جهاد خودکفایی سازمان اقتصادی کوثر برای بهبود سفره مردم/ از نگاه مسئله محور به موضوعات تا افزایش اشتغال با کمک دانش بنیان ها
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری کردوار نیوز، نمایشگاه مسئلهمحور دستاوردهای سازمان اقتصادی کوثر و شرکتهای تابعه با حضور ۴۲ شرکت فعال در زمینههای کشاورزی، صنعتی و خدماتی در حالی برگزار شد که طبق نظر ناصر فخاری رئیس این سازمان ۱۲۴ مسئله شرکتهای تابعه سازمان اقتصادی کوثر احصا و در هفت مسئله با اهمیت تدوین شده است تا با شرکتهای دانش بنیان توانمند قرارداد منعقد کنند.
هر غرفه به یکی از رویدادهای دانشبنیان کشور پرداختند تا نمایندگان هر شرکت بتوانند به معرفی محصولات خود بپردازند و توضیح دهند در جهت برطرف کردن کدام یک از مسائل اقتصادی کشور گام بر میدارند.
علی شهابی عضو هیات مدیره صندوق اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در دهه گذشته رتبه دانش بنیان کشور نرخ صعودی بسیار خوبی را در جهان طی کرده است و ۴۰ پله بالاتری قرار گرفته و موجب تسهیل در حوزه کسب و کارها شده است؛ نگاه امروز کشور، به سمت ساخت و توسعه است.
در این نمایشگاه دارندگان ایده برتر در ۶۰ ثانیه ایده خود را مطرح کردند و ۱۰ طرح در نهایت با رای هیات داوران به مرحله پردازش راه پیدا کردند و در نهایت سه گروه برنده اعلام شدند؛ شرکتهایی که توانستند راه حلی برای حل مسائل ارائه دهند تا ۲۰ اسفندماه فرصت دارند تا پروپوزال خود را به شرکت ارائه دهند. پس از داوری شرکت مطرح کننده مسئله، طرحهایی که از همه جهات قابل بهرهوری باشند، با شرکت مربوطه قرارداد همکاری میبندند. این مسائل توسط شرکت رویش کوثر از شرکتهای تابع جمعآوری شده است؛ جایزه نفر اول و ایده برتر ۱۵ میلیون تومان؛ جایزه نفر دوم و ایده برتر ۲۰ میلیون تومان و ؛ جایزه نفر سوم و ایده برتر ۲۵ میلیون تومان است.
امیرحسین قاضیزاده معاون رییس جمهوری و رییس بنیاد با بیان اینکه تلاش سازمان اقتصادی کوثر برای اقدامات استراتژیک در نظام تولید است و کارهایی که صورت گرفته، عرصههایی است که هر کسی توان ورود به آنها را ندارد و البته حاکمیت هم به اقدامات آنها اعتماد میکند به طور مثال برای تعمیر موتورهای نیروگاه اتمی بوشهر شرکتهای این سازمان ورود کردهاند البته ظرفیتهای دیگری در سایر بخشها نیز وجود دارد.
رییس بنیاد شهید انقلاب اسلامی پیشنهاد داد: انتظار میرود ساماندهی شرکتها از خانوادههای شهدا، جانبازان و ایثارگران در این عرصه بهکارگیری شود.
به دلیل همین نگاه استراتژیک بوده که سازمان اقتصادی کوثر گام های جدی برای خودکفایی برداشته است؛ در همین راستا ناصر فخاری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر از هدف گذاری ۲۰ درصدی تولید مرغ کشور در ۳ سال آینده خبر داد و گفت: اکنون سهم سازمان از بازار مرغ کشور یک درصد کل تولید است.
وی با بیان اینکه از سال ۹۸ با تولید مرغ اجداد در داخل، تحریمها در این حوزه را خنثی کردهایم، افزود: ۷۵ درصد مرغ اجداد از سویههای داخلی، بومی شده و وارداتی در این سازمان تولید میشود؛ ۳ سال است هیچ مرغ وارداتی نداشتهایم؛ همچنین ۱۲ درصد روغن کشور نیز توسط این سازمان تامین میشود.
توجه ویژه سازمان اقتصادی کوثر در خنثی سازی تحریم ها و کاهش آسیب های آن در بخش طیور بیشتر از حوزه های دیگر مشهود است؛ در همین راستا شرکتهای طیور شامل زربال، بیزباد و ماهان و مرغک این سازمان مسائل خود را در حضور شرکتهای دانش بنیان مطرح کردند تا مورد توجه صاحبان ایده و کارشناسان قرار بگیرد.
شرکتهای سازمان اقتصادی کوثراکثریت قابل توجهی از بازار جوجههای مادر و مرغ گوشتی را در اختیار دارند و با بومیسازی بر روی نمونه وارداتی جوجههای خارجی و بهبود عملکرد جوجه آرین داخلی به دنبال تامین نیاز جوجه کشور از تولید داخل و قطع واردات هستند.
رونمایی از سامانه های هوشمند و بامک
سامانه هوشمند و یکپارچهای که همه عملیات بازرگانی، نیروی انسانی، خرید و فروش، انبار، اموال، خزانه و… را در سازمان اقتصادی کوثر را به نمایش میگذارد، در رویداد نمایشگاهی مسئلهمحور رونمایی میشود و عملکرد سازمان اقتصادی کوثر در اختیار دستگاههای اجرایی و نظارتی قرار میگیرد.
سامانه بامک (بازار مشترک کوثر) از جمله دیگر مواردی بود که در این نمایشگاه رونمایی شد؛ در این سامانه همه محصولات و خدمات شرکتهای تابعه سازمان اقتصادی کوثر عرضه میشود تا در معرض دید همه قرار گیرد؛ در مرحله اول فقط جامعه ایثارگری با تسهیلات ویژه و با تخفیف ۱۵ تا ۵۰ درصد زیر قیمت درب منزل خانوادههای شهدا و ایثارگران تحویل داده شود ولی قرار است در مرحله بعدی و بعد به کل کشور تسری داده میشود.
سازمان اقتصادی کوثر با همکاری دانشگاه تهران یک مرکز علمی تحت عنوان «مرکز تحقیقاتِ علوم و فناوریهای هوشمند کوثر» ایجاد کرده است؛ در این مرکز سامانههایی مانند بامک توسعه مییابند که برای ایجاد شفافیت در راستای مدیریت بهتر سفره مردم و تسهیل نظارت برای مبارزه با فساد مؤثر هستند. قطعاً در آینده مجموعههای دیگر هم در کشور به این سمت حرکت میکنند که هوشمندسازی را از این طریق پیگیری کنند.
همه شرکتهای حاضر در این نمایشگاه با مسائل خود آمادهاند تا در مذاکرات با شرکتهای فناور و نوآور و بهرهگیری از زیست علم و فناوری موجود در میان نسل جوان کشور بتوانند مسائل خود را برطرف کنند؛ در این ارتباط از همراهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز بهره گرفته میشود.
دبیر اولین رویداد نمایشگاهی مسئله محور سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه بیش از 40 قرارداد بین شرکـت های دانش بنیان و شرکت های زیر مجموعه این سازمان به امضا رسیده است گفت: تفاهنامههایی با دانشگاه های برتر امضا کردیم تا بتوانیم مسائل مختلف سازمان اقتصادی کوثر را با کمک آنها رفع کنیم.
انتهای پیام/