خطرات ماه هفتم بارداری

در حال حاضر که در ماه هفتم بارداری هستید، کودک شما به‌سرعت در حال رشد است و تکامل بیشتری نسبت به ماه‌های قبل پیدا کرده است.  به‌طور مثال تغییراتی مانند وزن‌گیری دارد و پوست بهتری نسبت به ماه‌های گذشته دارد. شکم مادر نیز در حال بزرگ‌تر شدن است و ممکن است چالش‌هایی را نیز در پیش روی خود داشته باشد. معمولا احساس کمردرد و خستگی بیشتر می‌شود. در ادامه توضیحات بیشتری در خصوص ماه هفتم بارداری برای شما ذکر خواهیم کرد.

Dangers of the seventh month of pregnancy

علائم شایع ماه هفتم بارداری

شما دیگر در حال ورود به سه ماهه سوم بارداری هستید، در این ماه از بارداری رشد شکم بیشتر است و بارداری در حال پیشرفت خواهد بود.

از علائم ماه هفتم بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سیاتیک

همانطور که رحم بزرگتر می‌شود، می‌تواند به عصب سیاتیک فشار وارد کند و در نهایت درد لگن و کمردرد را به همراه دارد. در این مواقع استفاده از کمپرس سرد و گرم می‌تواند تسکین درد را به‌همراه داشته باشد.

درد لگن

هورمون‌های بارداری تغییرات زیادی را در بدن ایجاد می‌کنند، به‌طور مثال به شل شدن مفصل دو طرف لگن برای آمادگی زایمان کمک می‌کند، چنین شرایطی می‌تواند منجر به درد لگن شود.

یبوست

سطح بالای هورمون پروژسترون و آهن (اگر در ویتامین‌های دوره بارداری باشد) می‌تواند منجر به کُند شدن هضم و در نهایت یبوست شود. برای کاهش یبوست باید بدن خود را هیدراته نگه دارید و همچنین فیبر کافی در رژیم غذایی خود داشته باشید. مواد غذایی که سرشار از فیبر هستند، شامل لوبیا، غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات است.

انقباضات براکستون هیکس

این نوع انقباضات در سه ماهه دوم و سوم بارداری شروع می‌شود. در این مواقع مادران گاهی احساس سفتی در شکم خود دارند که معمولا هنگام تغییر وضعیت بدن، بهبود پیدا می‌کنند.

خستگی

بسیاری از مادران با شروع افزایش انرژی را احساس می‌کنند؛ اما با شروع ماه سوم ممکن است کمی احساس خستگی بیشتری داشته باشند. خستگی می‌تواند به این جهت باشد که شکم شما بزرگ‌تر شده است و نمی‌توانید خواب آرامی داشته باشید. با رژیم غذایی سالم و ورزش به‌اندازه می‌توانید سطح انرژی خود را بالا نگه دارید. خونریزی یا لکه بینی ممکن است مقدار کمی خونریزی و لکه بینی وجود داشته باشد، با وجود اینکه این مسئله جدی نیست؛ اما بهتر است با پزشک معالج خود در میان بگذارید.

رشد نوزاد در ماه هفتم بارداری چگونه است؟

در این زمان اندام‌های کودک شما در حال تکامل و رشد است. به عنوان مثال ریه‌های او شروع به تولید ماده‌ای به نام سورفکتانت می‌کنند که به ریه‌ها این امکان را می‌دهد تا به درستی منبسط و منقبض شوند. نوزاد شما می‌تواند چشمانش را باز و بسته کند و دیگر به‌راحتی تغییرات نور و تاریکی را حس کند و ممکن است با حرکت یا لگد، به نور روشن واکنش نشان دهد. کودک شما نیز همچنان در حال افزایش وزن است و این چربی اضافی به صاف کردن چین‌وچروک پوست کمک می‌کند. سلول‌های پوست او شروع به تولید ملانین می‌کند که یک رنگدانه طبیعی است.

اندازه نوزاد در ماه هفتم بارداری

همانطور که گفتیم نوزاد شما از ماه‌های گذشته رشد زیادی داشته است، وزن کودک شما در ماه هفتم بارداری حدود یک کیلو و ۲۰۰ گرم یا بیشتر است و قدی به اندازه ۳۵.۵۶ سانتی‌متر دارد.

تعیین هفته بارداری در ماه هفتم بارداری

تعیین هفته در ماه هفتم بارداری کمی دشوار است، هفته‌های بارداری با ماه‌ها تناسبی ندارند، به همین جهت اینگونه محاسبه می‌شود که هفت ماهگی بین هفته‌های ۲۵ تا ۲۷ بارداری شروع می‌شود و تا ۲۸ یا ۳۱ هفته ادامه دارد.

تغییرات فیزیکی مادر در ماه هفتم بارداری

از تغییرات فیزیکی در این ماه از بارداری می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • رحم در حال حاضر حدود ۱۰ سانتی‌متر بالاتر از ناف قرار گرفته است. معمولا خانم‌ها در ابتدا و در ماه هفتم بارداری حدود ۹ تا ۱۰ کیلوگرم وزن اضافه کرده است.
  • به همین جهت طبیعی است که طی این ماه تورم پا را مشاهده کند. در سه ماهه سوم بارداری می‌توانید به اندازه نیم کیلوگرم در هفته وزن اضافه کنید.
  • برخی از مادران ممکن است دچار ریزش موی خفیفی شوند که پس از تولد نوزاد بهبود پیدا می‌کنند. همچنین متوجه افزایش مو در قسمت‌هایی مانند صورت، بازو، پاها، کمر و حتی در ناحیه تناسلی خود می‌شوند.
  • ناخن‌ها نیز رشد بیشتری دارند و شکننده‌تر می‌شوند و متوجه علائم کششی در ناحیه شکم، ران و سینه‌های خود خواهند شد.

ماه هفتم بارداری مصادف با آغاز سه ماهه سوم یا درواقع، سه ماهه آخر بارداری شماست. این ماه از هفته‌های 25 تا 28 بارداری را شامل می‌شود که رشد کودک در آن خیلی سریع است. در ماه هفتم بارداری افزایش زیادی دارد. اگرچه ممکن است ای مانند کمردرد و احساس سنگینی در این ماه همراه شما باشد، اما برخی علائم مانند تهوع کمتر دیده می‌شود. برای آشنایی با علائم خطر در ماه هفتم بارداری و داشتن زایمان موفق با ما همراه باشید.

رشد و وزن جنین در ماه هفتم بارداری چگونه است؟

با شروع این ماه‌، کودک شما در حال تبدیل شدن به یک انسان منحصر به فرد کوچک است. شخصیت و هوش کودک در ماه هفتم حاملگی پیچیده تر می‌شود و او شروع به توسعه اندام‌ها و سیستم‌هایی می‌کند که به او در زنده ماندن در خارج از رحم کمک می‌کنند.

  • ریه‌های کودک در این ماه با تولید ماده‌ای به نام سورفکتانت، آغاز به کار می‌کنند. سورفکتانت اجازه می‌دهد ریه‌های کودک به شکل موثری منبسط و منقبض شوند.
  • کودک دلبند شما از ماه هفتم بارداری می‌تواند چشمانش را باز و بسته کند! در این شرایط ممکن است نسبت به روشنایی و تاریکی واکنش نشان دهد. تعجب نکنید اگر وقتی لامپ را روشن کردید، در شکمتان حرکت کند یا لگد بزند!
  • در ماه هفتم بارداری بافت چربی در زیر پوست کودک ایجاد می‌شود؛ این چربی اضافی به صاف کردن چین و چروک‌های پوست او کمک می‌کند. در ضمن سلول‌های پوستی وی در این ماه شروع به تولید ملانین می‌کنند. ملانین یک رنگدانه طبیعی است که در ایجاد رنگ پوست نقش دارد.
  • در ماه هفتم بارداری با سرعت بیشتری افزایش می‌یابد. تا اواخر این ماه تقریبا 900 تا 1350 گرم وزن خواهد داشت و طول بدنش در حدود 38 سانتی متر خواهد بود.
  • در ماه هفتم حاملگی سیستم مغزی و عصبی سریعتر رشد می‌کند و اکنون کودکتان به صدا‌، بو و موسیقی حساس است.
  • الگوهای خواب و بیداری کودک در این ماه برجسته‌تر است و معمولا تشخیص می‌دهید که نوزادتان چه موقع خواب است و چه موقع بیدار!
  • لانوگو در ماه 7 ام بارداری شروع به ناپدید شدن می‌کند.
  • در بعضی از پسران بیضه‌ها در این ماه از شکم به سمت خارج از شکم حرکت می‌کنند. البته معمولا تا اواخر بارداری در کیسه بیضه نزول نمی‌کنند. همانطور که تفاوتی بین با دختر وجود ندارد در این زمان نیز چنین است.
  • جوانه‌های چشایی بیشتری روی زبان ایجاد می‌شوند که کودک به کمک آنها می‌تواند طعم‌های مختلف را تشخیص دهد.
  • دستگاه گوارش کودک در این ماه شروع به کار می‌کند.
  • استخوان‌ها شروع به سخت شدن می‌کنند اما جمجمه همچنان نرم باقی می‌ماند.
  • در این ماه و لگد زدن جنین بیشتر و محسوس‌تر می‌شود. شما می‌توانید با لمس کردن شکمتان و حرف زدن با کودک، با او ارتباط برقرار کنید، او نیز معمولا واکنش نشان می‌دهد.
  • در حالت نرمال، در ماه هفتم بارداری کودک به طور عمودی در حالی که سرش به سمت گردن رحم است، قرار می گیرد تا برای تولد آماده شود. این وضعیت قرارگیری امن‌ترین موقعیت برای یک زایمان طبیعی است.
نمایش بیشتر