کاربرد انواع قوطی و پروفیل در صنعت ساختمان سازی
به گزارش صاحب نیوز؛ پروفیل ها با توجه به تنوع آن ها، کاربردهای گوناگونی نیز دارند. این مقاطع از ویژگی های خاصی برخوردارند و با استفاده از مواد مختلفی تولید می شوند.
قوطی و پروفیل چیست؟
منظور از قوطی یا پروفیل در صنعت ساخت و ساز موادی هستند که در ساخت لوازمی مثل در و پنجره آلومینیومی استفاده می شوند. در حالت کلی نمی توان کاربرد قوطی و پروفیل در ساختمان سازی را نادیده گرفت؛ چرا که این محصولات در تمام قسمت های سازه استفاده می شوند.
انواع قوطی و پروفیل
پروفیلها دارای دو نوع صنعتی و ساختمانی هستند. هرکدام از این قوطی ها دارای قابلیت های مختلفی هستند که امکان استفاده از آن را برای صنعت و ساختمان فراهم می کند.
پروفیل صنعتی جزء مصالحی است که در صنعت خودروسازی به کار می رود و دارای دو نوع نورد گرم و نورد سرد است.
پروفیل ساختمانی پروفیل هایی هستند که به صورت گسترده در صنعت ساختمان سازی به کار گرفته می شوند و دارای ضخامت 2 الی 4 میلیمتر و همچنین دارای طول 6 متر می باشند.
مزایا و معایب استفاده از پروفیل
برخی از بهترین دلایل برای استفاده از پروفیل های فولادی این است که محصولات مقرون به صرفه، پایدار و بادوام هستند که به درستی طراحی و تولید شوند و در صورت نیاز سریع و آسان ساخته می شوند. پروفیل های فولادی در بسیاری از صنایع مانند بخش های صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند.
کاربرد قوطی و پروفیل در ساختمان سازی
پروفیل دارای اشکال مختلف است هرکدام از آن ها کاربرد خاص دارند. این مواد در حالت کلی در داخل یا خارج ساختمان استفاده می شوند. استفاده از قوطی و پروفیل در بخش داخلی به صورت مستقیم برای تهیه درب و پنجره یا نرده و حفاظ مناسب است و در بخش خارجی سازه برای ساخت نما به کار می رود.
مورد اول: کاربرد پروفیل در ساخت اسکلت سازه
این نوع پروفیل در اسکلت ساختمان به کار می رود و ابعاد و ضخامت آن زیاد است. بیشترین کاربرد این قوطی ها در ساخت ستون است که البته قوطی توخالی در ساختمان های چند طبقه نباید استفاده شود.
مورد دوم: کاربرد قوطی و پروفیل در ساخت سقف ساختمان
در ساخت دو نوع سقف شیروانی و وافل از این قوطی ها استفاده می شود که در آن تعدادی قوطی به صورت افقی و عمودی به کار می روند.
مورد سوم: کاربرد پروفیل در ساخت نما
دیگر کاربرد قوطی و پروفیل در ساختمان سازی در تهیه نماهای مدرن است که قوطی ها به صورت عمودی و افقی به یکدیگر متصل می شوند و از این طریق پایه لازم برای ساخت نما آماده می شود.
مورد چهارم: کاربرد قوطی و پروفیل در تهیه در و پنجره
از کاربرد قوطی و پروفیل در ساختمان سازی میتوان به استفاده از آن در ساخت در و پنجره اشاره کرد. قوطی و پروفیل برای ساخت در و پنجره بسیار کاربردی هستند.
مورد پنجم: کاربرد پروفیل در تهیه نرده ساختمانی
یک مصرف مهم دیگر پروفیل برای تهیه نرده و حفاظ راه پله و قسمت های دیگر درب ورودی و پنجره است.
تولید قوطی و پروفیل به روش های مختلف
- در تولید قوطی و پروفیل به روش نورد گرم، از شمش فولادی به عنوان ماده اولیه تهیه پروفیل ساختمانی استفاده می شود.
- در تولید به روش نورد سرد، جهت تهیه پروفیل ساختمانی از ورق های فولادی استفاده می کنند. با استفاده از دستگاه های مختلف مانند پرس ورق های فولادی را خم می کنند و به پروفیل مورد نیاز صنایع تبدیل می کنند.
- روش دیگر تولید قوطی و پروفیل، ترکیب نورد گرم و سرد جهت شکل دهی پروفیل است.
ویژگی های مهم قوطی و پروفیل
از مهم ترین ویژگی های قوطی و پروفیل می توان به خاصیت مقاومت آن در برابر رطوبت اشاره کرد. البته استحکام این مقطع در برابر فشار یا ضربه بسیار زیاد است. از دیگر ویژگی هایی قوطی و پروفیل می توان گفت که این محصول دارای تنوع بسیار بالا ، مقاومت بالا در برابر نیروهای وارده، قابلیت جوش پذیری، امکان بازیافت و استفاده مجدد می باشد.
منبع: مقاله کاربردهای اساسی قوطی و پروفیل در ساختمان سازی از سایت صاحب نیوز
انتهای پیام/