بازارگردی رمضانی در محلات/تفاوت قیمتها اینجا هم خودنمایی میکند
کردوار نیوز/مرکزی ماه میهمانی خدا از راه رسیده و سفره معنوی افطار، میهمان خانه روزهداران شده است.
به گزارش کردوار نیوز، آغاز سال ۱۴۰۲ با ماه رمضان همراه شده و مردم علاوه بر تدارک اقلام شب عید، به فراهم کردن مایحتاج این ماه نیز پرداختند، به همین دلیل، بازار نیز رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. فارغ از آن دسته مواد غذایی که در طول سال مورد نیاز مردم است، برخی اقلام در ایام ماه رمضان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند.
نظارت بر بازار عید، هر ساله و در آستانه نوروز توسط دستگاههای مختلف انجام میشود، اما امسال این نظارت به صورت مشترک توسط جهاد کشاورزی، صمت و تعزیرات از ۱۵ اسفند برای بازار عید آغاز شده و با نظارت بر مایحتاج ویژه ماه رمضان همراه شده است و آنطور که مسئولان میگویند، تا پایان ماه رمضان ادامه خواهد داشت و به گفته رئیس جهاد کشاورزی محلات، روزانه ۱۵ واحد صنفی بازرسی میشوند.
امیر عربی، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان محلات گفته بود که مشکلی در زمینه تهیه اقلام نوروز و ماه مبارک رمضان وجود ندارد و مشاهدات خبرنگار کردوار نیوز از بازار و در میان اقلام پرمصرف ماه رمضان، این مسئله را تایید می کند و در واقع، کمبودی در بازار دیده نمی شود.
بر این اساس، حلوای مخصوص ۱۲۰ هزار تومان، حلوای بزرگ ۱۰۰ هزار تومان، حلوای ۴۵۰ گرمی ۵۰ هزار تومان، هر کیلو ارده ۱۳۵ هزار تومان، یک کیلو ارده شیره ۷۵ هزار تومان، حلوای کنجدی ۶۰ هزار تومان و شیره ۷۵ هزار تومان است.
قیمت شکر فلهای در دو فروشگاه به قیمت کیلویی ۲۱ هزار تومان موجود است اما در برخی سوپرمارکتها تا ۲۶ هزار تومان نیز عرضه میشود.
پنیر پاستوریزه ۵۰۰ گرمی ۴۴ هزار تومان و پنیر لبنه ۳۵۰ گرمی ۴۰ هزار تومان است. پنیر فلهای در فروشگاههای مختلف از ۶۵ هزار تومان تا ۱۱۰ هزار تومان عرضه میشود. پنیر بلغاری به طور متوسط ۱۶۹ هزار تومان و پنیر لیقوان ۲۶۹ هزار تومان به فروش میرسد.
مشاهدات میدانی خبرنگار کردوار نیوز نشان میدهد قیمت هر کیلو خرما از ۶۰ هزار تومان آغاز شده و تا ۱۲۵ هزار تومان نیز میرسد. خرمای بستهبندی کبکاب ۷۴، خرمای بستهبندی خاصویی ۹۳ و خرمای بستهبندی پیارم ۸۵ هزار تومان به ازای هر کیلو به فروش میرسد. قیمت هر کیلو رطب از ۱۱۰ هزار تومان تا ۱۲۰ هزار تومان متغیر است.
چای فله از ۲۳۰ تا ۳۴۰ هزار تومان در بازار موجود است که ارزانترین آن، چای کله مورچه است. یک برند خاص چای بستهبندی نیم کیلویی با قیمت ۱۰۰ هزار تومان نیز در سطح فروشگاهها موجود بود.
روغن سرخکردنی ۸۱۰ گرمی ۶۳ هزار تومان، روغن پخت و پز ۸۱۰ گرمی ۵۹ هزار تومان، شیر فلهای کیلویی ۱۵ هزار و ماست فلهای پرچرب کیلویی ۱۸ هزار تومان، سبزی خوردن کیلویی از ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان و مغز گردو کیلویی از ۳۲۰ تا ۴۳۰ هزار تومان به فروش میرسد.
اگرچه بر اساس مصوبه مورخ ۲۷ اسفند ماه سال ۱۴۰۱ کمیته نرخگذاری شهرستان محلات قیمت هر کیلوگرم زولبیا، بامیه و گوشفیل درجه یک ۷۷ هزار تومان اعلام شده است، اما این محصول نیز در برخی از واحدهای شیرینی فروشی با قیمت ۹۰ هزار تومان عرضه میشود.
قیمت انواع برنج ایرانی در بازار از کیلویی ۶۰ هزار تا ۱۵۰ هزارتومان موجود است. بر این اساس، برنج شیرودی ۷۳، برنج خوشپخت ۷۸، برنج طارم ۱۲۰، برنج طارم کشت دوم ۱۳۲ و برنج گلستان به ازای هر کیلو ۱۵۰ هزار تومان عرضه میشود.
عربی وعده داده پس از تعطیلات نوروز، ۱۰ تن شکر به منظور تنظیم بازار ماه رمضان توزیع خواهد شد. مشاهدات خبرنگار کردوار نیوز از فروشگاههای سطح شهر نشان میدهد که شکر دولتی به قیمت کیلویی ۲۱ هزار تومان در سطح دو فروشگاه بزرگ محلات موجود بود.
عربی همچنینگفته بود: ۱۹ تن برنج هندی آماده توزیع است که بدلیل اشباع بازار، برای توزیع در ماه رمضان در نظر گرفته شده است، البته دو فروشگاهی که قرار است این برنجها در آنها توزیع شود، در زمان تهیه گزارش تعطیل بود.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان محلات گفت: قیمت نان در سال جاری تغییر نخواهد کرد. البته باید منتظر بود و دید که قیمت نان مغزی هم مانند سال گذشته مردم را غافلگیر خواهد کرد یا نه.
موجود بودن اقلام مختلف در فروشگاه ها نکته مثبتی است، هرچند قیمت بالای اقلام خوراکی کام مردم را تلخ کرده است. البته علاوه بر بالا بودن قیمت ها دو نکته دیگر نیز آزاردهنده است؛ نکته اول چندنرخی بودن اقلام در فروشگاههای مختلف است که موجب شده مردم سرگردان شده و از قیمت مصوب یا واقعی آنها مطلع نباشند. نکته دیگر که تقریبا میتوان آن را به تمام مواد خوراکی و غیرخوراکی در شهرستان محلات تعمیم داد، بالا بودن قیمتها نسبت به شهرهای اطراف است که در اقلام شب عید نیز به وضوح قابل مشاهده بود. این مسئله باعث شده است که بسیاری از خانوادهها اقلام مورد نیاز خود را به صورت عمده از شهرهای دیگر تهیه کنند.
ضروری است که مسئولان و دستگاههای نظارتی شهرستان محلات توجه بیشتری به این نکته داشته باشند زیرا با توجه به مبدا یکسان تهیه اقلام، نمیتوان برای این تفاوت قیمت ها، توجیهی ارائه کرد. این مسئله در مورد قیمت میوه به وضوح خود را نشان میدهد چرا که معمولا تمام میوهفروشیهای محلات و شهرهای اطراف، میوه خود را از بازار میوه قم تهیه میکنند اما قیمت میوه در شهرستان محلات بسیار بالاتر از خمین و اراک است.
از آنجا که مقام معظم رهبری سال جاری را سال مهار تورم و رشد تولید نامیدهاند، ضروری است که مسئولین، ریشههای این تفاوت قیمت که خود یکی از عوامل ایجاد تورم در شهر است را شناسایی کنند تا در شرایط اقتصادی کنونی، فشار کمتری به مردم وارد شود.
انتهای پیام