63 پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان به بهره‌برداری می‌رسد

استان سمنان |پرو |سمنان

به گزارش خبرگزاری کردوار نیوز استان سمنان ،جعفر مرادی حقیقی در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه به مناسبت دهه فجر به میزبانی سالن شهید نقاشیان اداره کل منابع طبیعی سمنان ضمن بیان اینکه طی دهه فجر سال جاری 63 پروژه حوزه منابع طبیعی با اعتبار 46 میلیارد تومان افتتاح و به بهره برداری می‌رسد، ابراز داشت: از این تعداد 18 مورد آبخیزداری به وسعت 150هزار هکتار و 45 طرح بیابان زدایی به وسعت هکتار5 هزار هکتار را شامل می‌شود.

وی ضمن بیان اینکه 77 درصد از 75 میلیارد تومان اعتبارات ملی، استانی و سفر رئیس جمهور به استان سمنان پیرامون منابع طبیعی تخصیص یافته است، افزود: این رقم 57 میلیارد و 600میلیون تومان است که از قبل آن طرح‌هایی نظیر آبخیزداری، بیابان زدایی، جنگل کاری، حفاظت مراتع و غیره به انجام رسید.

جعفر مرادی‌حقیقی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در این نشست گفت: در راستای اهداف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشورو با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری برای محقق شدن طرح کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال و کاشت سه نهال در سال توسط هر ایرانی و تأکیدات رئیس جمهورمحترم حضرت آیت ا.. رئیسی بر اجرای شدن منویات مقام معظم رهبری در زمینه کاشت یک میلیارد درخت در زمان مقرر، این امر با استفاده ازظرفیت سه نهالستان استان سمنان و تعهدات چهار ساله تولید 10 میلیون درخت، در سال اول این طرح بیش از سه میلیون نهال بصورت مشارکت مردمی در استان تولید شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بابیان اینکه طی سه سال گذشته 75پروژه مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیک آبخیزداری با هدف کنترل سیل در استان انجام شدند، ابراز داشت: 34 هزار مترمکعب بند سنگ و ملات، 86 هزارمترمکعب بند خاکی و 930 هکتار عملیات بیولوژیک در حوزه‌های آبخیز استان سمنان به اجرا درآمد و همچنین تهیه طرح مطالعات تفضیلی حوزه‌های آبخیز در سطح 163 هزار هکتار از دیگر اقدام شاخص مهم صورت گرفته است.

جعفر مرادی‌حقیقی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از تلاش برای کاهش فشار بر مراتع این استان از طریق توسعه و غنابخشی به پوشش گیاهی و اجرای طرح‌های بیولوژیک و بیومکانیک “احیاء پوشش گیاهی” و بذرکاری درمراتع مستعد این استان خبر داد و گفت: در یک دهه گذشته افزون بر ۲۳ هزار هکتار رویشگاه‌ گیاهان دارویی در این استان کویری احیا شده است . در همین راستا بذرکاری در چهار هزار و ۷۰۰ هکتار از مراتع شهرستان‌های هشتگانه استان در سالجاری دستور کار قرار گرفت.

جعفر مرادی‌حقیقی از آغاز عملیات احیاء پوشش گیاهی در قالب “پویش بذرکاری و بذرپاشی کویر سبز” درمراتع استان خبر داد و خاطرنشان کرد: در راستای احیاء پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک و حفظ منابع آب زیرزمینی، افزایش علوفه تولیدی وهمچنین توسعه گونه‌های گیاهی دارویی وصنعتی، عملیات اصلاحی ،احیایی پوشش گیاهی تحت عنوان عملیات بیولوژیک و بیومکانیک در استان انجام است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: این طرح شامل عملیات بذرپاشی ، بذرکاری ، کپه‌کاری ، تبدیل دیم‌زارهای کم بازده و ذخیره نزولات آسمانی در مراتع شهرستان های شاهرود، سمنان، سرخه، آرادان، مهدیشهر ، دامغان ،گرمسار و میامی در سطح بیش از چهار هزار و ۷۰۰ هکتار است.

مرادی حقیقی از اجرای 45 پروژه بیابان زدایی شامل نهال‌کاری،بذر کاری، کنترل هرز آب ، آبیاری سنواتی و برای اولین بار تله رسوب گیر در شهرستان دامغان برای سال جاری خبر داد و تصریح کرد: اجرای طرح کاداستر به مساحت ۹ میلیون و 600 هزار و70 هکتار، احداث بیش از 45 کیلومتر کمربند حفاظتی، 32 مورد تغییر الگوی سوخت فسیلی، اجرای عملیات گشت و مراقبت از عرصه‌های منابع طبیعی به مساحت بالغ بر هشت میلیون 3۰۰ هزار هکتار از مهمترین اقدامات این حوزه است.

وی با بیان اینکه اجرای عملیات نهال کاری و بذر کاری در سطح بیش از یازده هزار و 972 هکتار از اراضی جنگلی، مرتعی و بیابانی استان سمنان انجام شده است، افزود: اجرای پروژه کنترل و پیشگیری، پیش آگاهی از حریق در سطحی بالغ بر 9 میلیون و ۶۰۰ هزار و 70هکتار صورت گرفته است و تجهیز و راه اندازی 14 پایگاه اطفای حریق مردمی و انعقاد تفاهم نامه با 48 روستای هدف و مجهز کردن به وسایل اطفای حریق در دولت سیزدهم برای روستاهای استان انجام شدند.

۴۶

نمایش بیشتر