خواص عطر گل مریم در طب سنتی چیست؟

مریم گلی در کتب طب سنتی به نام «مریمی» نام برده شده است. در زبان عربی نیز به نام‌های «مریمیه» و «شالبیه» و «مریمیه صغیره» شاخته می‌شود. طبع گل مریم گرم است و برای افراد با مزاج سرد و دموی مفید می‌باشد. در ادامه این مقاله بیشتر با گیاه سیج طب اسلامی آشنا شوید.

معرفی گیاه دارویی مریم گلی

  • مریم گلی، گیاهی علفی، چند ساله، چهار گوش، پوشیده از کرک به رنگ سبز مایل به سفید است. ارتفاع آن تا حدود نیم متر می‌رسد.  گل‌‌های این گیاه به رنگ آبی کم‌رنگ یا ارغوانی است که معمولاً در تابستان سال دوم ظاهر می‌‌شود.
  •  گیاه بومی‌ایران، روسیه، آمریکا و استرالیا است.
  • از خانواده نعناعیان محسوب می‌شود و قدمت بسیاری دارد.
  • دارای عطر طبیعی و طعم قوی است به همین دلیل معمولا در مقادیر کم استفاده می‌شود.
  • استفاده سنتی از خواص این گیاه دارویی در پزشکی کاملا مستند شده و هزاران سال قدمت دارد. در ابتدا برای درمان نیش مار، محافظت در برابر شیطان، افزایش باروری زنان و سایر موارد مورد استفاده قرار می‌گرفت. امروزه دیگر از این خواص استفاده نمی‌شود و به آن اعتقاد ندارند.

آلزایمر |استرالیا |باروری

  1. این گیاه حافظه‌‌ی شما را از نابودی نجات می‌‌دهد.
  2. مریم گلی برای مقابله با آلزایمر بسیار موثر است.
  3.  این گیاه برای مقابله با نفخ، گرگرفتگی، نرم کردن گلو و جلوگیری از انتقال عفونت، برای تسکین تبخال و نیز برای بهبود جای زخم به علت مواد خاص موجود در آن بسیار موثر و مفید است.
  4.   دم‌کرده آن به میزان پنج تا شش قاشق در رفع عرق شبانه و عرق ناشی از ضعف که معمولاً در بیماران مبتلا به تب‌های قطع نشدنی دست می‌دهد، اثر معالج دارد.
  5. استفاده موضعی از برگ آن می‌تواند اثربخشی آن در برابر شرایط پوستی خاص، از جمله اگزما، پسوریازیس و آکنه تشدید کند.
  6. غِرغِره و یا دهان‌شویه دَم کرده رقیق‌شده مریم گُلی را می‌توان برای گلودرد، التهاب لوزه، زخم‌های دهان و یا بیماری‌های لثه استفاده کرد.
  7. از مریم گلی برای التیام زخم‌های ساق نیز استفاده می‌شود. به این ترتیب که آن را با عسل جوشانده و پارچه‌ای را در این دم کرده وارد و آلوده کرده و روی زخم می‌گذارند. این عمل، التیام زخم را تسریع می‌کند.
  8. ترکیبی از مریم گلی و رزماری بسیار عالی است و می تواند موی شما را ضخیم‌تر، محکم‌تر و قدرتمندتر کند.
  9. دم کرده این گیاه برای تقویت روح، بدن و افزایش طول عمر بسیار مقوی است.
  10. درمان یماری‌های مزمن و بیماری‌های دژنراتیو با استفاده از مریم گلی
  11. این گیاه عصاره‌ها و مواد شیمیایی خاصی دارد که اثر داروهایی را تقلید می‌کنند که به‌طور معمول برای کنترل دیابت تجویز می‌شوند.
  12. با توجه به طبع مریم گلی این گیاه برای درمان بیماری دیابت مفید است.
  13. گیاه سیج طب اسلامی برای افزایش و تقویت موها نیز بسیار مفید است.

موارد منع مصرف مریم گلی

اگرچه گیاه مریم گلی دارای خواص بیشماری است اما عوارض آن نیز زیاد می‌باشد. به عبارتی لازم است مصرف کنندگان موارد منع مصرف در آن را از یاد نبرند. از عوارض مصرف مقدار زیاد مریم گلی در مدت طولانی می‌توان افزایش ضربان قلب، گرگرفتگی، خشکی دهان، تشنج و سرگیجه را نام برد. برای خرید عطر گیاهی باسلام کلیک کنید.

شیوه استفاده از گیاه مریم گلی

دم کرده مریم گلی: ۵ گرم برگ خشک مریم گلی را با ۱۰۰۰ گرم آب جوش دم کرده و سپس صاف کنید. برای تحریک تقویت و عرق کردن متدرجا در طول روز فنجان فنجان مثل چای بخورند. دم کرده ۳۰-۱۵ گرم برگ در۱۰۰۰ گرم آب جوش به عنوان مقوی معده و برای ضعف اعصاب بسیار نافع است.

 

نمایش بیشتر