دستگاه شیرینگ پک (shrink pack) چیست؟
دستگاه شیرینگ پک که نام آن از دو کلمه shrink که به معنی جذب و کلمه pack که به معنی پک شدن یا بسته بندی می باشد. در کل به معنی بسته بندی شدن از طریق جذب نایلون می باشد. این دستگاه امروزه بیشترین استفاده را در صنعت بسته بندی صنایع بخصوص در بخش بطری ها دارد.
از جمله دلایلی که باعث محبوبیت بیش از پیش دستگاه شیرینگ پک شده میتوان به قیمت مناسب، راحتی کار با دستگاه، سرعت بالا و… اشاره کرد. دستگاه شیرینگ پک معمولا از دستگاه هایی می باشد که در انتهای خط تولید قرار میگیرد.
بطور کلی مبنای عملکرد این دستگاه بر اساس حرارت و گردش هوا و جذب نایلون می باشد. وظیفه تولید گرما در این دستگاه ها بر عهده قسمت کوره می باشد، در ادامه بیشتر در مورد هر کدام از قسمت ها صحبت خواهیم کرد.
اجزای دستگاه شیرینگ پک و مکانیزم عملکرد آن چگونه است؟
بطور کی دستگاه های شیرینگ پک از قسمت شاسی یا همان بدنه اصلی، قسمت دوخت که وظیفه دوخت انتهای نایلون و همچنین برش آن را بر عهده دارد، نوار نقاله که وظیفه انتقال محصولات و بسته ها از بعد از قسمت دوخت تا عبور از کوره و انتهای نوار نقاله را دارد. اصلی ترین قسمت این دستگاه ها نیز کوره می باشد مه با ایجاد حرارت کل فرآیند جذب داخل آن شکل میگیرد.
در ساخت این دستگاه ها معمولا دو عدد فن نیز وجود دارد که یکی وظیفه سیرکوله کردن هوای گرم داخل کوره را دارد، فن دوم وظیفه خنک کردن بسته ها بلافاصله پس از خروج از کوره را دارد. البته امروزه بسیاری معتقد هستند که خنک شدن خود به خود بسته به کیفیت بسته بندی کمک میکند.
عملکرد شیرینگ پک حرارتی
مکانیزم عملکرد دستگاه شیرینگ حرارتی به این شکل می باشد که:
این دستگاه نیاز به 2 رول نایلون شیرینگ دارد، یک رول در قسمت زیرین و یک رول در قسمت بالایی. به اینصورت هر 2 سمت بسته با نایلون شیرینگ محصور میشود. ابتدای نایلون با انتهای بسته قبلی دوخت خورده است. با عبور بسته به بعد از دوخت که بسته به مدل دستگاه توسط فشار دست یا اتوماتیک انجام میگیرد. انتهای بسته دوخت خورده و محصول وارد کوره میگردد.
داخل کوره توسط المنت های تعبیه شده و همچنین الکتروموتور داخل یک هوای داغ یکنواخت ایجاد میگردد. این هوای داغ باعث جذب نایلون شیرینگ به دور محصول میشود. بعد از خزوج محصول از کوره به دلیل اینکه هنوز بسته و نایلون اطراف آن گرم است توسط یک فن خنک کننده گرمای بسته گرفته میشود. محصول در نهایت اماده جابجایی می باشد.
البته لازم به ذکراست که این مکانیزم مربوط به مدل تونلی می باشد و در مدل کابینی عملکرد متفاوت است. در مدل های کابینی بسته توسط اپراتور داخل کابین قرار و با گرم شدن المنت ها فرآیند جذب انجام میشود و مجددمحصول توشط شخص خارج میگردد.
انواع دستگاه های بسته بندی شیرینگ پک
دستگاه های بسته بندی شیرنگ پک بطور کلی به 2 دسته اصلی شیرینگ پک کابینی و شیرینگ پک تونلی تقسیم میگردد. این مدل های نیز دارای مدل های دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک میباشند.
از نظر نوع سوخت مصرفی نیز این دستگاه ها به سه دسته تقسیم میگردد:
- گازسوز
- برقی
- دوگانه سوز
در صورت در دسترس بودن گاز شهری از نظر هزینه و اتلاف انرژی مدل گازی مناسب تر می باشد. از طرفی هم نبود گاز شهری در تمامی مکان ها میتواند مشکلاتی را به بار بیاورد یا افت فشار گاز. در مدل برقی از نظر کیفیت کار هیچ تفاوتی ندارد فقط اط نظر هزینه و راندمان مصرف بالایی دارد.
بسیاری از مواقع سازندگان گرامی به مشتری های خود مدل دوگانه سوز را معرفی میکنند. این مدل خود نیز دارای معایبی می باشد که عبارتند از:
- کارفرما باید هزینه تعمیرو نگهداری دو قسمت کوره را پرداخت کند.
- به دلیل تجمیع المنت های برقی و گازی در قیمت داخلی کوره از سیرکوله مناسب هوا جلوگیری میکند. نتیجه این مورد نا مناسب بودن کیفیت شیرینگ مییباشد.
- گاز شهری فشار بالا در همه مکان ها و یا کارگاه ها موجود نیست.
خرید دستگاه شیرینگ پک
قبل از خرید هر دستگاهی بررسی برخی نکات کاملا ضروری می باشد. از نکات اصلی که نقش در انتخاب این دستگاه ها دارند ابعاد بسته و تعداد مورد نیاز بسته بندی در ساعت می باشد. برای مثال دستگاه شیرینگ کابینی برای بسته های با ابعاد کوچک مورد استفاده قرار میگیرد ولی در مدل تونلی حتی ابعاد 1 متری هم شیرینگ میگردد.
از نظر تیراژ تولید باید بررسی گردد شاید نیاز به دستگاه اتوماتیک با تیراژ بالا باشد، شاید ابعاد بسته کوچک است و اصلا نیاز به مدل تونلی نمیباشد. بهترین گزینه این مورد می باشد که همیشه پیش بینی آینده هم لحاظ گردد در مورد افزایش ابعاد بسته یا تعداد تیزاژ.
در مورد مدل گازسوز باید به این نکته توجه کرد که در شرایطی بهتر است خرید انجام گیرد که همیشه در محلی که گاز شهری وجود دارد مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
قیمت دستگاه های شیرینگ
در مورد تعیین قیمت دستگاه ها شیرینگ پک عوامل مختلفی تاثیر گذار میباشند. اتوماتیک یا دستی بودن،ظرفیت دستگاه از نظر ابعاد بسته ها و همچنین تعداد شیرینگ در ساعت. شرکت های سازنده نیز بسته به تجربه و متریالی که استفاده میکنند قیمتهای متفاوتی دارند.
قطعات مورد استفاده در این دستگاه ها میتوند از مصولات درجه یک باشد یا از قطعات بی کیفیت که تمامی این موارد نقش تاثیر گذاری در تعیین قیمت دارند.
هرچند شما به راحتی میتوانید از طریق وبسایتی که در انتهای مقاله برای شما قرار خواهیم داد از کارشناسان شرکت همت ماشین جهت شناخت بیشتر کمک بگیرید.
استرچ پالت دستگاهی مکمل برای شیرینگ پک
یکی از دستگاه هایی که امروزه بسیار پر کاربرد است و معمولا در کارخانجات بعد از شیرینگ پک استفاده میشود استرچ پالت می باشد. بعد از شیرینگ شدن بسته ها بصورت چندتایی معمولا این محصولات جهت جابجایی و یا انبارداری مناسب روی پالت چیده میشوند.
با چیدمان بسته ها بر روی پالت امکان ریزش این محصولات وجود دارد، به همین دلیل این پالت ها را توسط دستگاه سلفون پیچ پالت استرچ میکنند، به اینصورت هم از محصولات در مقابل گرد و غبار و رطوبت محافظت میگردد و هم کشش سلفون باعث استحکام بخشیدن به آن پالت میشود.
دستگاه استرچ پالت انواع مختلفی دارد که از پرکاربردترین ها آن میتوان به سه مدل زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- استرچ پالت صفحه گردان.
- استرچ پالت دروازه ای.
- استرچ فرودگاهی
عمکلرد کلی در هر سه مدل یکی می باشد یعنی پیچش سلفون به دور محصول یا پالت. تنها تفاوت های در ابعاد و وزن بسته هایی می باشد که امکان سلفون پیچی دارند و یک تفاوت هم در نوع مکانیزم دارند. در مدل دروازه ای دکل محصول به دور پالت در گردش است ولی در مدل صفحه گردان صفحه و محصول در حال چرخش و سلفون و ستون ثابت است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از مطالب وبسایت machinesazan.com در این مورد استفاده کنید.
منبع: