسی تعیین می شود.

برای تعیین فشار پمپ سیرکولاتور آب برج نیز کافی است طول لوله های رفت و برگشت مسیر مربوطه را جمع نموده و با اضافه نمودن طول معادل اتصالات آن را بر اساس افت 2.5 فوت در هر 100 فوت، در عدد 2.5 ضرب و بر عدد 100 تقسیم کنیم و سپس ارتفاع برج از تشتک تا افشانک را به آن افزوده و افت فشار ناشی از کندانسور یا ابزوربر چیلر را با آن جمع کنیم.برای تعیین طول معادل لوله و اتصالات و خط برگشت ، می توانیم طول رفت (LS) را سه برابر در نظر  بگیریم.
بنابراین خواهیم داشت:

تبخیر آب در برج خنک کننده بطور مرتب موجب بالا رفتن غلظت آب باقی مانده در تشتک برج و افزایش ناخالصی ها در آن می شود و افزایش سختی آب در حال گردش موجب رسوب گذاری در لوله های کندانسور و ابزوربر چیلر خواهد شد. رسوب گذاری در لوله ها ضمن فرسایش آنها از انتقال حرارت نیز می کاهد. بنابراین لازم است که آب برج خنک کننده بطور مرتب و ماهانه زیر آب کشی شده و آب سختی گیری شده بعنوان آب جبرانی ، جای آن را بگیرد. این فرآیند می تواند بصورت دستی یا اتوماتیک صورت گیرد.به این منظور باید شیر و لوله زیر آب کشی را در تشتک یا لوله مکش آب برج خنک کننده نصب نمود.

اقدامات لازم جهت نگهداری برج خنک کننده بعد از نصب

همانطور که می دانید وجود رسوب،  گل و لای باعث تجمع میکروب ها و تسریع رشد آن ها می شود. به همین علت بررسی منظم ماهانه برج خنک کننده و پاکسازی مواد زائدی که باعث تسریع این رشد در تشتک و پکینگ‌های برج می‌شود، سبب جلوگیری از این مشکل می‌گردد. قسمت هایی مانند صفحات یا پکینگ ها و حوض یا تشتک برج ،  محیط های بسیار مناسبی برای تشکیل این رسوبات و میکروب ها هستند. به همین علت پاکسازی و ضدعفونی این قسمت ها به صورت حداقل ماهی یکبار از الویت بالایی برخوردار هستند.

برج خنک کننده مکعبی، نوعی از برج خنک کننده می باشد که به بدنه آن به شکل هندسی مکعب ساخته می شود. این نوع برج خنک کننده دارای چهار وجه بوده و سطح مقطع آن می تواند به صورت مربع و یا مستطیل باشد. همانند دیگر برج های خنک کن جنس آن بسته به نوع کاربرد، می تواند از جنس فایبرگلاس، فلز، چوب و یا بتن ساخته شود. نسبت به سایر اشکال برج خنک کننده، برج خنک کن مکعبی به دلیل سادگی مفهوم و طراحی، بیشترین سهم را از بازار در اختیار دارد. در ادامه این مقاله از تهویه صنعت به بررسی انواع کولینگ تاور مکعبی و قسمت های مختلف آن می پردازیم.

سخن پایانی

در سایت ما، اطلاعات فنی ده ها مدل از انواع برج خنک کننده، از برندهای معتبر با گارانتی اصلی، جهت برخورداری شما عزیزان از حس خوب خرید بهینه و هوشمند ارائه گردیده است. در صورت نیاز به مشاوره و انتخاب برج خنک کننده فایبرگلاس می‌توانید در ساعات اداری با کارشناسان بخش تجهیزات تهویه مطبوع در این مجموعه تخصصی تماس بگیرید.

نمایش بیشتر