ایمپلنت چه عوارضی دارد؟
شناخت بهترین کلینیک های دندانپزشکی اصفهان به افراد ساکن در این شهر کمک می کند تا بهتر و سریع تر به این مراکز دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این، اصفهان شهری توریستی است و ممکن است گردشگران هم به این مراکز احتیاج پیدا کنند. در ادامه مطلب با بهترین دندانپزشکی اصفهان آشنا می شوید
در حالی که دارای درصد موفقیت بسیار بالای 98 درصد است، عوارضی ممکن است در طول عمل و بعد از درمان ایجاد شود. بسیاری عوارض ایمپلنت دندان با انجام یک تاریخچه پزشکی کامل و آموزش بیماران در مورد مراقبت و نگهداری مناسب، قابل پیشگیری هستند. با این حال، مشکلات و معایبی در این روش وجود دارد که ممکن است به طور غیر قابل منتظره برای بیمار رخ دهد. در این مقاله از سایت قصد داریم که ابتدا بگوییم عوارض ایمپلنت دندان چیست و سپس سرفصل های زیر را بررسی کنیم:
آیا ایمپلنت دندان عوارض دارد؟
سوالی که بسیاری از بیماران در جلسه مشاوره از متخصصان کاشت دندان کلینیک ایرانمهر میپرسند این است که آیا ایمپلنت دندانی عوارض دارد؟ در طی جراحی ایمپلنت دندان، لثه باز می شود تا بافت استخوان نمایان شود. سپس جراح در استخوان فک حفره ای را ایجاد می کند. در نهایت فیکسچر یا پایه ایمپلنت در استخوان فک جایگذاری شده و لثه بسته می شود. این بخش پس از گذشت چند ماه به استخوان فک جوش می خورد.
در نهایت اباتمنت روی پین نصب شده و جهت ساخت تاج قالب گیری می شود. با وجود چنین جراحی، طبیعی است که ایمپلنت دندانی عوارض و ریسک هایی داشته باشد، اما جای نگرانی نیست. با رعایت و نکاتی که جراح دهان و دندان به شما میگوید، عوارض ایمپلنت دندان به حداقل میرسند.
چه چیزی باعث شکست ایمپلنت دندان می شود؟
شکست Dental implant یکی از بدترین عوارض این درمان میباشد و این اتفاق زمانی رخ میدهد که بدن انسان، ایمپلنت را به عنوان یک عامل خارجی شناسایی کرده و آن را پس میزند. شکست ایمپلنت دلایل متفاوتی دارد که برخی از آن ها قابل پیشگیری هستند ، در حالی که برخی دیگر خود به خود رخ می دهند. در صورت نیاز به مراقبت های اورژانسی دندانپزشکی در همان نزدیکی پیدا کنید.
علل شکست ایمپلنت دندان عبارتند از:
- بیماری لثه،
- سیگار کشیدن،
- از دست دادن استخوان (استخوان ناکافی در فک)،
- شرایط پزشکی،
- بیماری های خود ایمنی،
- داروها،
- بهداشت ضعیف دهان و دندان،
- جراح بی تجربه،
- پیروی نکردن از دستورالعمل های بعد از عمل
عوارض ایمپلنت دندان چیست؟
شما باید عوارض احتمالی ایمپلنت را قبل از جراحی خود درک کنید تا بتوانید تا حد امکان از آنها پیشگیری کنید. هر گونه نگرانی که دارید باید در جلسه مشاوره با جراح خود در میان گذاشته شود.
بهبود ضعیف
بهبودی ضعیف می تواند نتیجه فردی باشد که سیگار می کشد یا فردی که دیابت کنترل نشده دارد. در هر دو مورد، بدن به خوبی بهبود نمییابد، که میتواند با بهبود ایمپلنت و تلاش برای ادغام با استخوان، مشکلاتی را ایجاد کند. اگر بیمار مبتلا به بیماری پریودنتال کنترل نشده باشد که یک بیماری بافت لثه است و استخوان اطراف را از بین می برد، ممکن است بهبودی ضعیفی را تجربه کند.
عفونت
در حالی که ایمپلنت دندانی نمی تواند پوسیده شود، ممکن است عفونی شود. عفونت مستقیماً پس از جراحی ایمپلنت دندان می تواند ناشی از یک منبع باکتریایی باشد یا به دلایل مشابه برای بهبود ضعیف ایجاد شود. سیگار کشیدن، بیماری پریودنتال و دیابت کنترل نشده، همگی می توانند باعث عفونت ایمپلنت در طول فرآیند بهبودی شوند.
خونریزی
یکی از عوارض ایمپلنت دندان، خونریزی مزمن است. هنگامی که خونریزی متوقف نمی شود، می تواند باعث انواع مشکلات از ناراحتی معده تا کم خونی شود. اگر بعد از کاشت دندان، دچار خونریزی شدید، حتما به دکتر ایمپلنت مراجعه نمایید.
بیماری لثه
بدون مراقبت و نگهداری مناسب، ایمپلنتهای دندانی میتوانند مانند دندانهای طبیعی شما عفونی شده و باعث بیماری لثه شوند. ایمپلنت عفونی باعث ایجاد پری ایمپلنتیت می شود که نوعی بیماری لثه مخصوص ایمپلنت های دندانی است.
پری ایمپلنتیت می تواند به دلیل مراقبت نامناسب، سیمان دندانی (باقی مانده از سیمان کردن تاج ایمپلنت)، زاویه بندی ضعیف ایمپلنت، قرار دادن ایمپلنت خیلی نزدیک به ایمپلنت دیگر، از دست دادن استخوان یا کیفیت پایین استخوان ایجاد شود. همچنین می تواند در نتیجه مسائل سیستمیک مانند دیابت کنترل نشده و سیگار کشیدن رخ دهد.
درمان پری ایمپلنتیت به شدت عفونت و همچنین نوع ایمپلنت مورد استفاده، محل و میزان تحلیل استخوان در اطراف ایمپلنت بستگی دارد. سطح ایمپلنت باید تمیز شود تا منبع عفونت از بین برود. این کار را می توان با انجام دبریدمان موضعی و ضدعفونی سطحی انجام داد. اگر عفونت به اندازه کافی شدید باشد و شامل از دست دادن استخوان باشد، ممکن است نیاز به برداشتن ایمپلنت باشد.
ریز حرکت ایمپلنت
ریز حرکت های ایمپلنت حرکات بسیار جزئی (یا میکرو) هستند که باعث می شوند ایمپلنت با استخوان اطراف یکپارچه نشود. گاهی اوقات ایمپلنت ها می توانند کمی جابجا شوند یا مقدار کمی حرکت کنند که به آن حرکت میکرو می گویند. حرکات میکرو به اندازه شل شدن ایمپلنت، خطرناک و جدی نیست و ممکن است به سختی متوجه آن شوید. علائم هشدار دهنده حرکت میکرو شامل احساس سفتی در دندان های اطراف ایمپلنت، یا جابجایی خود پایه ایمپلنت است که وقتی در آینه نگاه می کنید می توانید ببینید. این یک علامت هشدار است که ایمپلنت ممکن است به زودی شل شود. اگر به این نوع مشکل مشکوک هستید با جراح دهان خود تماس بگیرید.
مشکلات سینوسی
در حالی که آسیب عصبی در قوس فک پایین شایع تر است، مشکلات سینوسی ممکن است زمانی رخ دهد که ایمپلنت در قوس بالایی قرار می گیرد. کف سینوس های فک بالا اغلب می تواند به ریشه دندان های فک بالا نزدیک باشد. به همین دلیل است که برخی افراد هنگام ابتلا به عفونت سینوسی دندان درد را تجربه می کنند. ایمپلنت دندانی می تواند حفره سینوس را در حین قرار دادن سوراخ کند. اگر در طول درمان اتفاق بیفتد، جراح دندان شما باید پیوند استخوان را برای بسته کردن نوردهی قرار دهد. اگر جراح شما فکر می کند سوراخ شدن سینوس محتمل یا قطعی است، قبل از قرار دادن ایمپلنت سینوس لیفت را انجام می دهد.
واکنش آلرژیک
ایمپلنت های دندانی از تیتانیوم ساخته شده اند. اگر واکنش آلرژیک به تیتانیوم داشته باشید، کهیر یا برآمدگی در حفره دهان، بافت لثه خشک، التهاب بافت اطراف ایمپلنت و تورم بافت را تجربه خواهید کرد. اگر به تیتانیوم حساسیت دارید، ایمپلنت باید برداشته شود. در برخی موارد، بدن به دلایلی غیر از آلرژی، ایمپلنت را رد می کند.
عوارض بلند مدت ایمپلنت دندان
ممکن است کاشت ایمپلنت دندان در ابتدا یک عمل موفقیت آمیز باشد، اما عوارض آن سال ها بعد خود را نشان دهند. در ادامه به برخی از عوارض طولانی مدت ایمپلنت دندان پرداخته شده است:
آسیب های عصبی:
هنگامی که جراح، ایمپلنت را خیلی نزدیک به عصب قرار می دهد، ممکن است در طول زمان، آسیب عصبی یا بافتی رخ دهد. علائم آسیب عصبی، شامل بی حسی یا سوزن سوزن شدن در زبان، لب ها، لثه ها یا صورت است. اگرچه آسیب عصبی در بین سایر عوارض ایمپلنت دندان، رایج نیست، اما هنگام قرار دادن ایمپلنت در قوس فک پایین (پایین) بیشتر اتفاق می افتد. اگر ایمپلنت بیش از حد عمیق قرار داده شود، می تواند به عصب آلوئولار تحتانی نفوذ کند. اگر این اتفاق بیفتد، بیمار می تواند چندین علامت مختلف را تجربه کند: بی حسی، درد یا گزگز. این احساس را می توان در دندان ها، لثه ها، چانه یا لب ها احساس کرد. آسیب به عصب دائمی است.
شکست ایمپلنت:
دفع جسم خارجی اغلب اتفاق نمی افتد، اما در علم پزشکی احتمال وقوع هیچ چیزی صفر نیست. این زمانی است که بدن ایمپلنت را پس می زند. علائم شکست ایمپلنت، شامل افزایش درد در محل ایمپلنت، تورم، تب و لرز میباشد.
برای به حداقل رساندن احتمال عوارض بلند مدت ایمپلنت دندان، به رعایت بهداشت ادامه داده و ایمپلنت ها و لثه های خود را سالم نگه دارید. حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و دهان خود را با دهانشویه به خوبی بشویید. همچنین از معاینات معمول دندانپزشک غافل نشوید.
علائم هشدار دهنده عوارض ایمپلنت
عوارض ایمپلنت دندان اصفهان چه در مراحل اولیه و چه جدی باشد، احتمالا با یکی از علائم هشدار زیر بروز خواهد کرد:
- مشکل در جویدن
- التهاب لثه
- تحلیل لثه
- افزایش تورم
- لق شدن ایمپلنت یا دندان جایگزین شده
- درد یا ناراحتی شدید
آیا ایمپلنت درد دارد؟
درد یکی از عوارض ایمپلنت دندان است که بسیاری از افراد کاندید این درمان را منصرف میکند یا میترساند. اما از آنجایی که ایمپلنت دندانی یک عمل جراحی است، نمیتوان توقع داشت که هیچ دردی بعد از این عمل حس نکنید، اما پیش از بریدن لثه دندانپزشک بی حسی موضعی به بیمار تزریق میکند و همین باعث میشود که او هیچ دردی در حین جراحی حس نکند.
چنانچه درد بعد از ایمپلنت تا ده روز بعد از عمل نیز ادامه داشت، باید به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید زیرا پس از این مدت معمولا احساس درد، نرمال نیست و نشان دهنده یک مشکل است. ایمپلنت دندان اصفهان در دندانپزشکی دکتر مهدی کچوئی و دکتر راضیه کامران بسته به تعداد واحدهای کامپوزیت و مقدار هزینه ای که برای بیمار محاسبه می شود شرایط اقساط نیز متفاوت است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۳۱۳۲۵۰۵۸۲۵ تماس حاصل فرمائید.