توصیه‌هایی برای مقابله با آنفلوآنزا

آنفلوآنزا |قاب

فصل زمستان از راه رسیده و موارد ابتلا به بیماری‌های ویروسی چون سرماخوردگی و آنفلوآنزا رو به افزایش است. بسیاری از متخصصان توصیه می‌کنند برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا، واکسن بزنیم اما برخی هم به راهکارهای دیگر برای درمان این بیماری‌های فصلی روی می‌آورند.

به گزارش کردوار نیوز، این مقاله در همین رابطه به ارائه ۱۰ راهکار پرداخته که پزشکان و متخصصان توصیه کرده‌اند.

البته در صورت بروز هرگونه نگرانی از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا بهتر است با پزشک و متخصص مشورت کنید زیرا سیستم ایمنی بدن افراد با یکدیگر فرق می‌کند.

این ۱۰ راهکار شامل موارد زیر است:

۱. ویتامین C

دکتر «نوال پاریک» از کالیفرنیا در این زمینه می‌گوید ویتامین C در مرکبات یافت می‌شود و می‌توان آن را به صورت مکمل‌های ویتامین هم دریافت کرد.

به گفته او، یک فرد بیمار باید دست‌کم ۱۰۰۰ میلی‌گرم ویتامین C در روز مصرف کند.

دکتر «سامر کرلی» از کارولینای شمالی نیز می‌گوید ویتامین C حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از سلول‌ها در برابر مواد آسیب‌رسان به نام رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.

با این وجود باید مراقب میزان مصرف این ویتامین باشیم.

متخصصان می‌گویند اختلال ناشی از مصرف بیش از اندازه ویتامین C بسیار نادر است زیرا بدن ویتامین C اضافی را ذخیره نمی‌کند. با این حال، مصرف بیش از ۲۰۰۰ میلی‌گرم توصیه نمی‌شود.

۲. ویتامین D3

یکی دیگر از ویتامین‌هایی که دکتر کرلی توصیه می‌کند ویتامین D3 است که میزان زیادی از آن را می‌توان با قرار گرفتن در معرض آفتاب به‌دست آورد.

البته مصرف بیش از حد این ویتامین برای بدن مضر است.

پیامد اصلی سمی شدن بدن با ازدیاد مصرف ویتامین D، تجمع کلسیم در بدن یا هایپرکلسمی است که به شکل تهوع، استفراغ، ضعف و تکرر ادرار بروز می‌کند.

۳. روی (زینک)

روی از دیگر مواد ضروری و مورد نیاز بدن است که در درمان سرماخوردگی نقش مهمی دارد.

کرلی می‌گوید: روی، بر عملکرد سلول ایمنی در بدن تاثیرگذار است. زیرا سلول‌های ایمنی از بدن در برابر عوامل آسیب‌رسان محافظت می‌کنند. مصرف مکمل روی می‌تواند از سیستم ایمنی بدن حمایت کند.

بنا به توصیه متخصصان، در سه روز اول پس از شروع علائم، مکمل روی مصرف کنید.

به توصیه متخصصان در مصرف روی هم باید احتیاط کنید زیرا مصرف بیش از حد روی باعث از دست دادن حس بویایی برای همیشه می‌شود.

۴. عسل

دکتر «بنجامین جک»، پزشک مستقر در تگزاس می‌گوید: عسل در کاهش سرفه کودکان و بزرگسالان بسیار مهم است.

او در عین حال تاکید می‌کند که نباید به نوزادان زیر یک سال عسل بدهیم زیرا باعث بوتولیسم (بیماری فلج‌کننده) در آن‌ها می‌شود.

۵. الدربری یا آقطی سیاه

این میوه سیاه گوشتی مانند انگور و به رنگی آبی متمایل به سیاه است. این گیاه دارویی سال‌ها است که برای درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا و تقویت سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گفته کرلی، این گیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و علامت‌های عفونت‌های تنفسی فوقانی را کاهش می‌دهد.

۶. سوپ مرغ

پژوهشی از سوی مرکز پزشکی دانشگاه «نبراسکا» در آمریکا طی دهه ۱۹۹۰ از نقش موثر سوپ مرغ در درمان سرماخوردگی خبر می‌دهد.

دکتر «استفان رنارد»، تاثیر مصرف سوپ مرغ را در آزمایشگاه بررسی کرد و متوجه شد که مواد تشکیل‌دهنده سوپ احتمالا اثرات ضدالتهابی دارند.

۷. اسپری سالین

اسپری‌ سالین گزینه بسیار مناسبی برای رفع احتقان و گرفتگی بینی است. این اسپری‌ها بسیار موثرند و معمولا عوارض جانبی اسپری‌های دیگر را ندارند.

۸. آب داغ

به گفته پاریک، دوش آب داغ مانند معجزه‌ای احتقان را از بین می‌برد و مشکلات مربوط به سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش می‌دهد.

۹. تغذیه سالم

بهترین راه تقویت سیستم ایمنی بدن، تغذیه مناسب و رژیم غذایی سالم است. بهتر است قبل از ابتلا به بیماری با رعایت رژیم غذایی متعادل که میزان کافی از ویتامین‌ها و پروتئین‌ها را در بر می‌گیرد، سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم.

مصرف مرکبات حاوی ویتامین C و سبزیجات رنگارنگ که سرشار از آنتی‌اکسیدان است، ضرورت دارد.

به توصیه پاریک، چای نیز می‌تواند به‌عنوان ضدالتهاب عمل کند.

۱۰. خواب مناسب

به گزارش ایندیپندنت، بسیاری از متخصصان باور دارند که خواب خوب و مناسب در سلامت بدن نقش مهمی ایفا می‌کند.

اهمیت خواب کافی و مناسب در زمان بیماری را نباید نادیده گرفت.

بزرگسالان به هفت تا هشت ساعت خواب مفید شبانه نیاز دارند، زیرا بدن به منظور بازسازی سلول‌های جدید و مبارزه با بیماری به آن نیاز دارد.

کرلی در این زمینه می‌گوید: کمبود خواب، عملکرد سیستم ایمنی را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام

نمایش بیشتر