بررسی آخرین وضعیت مجوز سندباکس
تدوین سند حکمرانی داده و راه اندازی سندباکس فناوری اطلاعات و ارتباطات از جمله اقدامات سازمان فناوری اطلاعات در حوزه تنظیمگری است به طوری که طبق سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی، طراحی نظام حکمرانی دادهها از طرف وزارت ارتباطات به سازمان فناوری اطلاعات ایران محول شده است.
به گزارش کردوار نیوز، سندباکس نوینترین روش تنظیمگری به شمار میرود و یکی از اقدامات حمایتی سازمان فناوری اطلاعات ایران از کسب و کارهای فناورانه است. مجوز سندباکسِ تنظیمگریِ سازمان فناوری اطلاعات ایران، فضا و محیطی کنترل شده است که کسب و کارهای نوظهور و فناور با حضور در آن میتوانند، برای زمانی محدود و با تعداد کاربران معین به فعالیت و ارائه خدمات بپردازند. در واقع میتوان گفت سندباکس، فرآیند فعالیت کسب و کارها را به شکل ساده و در عین حال سریعی فراهم میکند.
سندباکس یا محیط آزمون بخشیِ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شامل مجموعهای از سازوکارهای مقرراتی، فناورانه، تسهیلگر و حمایتی است که به منظور بررسی، ارزیابی و سنجش موضوع مورد درخواست متقاضی و به پیشنهاد کمیته تخصصی، ضمن حفظ شرایط کنترلی مصوب شورای راهبری و در تعامل با کارگروه مدیریت یکپارچه ایجاد میشود. در این دستورالعمل، ارکان محیط آزمون در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، شامل شورای راهبری، کمیته تخصصی، کمیته هماهنگی و دبیرخانه است.
بنابراین اواخر تابستان سال جاری مجوز سندباکس که فرآیند فعالیت کسب و کارها را به شکل ساده و در عین حال سریع فراهم میکند برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و در جلسه کارگروه مدیریت یکپارچه و هماهنگی محیطهای آزمون صادر شد. گفتنی است اعتبار مجوز سندباکس، یک ساله است و در صورت داشتن عملکرد مناسب و صحیح تمدید خواهد شد. مجوز سندباکس، در راستای انجام ماموریت سازمان فناوری اطلاعات ایران در حوزه تنظیمگری صادر شد.
در این راستا چندی پیش حامد منکرسی- معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی در کنفرانس ظرفیت شبکه ملی اطلاعات ویژه توسعه هوشمندسازی فعالیتها و اقدامات سازمان فناوری اطلاعات ایران در حوزه سیاستگذاری و تنظیمگری هوش مصنوعی را تشریح کرد.
منکرسی در این رویداد که به میزبانی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، تدوین سند حکمرانی داده و راه اندازی سندباکس فناوری اطلاعات و ارتباطات را از جمله اقدامات سازمان فناوری اطلاعات ایران در حوزه تنظیمگری دانست و گفت: طبق سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی، طراحی نظام حکمرانی دادهها از طرف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به سازمان فناوری اطلاعات ایران محول شده است.
وی افزود: تحکیم و تقویت حکمرانی فضای مجازی، قاعدهمندسازی دسترسی به دادهها و نیز ارتقای سطح هوشمندی در تصمیم گیری نظامهای ملی کشور از مهمترین اهداف این سند هستند. سند یاد شده در حال حاضر به مرکز ملی فضای مجازی ارائه شده است و در انتظار تصویب به سر میبرد.
معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی، راهاندازی سندباکس حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را دیگر اقدمات انجام شده در حوزه تنظیمگری بیان کرد و در تشریح جزییات آن اظهار کرد: سندباکس یا محیط آزمون تنظیمگری، شامل مجموعهای از ساز و کارهای مقرراتی، فناورانه، تسهیلگر و حمایتی است که به منظور بررسی، ارزیابی و سنجش موضوع و ایده مورد درخواست متقاضی ایجاد میشود. در حال حاضر مجوز سندباکس بخشی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای سازمان فناوری اطلاعات ایران صادر شده است و آمادگیهای لازم به عنوان مدخل فناوریهای نوظهور را داراست.
به گفته وی، کسب و کارهای مرتبط با فناوریهای نوظهور فاوا، مانند فعالان حوزه: کلانداده، اینترنت اشیا، هوشمندسازی، رایانش ابری، زنجیره بلوکی و غیره میتوانند وارد سندباکس وزارت ICT شوند. در خاتمه، منکرسی از سند اقدام هوش مصنوعی اتحادیه اروپا به عنوان یکی از اولین تلاشها در حوزه تنظیم گری هوش مصنوعی یاد کرد و نمونه اقدامات نهادهای بینالمللی در سیاستگذاری و تنظیمگری هوش مصنوعی را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد.
انتهای پیام